Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיון שאנחנו מנהלים דו-שיח של חירשים ומכיון שלשיטתך רכב הוא אינו מוצר בסיסי במדינתנו, אני מזמין אותך לגרוס את רכבך ולחזור להשתמש באותם אמצעי תחבורה ציבוריים שציינת.

שבת שלום.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני שם לב שיש לך נטייה לייחס לי אמירות שכלל לא אמרתי. היכן טענתי שרכב הוא אינו מוצר בסיסי במדינתנו?

הצעתי לך לפני כמה פוסטים לקחת הפסקה מהשרשור הזה ולנצל אותה כדי ללמוד איזה דבר או שניים. בחרת להתעלם מהעצה שלי. תמשיך להתעלם ממנה, בינתיים זה רק משחק לטובתי 8)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כל ההילה של המיאטה היא תמורה לכסף.

מה שעושה היבואן כאן הוא פשוט משחק על הכסף. הוא לוקח את המרווח הגדול שהמיאטה נותנת בין תמורה לכסף. מרווח שהמתכננים של המיאטה עמלו רבות כדי שהיווצר ופשוט גוזר ממנו לכיס שלו.

ככה אני רואה את הדברים.

זו צורה פנטנסטית לסכם את העניין הזה. אמנם גם ב235K המיאטה נותנת חבילה ייחודית וכנראה שגם תמכר, אבל זה לא היה הרעיון בבסיס המיאטה מלכתחילה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אלעד לא הבנת את כוונתי. בעוד שנתיים שלוש שמאזדה 3 וטויוטה קורולה יעלו 150K אל תתלונן על חזירות ועל זה שדופקים אותך. תיזכר בפוסטים שנתת כאן על שוק חופשי, ואם אנשים קונים אז אל תתלוננו ותשלם.

חבל סתם להתנצח כאן. יש לך השקפת עולם שלא מתיישבת עם המציאות לדעתי. אולי גרת הרבה זמן בארה"ב או אירופה ושכחת שאתה נמצא בישראל.

יכול להיות שאתה חושב שאני תמהוני ואתה מדבר לעניין, זה בסדר.

פורסם

תזכיר לי להקפיץ את השרשור הזה בעוד שנתיים שלוש כדי לעדכן מהו מחירן העדכני של מאזדה 3 וטויוטה קורולה. ההימור שלי: המחיר יישאר ברמתו הנוכחית, 5000-/+ ש"ח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מורזליקה זה בלתי אפשרי בגלל שבלתי אפשרי להיכנס לשוק הזה כיבואן שני.

היצרן לא רוצה אותך. ליבואן בארץ יש הטבות ותנאים שלעולם לא תזכה בהם ומנופי לחצים שונים שלא תחלום עליהם.

את המחיר שדלק מוטורס תקבל ממאזדה אני בחיים לא יקבל.

הסיכוי היחיד הוא התערבות רצינית של המחוקק.

מסכים עם אלעד. היה פה מישהו שכתב משהו על המחוקק... נו באמת... אולי בכלל צריך להכניס את המיטאה לרשימת המוצרים שמחירם בפיקוח, כמו חלב ולחם, שהרי ברור שרכב ספורט דו מושבי בעל גג נפתח זה מוצר צריכה בסיסי

בסהײכ בכל העולם המיאטה מתומחרת באיזור של הגולף, המגאן, BRZ וכו' וגם כאן המצב דומה, לא מפתיע. מה גם שאני מנחש שההקצאה לישראל נמוכה ולכן אפשר להבין (גם אם לא להסכים) למחיר, מבחינת היבואן זה צעד נכון, הוא עובד למען הרווח, לא למען הציבור. אני גם מעריך שעם הזמן המחיר ירד בכמה אחוזים, ויהיו מעט הנחות וכד'. בנוסף, לא יודע כמה אנשים עוקבים אחר מחיר המיאטות המשומשות, אך גם שם המיאטות זוכות להערכה רבה (ובצדק לדעתי, כמובן...), הביקוש ער והמחירים (לרכבים שמורים) בהתאם. רק כדי לסבר את האוזן, אני חושב שלא ניתן למצוא מיאטה שמורה במצב טוב בפחות מ-50 אלף. משום דור ושום שנתון.

לגופו של עניין, בוודאי רכב בעל איכויות יחודיות ובוודאי לא מתאים לכל אחד, ולא רק מבחינת המחיר.

המחוקק מנסה נואשות ליצור תחרות בשוק הרכב. לא מצליח לו, זה ברמת המקרו. מה שהצליח בסלולאר , לא עובד בענף הרכב.

האם אתה רוצה כרגע לרדת לרמת המיקרו , ולקבוע בחקיקה שלא יימכר רכב מעל אחוז רווח מסויים האם רווח נטו? האם רווח גולמי?

קומוניזם חוזר לאופנה

פטתי.

הכוח של הצרכן , הוא פשוט , או לא לקנות במחיר הזה או לקנות מוצר מתחרה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ופרארי במיליון וחצי שקל זה לא מופקע? בטח שכן, אם מחירה בארה"ב מתחיל ב-200 אלף דולרים. ואם כל תוספת עולה עשרות אלפי שקלים.

אנחנו תמיד חוטאים בהשוואת מחירי הרכבים בישראל לאלה שבארה"ב וזו לא השוואה "הוגנת" מהסיבה שארה"ב זו אחת המדינות עם מחירי רכבים הנמוכים בעולם וזה לא באמת מייצג כי מעבר לזה שיש שם שוק חופשי יש שם גם כח קנייה שאינו בר השוואה לזה שבישראל.

יש את הקיצון השני ובו יש מדינות כמו סנגפור (המדינה עם מחירי הרכבים הגבוהים בעולם) שבה כל רכב יעלה עשרות אחוזים יותר ממה שהוא נמכר בישראל.

אם ניקח את הונג קונג למשל, גם פה אין יבוא מקביל ולכל רכב יש רק יבואן אחד, המס על רכבים הינו פרוגרסיבי כך שעל רכב עממי יש מיסוי נמוך ועל רכב יוקרתי יש מיסוי מלא- מחירי הרכבים פה די קרובים למחירי הרכבים בישראל וגם פה פרארי 458 (עכשיו כבר 488) תעלה לך כמעט 2 מליון שקל לפני תוספות.

אז מצד אחד זה נכון שאם כל המיאטות מהמשלוח הראשון נמכרו אז קשה להתלונן על המחיר כי עובדתית יש מי שמוכן לשלם.

ועדיין, המחיר של המיאטה מוגזם כי זה רכב ספורטיבי בסיסי מאוד שלכאורה אמור להיות יותר נגיש מבחינת תמחור אבל במחיר של רבע מליון שקל הוא בהחלט לא נגיש.

ראית אחת במציאות כבר? אם לא, אני נותן לך שיעורי בית ללכת לראות אחת בסוכנות הקרובה לביתך, אולי תשנה את דעתך.

הרבה טענו שהם לא הבינו את העיצוב מתמונות אבל במציאות התאהבו, מעניין לשמוע את דעתך על הרכב במציאות.

כמו כן, נשמח לשמוע רשמים מנסיעת מבחן :)

ראיתי אחת במציאות, לא נפלתי, משהו בפרונט שלה לא מתחבר לי טוב בעיניים ולטעמי הדור הקודם היה הרבה יותר מוצלח (ולדעתי הדור הכי יפה של המיאטה).

לגבי נסיעת מבחן, זה רכב שהוא פחות כוס התה שלי ולכן לא חשבתי אפילו בכיוון של נסיעת מבחן אבל נעשה טלפון מחר לסוכנות (אם כי למען האמת אני יכול לשער מה יהיה הרושם שלי על הרכב- חד ומהנה לנהיגה, כיף עם הגג מופשל, קצת קלסטרופובי עם הגג מורם, חסר מנוע).

מכיון שאנחנו מנהלים דו-שיח של חירשים ומכיון שלשיטתך רכב הוא אינו מוצר בסיסי במדינתנו

רכב זה לא מוצר צריכה בסיסי בישראל בדיוק כמו שהוא אינו מוצר צריכה בסיסי בכל מדינה אחרת שבה יש תחבורה ציבורית סבירה.

הוא אולי יהפוך למוצר בסיסי אם תעבור להתגורר באיזה יישוב מבודד שאין בקרבתו תחבורה ציבורית.

אבל בוא נזרום איתך, נניח ורכב הוא אכן מוצר בסיסי- האם מאזדה 3 זה רכב בסיסי? מה לגבי ב.מ.וו סדרה 3? ומה לגבי פיקנטו? ומה לגבי רכב משומש?

איפה אתה מותח את הקו שמפריד בין רכב בסיסי לבין רכב שהינו מותרות?

הרי פז'ו 306 שנת 98 תוכל למלא את הצורך התעבורתי שלך בדיוק כמו מאזדה 3 מהניילונים.

ובכל אופן, איך שלא תסובב את זה- מאזדה מיאטה אינה מוצר בסיסי ואינה רכב בסיסי, היא רכב נישה שפונה לקהל יעד שמחפש רכב שידע לעשות עוד דברים חוץ מלקחת אותם מנקודה א' לנקודה ב', זה גם חלק מהסיבה שהמחיר שלה הינו פרמיום.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
המחוקק מנסה נואשות ליצור תחרות בשוק הרכב. לא מצליח לו, זה ברמת המקרו. מה שהצליח בסלולאר , לא עובד בענף הרכב.

האם אתה רוצה כרגע לרדת לרמת המיקרו , ולקבוע בחקיקה שלא יימכר רכב מעל אחוז רווח מסויים האם רווח נטו? האם רווח גולמי?

קומוניזם חוזר לאופנה

פטתי.

הכוח של הצרכן , הוא פשוט , או לא לקנות במחיר הזה או לקנות מוצר מתחרה.

אני לא רואה אותך מתלונן על כך שמחירי החלב או הביצים בפיקוח. אז למה שמחירי המכוניות לא יהיו בפיקוח?

פורסם
אני לא רואה אותך מתלונן על כך שמחירי החלב או הביצים בפיקוח. אז למה שמחירי המכוניות לא יהיו בפיקוח?

כי חלב וביצים זה מוצרי ייסוד, מכונית זה לא מוצר ייסוד, זה לא מוצר בסיסי ואין סיבה שיהיה פיקוח.

מה שהמחוקק צריך (ומנסה) לעשות זה ליצור תחרות בשוק הרכב כדי שהיא תצניח את מחירי הרכב.

פורסם

אין שום קשר לטבעוניים,

חלב וביצים זה מוצרי ייסוד ולכן מפוקחים, זה שיש אנשים שמבחירה לא צורכים אותם לא אמור לשנות את זה כיוון שרוב האוכלוסיה כן צורכת אותם.

אתה לא יכול לעשות צעדים דרסטיים נגד היבואנים שכן חברה לייבוא רכב זה עסק פרטי שמייבא מוצר מותרות וככזה זכותו לתמחר את המוצר באיזה מחיר שנראה לו לנכון.

מה שמביא לריסון המחירים ומונע מיבואנית מאזדה לתמחר את המיאטה ב-450K שקלים זה המתחרות שיש לה בשוק או במקרה שלה רכבים מסגמנט מקביל שמתומחרים ברמה אחרת.

כשגולף ביצועיסטית מתומחרת בקצת מעל 200K שקלים אי אפשר להפריז בתמחור של מאזדה עם 2 מושבים ומנוע חלוש שכל הערך המוסף שלה על פני הגולף זה הגג המתקפל.

הדבר היחיד כאמור שאפשר לעשות זה לנסות לייצר תחרות על ידי פתיחת השוק לייבוא מקביל כך שבנוסף לאותה גולף שמרסנת את המחיר של המאזדה יהיה עכשיו "ישראל ישראלי" שהוא מייבא מקביל של מאזדה ויוצר תחרות ליבואן על אותם דגמים בדיוק.

פורסם
קצת תשובות.

רוני:

אין לי ספק בכך שדלק מרויחה סכומים שעבורי, השכיר הקטן, הם אפילו לא דימיוניים. ועדיין, אתה מתעלם מדבר אחד מהותי: כמה כסף הם נאלצו להשקיע כדי להגיע למצב שבו הם מצליחים לגלגל סכומים כאלה? כאשר מנתחים פעילות עסקית של חברה, אחד הפרמטרים החשובים ביותר נקרא יחס התשואה על ההון. מבלי שבדקת את הנתון הזה אצל דלק רכב והשווית אותו למתחרות שלה, הטיעון שלך בדבר הרווחים הדימיוניים של החברה שווה לקליפת השום.

לעניין ההבדל במחיר בין הארץ לחו"ל: שכנעת אותי - התמחור בארץ מופרז. יאללה, עושים יבוא אישי ומראים לדלק שצוחק מי שצוחק אחרון?

המונח "יקר" הוא סובייקטיבי, להבדיל מ"מופקע" שהוא אובייקטיבי. לדוגמה: בשבילי, מכונית במחיר של דירה מכובדת הוא יקר, כאשר אחר שמרויח כמה לירות יותר ממני יכול לקנות אחת מבלי למצמץ. למיטב הבנתי, זאת בדיוק ההגדרה של סובייקטיבי.

מחיר מופקע, לעומת זאת, הוא מחיר שגם בניכוי כל ההוצאות שהיו לספק הוא עדיין גבוה בצורה משמעותית ממה שמקובל לגבות עבור מוצר דומה או מאותה הקטגוריה. ההגדרה הזאת מחזירה אותנו שוב לשאלה:

האם 230 אש"ח עבור מיאטה חדשה זה מחיר יקר? לענ"ד - כן, למרות שיש אנשים שיטענו אחרת, וזה בסדר גמור.

האם 230 אש"ח עבור מיאטה חדשה זה מחיר מופקע? אין לי מספיק נתונים כדי לענות על השאלה הזאת.

לסיכום, כמו שכתב בובי (ואני נשבע בהן צדקי שבזמן שהוא כתב את זה גם לי עברה המחשבה להשתמש במשפט הזה בתגובותיי הבאות בשרשור הזה): מיאטה היא אינה מוצר צריכה בסיסי. צאו מזה. תתלונן על כך שיבואן של רכב עממי שמנסה להיאחז בציפורניו בשוק הישראלי מתמחר את מוצריו יקר ביחס למתחרים למרות שאין לו כל יתרון עליהם, תתלונן על כך ששוקולד של מקס ברנר נמכר בניו יורק במחיר שבו אתה קונה בארץ שוקולד פרה, תתלונן שמחיר התחבורה הציבורית אינו עומד ביחס ישר לתמורה שלה - זה לגיטימי. רק בחייך, תפסיק להתלונן על כך שמחיר של מכונית ספורט דו-מושבית עם גג נפתח אינו מספיק עממי לטעמך. זה עלוב (וצר לי אם עלבתי בך, זאת ממש לא הכוונה).

דלק מוטורס

אני מתעלם מכמה כסף הם היו צריכים להשקיע כי זה לא קשור. מדובר באחד היבואנים המצליחים בארץ, שלאורך שנים היה המצליח ביותר. הם רווחיים מזה שנים רבות ואם היית בודק לחצי שנייה הייתה יודע שהם גם שמרו על יחס תשואה על ההון גבוה מ-60% לאורך שנים - הרבה יותר גבוה ממרבית המתחרות.

ייבוא אישי

אני לא מבין למה אתה חוזר לעניין הייבוא האישי, כאילו שזו בכלל אופציה. ייבוא אישי עובד במקרים מאוד מאוד ספציפיים, בהם או שהמס מאוד נמוך (נניח רכב היברידי) או שמחיר הרכב כמשומש בן שנה נמוך מאוד ביחס לכמה שהוא עולה כחדש בארץ (בעיקר רכבי יוקרה).

יקר מול מופקע

בנוגע למונח "יקר" - הטעות שלך היא שאתה משייך אותו לרוכש. בשביל א' הוא יקר, בשביל ב' הוא לא יקר. מה שאתה צריך לעשות הוא לשייך אותו לשאר המוצרים בשוק, בדיוק כפי שאתה עושה עם "מופקע".

235000 למיאטה

האם 235000 זה מופקע? לדעתי כן, כי אני יכול לשערך את הרווח שהיבואן עושה על הרווח ולהבין שהוא גבוה משמעותית מהרווח שהוא עושה על מכוניות אחרות שהוא מוכר, וגם, כי אבסולוטית אין סיבה שזו תהיה עלות הרכב הזה. אף אחד לא אומר "מאזדה 6 ב-167500 שקלים זה אוטו נורא יקר" כי ברור שזה מה שצריך להיות המחיר (בהנתן נטל המס הנוכחי ומול המתחרות). שים לב כמה אנשים חושבים שהמחיר של המיאטה החדשה נורא יקר.

מוצר צריכה בסיסי

אתה לא מבין שהטענה הזאת לא קשורה? אף אחד לא טוען את זה. הטענה היא אחרת לגמרי - פה מדובר במוצר פנאי (ובוא נגיד אפילו יוקרתי, זה הרי לא משנה) שחלק מסוים מהציבור רוצה לקנות, אבל אין לו שום אפשרות לקנות אותו במחיר שאיננו יקר מאוד. אם אני רוצה לקנות מצלמה חדשה והיא יקרה בחנות אחת, אני הולך לחנות אחרת. אם גם שם יקר, אני קונה באינטרנט. פה אין חנות אחרת ואין אינטרנט. זה מה יש. ולא חוכמה להגיד "לך תקנה אחת מהמתחרות" - זה בדיוק העניין, שאין מתחרות! וזו ב-ד-י-ו-ק הסיבה שהם מרשים לעצמם כזה מחיר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נזרום איתך לרגע

יש מחיר ללחם אחיד הוא מפוקח , כי הוא מוצר בסיסי, והוא נוגע באוכלוסיה נרחבת

אבל יש עוד 900 סוגים אחרים של לחמים במחירים " מופקעים " אם להשתמש בטרמינולוגיה בשרשור הזה.

מיאטה זה הבגט.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מיאטה זה לא הבגט, כי אם הבגט יקר לך במאפיית שושו ובניו, אתה הולך מעבר לרחוב למאפיית מומו וחמותו וקונה בגט דומה או זהה יותר בזול.

אני אתן לך דוגמא מתחום הרכב:

באסטוניה, בה אני שוהה, ב.מ.וו 235M חדשה עולה כמעט 48000 יורו לפני תוספות. בגרמניה היא עולה 45000, אבל אפשר לקנות חדשה מדילר גם במחירים שיורדים עד 35000 יורו לפני תוספות.

אם המחיר באסטוניה יקר לי, אני מזמין אחת מגרמניה ושולח אותה לכאן. זה יעלה לי עוד 1000 יורו, אבל אני יכול לחסוך 10000 יורו או כמעט 20% מהמחיר שלה באסטוניה.

עכשיו תעשה אותו הדבר עם מיאטה בארץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

התקשתי לראות את השטויות שכתבת (אלעד) בלי להגיב, הטענות בדבר היותה של דלק מוטורס עסק פרטי שמטרתו להרוויח והעובדה שהמיאטה היא לא מוצר צריכה בסיסי לא נותן לתמחור של דלק חסינות מביקורת. שום רכב הוא לא מוצר צריכה בסיס, בטח לא מאזדה 6 ולכן אי אפשר להחשיב את כרטיס הכניסה של חובב מוטוריקה לעולם רכבי הספורט כמותרות השמורות לנהנתנים שהממון בכיסם בלבד, בטח לא יותר מאיך שמחשיבים את הרצון של אדם אחר לנסוע ברכב מנהלים.

אחד הדברים השנואים עליי ביותר הוא ה״אין לך מספיק נתונים כדי לשפוט את המצב״, אם ההשוואה למחירים בחול ביחס לדגמים אחרים מראה פער בלתי נתפס, לא צריך לצאת מנקודת הנחה שההוצאות על המיאטה היו מופרזות בצורה שתצדיק את הפער, אפשר להניח שהיבואן מתחזר ומנסה לעשוק את הקונים שאין להם אלטרנטיבות (זה שהמיאטה שווה גם 250K לא נותן לגיטימציה לעשוק ולגבות מחיר כזה ביחס למחיר הקנייה).

אם כל פעם תסתתר תחת מיטריית ה״אין לי מספיק נתונים״ לא תמתח ביקרות אף פעם על שום דבר. וכמובן שאני מבין שזה שוק חופשי וזכותו של היבואן לבקש עליה גם חצי מליון, זכותנו לקרוא לו חזיר.

*הדרישה לפקח על מחירי הרכבים מופרכת לחלוטין, אני לא מציג כאן את עמדתי שלפיה גם חלב ולחם לא צריכים להיות מפוקחים אבל המרחק בין המצב שבו המדינה מחליטה בכמה ימכר כל מוצר עד המצב בו המדינה שולטת על אמצי הייצור ומחליטה מה ייוצר ומה לא קטן מאוד על סף המדי. לא תפקידה של המדינה לדאוג להורדת המחירים אלא תפקידם של האזרחים להחרים את הייבואן על כלל מוצריו.

עריכה אחרונה על ידי Menashe123

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

235000 למיאטה

האם 235000 זה מופקע? לדעתי כן, כי אני יכול לשערך את הרווח שהיבואן עושה על הרווח ולהבין שהוא גבוה משמעותית מהרווח שהוא עושה על מכוניות אחרות שהוא מוכר, וגם, כי אבסולוטית אין סיבה שזו תהיה עלות הרכב הזה. אף אחד לא אומר "מאזדה 6 ב-167500 שקלים זה אוטו נורא יקר" כי ברור שזה מה שצריך להיות המחיר (בהנתן נטל המס הנוכחי ומול המתחרות). שים לב כמה אנשים חושבים שהמחיר של המיאטה החדשה נורא יקר.

אתה לא יכול להשוות את המחיר ל-6 בחו"ל, כי עבור מכוניות הלחם והחמאה שלו, יבואן ישראלי מקבל מחיר נמוך במיוחד וטוב מהאירופאי, בוודאות, בגלל המיסוי בארץ. לא סביר שהוא מקבל את אותה הנחה עבור המיאטה, שתמכר בכמויות זעומות.

ומנסה לעשוק את הקונים שאין להם אלטרנטיבות

אין כזה דבר "אין אלטרנטיבות" כשמדובר במותרות נטו.

האלטרנטיבה הפשוטה היא - אל תקנה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...