Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דוגמא מצויינת הבאת והדיון מתנהל בפורום המקביל שלנו בשבדיה

מע"מ

בשוודיה ובנורווגיה זהה 25%

שערי המטבע של הכתר השבדי והנורבגי כמעט זהים.

אבל המחירים בשבדיה גבוהים בהרבה מאשר בנורווגיה.

המשך יבוא

האם המכסים שונים? האם היבואן השבדי חמדן? חזיר מדושן?

אלא אם בשבדיה מאזדה מותגה איכשהו כיצרן יוקרה, ההסבר הוא כמובן במכסים שונים.

בכל מקרה, הפואנטה היא לא ההשוואה של המחירים במדינות שונות - כי אנחנו יודעים שהם שונים - אלא ההשוואה בתוך הליין של מאזדה עצמה. בשתי המדינות האלו, וכנראה רוב האחרות שנחפש, רואים שהMX5 זולה במעט מהCX5 ומה6.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נעשה השוואה נוספת

בשוויץ המיאטה עולה 23000 פר"ש , המע"מ שם 7.6% , לכן לפני מע"מ 21,375 פר"ש, שהם בש"ח לפי שער יציג של 4.03 כ 86150 ש"ח

בגרמניה המיאטה עולה 31500 יורו, המע"מ שם 19%, לכן לפני מע"מ 26,470 יורו, שהם לפי בש"ח לפי שער יציג של 4.37 ש"ח 115,670 ש"ח

מה המסקנה מכך?

האם היבואן הגרמני מפקיע מחירים ? אולי יש מכס בגרמניה שאין בשוויץ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מה הקשר? המיסים על הרכב הם הרבה פחות מ160%! המחיר לצרכן הוא כ160% יותר מהמחיר שהיבואן משלם, חלק מזה זה מיסים, וחלק רווח.

נו, מה, אתה לא רוצה שיימכרו בעלות?

תיזכר שלפני הורדות המיסים ב2010 המס עמד על 83% לפני מע"מ.

מאז המס על מאזדה 3 ירד ל49% לפי הטבלאות של רשות המיסים לפני מע"מ. מה קרה למחיר?

הכתבה מ-2011.

מה קרה למחיר?

המס ירד, ויצרניות הרכב הקטינו את ההנחה המופלגת שהן נותנות ליבואנים הישראלים, שמראש ניתנה כדי לספוג את שיעור המס הגבוה, כדי להשאר באותו מחיר שוק בישראל.

נראה לך שהמיסים יירדו והיצרניות ישאירו לכן ליבואנים להנות מכל המרווח החדש שנוצר, כשהן ספגו חלק גדול ממנו?

לשאר התהיות שלך יש תשובה בכתבה, אבל בטח שחברות הליסינג לא רלוונטיות לתמחור המיאטה...

זה שאין תחרות בסיגמנט של המיאטה, זה נכון, אבל זה לא בגלל שאין תחרות, זה בגלל שיש ממש מעט קונים. כלומר, השוק נורא קטן. שוק קטן הוא לא משוכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בכל מקרה, הפואנטה היא לא ההשוואה של המחירים במדינות שונות - כי אנחנו יודעים שהם שונים - אלא ההשוואה בתוך הליין של מאזדה עצמה. בשתי המדינות האלו, וכנראה רוב האחרות שנחפש, רואים שהMX5 זולה במעט מהCX5 ומה6.

ואז אסביר שוב, כמו תוכי, שזו השוואה לא נכונה, כי שיעור ההנחה שהיבואן מקבל מהיצרן על רכבים שונים היא שונה לגמרי. כלומר, מאזדה 6 ו-CX5 עולות לו הרבה פחות ממיאטה, בניגוד לחו"ל.

פורסם

יפה רועי, את ההשוואה עם ארצות אחרות החל רוני.

וכיוון שזה כך ,המיאטה זולה מאשר ה 6 במדינות רבות, ולא בישראל, יש צורך לחפש את הסיבה.

.

האם חזירות /חמדנות של היבואן או שמא היצרן לא נותן את ההנחות היפות שהוא נותן לרכבי הלחם והחמאה ולכן המחיר הוא שונה כאן.

אני כמובן לא מוציא מכלל אפשרות שזה שילוב של השניים , אבל כאמור בהיעדר נתוני אמת , אנחנו מנחשים בלבד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
נו, מה, אתה לא רוצה שיימכרו בעלות?

הכתבה מ-2011.

מה קרה למחיר?

המס ירד, ויצרניות הרכב הקטינו את ההנחה המופלגת שהן נותנות ליבואנים הישראלים, שמראש ניתנה כדי לספוג את שיעור המס הגבוה, כדי להשאר באותו מחיר שוק בישראל.

נראה לך שהמיסים יירדו והיצרניות ישאירו לכן ליבואנים להנות מכל המרווח החדש שנוצר, כשהן ספגו חלק גדול ממנו?

לשאר התהיות שלך יש תשובה בכתבה, אבל בטח שחברות הליסינג לא רלוונטיות לתמחור המיאטה...

זה שאין תחרות בסיגמנט של המיאטה, זה נכון, אבל זה לא בגלל שאין תחרות, זה בגלל שיש ממש מעט קונים. כלומר, השוק נורא קטן. שוק קטן הוא לא משוכלל.

תגיד לי אתה אמיתי?

זה מה שכתבת קודם:

"

הסברתי כבר, אנחנו לא יודעים כמה עולה מיאטה ליבואן בארץ.

מאזדה 3

עולה לו 40% פחות מלמפיץ אירופאי. מספיק שלא תהיה לו הנחה על מיאטה, כדי שמחירה יגיע ל-80 אלף ש"ח ויותר. מכאן אתה יכול לעשות את החשבון (תוסיף 160%)."

קודם כל אתה התייחסת לנתונים מ2011 כעדכניים. אז תגיד חתכו את ההנחות או לא?

חוץ מזה למה להוסיף 160%? תוסיף את המס, השאר זה כבר רווח. נניח שהמחיר הוא כמו שאמרת 80K, למרות שלקחת תסריט פסימי.

תוסיף 67% מס על רכב מדרגה 7, ואני גם פסימי פה. תוסיף מע"מ תגיע ל157K נניח נעגל ל160K, מאיפה הופלץ ה235K הזה?

אתה לא יודע אם יצרניות הרכב הקטינו את ההנחות אתה מנחש, בכל מקרה המשפט שלך רק מוכיח שהורדת המס לא מובילה להורדת מחירים אלה להתעשרות של היבואן/יצרן.

עדיין לא הסברת לי מאיפה הנתון של רווח של 10-15% על מאזדה 3 ואיך הוא מסתדר עם זה שחברת הליסינג קונה את הרכב מהיבואן ומוכרת אותו ב113K(הנחה של 15% כמעט). מי מפסיד בכל הסיפור?

כנראה שהחישוב שלי למחיר מאזדה 3, פחות מ90K אחרי מיסים, כן נכון.

אלעד אתה יכול לחזור לשרשור לא צריך לחכות שנתיים שלוש. אם נחזיר את המיסוי לרמתו לפני הרפורמה מאזדה 3 עולה יותר מ150K.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אתם מנסים למצוא הסבר מפולפל לבעיה מאוד פשוטה. הנתונים:

1. בעולם, המיאטה ND לא יקרה יותר מהNC, ויתכן שאף זולה יותר משמעותית

2. בעולם, המיאטה עולה פחות מהCX5 ומהמאזדה 6

3. אם המיאטה הייתה עולה 150K גם כאן היו מוכרים ממנה כמויות אדירות יחסית - כאילו, אנחנו משווים למדינות טרופיות כמו שוודיה ונורווגיה. בטוח שכאן, ארץ השמש השוקעת, היו קונים מספרים יפים של רודסטר כזו, כך שהמחיר המטורף לא קשור להעדר הנחה כזו או אחרת.

ההסבר היחידי שמכיל את כל השלושה הנ"ל בצורה הגיונית וסבירה הוא שהיבואן החליט שכאן אפשר לשים על האוטו תג מחיר של 235K וזאת בלי קשר למחיר או מיתוג היצרן. למה? כי השוק מבודד (אתה לא יודע מה קורה מדינה אחת ממך, כמו באירופה), כי לא מעניין אותו למכור רודסטרים, כי היצרן דחף לו את האוטו לגרון, כי אין באמת תחרות בפלח שוק הזה, כי זו מכונית תדמית, או כי פשוט 235K היא נקודת האיזון מבחינת כמויות ומחיר יחידה (אני מאוד-מאוד בספק, הNC מכרה כאן יפה מאוד ב180K והND הייתה יכולה להיות גם זולה ממנה. אלו מכוניות קאלט שנוסעות שנים וצורכות חלקים מקוריים על ידי בעלים פדנטיים, זו הכנסה לטווח ארוך מאוד).

אני מניח שזה שילוב של כל הנ"ל, את דלק לא מעניינים דגמים שיעלו לכביש במספרים של 100 לשנה (הNC עלתה בכמויות של 50-60 לשנה כמדומני) ואפשר לקחת יותר, אז לוקחים.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
אייל, לא קראת כלום ממה שנכתב.

1. הסברתי כבר, אנחנו לא יודעים כמה עולה מיאטה ליבואן בארץ. מאזדה 3 עולה לו 40% פחות מלמפיץ אירופאי. מספיק שלא תהיה לו הנחה על מיאטה, כדי שמחירה יגיע ל-80 אלף ש"ח ויותר. מכאן אתה יכול לעשות את החשבון (תוסיף 160%).

ברור שאם היה שוק גדול למיאטות, אז יבואן ישראלי יכול היה לקבל מחיר מאוד תחרותי, כמו שהוא מקבל על מאזדה 3. אבל זה לא המצב.

2. אתה כבר יודע, ליבואן לא תמיד יש המילה האחרונה לגבי אבזור ו/או תמחור. היצרן יכול להכתיב לו את המחיר, לפי שיקול דעתו, ובהתאם לתחרות.

השוק כאן כן חופשי, הוא פשוט לא תחרותי, כי הוא קטן ויקר.

נ.ב. תראה כמה אנשים לא קונים את המגאן RS, כי היא לא אוטומטית, לא פרקטית וכו', למרות שמדובר במכונת נהיגה משובחת ביותר, אז כמה כבר ייקנו מיאטה?

כמה קנו BRZ/GT 86?

מישהו חושב שב-190 יימכרו יותר מאשר ב-220?

אין תחרות, כי אין מי שייקנה, מלבד השרופים.

ביננו, בכלל מזל שמוכרים את המיאטה...

1. לא יודעים, אבל למה להניח שהיא נורא יקרה? כבר כתבתי את זה קודם, אבל מאזדה 3 עלתה לו 40% פחות מלמפיץ אירופאי ב-2011 (וגם זה, לא ברור לי באיזו רמות גימור). היום ההפרשים שונים והין הרבה יותר למטה. חוצמזה לא צריך להוסיף 160% אלא 131%, בערך.

2. אין סיכוי שהיצרן הכתיב לו כזה מחיר. אתה חושב שהיצרן רוצה שהמיאטה תהיה המאזדה היקרה ביותר?

נ.ב. אנשים לא קונים מגאן RS כי קרסו לא רוצים למכור אותה. וכי זו רנו ואנשים מפחדים לקנות רנו בכזה מחיר. מיאטה זה משהו אחר כי פשוט אין לה מתחרות. לרנו יש מתחרות מבית סיאט, VW, אלפא, אודי ועוד...

אני משוכנע שב-190 ימכרו יותר מאשר ב-220. אני דוגמא חיה למישהו שיקנה ב-190 ולא ב-220 או 235 (אם הייתי בארץ).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למה 131%?

רוני תציץ בטבלת המיסוי של רשות המיסים. המס על רכבים הרבה יותר נמוך ממה שכולכם חושבים לאחר רפורמת מיסוי ירוק/אביזרי בטיחות. או שאני לא מבין משהו ואשמח להבהרה.

פורסם
קודם כל אתה התייחסת לנתונים מ2011 כעדכניים. אז תגיד חתכו את ההנחות או לא?

אתה קבעת שדלק מוטורס יקרנים, אבל האמת היא שאתה לא יודע כמה הם מרוויחים על מיאטה.

אתה גם לא יודע עד כמה הם קובעים את המחיר ועד כמה היצרן.

אחד הדברים המעניינים שלמדתי לאחרונה, בדיון עם יבואן, הוא שהיצרן קובע את המחיר לרכב בישראל בהתאם לתחרות, במסגרת המו"מ עם היבואן. כלומר, אם מאזדה (לא דלק מוטורס) חושבת שהיא יכולה למכור מיאטה ב-220, זה המחיר שהיא תשאף אליו, ובהתאם היא תקבע מחיר לדלק מוטורוס (והעובדה היא שזה המחיר הנכון, כי כל הרכבים נמכרו).

אתה צריך להבין (1)שאין לך ידיעה אמיתית על התמחור ו-(2) גם דלק מוטורס לא חיה בשוק חופשי, בו היא קונה מיאיטות במחיר מחירון מיצרן שאדיש לעלויות ולמרווחים שלה.

במילים אחרות, מאזדה יודעת כמה דלק מוטורס מרוויחה על כל מיאטה, והיא דואגת להתחלק ברווח הזה. היא לא תיתן לנציגות המקומית לעשות קופה לעצמה, כמו שהוא דואגת שהיא לא תפסיד.

אתה לא יודע אם יצרניות הרכב הקטינו את ההנחות אתה מנחש, בכל מקרה המשפט שלך רק מוכיח שהורדת המס לא מובילה להורדת מחירים אלה להתעשרות של היבואן/יצרן.

אני לא מנחש יותר משאתה מנחש. למעשה פחות, כי אני לא מניח שיצרניות הרכב הוא חבורה של מטומטמים, שמוכרים במחירי זולים ליבואנים שיידפקו קופה, בלי לקחת נתח לעצמם.

אבל את הקביעה שלך אפשר דווקא לבדוק, דרך שיעור הרווח הגולמי של יבואניות הרכב. לשיטתך, הם צריכים להשתפר משמעותית מאז הנחת המיסוי.

אני אעשה את זה, כנראה מחר.

פורסם

אתם ממשיכים לטחון מים.

דלק מכרו את כל 20 היחידות שהוקצו להם ע"י היצרן. כלומר, דלק צדקו ואתם טועים.

אולי בהמשך ההקצאה תגדל והמחיר יירד. אולי המחיר לא יירד מספיק ואז לא יצליחו למכור את הכל, יש ניחושים ל-מה יקרה אז?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

falou אתה מתחמק מלענות לשאלות שאני שואל ולחישובים שאני מציג. מה לא בסדר בחישובים שהצגתי. חלקם מבוססים על נתונים שאתה נתת.

חוץ מזה שאתה פעם אחת מתבסס על נתונים ואז כשמישהו סותר אותך על סמך הנתונים שאתה הבאת פתאום הנתונים לא בסדר. לא ככה מוכיחים את הטענה שלך.

בכל מקרה מה שאפשר ללמוד מהדברים שלך זה שהורדת מס לא תוביל לירידה במחירי הרכב אלה רק התערבות אגרסיבית של המדינה. מי שיהנה מהורדת מיסים זה רק היבואן והיצרן.

כל מי שטוען שבגלל שהרכבים נמכרו המחיר הוגן, ואנחנו פה סתם מפתחים תאוריות קונספירציה זה פיפי מה שאתם מרגישים לא גשם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

אני חושב שלנסות להוכיח שהיבואן חזירי זה כמו להוכיח שמישהו מאפיונר הוא באמת כזה, מנהיג עולם תחתון וכו'.

זה מהדברים שכולם יודעים שהוא כזה, אבל אף אחד לא יכול להוכיח זאת, הרי עובדה, הוא עדיין מסתובב חופשי ולא בכלא.

ברור לכולנו (ומי שלא עיוור לדעתי) שהוא חזיר, אבל לאף אחד פה אין את האפשרות באמת להוכיח זאת.

תכלס אתם יכולים לחפור כמה שתרצו, אבל אלעד צודק במה שהוא אומר, הוא בסה"כ אומר שהיבואן חף מפשע עד שהוכח אחרת. לי ולרובכם זה ברור שהוא אשם, אבל אין לנו את הנתונים על הנייר שיכולים להראות מה (לדוגמא) הרווח על מאזדה 6 ומה הרווח על המיאטה.

גם אם דלק חזירים והם הימרו על מחיר גבוהה אין ספק שהם הצליחו בהימור, זה שזה אולי "לא הוגן" או "חזירי" זה כבר משהו אחר.

פורסם

ה20 יחידות האלו הן לא אינדיקציה לשום דבר. זו השקה ולא נמכרו מיאטות חדשות במשך המון זמן. תמיד יהיה את זה שרוצה את האוטו החדש שרק הגיע או מטורפי מיאטה שיקנו. לא בונים על זה מכירות יציבות.

מהNC עלו על הכביש בערך 300 מכוניות. אם מישהו חושב שיעלו 300 ND במחיר הזה, אז הוא דפוק. תראו איך גמרו הGT86 והBRZ. אם המיאטה לא הייתה נותנת את הערך המוסף של גג פתוח למי שמחפש ספציפית גג פתוח, אלא רק משחקת על הקלף של הנאה מנהיגה כמו שתי הנינג'ות האנמיות הנ"ל, היא הייתה גומרת באותה צורה.

• תוכן חדש...