Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התחייבת לרכוש ואחרי זה נסעת לבדיקה?

נפלו עליך הרבה פראיירים שרצו לקנות בלי לנהוג?

דרשת דמי רצינות על אוטו משומש (מאזדה 3)?

יש לך קישור לutorrent לסרט הזה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה סרט? אלא אם אני טועה, הבן אדם נוסע, ומוכר, בעיקר רכבי מיינסטרים. הרוכשים שמגיעים אליו הם מהסוג המחפש רכבי מיינסטרים. ככאלה הם לא באמת מבינים ונסיעת מבחן מבחינתם יכולה להיות על מאזדה6 או על טאטא נאנו, SSDD. מי שמוכר מכוניות יותר ייחודיות או פונה לקהל שמבין טיפה יותר (או נתקל ברוכש שמבין יותר ויכול לקבל אינדיקציה מהנהיגה), יתקשה למכור רכב בלי נהיגת מבחן ובוודאי שלא יסכים לקנות רכב בלי נהיגת מבחן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למה סרט? אלא אם אני טועה, הבן אדם נוסע, ומוכר, בעיקר רכבי מיינסטרים. הרוכשים שמגיעים אליו הם מהסוג המחפש רכבי מיינסטרים. ככאלה הם לא באמת מבינים ונסיעת מבחן מבחינתם יכולה להיות על מאזדה6 או על טאטא נאנו, SSDD. מי שמוכר מכוניות יותר ייחודיות או פונה לקהל שמבין טיפה יותר (או נתקל ברוכש שמבין יותר ויכול לקבל אינדיקציה מהנהיגה), יתקשה למכור רכב בלי נהיגת מבחן ובוודאי שלא יסכים לקנות רכב בלי נהיגת מבחן.

מסכים איתך. רציתי לציין זאת בתגובה הקודמת אבל חשבתי שכוונתי לא תובן.

פורסם

השאלה הא האם אתה מבין שאתה מוותר בכל על כל מי שמבין, ולו טיפה? הרי גם אחד שיש לו הבנה מכאנית בסיסית ביותר (אני, למשל. לא יודע לתקן, כן יכול לקבל אינדיקציה מהנהיגה) פשוט לא יקנה ממך את האוטו ואם יש לו גם טיפה הבנה משפטית, גם לא יחתום על שום צטל'ה פרט, אולי, להתחייבות לכיסוי נזקים בנהיגת המבחן?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מבין. גם הקונה צריך להבין שהוא אולי מפספס רכב מנגד. בבדיקה מבררים את כל הטענות שציינת. גם ע"י נסיעת מבחן של הבודק שבעיני מקצועי יותר מהקונה והמוכר ואינו בעל אינטרס להמציא .

התחייבות על נזקים לא תעזור. רכישת הרכב עם הנזקים זו ההתחייבות.

פורסם
התחייבת לרכוש ואחרי זה נסעת לבדיקה?

נפלו עליך הרבה פראיירים שרצו לקנות בלי לנהוג?

דרשת דמי רצינות על אוטו משומש (מאזדה 3)?

יש לך קישור לutorrent לסרט הזה?

ההתחייבות לרכישה היא לא על עיוור. אלא בתנאים מסויימים שיצויינו.

אם יש פגם שלא נאמר כמו תאונה גיר שילדה או מנוע ההתחייבות לא תקפה במידה והדבר יתגלה בבדיקה.

פורסם

הקונה לא יכול להבין את זה, כי לקונה אין אינדיקציה חוץ מהתרשמות חיצונית והדברים שלך, וזה לא מספיק. גם מכון בדיקה הוא לא אינדיקציה, כי המטרה היחידה של מכון הבדיקה והחובה היחידה שלו היא עמידה בתנאי הטופס הסטנדרטי וגביית כסף לא מבוטל בכלל ממך. אני גם לא קונה את זה שבוחן מקצועי יותר ממכונאי במוסך מתמחה, למשל. אדרבא, אני בטוח שהוא לא מספיק מוכשר לצחצח לו את הנעליים. אין שום מצב שבעולם שאני אכנס למכון בדיקה, ואני מכיר מספיק אנשים שחושבים כמוני. אז אולי אתה חושב שאתה מוכר מטיל זהב על גלגלים, ואולי זה גם נכון - אבל מי שמבין, רוב הסיכויים שידלג, כי הסירוב שלך מעלה חשד שיש לך מה להסתיר.

אם אתה ממש חושש לנזקים, תחתים אותו להתחייבות לרכישה במקרה נזק. להגיד לך עוד משהו - אני מכיר מישהו שדפק רכב בזמן נסיעת מבחן, בלי שהוא חתם על כלום, וקנה אותה מיד לאחר מכן, בלי ויכוח.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני עדיין לא מבין מה הפחד מנסיעת מבחן של הקונה איתך. גם במגרשים מוכרים מכוניות מיינסטרים ונותנים ללקוחות לעשות נסיעת מבחן. זה בפירוש מועיל למכירה.

פורסם

במגרשים לא מוכרים בייביז.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

את האמת אני קורא פה תגובות ולא מאמין למראה עיניי.

אתם באמת נותנים לקונים לנהוג על הרכב שלכם לפני המכירה?!?!

מעולם לא נתתי לאף קונה פוטנציאלי לנהוג ברכב שלי (למעט מקרה אחד) וכנגד אף פעם לא ביקשתי את זה מהמוכרים.

כמובן מדובר ברכבים סטנדרטיים ויחסית חדשים למעט אותו מקרה שמכרתי את סקודה פיבוריט 93 בשנת 2007.

אני מבין שיש את האמירה המפורסמת "לי זה לא יקרה", אבל חשבתם לעומק מה יקרה אם הרכב אכן יהיה מעורב בתאונה ואותו קונה יסרב לרכוש את הרכב ו/או להשתתף בנזקים?

ואם זה נהג חדש שלא מכוסה ע"י הביטוח או חלילה מישהו עם שלילה או ללא רשיון בכלל (הרי לא תבדקו את הרשיון שלו לפני הנסיעה).

גם ברמה העקרונית אני לא חושב שזה נכון והגיוני לתת למישהו לנהוג לפני הקנייה.

אם מדובר בנסיעת מבחן כדי להתרשם מנוחות הנהיגה, ביצועים, התנהגות כביש וכדומה..... אז זה לא אלי. דברים האלה נבדקים בסוכנויות ע"י נסיעת מבחן ברכב הדגמה.

אם רוצים לבדוק את תקינות הרכב הספציפי שלי בנסיעה - אין בעיה!!! אני אנהג (בדרך כלל לבדיקה) והקונה ישב לידי ויתרשם מהרכב בפעולה. אני אפילו זורם עם הקונה כאשר הוא מבקש לבחון דברים מסויימים, כמו בלימת פתע, האצה חזקה או אפילו עליה על הבאמפר כדי לבחון את איכות הבולמים.

הנקודה היא שבשביל זה הוא לא חייב לנהוג ברכב שלי. היו הרבה שביקשו לנהוג אבל הסברתי להם בנימוס מדוע לא, ואף אחד לא הסתובב והלך בגלל זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
במגרשים לא מוכרים בייביז.

מצד שני, במגרשים לא נותנים לך לאנוס את האוטו חופשי. אפילו שזה לא בייבי.

לפחות למוסכניק מותר לנהוג על הבייבי.

פורסם

לא הצלחתי להבין מה ניסית לתאר ולהסביר בתגובה.

RK כתב לך שבמגרשים לא מוכרים בייביז, דהיינו , רכבים שבורים במקרה הרע או גמורים במקרה הטוב או שאולי זה הפוך .

ענית לו שזה נכון (מעצם העובדה שכתבת "מצד שני", זה מעיד על הסכמה. כך זה נראה בכל אופן) , והמשכת בזה שלפחות לא נותנים לך (לקונה) לקרוע את האוטו בזמן הבדיקה? וזאת אפילו כשמראש ידוע שרכבי מגרש הם רכבים שבורים (או גמורים סליחה).

ואז איבדתי אותך לגמרי בזה שלפחות למוסכניק מותר לנהוג על הבייבי.

תוכל לנסח מחדש את תגובתך?

סליחה כן, אבל באמת שלא הבנתי .

פורסם (נערך)
גם ברמה העקרונית אני לא חושב שזה נכון והגיוני לתת למישהו לנהוג לפני הקנייה.

אם מדובר בנסיעת מבחן כדי להתרשם מנוחות הנהיגה, ביצועים, התנהגות כביש וכדומה..... אז זה לא אלי. דברים האלה נבדקים בסוכנויות ע"י נסיעת מבחן ברכב הדגמה.

אם רוצים לבדוק את תקינות הרכב הספציפי שלי בנסיעה - אין בעיה!!! אני אנהג (בדרך כלל לבדיקה) והקונה ישב לידי ויתרשם מהרכב בפעולה. אני אפילו זורם עם הקונה כאשר הוא מבקש לבחון דברים מסויימים, כמו בלימת פתע, האצה חזקה או אפילו עליה על הבאמפר כדי לבחון את איכות הבולמים.

הנקודה היא שבשביל זה הוא לא חייב לנהוג ברכב שלי. היו הרבה שביקשו לנהוג אבל הסברתי להם בנימוס מדוע לא, ואף אחד לא הסתובב והלך בגלל זה.

זה הולך להיות קצת גס, אבל תזרום. כשאתה רוצה להתמסד עם בת-זוג, תסתפק בבן הזוג הקודם שלה ששוכב אתה בנוכחותך ומספר לך שהכל טוב, או שבכל זאת תרצה להיווכח בכך באופן אישי?

אני לא ניחן בקריאת מחשבות, וגם, ברוב עוונותיי, לא יכול להסיק מהתחושות שלך. וכן, אם היית מסביר לי, גם אם זה היה בנימוס של מלכת אנגליה (או בעלה, תחפש ביוטיוב Take the fucking picture), הייתי מסתובב והולך.

RK כתב לך שבמגרשים לא מוכרים בייביז, דהיינו , רכבים שבורים במקרה הרע או גמורים במקרה הטוב או שאולי זה הפוך .

לא. הייתי ציני לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לא הצלחתי להבין מה ניסית לתאר ולהסביר בתגובה.

ענית לו שזה נכון (מעצם העובדה שכתבת "מצד שני", זה מעיד על הסכמה. כך זה נראה בכל אופן) , והמשכת בזה שלפחות לא נותנים לך (לקונה) לקרוע את האוטו בזמן הבדיקה? וזאת אפילו כשמראש ידוע שרכבי מגרש הם רכבים שבורים (או גמורים סליחה).

ואז איבדתי אותך לגמרי בזה שלפחות למוסכניק מותר לנהוג על הבייבי.

תוכל לנסח מחדש את תגובתך?

סליחה כן, אבל באמת שלא הבנתי .

במגרשים באמת יש רכבים שבורים.

אבל יש שם גם רכבים לא רעים בכלל, במיוחד במגרשים של טרייד אין מהיבואן. אפשר למצוא רכב עם מעט ק"מ מיד ראשונה, בד"כ זקנים עשירים שאין להם כח להתעסק במכירת הרכב ומחליפים כל שנתיים. לבקש לנהוג בו לפני הקניה זו לא מילה גסה.

כתבת שאתה לא מוכן שהקונה ינהג בבייבי שלך, אבל המוסכניק בבדיקה יכול לנהוג. די תמוה בעיניי, זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

RK וואלה. לא מצאתי מקום לציניות . מגרשים אכן לא מוכרים בייביז. וההגדרה שלי לבייביז היא רכבים שמורים ומטופלים בקפידה.

כנראה שאנחנו לא מסונכרנים וההגדרה שלנו לרכבים, שונה.

איך שלא יהיה , רכבים יש בשפע קונים ומוכרים יש בשפע כל אחד רשאי להציב את הדרישות והתנאים שלו על מנת שעסקה תתקיים.

היה והצדדים לא "מסתנכרנים" (RK) , לא קרה כלום, מדלגים הלאה. טוב למוכר, טוב לקונה (ספק). כולם מאושרים.

עריכה לסלואו רייד:

המוסכניק הוא (בתקווה) הזר האחרון שינהג כשהרכב בבעלותי. לעומת תור של זרים אחרים שרוצים "להרגיש ת'אוטו אח שלי" למען הסר ספק, גם להשען על הרכב אסור.

עריכה אחרונה על ידי car4fun

• תוכן חדש...