Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בטח שנותנים לקונה לנהוג. זה רק עוזר לקונה להחליט שהוא רוצה לקנות.

אלא אם כן נפלת על פראייר מהחלל החיצון שמוכן לקנות רכב בלי לנסות אותו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם הקונה מעוניין אני מוכן לעשות איתו סיבוב קצר כשאני נוהג. נקודה .

נ.ב

דגש על הקצר .

נ.ב

דגש על הקצר?

נ.ב?

נ.ב???

דגש????

בואנה אתה...

בנאדם בא לבדוק רכב שאתם מוכרים בעשרות אלפי שקלים, אתם מצפים שהוא יסתכל על האוטו ומיד יוציא סטפה? תנו לו פאקינג סיבוב מסביב לבלוק. יגיד אם הוא מעוניין ותתקדמו הלאה. ובלי שטויות כמו "זה הבייבי שלי" - אתה פאקינג מוכר את הבייבי שלך!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

נ.ב

דגש על הקצר?

נ.ב?

נ.ב???

דגש????

בואנה אתה...

בנאדם בא לבדוק רכב שאתם מוכרים בעשרות אלפי שקלים, אתם מצפים שהוא יסתכל על האוטו ומיד יוציא סטפה? תנו לו פאקינג סיבוב מסביב לבלוק. יגיד אם הוא מעוניין ותתקדמו הלאה. ובלי שטויות כמו "זה הבייבי שלי" - אתה פאקינג מוכר את הבייבי שלך!

+1

תגובה מהלב:

זה הרכב ! מה עושים בו? מסתכלים עליו? מלטפים אותו? יושבים בו? מדברים עליו? נוהגים בו! הייתי רוצה לפתוח פה סקר בפורום ולשאול מי נהג ברכב לפני הקניה ומי לא. אנחנו יודעים מראש מה תהיינה התוצאות.

תגובה מהראש:

נסיעה קצרה היא חלק בלתי נפרד מהליך הקניה/מכירה, היא לא פחות חשובה מבדיקה.

אני רכשתי רכב לפני חודשיים, הדבר העיקרי שלפיו רכשתי את הרכב הוא סיבוב שעשיתי עליו. מאוד התחברתי, מעבר למה שראינו, הוא הרגיש תקין (וזה לא פחות חשוב, ההרגשה, על אף שהטוב שבבודקים לא יוכל להגיד הכל לפי נסיעה בלבד).

נ.ב

מה שכן קביל הוא להגיד לקונה "שברת, שילמת".

עריכה אחרונה על ידי srool

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
נוח לך בדרכך, תפאדל, אבל להגיד חיים בסרט.. הייתי אומר שאתה מגזים.

אתה תקנה רכב בלי נסיעת מבחן? יתרה מזאת, אתה אשכרה מצפה מבן אדם שיחתום על זכרון דברים, שהוא חוזה לכל דבר ועניין, בלי שנהג ברכב? אם זה לא חיים בסרט, כולל של מי שמוכן לקנות ככה רכב, אז מה כן?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מגדיר את עצמי כאחד ששומר על הרכב בקנאות, ובכל זאת תמיד שמכרתי נתתי לקונה לעשות סיבוב. בדיוק כמו שאני דורש כשאני בודק רכב.

למי שחושש, אני תמיד כשמכרתי הגעתי להסכם עם הבודק שאם הוא דופק את הרכב הוא מתחייב לקנות אותו ממני.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

לדעתי צריך לבדוק בנסיבות העניין.

אם מגיע קונה שמשדר רצינות ואמינות.

יש לתת נסיעת מבחן וכך נהגתי עם כל הרכבים שמכרתי (לא מעט).

הרכב היחיד שלא הסכמתי לתת נסיעת מבחן היה הפיאט אונו טורבו.

שמכרתי לפני כ 12 שנים היות וברכב הזה פוטנציאל הנזק.

לרכב ולסביבה הוא רב, (הרכב נמכר לקונה הראשון שבא ובמחיר פנטסטי).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מתחייב על מה? בבדיקה תמיד מחרטטים שטויות כדי להסיר מעצמם אחריות ואף פעם לא יצא רכב תקין לחלוטין ממכון בדיקה.

אם אתה הוצאת את הרכב מהחברה, היית הנהג היחיד שנהג בו עד ליום המכירה ואתה בטוח ב200% שהרכב לא עבר שום תאונה, אולי הייתי מתחייב רק על שלדה במצב הזה.

מעבר לזה, לא מתחייב על כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מתחייב שאתה רשאי לבדוק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני מגדיר את עצמי כאחד ששומר על הרכב בקנאות, ובכל זאת תמיד שמכרתי נתתי לקונה לעשות סיבוב. בדיוק כמו שאני דורש כשאני בודק רכב.

למי שחושש, אני תמיד כשמכרתי הגעתי להסכם עם הבודק שאם הוא דופק את הרכב הוא מתחייב לקנות אותו ממני.

החתמת אותו על משהו לפני הסיבוב?

כי נראה לי שזה לא היה עומד במבחן המציאות אם אכן היה קורה משהו.

פורסם (נערך)
בטח שנותנים לקונה לנהוג. זה רק עוזר לקונה להחליט שהוא רוצה לקנות.

אלא אם כן נפלת על פראייר מהחלל החיצון שמוכן לקנות רכב בלי לנסות אותו.

זה בולשיט. לא מה שגורם לקונה לקנות. ומסתבר שנפלו עלי הרבה פראיירים מהחלל החיצון שהיו מוכנים לקנות מעל .

אני שואל - איך אפשר לקנות רכב בלי לנהוג עליו לפני?

תלוי. אתה רוצה לנהוג עליו כדי לקבל פרספקטיבה על הרכב? על הסחיבה שלו ונוחות הנהיגה? סטייל נסיעת מבחן? המוכר הוא לא הכתובת. תוכל ללכת למגרשים להתרשם לנהוג לחזור הביתה עם תובנות ואז לקבוע עם מוכרים.

אם נסיעת מבחן היא לא הסיבה, זה אומר שאתה מכיר את הרכב ושיש לך מושג מה הרכב ומה כושר העבודה שלו, אז זה משאיר אותך לדעתי בשני מצבים:

1. אתה יודע באופן סופי שזה סוג הרכב שאתה רוצה לרכוש. יש בידך הממון. אתה מחפש רכב מדוגם ושמור לטעמך במחיר המתאים שהמוכר פירסם. עוד לפני שתקח לבדיקה. תבצע בדיקה מקיפה חיצונית מסביב לרכב מלמעלה ומלמטה. סריקה מקיפה של פנים הרכב פלסטיקה פיצ'רים וגאדג'טים כל מה שניתן לראות ולגעת. הכל עובד ותקין? אין מכות פח או בעיות צבע? מוצא חן בעיניך? עברת לשלב המשא ומתן. סיימת? אתה מסוגל לשלם? סוגרים להפגש במכון בדיקה. חותמים על זכרון דברים שאתה מעוניין ברכב והמוכר שומר לך אותו עד מחר מחרתיים (וואטאבר) שתפגשו ולא פתאום יגיד לך נמכר ויספר לך סיפורים. מנגד כדי שגם אתה לא תספר סיפורים.

במועד הכנת זכרון הדברים כותבים כי הקונה יבצע נסיעת מבחן בין אם לבדיקה עצמה ובין אם בזמן ההמתנה לבדיקה . והקונה מתחייב לרכוש את הרכב שמלוא הסכום שנקבע במידה וחלילה קורה משהו לרכב בין אם במתכוון ובין אם לאו. בין אם באשמת המוכר ובין אם לאו.

ולמה זה ככה? כי מוכר לא מבזבז זמן דלק ובלאי על כל אחד שמעוניין לנהוג, וכשמדובר ברכב מבוקש זה בעיה רצינית.

ושנית, המוכר ממגן את עצמו חוזית ככל האפשר מפני נזקים אפשריים. למה שלא יעשה כך? אתה איש זר, שנוהג לו ברכב.

2. הקונה סתם מחפש למרוח ולטרטר את הקונה. כשזה קורה הרבה למוכר כל יום מטרטרים אותו להפגש ולנהוג ולהסביר ולבסוף נאדה. לפעמים זה יכול להתיש את המוכר, ולהביא כעבור מספיק זמן למצב שנמאס לו והוא ימכור את הרכב כבר ויתגמש במחיר עוד או יסכים לכל דבר כמעט רק כדי שיגאלו אותו מהטרטור הנוראי.

נ.ב

דגש על הקצר?

נ.ב?

נ.ב???

דגש????

בואנה אתה...

נכון. אני מוכר את הבייבי שלי. ואני באמת מתייחס אליה כאל בייבי. אבל כל עוד היא שלי, אני שומר עליה ועליי. גם בזמן המכירה, היא עדיין שלי. כמו שאמרתי אם הקונה רציני וחותם על זכרון דברים, מה שמעיד על רצינותו ואפילו משלם דמי רצינות, רק אז אתן סיבוב.

מי שלא נראה לו, שיעבור למוכר הבא. אבל אף אחד לא עבר למוכר הבא. לא ברכב הזה, ולא בקודם.

!

אתה תקנה רכב בלי נסיעת מבחן? יתרה מזאת, אתה אשכרה מצפה מבן אדם שיחתום על זכרון דברים, שהוא חוזה לכל דבר ועניין, בלי שנהג ברכב? אם זה לא חיים בסרט, כולל של מי שמוכן לקנות ככה רכב, אז מה כן?

אני יוצא מנק' הנחה שנסיעת מבחן עבורכם היא נסיעה ללא התחייבות מראש ברכישה.

אז כן. אני כבר קניתי רכב בלי נסיעת מבחן. הספיק לי לבדוק אותו חיצונית ופנימית. להניע אותו להקשיב לכל מה שרק ניתן ולגעת בכל מה שאפשר. התחייבתי לרכוש בכתב, לקחתי לבדיקה כשאני נוהג, בדקתי קניתי נהניתי. שלום ולהתראות. כשאתה קונה רציני אין לך בעיה "אשכרה" לחתום על זכרון דברים כי הדבר בא לשרת את האינטרס של שני הצדדים ולא לפגוע.

זכרון דברים גם מסנן את הלא רציניים, הוא מפצל בין אלו שרוצים לקנות רכב לבין אלו שרוצים להפגש עם מוכרים לשווא. זה בדיוק מה שאני מחפש.

עריכה אחרונה על ידי car4fun
פורסם

אז אין לי שאלות. אם אתה מוכן לקנות רכב בלי שנסעת עליו, ברור שתצפה זאת גם מאחרים. אני לא מוכן לקנות רכב מבלי שנסעתי עליו, אלא אם זה רכב חדש ואז מבלי שנסעתי על רכב הדגמה. בנסיעת מבחן יכולים להתגלות רעשים, משיכות, תופעות שונות - מה לא. כל זה לא אגלה בלי נסיעה ובשביל זה גם לא חייב לקרוע את האוטו.

זכרון דברים נחתם לאחר שיש עסקה, ועסקה לא תהיה בלי נסיעה, לא אצלי לפחות. אלא אם אתה מוכר F40, ואני מניח שאתה לא.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...