Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לנשום ליד האוטו מותר?

מגרשים לא מוכרים בייביז כמו שאתה לא מוכר בייבי. לי אין שום דרך לדעת, עד שלא "הרגשתי" את הרכב, שהרכב באמת כפי שאתה מתאר אותו. הדברים שלך (לא שלך ספציפית, של כל מוכר באשר הוא) הם דברים בעלמא כל עוד לא הוכח אחרת. כשמכרתי את הרכב האחרון פיארתי ותיארתי אותו כמה שניתן ולמרות שהכל היה נכון, ידעתי שלמוכר אין שום סיבה מיוחדת להאמין לי. לכן לאחר שהוא סיים את הסיבוב סביב האוטו, פתיחת הדלתות ותפעול חלונות וכל הווג'אראס, הושטתי לו את המפתח ואמרתי לו "קח, סע". לאחר שהוא נסע והרגיש, בפועל, שכל מה שסיפרתי לו אמת, הרכב נמכר במחיר שרציתי וכבונוס גם בהרגשה חיובית ביותר. אני הרגשתי שביצעתי גילוי נאות ושלא מכרתי חתול בשק, והקונה הרגיש שקיבל תמורה לכספו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שלום,

כשאני מוציא רכב למכירה אני מתאים את הפוליסה לנהיגת כל נהג מגיל מסויים וותק מתאים (תוספת העלות לביטוח חלק מתהליך המכירה), לא הייתי נותן לאף אחד לעלות על הרכב ללא ביטוח ומאידך לא הייתי קונה רכב ללא נהיגה לפני הבדיקה.

לא הייתי מתחייב על כלום לעניין בדיקה, יש לי תמיד את כל חשבוניות הטיפול ברכב, ואני מראה את כל החומר לרוכש הפוטנציאלי

זכרון דברים הוא חסר ערך שכן איו שום התחייבות שכן בכל מותנה בבדיקה. מכרתי סוזוקי קרוסאובר בת שנה לאחר כ-3 שבועות לפני כשבועים בלי זיכרון דברים, הקונה בדק הרכב במכון, שילם ועשינו העברת בעלות

ערן

עריכה אחרונה על ידי carmonle

SUBARU XV Eyesight 2.0 2018

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מגרשים אכן לא מוכרים בייביז. וההגדרה שלי לבייביז היא רכבים שמורים ומטופלים בקפידה.

במגרשים אפשר למצוא רכבים שמורים ומטופלים בקפידה, כמו שאפשר למצוא רכבים מוזנחים מאד ממוכרים פרטיים.

המוסכניק הוא (בתקווה) הזר האחרון שינהג כשהרכב בבעלותי. לעומת תור של זרים אחרים שרוצים "להרגיש ת'אוטו אח שלי" למען הסר ספק, גם להשען על הרכב אסור.

אותה תקווה חלה גם על הקונה, במידה והרכב לשביעות רצונו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה הולך להיות קצת גס, אבל תזרום. כשאתה רוצה להתמסד עם בת-זוג, תסתפק בבן הזוג הקודם שלה ששוכב אתה בנוכחותך ומספר לך שהכל טוב, או שבכל זאת תרצה להיווכח בכך באופן אישי?

לא. הייתי ציני לחלוטין.

אם לא שמת לב אנו במאה 21 ולא בימי הביניים - אז ההשוואה שלך לא במקומה.

אני רק מקווה שאתה מודיע למוכר כבר בטלפון שתרצה לנהוג ברכב כדי למנוע את עגמת הנפש כאשר יתברר שלא תקבל נסיעת מבחן כמבוקשך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכל הפעמים שקניתי רכבים המוכרים הציעו לי מיוזמתם לעשות סיבוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם לא שמת לב אנו במאה 21 ולא בימי הביניים - אז ההשוואה שלך לא במקומה.

אני רק מקווה שאתה מודיע למוכר כבר בטלפון שתרצה לנהוג ברכב כדי למנוע את עגמת הנפש כאשר יתברר שלא תקבל נסיעת מבחן כמבוקשך.

בדיוק מכיוון שאנחנו במאה ה-21 הדוגמא שלי רלוונטית. ואני אכן מציין זאת, ואלה שחושבים שהם מוכרים מקלארן F1 מנופים כבר בשלב הזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני בד״כ נוהג כשאני קונה רכב וכשמכרתי עד עכשיו - תלוי בביטוח שהיה על הרכב. כמובן רק לחברה יותר רציניים מעבר לדיבור הראשון.

יחד עם זאת - את 3 הרכבים האחרונים שלי מכרתי בלי שנהגו בהם - שנים מהם אפילו נקנו ללא בדיקה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא מעלה על דעתי לקנות רכב מבלי לנהוג עליו קודם. כבר נפלו עסקאות בגלל מוכרים עקשניים.

את האאודי מכרתי לאחר שהקונה נסע עליו וגם חבר שלו שמבין טיפה יותר נסע עליו.

ואת האיביזה קניתי לאחר שנסעתי בה כמעט כל הבוקר ביום של הקניה.

במיוחד מכוניות ספורט קונים עם הרגש אז הנסיעה ממש תורמת למכירה.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם
הביטוח תקף במקרים הנ"ל, שהרי הנהג לא מוגדר כנהג בדרך קבע(לפחות החובה).

*אינני מומחה לביטוח, זה למיטב ידיעתי בלבד.

תלוי בפוליסת ביטוח , אם מוגדר לו "כל נהג" מגיל מסויים נגיד (24 והלאה) , אז כל אחד יכול לנהוג ברכב , אם יש לו פוליסת בן / בת זוג , אף אחד לא יהיה מכוסה מלבד הוא ובת זוגו , גם אם זה מישהו ש"רק בא לקנות את הרכב" , חברת הביטוח מספיק חכמה לבדוק היטב מי נהג ברכב בעת התאונה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

כן. אלופים יש כאן.

מוכרים בלי לתת לקונה לנהוג. בסדר.

נותנים לקונה לנהוג רק אחרי שהוא חתם על זיכרון דברים, הביא רב ושני עדים, ואת מנהל הבנק שחותם על הצהרת הון.

בהצלחה לכם.

היום סיכמתי בע"פ מכירת רכב של חבר, כשהקונה בא אלי, נהג באוטו, ניסה אותו, הרגיש אם יש חופשים או אין, ועוד. ידע לומר שהמנוע מגיב מצויין, שהאוטו מהודק, וגם שהקפיצים האחוריים קרסו. הקונה יצא ממני עם תחושה שאני מוכר לו אוטו טוב (דב רשהוא נכון, רק שאין לו דרך לדעת את זה), והוא קונה את האוטו בלב שלם ובלי סימני שאלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

היי

לא מצאתי מקום מתאים בפורום לקבל ייעוץ במכירת רכב.

אני מתכוון למכור רכב ויש לי כמה שאלות:

# קראתי

איפשהו שאם הקונה רוצה סיבוב לנהוג באוטו באיזשהו שלב של המשא ומתן, זה מקובל לעשות את זה כשבזמן שהוא נוהג אתה יושב באוטו.

יש לי בעיה קטנה עם זה: מה קורה אם בזמן שהוא נוסע באוטו הוא עושה עבירת תנועה ? הקנס יהיה עליי…

# האם נהוג שבכל פעם שקונה מבקש לעשות בדיקה של הרכב אצל מכון בדיקה - עושים את הבדיקה רק בשביל אותו קונה גם אם רק אתמול נעשתה בדיקה במכון בדיקה אחר ?

האם הבדיקה האחרונה לא נותנת לו את התשובות שהוא צריך לגבי ליקויים ברכב ?

# האם כדאי להיעזר בסוחר רכב כדי למכור ? אם כן ממה יש להיזהר כשעושים את זה ?

# חוץ מלאנשים פרטיים, למי עוד אפשר למכור רכב ? מגרשים ? יש חברות ליסינג שקונות רכבים מבלי שתקנה אצלם רכב בטרייד אין ?

עריכה אחרונה על ידי omriBar
פורסם

1. לא הייתי ממהר לתת למישהו לעשות סיבוב על האוטו לא רק בגלל עניין עבירות התנועה (אם שוטר עוצר אותך הוא יקבל את הדו"ח, אם צולמת במצלמת מהירות אתה תקבל את הדו"ח).

2. מכוני בדיקה הם כסת"ח, אל תתחייב לכלום כי בטוח ימצ(י)או פגמים כדי לכסות לעצמם ת'תחת. גם אם החלטת(ם) ללכת למכון בדיקה, לדעתי התשלום על הקונה ולא על המוכר.

פורסם

לגבי עניין סיבוב ברכב - אפשר לתת ואפשר לא יש על כך הרבה וויכוחים אבל קח בחשבון שאם קונה פוטנציאלי רוצה לקחת את הרכב לסיבוב ואתה שולל את העניין אז זה מדליק קצת נורה אדומה ואתה יכול לפספס מכירה.

בכל מקרה כשקונה רוצה לקחת את הרכב לסיבוב הנסיעה לא אמורה להיות ארוכה או נסיעה בכביש מהיר כי רוב הקונים באים לבדוק את הנסיעה באופן כללי (לפחות אני), ולהרגיש כל מיני דברים ברכב מה שנקרא "על רגל אחת" כמו נקישות בגיר במעבר הילוכים, התאמצות המנוע ובאופן כללי את התנהגות הרכב. שיקול שלך אם לתת לקונה סיבוב או לא, אני באופן אישי לא רואה עם זה בעיה.

לגבי השאלה השניה של המכוני בדיקה- בדרך כלל ושוב אני אומר בדרך כלל כי יש מקרים יוצאי דופן, ברגע שהקונה לוקח כבר את הרכב לבדיקה ומשלם 400-600 שקל הוא צריך לקבל הפתעות די גדולות כדי לא לרכוש את הרכב ובכל מקרה טופס הבדיקה כנראה יישאר אצלו כי בכל זאת הוא שילם כסף ומהסיבה הפשוטה שהוא רוצה שמישהו מהצד שלו (מוסכניק וכד') יפענח לו את התוצאות אז ככה שהקונה שיבוא אחריו לקחת את האוטו לבדיקה לא יראה את הטופס הקודם.

ולגבי השאלה השלישית - אתה יכול למכור את הרכב לסוחרים/מגרשים למיניהם אבל קח בחשבון שהם ישחטו אותך במחיר כי בכל זאת הם לא קונים את הרכב לשם שמיים אלא כדי להתפרנס ולעשות רווח.

פורסם

אין איזשהו טאבו על נושא נהיגת מבחן ברכב, כל אחד לפי ראות עיניו ושיקוליו.

אני משתדל להמנע מלתת סיבוב על הרכב לקונים פוטנציאלים.

אף אחד מהרכבים שהיו בבעלותי לא היה רכב מיינסטרים, אלה שמכרתי היו במצב פנטסטי ונהגתי עם הרוכשים הפוטנציאלים בשקיפות מלאה תוך הצגת כל היסטוריית הטיפולים שברשותי וסקירה של מה בוצע ברכב מבחינת טיפולים ושיפורים.

הצעתי לרוכשים לקחת את הרכב לבדיקה באיזה מכון\מוסך שיחפצו וכמובן הצעתי להם סיבוב כאשר אני נוהג ברכב.

ברכב אחד הקונה שהגיע בליווי אבא שלו ביקש לנהוג וסירבתי בנימוס והסברתי לו שבכל תקופת הבעלות אני הייתי הנהג היחיד וזה לא ישתנה עד העברת הבעלות, אבא שלו מאוד התרשם מכך ולאור מצב הרכב וויתר על בדיקה במכון וביקש פשוט לעשות העברת בעלות.

ברכב השני הקונה נדלק על הרכב וביקש בו במקום לעשות זכרון דברים אבל התעקשתי שקודם אעשה להם סיבוב כיוון שהרכב היה די נוקשה ורציתי שיהיו בטוחים שהוא מתאים להם נוכח העובדה שהאישה היתה בהריון.

גם במקרה זה הרכב נרכש ללא בדיקה.

ברכב הנוכחי זה כנראה לא ישתנה למעט אם הרוכש יהיה חבר ובמקרה כזה אני גמיש יותר בעניין נהיגת המבחן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה שברור (לי לפחות) הוא שצריך לתת לקונה לנהוג.

עכשיו במקרה והוא דופק את האוטו בחנייה או עושה עבירת תנועה שנקלטת במצלמה (ומגיעה בדמות מכתב בדואר אחרי כמה זמן) - איך אני מבטח את עצמי כדי שזה לא יהיה על חשבוני ?

אני צריך משהו כתוב, במסמך, שהקונה חתום עליו.... אחרת אין לזה תוקף משפטי וזה מהכיס שלי (הפגיעה ברכב או הקנס)

• תוכן חדש...