Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם בידית הזו, שים לב:

הערכים בסקלה של ניוטון מטר הם לא עגולים. מה עוזר לי 94.9 NM? או 106.3? לא נוח לעבוד עם זה בכלל, אי אפשר לכוון שום דבר. רק בערך.

סתם עשו חריטות בצד השני לפי פיט ליברות.

בידית שמכויילת לפי NM כמו שצריך יהיה ערכים עגולים 20, 30, 50, 100.

פורסם (נערך)

בוקי, אני לא מסכים אתך - נניח שצריך לכוון ל- 106 NM והסקלה מראה רק את הערך 106.3, אז?

1. גם המספר שקבע היצרן איננו קדוש ולא יקרה דבר אם מעט נסטה ממנו, לראיה כל המוסכים שסוגרים ל"פי הרגש" וטוענים שאם יעבדו עם מפתח מומנט יפשטו את הרגל.

2. גם למפתח עצמו מעצם היותו כלי מכני, יש רמת דיוק "לא משהו" של כ- 4%, מה שאומר שה- 106 שעל הסקלה יכולים להיות 102-110 "אמתיים".

3. ניתן לקזז את הקריאה שעל הידית עם הוספה/הפחתה בהתאם לצורך.

4. כל הערכים הם ערכים מקורבים, מספיק שתעבור מ- FT/LB ל- N/M כדי שתקבל תוצאות לא עגולות ומקורבות.

5. קירוב בסד"ג של אחוז או פחות הוא ממש לא בעיה לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

אתה מסכים שקודם סימנו סקלה בפיט ליברות עם מספרים עגולים ואחרי זה סימנו סקלה בניטון מטר ויצאו כל מיני שברים מוזרים?

אני לא אומר שאי אפשר לעבוד ככה אבל לדוגמא צריך 115 ניוטון מטר, לך תחשב איפה בדיוק זה יוצא בין 106.7 לבין 124.3. הטבעת האופקית גם מכויילת לפי פיט ליברות ולא מתמקמת בדיוק מול ניוטון מטרים לפחות בידית שיש לי.

ברור שהכל בקירוב ולא בעיה אם יש סטיה קטנה.

סתם לא נוח לעבוד, הרבה יותר נוח להמיר לפיט ליברות. נניח אחרי המרה יצא מספר 84, כשיש בסקלה מספר 80 אז קל ונוח לכוון ממנו ל 84.

פורסם

אני עובד עם הידית הזו,

קצת יקרה, אבל שווה לדעתי.

יש לה גם פונקציה של זוית, שזה מאוד שימושי בעיקר למודרניות (שאני פחות מתעסק איתן), ופונקציות נוספות.

גדי.

2015-05-08 14.31.01.jpg

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ את הנושא,

המפתח ישמש לעבודות הבית בלבד, (אני לא מוסכניק ולא מתיימר להיות),

סגירת ברגי גלגלים, סגירת ברגי תושבות מנוע, פלאגים (במידת הצורך).

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

סגירת ברגיי גלגלים לא בדיוק חייב מפתח מומנט אחרי שיש מיומנות כלשהי, לרוב זה נע בסביבות 90-110 ניוטון מטר, לשאר מה שציינת זה בדר"כ נע בין 20 נ/מ לכמה עשרות, קח בחשבון שכמה שהטווח גדול יותר הידית בדר"כ פחות מדוייקת.

יש באיביי כמה ידיות מ19 עד 110 שיכולות להתאים לך.

פורסם

השאלה אם לא עדיף להשקיע טיפה ולקנות משהו איכותי כמו סיגנט ?

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

• תוכן חדש...