Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה מפתח מומנט עדיף לקנות ?

תודה .

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

אני קניתי מפתח מומנט שהתאים לבוקסות שיש ברשותי, 3/8. בדיעבד היום הייתי רוכש מלכתחילה בוקסות ומפתח מומנט של 1/2.

בנוסף צריך להתאים את מפתח המומנט לעומס העבודה אליו הוא מיועד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מתאם יכול להיות בעייתי במקומות צפופים, איפה שיש בקושי מקום להכניס ידית עם בוקסה בלבד.

במצב אידיאלי רצוי שיהיה גם מפתח 3/8 וגם 1/2 כיוון שכל אחד מהם מכסה תחום שונה וגם גודל פיזי שלהם שונה.

מפתח מומנט עם דרייב 1/2 זה משהו כמו 35-40 סמ"מ אורך, עם דרייב 3/8 יהיה קטן הרבה יותר.

לי יש 1/2, תחום 25-150 ניוטון - מטר, כלומר חסרים המומנטים הנמוכים.

בקיצור תלוי לאיזה עבודה.

פורסם (נערך)

הפרמטרים הכי חשובים הם טווח המומנט, הדיוק, אורך הכלי, היצרן והמחיר.

הדרייב פחות משנה כי אפשר להשתמש במתאם. נכון שלפעמים אין מקום למתאם, אבל לפעמים אין מקום בכלל לבוקסה, ואם זה קריטי צריך לקנות ראש מיוחד עם רינג או פלייר וכו' ולחשב בכמה לשנות את המומנט לפי תוספת האורך.

לגבי הכלי שבלינק- לא כתוב של איזה יצרן, זה כנראה דרעק סיני.

עריכה אחרונה על ידי 2pac
פורסם

1+

מפתח מומנט שעולה 150 ש"ח כולל משלוח, זה לא כלי עבודה שהייתי סומך עליו.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם (נערך)

למרות שלא כתוב, הוא תוצרת PITTSBURGH, אמריקה.

יש לי ידית כזאת יותר משנתיים והיא עובדת מצוין. עדיין מכויילת ומדוייקת, אני בודק אותה פעם בכמה חודשים על בורג גלגל - מכפיל את אורך הידית במשקל המשקולת שאני תולה עליה, ומכוון את המומנט לפי התוצאה.

החסרון היחיד הוא שהיא ביחידות FT/LB לכן צריך להשתמש באפליקציה לסמארטפון כדי להמיר לניוטון מטר.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

מצטרף לדעתו של אסף, רכשנו ביחד (כל אחד לעצמו) את הכלי הזה.

יתכן שלא מדובר בכלי עבודה למוסכים, אבל חובב שמשתמש בו מידי פעם יקבל להרבה שנים כלי סביר לגמרי במחיר הוגן מאוד, כלי שבוודאי עדיף על סגירה לפי רגש כפי שעושים בלא מעט מוסכים.

אגב, על הידית שלי יש שתי סקלות כך שקיימת גם סקלה במידות של ניוטון מטר.

פורסם

אוקי עכשיו זה באמת נשמע משכנע שזה לא מותג סיני, ואני אציע לחבר להזמין אחד כזה.

רק לא הבנתי איך שניכם קניתם את אותה הידית ול-DORKI יש ניוטון מטר ול- ASAFASAF אין מידות ניוטון מטר?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם (נערך)

אני חושש שדורקי ידידי הוותיק מעט מתבלבל, בצד השני של הידית יש יחידות KG/M, נכון שזה מטרי אבל זה לא ניוטון מטר ויותר נוח לעבוד עם הצד השני אחרי המרה באפליקציה.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אסף צודק, הידית שלי היא של אותו יצרן רק דרייב 1/2.

יש גם סקלה של KG/M, אבל בעיקרון אי אפשר להשתמש בה, היא סתם ליופי...

הכיוון שם לא יוצא בדיוק מול הסימנים החרוטים על הטבעת.

כשעובדים עם יחידות ניוטון מטר, צריך להמיר אותן לפיט ליברות ואז אפשר לכוון כמו שצריך.

נ.ב. למרות שזה "אמריקה" לא מדובר בכלי ברמה מקצועית... אבל סביר למחיר הזה.

פורסם

אני בהחלט מקבל - גם מבלי לבדוק - את התיקון של ידידי המלומד אסף.

אגב סיפור קצר, ב- IS שהייתה לי הגיע זמן החלפת הבלמים המקוריים, בורגי אוכף הקליפר נפתחו בקלות יחסית בשני צדדי הרכב בעזרת רצ'ט רגיל.

חולף חודש לערך וחבר עם רכב דומה שנמאס לו לשלם את מחירי המוסכים מבקש עזרה, אני מנסה לפתוח את אותם הברגים שאצלו ברכב (הבלמים שלו הוחלפו במוסך עברי) ולא מצליח, רק אחרי מאבק בעזרת ידית כוח הם נכנעו ונפתחו.

אז נכון שמישהו במוסך לא לקח סיכון וסגר את הברגים "מכל הלב", מאידך - הוראות היצרן קובעות מומנט נמוך בהרבה מהמומנט שבהם נסגרו הברגים.

פורסם

סגרו אותם עם פטיש אויר, לצערי כמו ברוב המוסכים. אני מגיע מעולם האופנועים ומעולם לא ראיתי זאת , עד שהגעתי למוסך לקורס מסוים, שוטטי שם ולא האמנתי למראה עיני, דיסקים, קליפרים נסגרים עם פטיש אויר פשוט פשע!! והכי כאב לי לראות שפותחים בפגו פלגים וסוגרים בעזרת פטיש אויר פשוט מסכן הלקוח.

אני לא אומר שעולם האופנועים מושלם, אך דבר כזה מעולם לא ראיתי, יש ברגים שאפשר להחליק ולסגור עם פטיש. אבל ברגי מערכות הבלימה? זהפשע, וגם פלגים, פחד!!

המלצה שלי לכל מי שאוהב את רכבו ולא מטפל בו לבד, זה ישמע חריג אבל עם איכפת לכם מחיכם ורכבכם, קחו יום חופש ואל תורידו את העינים מהרכב בשעת הטיפול!!!

• תוכן חדש...