Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך יתכן שלא מאפשרים לקונה לבדוק את הרכב במכון מטעמו ?

הרגע שוחחתי עם נציגה של סוויטץ' לגבי רכב שמעניין אותי.

לטענתה ,רק אחרי שרכשתי את הרכב, אני יכול לקחת אותו למכון בדיקה, וא זאני יכול להתחרט ולקבל את כספי.

זה נראה למישהו הגיוני לשלם עשרות אלפי שקלים עבור רכב, ולא לקחת אותו לבדיקה ?

מדוע המשחקים האלו ? למה לא לאפשר לקונה לבדוק לפני הרכישה? מדוע הפוך על הפוך ? (כי ברור להם שמי ששילם, ועשה העברת בעלות, ורכש את הרכב כספית ורגשית,יבלע את הצפרדע במידה ותהיה.)

במסווה של מקום אמין ומכובד, שמשנה את כללי השוק, ומבטיח יושרה ואמינות, עושים בעצם את הטריק הכי ישן בספר ההוראות לסוחרים.

כבר עדיף אורן ממן מחיפה, לפחות אתו אני יודע עם מי יש לי עסק.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ייבגני,

הסיפור שלך רק מחזק אצלי את התחושה שסוויצ' הם מקום ראוי, כרגע מבחינתי מס' 1, לרכישת רכב שאיננה מאדם פרטי.

אם בסוף קיבלת כסף בחזרה, ופיצו אותך על הבדיקה שעשית בעצמך, ובסוף אתה עוד לא מרוצה - תהיה לי בריא.

אני עדיין רודף אחרי ספק שירותים (לא בתחום הרכב) שחייב לי 600 שקלים כפי שקבוע בחוק כפיצוי על אי הגעת טכנאי, ומתעלם ממני לגמרי...

מצד אחד אתה צודק. מצד שני בוא נסתכל על הדברים כך:

כל מקום אחר אתה עושה בדיקה לפני הקניה ומוכר מתחייב על מנוע ושילדה. מקרה הכי גרוע - המוכר לא הסכים להחזיר כסף על בדיקה והפסדת 500 ש"ח וביזבת שעה-שעתיים. בגלל השיטה של סוויץ' נאלצתי לשלם על העברת בעלות ורק אחר כך לעשות בדיקה. אז בבדיקה שלי יצא פגיעה בשילדה. דבר ראשון, מזל שעליתי על זה ומה זה אומר על "תקן סוויץ'"? דבר שני, אני מצפה מחברה גדולה ורצינית לקחת אחריות מלאה על הדברים כאלה.

נכון, סוויץ' לא עשו שום בעיה בנוגע להחזרת הרכב, אבל ניסו לשחק אותה כאילו אני סתם מחזיר את רכב ואין מה לצפות להחזר הוצאות נלוות. אז בסוף החזירו הכל, אבל יש פה שיטת מצליח בדיוק כמו בכל מקום אחר...

אז במקרה של סוויץ' יצא לי רווח של כ-200ש"ח (הם החזירו סכום עגול שיצא טיפה יותר גדול מהסכום עצמו), יום עבודה מבוזבז וכשבוע וחצי שהכסף שלי אצלם ואני לא יכול לקנות רכב אחר. ואני לא מדבר על כל הטלפונים, דאגות ועצבים.

מבחינתי אופציה ראשונה עדיפה. אם אי אפשר לסמוך על הבדיקה שלהם אז זה הופך להימור והם מאבדים יתרון יחסי מול סוחרים אחרים

פורסם

חלילה מהלומות ואם נשמע ככה התנצלותי.

יצא שהזדהיתי יותר עם מה שכתב יבגני ופחות עם מה שכתב [הדבק:]

"הוגה המיזם, אסף חרל"פ, המטרה היא "להחזיר את האמון לעסקאות

בין אנשים פרטיים, לשפר אחת חוויית הרכישה ולהציע פתרון ראשון

מסוגו לשוק המסחר המסובך בכלי רכב פרטיים".

להחזיר אמון - X

לשפר חווית רכישה - X

להציע פתרון ראשון מסוגו - X

חשבתי שזה ממש פשוט ומובן מאליו כי יבגני

- איבד אמון

- עבר חווית רכישה מזאבאלה

- זה לא פתרון ראשון מסוגו זה וותיק ולדעתי הם כבר עשו זאת קודם תחת שם אחר.

ובעוד שבאף מקום לא טענתי שרימו אותו במתכוון [כי אין לי מידע]

לא ברור לי איך ההפך כן נטען, ובכזו תקיפות.

אני שב ומציע באמת לרדת מזה,

סתם אנשים יוצאים ממש רע ומסתבכים בכתיבה ובלשונם,

נחכה למקרה הבא ואם לא יהיה - מה טוב

The first one to get angry loses

פורסם

זה כל הקטע בהרצה (או שהם כבר סיימו את ההרצה?), בעיות קורות וצריך לטפל בהם.

איך שאני רואה את זה, הם פשוט צריכים לתת לקונה לבדוק את הרכב לפני. אבל אז הם מאבדים את הייחוד שלהם, טוב בעצם יש חווית קנייה שונה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
שים לב:

אני לא זוכר שלקחתי רכבים לבדיקה ושם הם פירקו חלקים והשקיעו זמן בשביל לימצוא סימני תאונה, אם ככה יש סיכוי רב שלהרבה אנשים יש מכוניות עם תאונה רצינית שתוקנה יפה ומכוני הבדיקה לא עלו עליהם.

רוב הסיכוי שאפילו מכוני הבדיקה לא ישימו לב שיש נזילות ברובוט בפיאטים כי הם ממש לא יפרקו לך את מגן האלומיניום שמסתיר אותו(ברכב של אחיין שלי לא עלו בבדיקת סוויצ'), שוב הבעיה והחולה הרעה ביד2 הם מכוני הבדיקה, לרוב אי אפשר ליסמוך על הממצאים שלהם והם ממש לא יבזבזו זמן על פירוק והרכבת הרכב שלך בשביל לימצוא בעית ביסודיות.

גם במבט מהיר בעמוד הפייס שלהם ניתן ליראות את התלונות של מוכרי הרכב שהמכון בדיקה שסוויץ בדק את רכבם פיצץ אותם בכסתח"ים כאילו הרכב שלהם טרנטה אספנות(מאלה שזרוקים ולא המשוקמים-חס ושלום לא רוצה ליפגוע בקהילת האספנים), המכונים האלה מישהו צריך לטפל בהם כי הנייר שלהם ממש לא שווה 500+ ש"ח.

אני הצעתי- אם יש לכם המלצה על מכון בדיקה יסודי שהייתם סומכים עליו תתחילו להציע ואולי נשכנע את סוויצ' להתחיל ליבדוק שם(בספק אבל לא יכול להזיק לישאול).

בשני המקרים דיי בקלות מצאו שרכב עבר צביעה (כל הצד שמאל צבוע) וישר חשדו שגם הוחלפו חלקים, אבל לקח זמן למצוא סימני הלחמה.

פורסם

אם ככה אז אני לא רוצה להגיד מה אני חושב על אותו המכון... מתי יביאו סוף לחגיגה הזו שהיא על חשבונינו?!.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אם ככה אז אני לא רוצה להגיד מה אני חושב על אותו המכון... מתי יביאו סוף לחגיגה הזו שהיא על חשבונינו?!.

בדיוק.... אם זה היה משהו קטן שהתפספס הייתי מבין, אבל פה זה כבר גורם להרים גבה....

פורסם
איך יתכן שלא מאפשרים לקונה לבדוק את הרכב במכון מטעמו ?

הרגע שוחחתי עם נציגה של סוויטץ' לגבי רכב שמעניין אותי.

לטענתה ,רק אחרי שרכשתי את הרכב, אני יכול לקחת אותו למכון בדיקה, וא זאני יכול להתחרט ולקבל את כספי.

זה נראה למישהו הגיוני לשלם עשרות אלפי שקלים עבור רכב, ולא לקחת אותו לבדיקה ?

מדוע המשחקים האלו ? למה לא לאפשר לקונה לבדוק לפני הרכישה? מדוע הפוך על הפוך ? (כי ברור להם שמי ששילם, ועשה העברת בעלות, ורכש את הרכב כספית ורגשית,יבלע את הצפרדע במידה ותהיה.)

במסווה של מקום אמין ומכובד, שמשנה את כללי השוק, ומבטיח יושרה ואמינות, עושים בעצם את הטריק הכי ישן בספר ההוראות לסוחרים.

כבר עדיף אורן ממן מחיפה, לפחות אתו אני יודע עם מי יש לי עסק.

בגלל זה נותנים לך שבוע לעשות עם הרכב בדיקות בעצמך - אבא שלי רכש משם מאליבו 2009 לפני חודש ויומיים לאחר שרכש אותה לקח למוסך UMI לבדיקה (שבוצעה בחינם חייב לומר ללא כל בקשה או דחיפת דברים מהמוסך להפתעתי), שם נאמר שהכל תקין מלבד כמה שורות כיסוי תחת של המכון שבודק ל SWITCH, ויצא משם רוכש מאושר.

בנוסף יש לך גם שבוע להחזיר את הרכב במידה ואתה לא מרוצה, ואתה מקבל את הכסף בחזרה, את זה אתה תקבל מסוחר רכב ממולח?

יש מינוסים ויש פלוסים בכל מקום, אל תצפו שהכל יהיה מושלם, בשביל זה יש אותנו וצריך לבדוק כל דבר שבעתיים, גם כשאני נכנסתי לסוכנות הייתי בפיקפוק, ולקחנו סיכון שאבא שלי יפסיד יום עבודה (גם בשישי) וגם כסף.

ומצד שני אם הייתי הולך לרכוש מאדם פרטי, מבצע בדיקה שתעלה לי 500 ש"ח ולבסוף מוצא דברים שמר בחור לא גילה ופירט במודעה ביד 2 - אז גם פה הייתי מפסיד.

בסוכנות הנ"ל יש לך מעין סוג של גב מהחברה, הבטחת הכסף חזרה ועניין הנוחות.

לא מוצא סיבה להמשיך לטחון נושא שכזה.

Opel Adam S 2017

פורסם

מדוע המשחקים האלו ? למה לא לאפשר לקונה לבדוק לפני הרכישה?

כי זו טרדה תפעולית גדולה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

בעקבות השרשור קיבלתי גם אני רושם חיובי לגבי העסק, והמלצתי לידידה שמאוד התלהבה מהרעיון של השירות הזה.

אלא שעד שהגענו אל העסקה בפועל ההתלהבות התחלפה באופרה אחרת לגמרי.

אשמח לדעת אם יש בפורום נציג שמוכן להציל את שארית הכבוד שנותרה לעסק:

בפגישה הובטח בעל פה שהרכב ימסר ביום שלאחר העברת התשלום במלואה (או בתוך יומיים) , בכתב מדובר כבר על שמונה ימים במקרים חריגים, ולאחר שהכסף הועבר הבהירו לה(נו) שבימי שישי וערבי חג אין מי שיטרח להעביר בעלות.

כאמור, העסק הזה לא מוכר רכבים משלו, אבל גובה אלפי שקלים על תיווך העסקה והטיפול הכרוך בכך, שנעשה כמסתבר בעצלתיים.

הרכב נבדק, הכסף הועבר, ורק ממתינים, כנראה שמונה ימים, להעברת בעלות בשל יום שישי וערב חג.

את השתלשלות האירועים המלאה אפרט בהמשך, בנתיים אציין רק שני ביטולי פגישה ברגע האחרון (מצד המוכר, בעוד הלקוח מחוייב במאתיים ש"ח גם אם יודיע שלא מגיע בהתראה כזאת, לטענתם לא יחויב בפועל בשל בעיה חוקית), ועוד הפתעות של חוסר שקיפות.

היש נציג בכיר לעסק בפורום?

אל מי צריך לפנות?

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

למה שלא תבטל את העסקה?

כאחד שבתוך עמו חי, לא הייתי רוצה שרכב "מכור" ישאר בידי בעליו הקודמים עוד יום אחד, אס"ק על חשבון הרכב זה לא דבר בריא

פורסם

אני עם אוג'טה. אם המוכר לא מביא את האוטו לסגירת העסקה מייד -שיישאר עם האוטו. אני לא יודע ולא רוצה לדעת מה הוא עושה לאוטו בזמן הזה שעבר מהרגע שאמרת "כן" ועד שירום הודו יואיל להביא את האוטו. אני הייתי חותך מהעסקה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הרכב במגרש, יש תעוד ק"מ.

מה שרשמתי שביוזמת המוכר היה רלוונטי לרכב אחר.

כרגע המסירה מתעכבת מאוד בשל כשל בצוות מסיבה לא ברורה.

הרעיון בלפנות אליהם היה לשלם יותר על קיצור תהליכים ועסקה מהירה ואני לא רואה איך ביטול העסקה יעזור.

כמו כן לאחר שבוצעה ההעברה, הכסף יוחזר רק לאחר שלושים יום שבמהלכם הלקוח שבוי בידהם, מבלי אפשרות לרכוש רכב אחר.

פורסם

כשאני חיפשתי רכב בסוויצ' - הנציב הפציר שאין טעם לדבר על המחיר,

המחיר לא נתון לוויכוח והינו סופי [על כל הרכבים] בנוסף יש "עמלת תיווך" שצריך לשלם לסוויץ' במידה ואנחנו סוגרים עסקה. [עמלה שלא כלולה במחיר של הרכב]

אני אשמח לדעת אם זה לא קרה בעסקה המדוברת פה [שינו נהלים].

Seat Ibiza FR

• תוכן חדש...