Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

כאמור בהודעה קודמת התחדשתי בסקודה סופרב 1.8 tsi עם גיר פלנטרי 6 הילוכים (לא dsg) שנת 2012.

זה בעצם הרכב הראשון שאני 'מחזיק' ומטפל בו בעצמי ואני רוצה לעשות את זה על הצד הטוב ביותר.

הולך ומתקרב טיפול 60,000. עשיתי בדיקה באינטרנט על מה עושים בטיפול, אשמח אם יש משהו להוסיף:

שמן

פילטר שמן

פילטר אויר

פילטר מזגן?

פלאגים? (רביעייה?)

שמן גיר?

ברקסים נעשו ב 45,000, בכל מקרה ייבדקו ב60.

אני שוקל לקנות את כל החלקים והשמן בעצמי וללכת למוסך שרק יבצע, כך אדע באיזה חלקים בדיוק השתמשו ואדע שלא מחרטטים אותי במחיר.

התחלתי לשוטט באתרי חלקים אבל נתקלתי בהיצע עצום של יצרנים לכל חלק, כל פילטר או פלאגים.

בגלל שאני ממש לא מכיר, יכולים למכור לי 'סוסיתא' כאילו היא 'מרצדס' ולכן אני מתייעץ פה.

מוזמנים לספר על יצרנים מומלצים לכל אחד מהחלקים לטיפול (ואני מעריך שזה יהיה מידע מאוד רלוונטי להמון אנשים שמטפלים ברכבים ממשפחת vag).

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי zx12r
פורסם (נערך)

מה דגם המנוע? CDAA או CDAB ? תוכל לבדוק ברשיון הרכב.

אשמח לצרף לך את כל הנתונים מאוטודאטה.

בכל מקרה כל הפילטרים הם של חברת MANN ותוכל להשיג הכל אצל אבי חלפים:

http://www.justmotor.co.il/

לגבי השמן, אחלה בחירה. במנוע נכנס 4.5 ליטר.

מאיפה אתה בארץ? האחריות כבר נגמרה?

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תודה על התגובה.

דגם המנוע כתוב CDA.

האחריות של סקודה היא לשנתיים בלבד. הרכב עלה לכביש ביוני 2012 כך שהוא מחוץ לאחריות כבר שנה. בכל אופן כל הטיפולים עד היום נעשו במוסך רשמי.

מתשובתך לא ברור לי אם הפילטרים של חברת MANN הם המומלצים ביותר?

אני מאזור חיפה. אין לי בעיה להזמין מחנות ברשת ולשלם את עלות המשלוח כמובן, אך אם יש המלצה גם לחנות מקצועית באזור חיפה/קריות אשמח לשמוע.

פורסם

אם כך בדוק כמה כ"ס. 152 או 160.

הפילטרים של MANN הם ה-OEM של VAG.

למרות עלות המשלוח מאבי, עדיין מומלץ לקנות ממנו.

Stay Dirty

פורסם

עוד תהיה שעלתה לי - אם כבר אני קונה את החלקים, ובהנחה שיש לי ליפט זמין להרים את האוטו עליו. למה שלא אבצע את הטיפול לבד, מבחינת החלפת הפילטרים והשמן, ואקח את הרכב למוסך רק לבדיקת ואיפוס מחשבים ובדיקת בלמים?

פורסם (נערך)

אם כך זה CDAB ואלה הנתונים:

CDAB.pdf

לבצע את הטיפול לבד זה אחלה רעיון. תוכל גם לאפס לבד את המחשב ולבדוק את הבלמים בעצמך.

אם עדיין לא יצא לך לבצע טיפול בעצמך, אשמח לחבור אליך.

יש 2 דרכים לאפס את ה-SERVICE, בהתאם ללוח השעונים שמותקן אצלך:

SERVICE1.PNGSERVICE2.PNG

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אני בדיעה של אחת משתי אפשרויות:

להיכנס למוסך שאתה סומך עליו, לא בהכרח מורשה, אבל מתמחה. מוסך רון למשל נמצא בת"א, יכול להיות שתקבל המלצה למוסך באזורך.

אפשרות שנייה היא לקנות את החלקים ולבצע את הטיפול בעצמך, כפי שהציע אסף. אני נוקט באפשרות הזאת, זה לא מתאים לכל אחד.

הערבוב בין האפשרויות לא כל כך מוצלח.

פורסם

תודה רבה. אני אשקול את האופציה של טיפול בעצמי.

אם תוכלו לענות שוב על המגוון של המותגים המוכרים את כל אחד מהחלפים ואיזה יצרנים עדיפים על האחרים. אלא אם יש קונצנזוס על מוצרי mann שהם ה oem של היצרן ואז אין צורך להתעסק בבחירה של משהו אחר.

בנוגע לטיפול עצמו - מה לגבי הסעיפים שכתבתי בסימני שאלה?

יש צורך להחליף פילטר מזגן? שמן גיר? פלאגים?

פורסם

תודה אבי. מה לגבי פלאגים? גם שם ראיתי שיש אינסוף אפשרויות. אם הבנתי נכון את הנתונים מאוטודאטה, ה'אורגינליים' הם של בוש.

פורסם

פילטר שמן שקונים מחנות חלפים (למשל מאצל אבי) מגיע עם הבורג? או שצריך לרכוש את הבורג ריקון בנפרד?

האם יש צורך לסגור את הברגים חזרה עם מפתח מומנט או שפשוט סוגרים "רגיל"?

אני פשוט רוצה לדעת אם אני צריך גם כלים ייעודיים מלבד מפתח לפילטר שמן.

• תוכן חדש...