Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מביקור בחברת Switch

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השרשור ציין כי אין נוזל קירור במיכל העודפים ובתוך הרדיאטור. זה מצב לא תקין בעליל. מה הבדיקה שלך העלתה בקשר לליקוי זה?

לא התייחסת לזה כלל.

מבדיקה שערכתי:

בנוגע לרכב הספציפי-

מדובר ברכב יונדאי אקסנט שנת 2008 עם מעל 105 אלף ק"מ. במחיר של פחות מ 30 אלף ש"ח.

הבדיקה של הרכב לאור השנה והקילומטראז היא בדיקה טובה. אכן מופיעות בסעיף המנוע הערות שמתייחסות לתקלות ובלאי טבעי ומצריכות טיפול שוטף לרכב.

יציאת מים מהאגזוז כאשר הרכב קר זה מצב תקין (הרכב הגיע אלינו באותו בוקר, כמה שעות לפני הפגישה ולכן הספיק להתקרר)

בנוגע לבדיקה-

בדיקה זו נערכה במכון בדיקה מורשה חיצוני, עפ"י הוראות משרד התחבורה- אמנם על חשבון SWITCH, אך לא על ידי בוחני רכב מטעמנו. הבדיקה שנערכה ב 3/5/15 תקפה ל-3 חודשים (יש עליה אחריות ממכון הבדיקה לתקופה של 3 חודשים), ועל כך אנחנו מוסיפים אחריות ל-6 חודשים מיום הקנייה עבור מנוע וגיר. כמובן שבתעודת האחריות קיימות התניות שמתייחסות לנהיגה סבירה ברכב וקילומטראז הגיוני (עד 15 אלף)

הבדיקה הוצגה בפגישה בצורה שקופה, כמו הרכב, וכל לקוח רשאי להחליט האם העסקה מתאימה לצרכיו או לא.

כמו-כן לאחר קבלת הרכב, יש 5 ימים בהם ניתן להתחרט ולקבל את הכסף בחזרה.

בנוגע לנכתב באתר- https://switch.co.il/switch-standard-list/

הסעיפים המופיעים באתר בעניין התקן של הרכבים הפרטיים שמוצעים למכירה דרך SWITCH, הינם סעיפים שיכולים להופיע בבדיקות של רכבים משומשים. באם מופיעה אחת ההערות (או יותר)- הרכב לא יכלל במלאי SWITCH. זה סינון שאנחנו עושים לכל רכב שמגיע אלינו.

הממצא עליו מדובר, אינו ממצא חריג שמעיד על מנוע לא תקין, ולכן הרכב נכלל במלאי. (אם היה נמצא בבדיקה "מנוע לפני שיפוץ" או "דליפות לחץ גבוהות בצילינדרים" או כל אחד מהדברים הרשומים ברשימה באתר- הרכב לא היה במלאי SWITCH)

תודה לכולם, אם יש שאלות נוספות- בשמחה

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מבדיקה שערכתי:

בנוגע לרכב הספציפי-

מדובר ברכב יונדאי אקסנט שנת 2008 עם מעל 105 אלף ק"מ. במחיר של פחות מ 30 אלף ש"ח.

הבדיקה של הרכב לאור השנה והקילומטראז היא בדיקה טובה.

בדיקה טובה לא נמדדת ביחס לקילומטראז - ראש מנוע יכול ללכת גם ברכב עם 1KM ושנתון 2015.

אכן מופיעות בסעיף המנוע הערות שמתייחסות לתקלות ובלאי טבעי ומצריכות טיפול שוטף לרכב.

בטופס הבדיקה יחסי הקומפרסיה יצאו מעולים, לא היה שום חשד בנזק באטם ראש מנוע.

יציאת מים מהאגזוז כאשר הרכב קר זה מצב תקין (הרכב הגיע אלינו באותו בוקר, כמה שעות לפני הפגישה ולכן הספיק להתקרר)

הרכב לא היה קר, הוא היה רותח וזאת עוד וודאתי על-ידי מד החום שרכב&הרכב היה אחרי נסיעת מבחן מאומצת&היה דלוק לפחות חצי שעה&החום ששורר בגלילות לא השאיר מקום לספק.

בנוגע לבדיקה-

בדיקה זו נערכה במכון בדיקה מורשה חיצוני, עפ"י הוראות משרד התחבורה- אמנם על חשבון SWITCH, אך לא על ידי בוחני רכב מטעמנו. הבדיקה שנערכה ב 3/5/15 תקפה ל-3 חודשים (יש עליה אחריות ממכון הבדיקה לתקופה של 3 חודשים), ועל כך אנחנו מוסיפים אחריות ל-6 חודשים מיום הקנייה עבור מנוע וגיר. כמובן שבתעודת האחריות קיימות התניות שמתייחסות לנהיגה סבירה ברכב וקילומטראז הגיוני (עד 15 אלף)

אבקש את הטופס מצולם בבקשה, בלי סיכומים.

הבדיקה הוצגה בפגישה בצורה שקופה, כמו הרכב, וכל לקוח רשאי להחליט האם העסקה מתאימה לצרכיו או לא.

כמו-כן לאחר קבלת הרכב, יש 5 ימים בהם ניתן להתחרט ולקבל את הכסף בחזרה.

כפי שציינתי בשאר ההודעות שלי,

יש הוצאה כספית בהחזרת הרכב אליכם, וגם לאחר החזרת הרכב הכסף יושב במשך 30 ימי עסקים הלא כך?

30 יום שאתה מושבת בלי רכב ובלי אפשרות לקנות אחד כזה כי הכסף אצלכם.

בנוגע לנכתב באתר- https://switch.co.il/switch-standard-list/

הסעיפים המופיעים באתר בעניין התקן של הרכבים הפרטיים שמוצעים למכירה דרך SWITCH, הינם סעיפים שיכולים להופיע בבדיקות של רכבים משומשים. באם מופיעה אחת ההערות (או יותר)- הרכב לא יכלל במלאי SWITCH. זה סינון שאנחנו עושים לכל רכב שמגיע אלינו.

הממצא עליו מדובר, אינו ממצא חריג שמעיד על מנוע לא תקין, ולכן הרכב נכלל במלאי. (אם היה נמצא בבדיקה "מנוע לפני שיפוץ" או "דליפות לחץ גבוהות בצילינדרים" או כל אחד מהדברים הרשומים ברשימה באתר- הרכב לא היה במלאי SWITCH)

LOL אני מבקש ממלומדי הפורום לענות על השאלה שלי, האם פריצה באטם ראש מנוע נכלל בתור "רכב תקין"?!!

זה כן ממצא חריג, מערכת הקירור היא מערכת סגורה! ברגע שנוזל הקירור מוצא עצמו דרך מערכת הפליטה זהו תרחיש לא תקין!

תודה לכולם, אם יש שאלות נוספות- בשמחה

תגובתי באדום,

כמו שציינתי אשמח לקבל את התקנון המלא,​ תודה.

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

נציג SWITCH.

אולי לא הבנתי את הסוף, אבל רשמת שהרכב נמצא תקין, ואם לא, לא נמצא נמצא חריג.

חוסר מוגזם במי קירור, ויציאה של הנוזל דרך האגזוז זה לא תקין בעליל.

איך נמצא שהוא תקין?

ולא תמיד בדיקות במכוני רישוי הדו''ח שמקבלים על מצב הרכב הוא מדוייק, וזה שהוא מורשה לא מעיד אם

הוא מבצע את הבדיקה כמו שצריך.

לגבי הקילומטר שעליו אתם נותנים אחריות, עדיף לי רכב שנסע 20K בשנה בבין עירוני

מאשר רכב שנסע 15K בתוך העיר, בתוך העיר בלאי יותר גבוה.

אז למה אחרי 15K האחריות מבוטלת או חלק ממנה?

אין לי משהו נגדכם, כי עוד לא השתמשתי בשירותכם.

רועי

פורסם (נערך)

אני לא מבין למה אתה מצפה?

הוא לא המוסכניק ולא הבעלים שלרכב, הרכב עבר בדיקה, נכון לתאריך הבדיקה אלו הממצאים, עכשיו התפקיד שלך לבוא ולבדוק את הרכב.

שהיה ברור, זה לא הזמנת רכב חדש שניתן לעשות טלפונית (היה תקופה בעסק המשפחתי שהינו מזמינים היילקסים בטלפון מהסוכנות).

זה לא אומר שניתן לוותר על הבדיקה של הקוח, אבל זה כן נראה שיש איזה הקפדה גבוהה יותר ממה שיש בפשפשוק ולוחות הרכב השונים.

אני לא מבין מ הטענה.

למה לא כמו סוחר טוב הא לא מלאה מים ושמן לפני שאתה באכדי שתחשוב שהכל תקין.

זה אוטו יד שניה או יותר.

אתה לא הייתה קונה רכב שנסעה רק בבין עירוני, ואני לא הייתי קונה רכב שנראה כך.

לכל אחד שיקולים משלו.

בשורה התחתונה, אפשר בהחלט לנצל את השירות הזה של החברה ואני מבין שיש (מעולם עוד לא השתמשתי בוא) אך מצד שני לא לוותר על הבדיקות הנוספות ולחשוב שאתה קונה מוצר חדש.

אנשים במצב בריאותי מושלם לא מתעוררים בבוקר פתאום, מה אתה מצפה ממכונה.

שאני קניתי טרקטורון ביום שישי ולחצנו ידיים, הגעתי ביום ראשון לקחת אותו אתה חושב שלא בדקתי שוב לפני התשלום והעברת בעלות.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

פלג, אם כל הסוחרים היו קופצים מהגג לפני שהלקוח בא, אז גם הם צריכים לקפוץ?

למה צריך לשקר ללקוח כמו כול הסוחרים לטענתך, אם הם מצתיירים ואומרים שהם נותנים יחס אמין?

ושרות טוב?

רועי

פורסם
אני לא מבין למה אתה מצפה?

אני לא יעשה לך סופיילרים, תקרא את השרשור ממהתחלה ועד הסוף.

הוא לא המוסכניק ולא הבעלים שלרכב, הרכב עבר בדיקה, נכון לתאריך הבדיקה אלו הממצאים, עכשיו התפקיד שלך לבוא ולבדוק את הרכב.

שהיה ברור, זה לא הזמנת רכב חדש שניתן לעשות טלפונית (היה תקופה בעסק המשפחתי שהינו מזמינים היילקסים בטלפון מהסוכנות).

זה לא אומר שניתן לוותר על הבדיקה של הקוח, אבל זה כן נראה שיש איזה הקפדה גבוהה יותר ממה שיש בפשפשוק ולוחות הרכב השונים.

אני לא מבין מ הטענה.

למה לא כמו סוחר טוב הא לא מלאה מים ושמן לפני שאתה באכדי שתחשוב שהכל תקין.

זה אוטו יד שניה או יותר.

אתה ל התה קונה רכב שנסע ר בבין עירוני, ואני לא הייתי ונה כב שנראה כך.

כל אחד ומה שידו משגת, אני עדיין לא מרשה לעצמי להזמין היילקסים בטלפון.

12345

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם (נערך)

כן, סליחה זה נשלח מהטלפון.

אמרתי שכל אחד יש לא פרמטרים שחשובים לא, אחד לא יקנה רכב שנסע רק בבין עירוני ואני לא הייתי קונה רכב במצב קוסמטי כזה.

אגב ללא קשר לתקציב, כיום שני הרכבים שיש לי לא מגיעים לסכום הזה.

אני רק הסכם, מצויין שהגעת ובדקת כמו שבדקת, השירות של החברה כמו שהוא ניראה לי, הוא מצויין בייחס למה שיש היום בשוק היד שניה.

אך זה לא פותר אותנו כלוקוחות מליבדוק את המוצר לפני רכישה.

ואם כבר לראות רכב, אני מעדיף לראות אותו בחיים האמיתיים שלו מידי הבעלים, ללא שום "הכנה" למכירה

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

קראתי את כל השרשור והתובנות שלי הן:

1. מספיק לעבור על התמונות כדי להבין שהרכב הספציפי הזה אינו "שמור" בעליל. לא מדובר כאן בדפיקות קטנות שלא מתקנים אלא רואים הזנחה טוטאלית. אישית לא הייתי טורח להגיע לראות רכב כזה.

2. עיצה ל-SWITCH: אל תקבלו רכבים ישנים כאלה, ברכבים חדשים יותר(נגיד עד 4 שנים) הסיכוי שילך מנוע מייד לאחר הבדיקה קלוש.

3. אני מצטער אבל מקומם אותי ש-SWITCH נותנים לקונים הפוטנציאליים לגעת ברכב. מה פתאום מישהו ישחק עם הרכב שלי: אני מוכן אך ורק לבדיקה רשמית במכון או בדיקה ע"י מוסך מורשה בלבד. גם אם אני מוכר ישירות אני לא נותן לקונה להתעסק עם הרכב ואפילו מודיע על כך בטלפון.

כל עוד ה-SWITCH לא מונעים מהבאים לשחק עם רכבים מעבר לבדיקה הוויזואלית ונסיעת מבחן קצרה, אני אישית לא מוכן להיעזר בהם לצורך מכירת רכבים.

פורסם

תומך במה שנומד אמר.

זאת חוצפה מדרגה ראשונה שסוויץ' נותנים לבן אדם להתחיל לבדוק ולפרק דברים מבלי אישור של הבעלים.

אין לי שום דבר נגד פות"ש, פשוט מעצבן לראות (מכונאי?) בן אדם שמחליט על דעת עצמו לפרק ולעשות בדיקות קשות לרכב ועוד לפרסם את זה בפומבי. לא נראה לי שהבעלים של הרכב היה שמח לראות את זה .

אתה צריך להגיד אלף תודות לסוויץ' שנתנו לך יד חופשית לעשות לרכב מה שבא לך.

אני כאדם פרטי, אין כזה דבר לפרק ולבדוק או לעשות מבחני מאמץ לרכב.

אם היית בא לבן אדם פרטי, המקסימום שהיית מקבל זה דף של מכון בדיקה.

מרוצה? תתחדש וסע לשלום, לא מרוצה? שלום ולהתראות.

מה גם שהרכב הזה מוזנח, חבוט קשות, אוטומטית קופץ לראש שהמצב המכני בכי רע.

יש סוג גדול של אנשים שלא אכפת להם מכלום ונוסעים ונוסעים עד שנעצרים בצד.

חפש לגיסך רכב שמור.

בהצלחה בחיפוש רכב.

פורסם

סבבה שאתה מכיר חברים שהמצב המכני מצויין ממצב חיצוני.

אני כקונה, אני לא מכיר ולא יודע מה מצב הרכב.

האינטרס של בעל הרכב זה למכור.

כול מוכר יציג את הרכב שלו הכי טוב שאפשר.

אבל זה לא הבעיה, מה שמקומם זה היד החופשית שנתנה או נותנת סוויץ' לקונה לעשות בדיקות ופירוקים של מכלולי הרכב ללא אישור בעלים.

אצל בן אדם פרטי זה לא היה קורה.

מקסימום מכון בדיקה.

פורסם

והמוכרים הפרטיים ידעו שחברך מהכנופיה הוא מכונאי חובב בלי הסמכה כלשהיא ובלי כל ביטוח לפעולות שהוא עושה והסכימו?

אני פשוט מופתע כל יום מחדש.....

כבר כתבתי לכם כמה פעמים ואולי יום אחד תבינו- אתם משחקים באש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...