Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמעט כל מי ששאלתי אמר שזו מחלה כרונית ו"אין מה לעשות".

האמנם ? האם היצרן לא פתר את הבעיה ?

אולי אפשר להכניס מנגנון חליפי ? מה בדיוק נדפק שם כל פעם ?

פולו 1.6 שנת 2000

פורסם

למיטב ידיעתי - הבעיה הוכרה ע"י צ'מפיון ושם מחליפים את החלק הבעייתי שעשוי פלסטיק שברירי באחד חסון וגברי ממתכת.

מנסיון מר עם מוסכי צ'מפיון - הם אף פעם "לא יודעים" מהוראות קריאה לתיקון.

פורסם

גם ראיתי על פאסאט. כל הפולסחרא האלה שווים לתחת, משלמים עליהם 15 K יותר ממש שצריך ואח"כ עוד יש חלפים יקרים ואמינות ששווה לתח* וחר* שירות (צ'מפיון עלק צריך לקרוא להם לוזרוס).

מאזדה מיאטה, טעם החיים.

פורסם
לצערי זה אינו מספק. אנשים טוענים שגם לאחר הביקור אצל צ'מפיון הבעיה חוזרת.

השאלה היא אם החליפו להם למנגנון המתכת או שוב לחלק מהפלסטיק.

פורסם
השאלה היא אם החליפו להם למנגנון המתכת או שוב לחלק מהפלסטיק.
לפני כשבוע צצה לי הבעייה. הרכב אצלי פחות משנה ולפי הידוע לי זה קרה פעם אחת אצל הבעלים הקודם.

הייתי בצ'מפיון בשבוע שעבר והם מתחייבים להחליף את החלק המדובר בלי תשלום, כך שגם החלקים וגם העבודה היא על חשבונם. העניין אינו מוגבל במספר הפעמים שזה קורה. ההתחייבות שלהם היא לתקן את הבעייה, כל עוד הרכב בן פחות מארבע שנים ו- 150 אלף ק"מ.

מחר בבוקר אני אבצע את התיקון ואני אעדכן בנושא סוג החלק.

פורסם

דן אברהם ,

בחלון הקודם טיפלתי בבעיה במוסך צ'מפיון המרכזי , והם לא התביישו לגבות לא פחות מ- 800 ש"ח על החלפת המנגנון !

הרכב מודל 2000, ועבר 75 אלף ק"מ.

תשאל טוב לפני שאתה מחליף, שלא יהיו לך הפתעות.

נאמר לי שברחוב סלמה קיים מתקן חלונות חשמל מוכשר, אשר אינו גובה יותר מ- 300 ש"ח על התיקון. לחבר שלי היתה פולו חדשה יותר משלי, והחלונות התקלקלו 4 פעמים במשך שנתיים, וכל פעם תיקנו.

פולו 1.6 שנת 2000

פורסם
דן אברהם ,

בחלון הקודם טיפלתי בבעיה במוסך צ'מפיון המרכזי , והם לא התביישו לגבות לא פחות מ- 800 ש"ח על החלפת המנגנון !

הרכב מודל 2000, ועבר 75 אלף ק"מ.

תשאל טוב לפני שאתה מחליף, שלא יהיו לך הפתעות.

נאמר לי שברחוב סלמה קיים מתקן חלונות חשמל מוכשר, אשר אינו גובה יותר מ- 300 ש"ח על התיקון. לחבר שלי היתה פולו חדשה יותר משלי, והחלונות התקלקלו 4 פעמים במשך שנתיים, וכל פעם תיקנו.

הנה העדכון, כמובטח:

התייצבתי היום עפ"י ההזמנה בצ'מפיון צפון בשעה מוקדמת בבוקר. כרגיל בצ'מפיון, זמני ההמתנה מהכניסה ועד שהרכב נכנס למוסך ומהרגע שהוא מסיים את הטיפול, עד שמקבלים את המפתח, ארוך פי 3.14 מזמן הטיפול עצמו. כמיטב המסורת הגרמנית המקומית, ישנם ענייני בירוקרטיה ובזבוז זמנו היקר של הלקוח, שחשוב להקפיד עליהם.

יועץ השירות, "הזכיר" לי, שהטיפול כלול באחריות הרכב. לטובת חברי הפורום, שאלתי גם על כלי רכב אחרים שנכללים באחריות זו (תיקון והחלפת מנגנון חלונות החשמל בחינם). אני שמח לעדכן שבעלי פולו זכאים לארבע שנים אחריות, בעלי גולף ובורה לחמש (השנה החמישית ב-50%), ואני בטוח שבעלי האיביזה "ישמחו" לגלות ש-"גם אם הרכב בן שנתיים לא בטוח שהוא יטופל בחינם", כמאמר היועץ. דרך אגב, ישנם חלקים אחרים עם אחריות ארוכה אף יותר, כמו כריות האוויר והחגורות, שיטופלו במקרה של תקלה, בחינם גם עד שש שנים.

הטיפול עצמו ארך בערך עשרים דקות, וכלל את פירוק הדלתות והחלפת המנגנון (זה "מנגנון"? החלק, שנשלף והוחלף, היה בערך בגודל חצי דלת, בלי להגזים). אי-אפשר לומר, שהמנגנון עשוי פלסטיק או מתכת, מכיוון שהמנגנון עצמו מורכב ממספר זרועות וחלקים אחרים אשר עשויים גם ממתכת וגם מפלסטיק.

בעל הרכב שהמתין לטיפול לידי אמר לי, שזו הפעם הרביעית שהוא מחליף את המנגנון הזה בארבע שנים.

החשמלאי אמר, שהמנוע במנגנון אינו מספיק חזק ולכן הוא מתקלקל אחרי זמן מה.

פורסם
הנה העדכון, כמובטח:

אי-אפשר לומר, שהמנגנון עשוי פלסטיק או מתכת, מכיוון שהמנגנון עצמו מורכב ממספר זרועות וחלקים אחרים אשר עשויים גם ממתכת וגם מפלסטיק.

בעל הרכב שהמתין לטיפול לידי אמר לי, שזו הפעם הרביעית שהוא מחליף את המנגנון הזה בארבע שנים.

.

החלק שעשוי פלסטיק הוא תופסן החלון.

אין לי מושג מה שמו "המקצועי" אבל התופסן הזה מתפרק כתוצאה ממזג אויר בארץ וגורם לכל הבעיה

היתה על זה כתבה ב YNET לא מזמן.

פורסם

תודה על העדכון. לי זה כבר לא יעזור (הרכב עלה על הכביש בדצמבר 99) אבל כדאי מאוד שאחרים ידעו את זה.

זה נראה כאילו המנוע מתעייף, מצד שני בחלון הימני באמת שמעתי "קנאק" ונשבר חלק.

האם "הורישו" את הבעייה לסקודה ולסיאט ?

פולו 1.6 שנת 2000

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לאחר מספר שבועות שבהם החלון השמאלי עולה בצורה קשה, החלטתי לקחת אותו לזגג רכב טוב.

המנגנון הימני הוחלף לפני מספר חודשים בצ'מפיון - 800 ש"ח !!! ואילו אצל "משומר" בראשל"צ גבו ממני פחות מחצי, על החלפת תופסני החלון השבורים, כולל פירוק , הרכבה וחלקים.לדעתי גם ככה הם עשים "קופה" יפה מאוד.

העניין הוא שהם מרכיבים חלק מפלסטיק טוב יותר, שפחות מתייבש ונשבר. אגב, בפתיחת המנגנון התברר כי זו הפעם הראשונה שמחליפים חלק זה ברכב (על הכביש מסוף 99). נראה כמה זה יחזיק...

פולו 1.6 שנת 2000

פורסם

שתבין טוב

דפקו אותך.

מצטער להשמע כך אבל זה בדיוק מה שקרה לך.

צ'מפיון לקחו אחריות על התקלה ואמרו שהם מחליפים את המנגנון ללא תשלום

כרגיל-באף מוסך מורשה שתיכנס אליו "לא ידעו" מזה - אבל זה קיים וידוע.

לך ותשבור להם את הראש.

פורסם

תמיד המלצתי להחליף אצל זגג רכב ב100-200 ש"ח.

בצ'מפיון מחליפים לחלק המקורי שנופח נשמתו שוב ושוב אחרי פרק זמן מסויים.

אני מניח שזה ההסכם שלהם עם היצרן.

לי אישית אין שום בעיה (בלי עין) עם התופסנים, אבל פעם אחד החלונות עלה מאוד מאוד לאט ,

וגיליתי שמדובר סה"כ בניקוי מגעים של המפסק ומאז החלון עולה כמו חיה :-D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שתבין טוב

דפקו אותך.

מצטער להשמע כך אבל זה בדיוק מה שקרה לך.

צ'מפיון לקחו אחריות על התקלה ואמרו שהם מחליפים את המנגנון ללא תשלום

כרגיל-באף מוסך מורשה שתיכנס אליו "לא ידעו" מזה - אבל זה קיים וידוע.

לך ותשבור להם את הראש.

לי יצא להכנס עם 2 רכבי גולף שונים, פעם אחת למרכזי ברחוב הלחי בבני ברק ופעם שניה לצמפיון בת ים.

בשני המקרים הרכב נכנס לטיפול שיגרתי והוחלף אותו חלק שביר בחלק חדש (שלא אמור להתפרק) ללא תשלום ומיוזמה של המוסך.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

בצ'מפיון מחליפים לחלק המקורי שנופח נשמתו שוב ושוב אחרי פרק זמן מסויים.

אני מניח שזה ההסכם שלהם עם היצרן.

אייל, ממה שאני הבנתי במוסכי צמפיון וזה היה לפני שנתיים בערך, כבר לא מחליפים את הקליפס המדובר בזהה מפלסטיק אלא לחלק שאמור לעמוד בעומס ולא להשבר.

אגב, היו ברשותי פולו ו3 דגמי גולף שונים, באף אחד מהרכבים החלונים לא קרסו.

פעם אחת שמעתי מחשמלאי שהבעיה נובעת בעיקר ברכבים שמתקינים בהם רמקולים קדמיים ללא ספייסרים מתאימים,

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

• תוכן חדש...