Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי שהיום השמאי השבית לי את הרכב בעקבות תאונה, אני מתלבט מה לקחת במקום.

ראיתי לנצ'יה אפסילון מודל 2012 ידני הדגם המאובזר וראיתי פיאט בראבו מודל 2010 גיר רובוטי סנסיישן.

להערכתי, שני הרכבים יעלו בסביבות 45 אלף "מחיר סגירה", אם לא מתחת לזה (זה גם התקציב, 45+-)

מה הפלוסים והמינוסים של הרכבים הללו?

(לא מעוניין ברכב "סטנדרטי" כמו יונדאי I20 או מאזדה 2 ושות')

תודה.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קח בחשבון שהלנצ'יה מבוססת על שלדת הפנדה - מכן שהיא לא מאוד מרווחת. מה שכן, הופתעתי לטובה מהמנוע - אפילו עם שילוב תיבת ההילוכים. גם הסאונד שהוא מייצר לא רע.

פורסם

הלנציה היא מבוססת על קרייזלר כל שהי שמבוססת על הפנדה מעבר לזה הביקורת עליה מאוד טובה והיא נחשבת מפנקת מבחינת אבזור

פורסם

האפסילון לא מבוססת על שום קרייזלר.

סה"כ רכב שחולק מכלולים עם פיאט פנדה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

האפסילון נמכרה בשווקים מאוד מסוימים תחת השם "קרייזלר אפסילון" (שווקים מסוימים = בריטניה, זאת מאחר ולבריטים יש אלרגיה חמורה לשם לנצ'יה).

על הבראבו נכתב הרבה מאוד, מדובר בהרבה יותר מכונית מאשר האפסילון, עם הרבה יותר מנוע. השנתון המוקדם יותר והגיר הרובוטי עשויים להיות פוטנציאל לעלות אחזקה גבוהה יותר (שוב פעם - רבות דובר על כך, תריץ חיפושים).

פורסם

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
האפסילון נמכרה בשווקים מאוד מסוימים תחת השם "קרייזלר אפסילון" (שווקים מסוימים = בריטניה, זאת מאחר ולבריטים יש אלרגיה חמורה לשם לנצ'יה).

על הבראבו נכתב הרבה מאוד, מדובר בהרבה יותר מכונית מאשר האפסילון, עם הרבה יותר מנוע. השנתון המוקדם יותר והגיר הרובוטי עשויים להיות פוטנציאל לעלות אחזקה גבוהה יותר (שוב פעם - רבות דובר על כך, תריץ חיפושים).

הפוטנציאל הזה קיים גם אם לבראבו ק"מ נמוך והיא טופלה כמו שצריך כל השנים?

• אחראי פורום
פורסם

האמינות הבסיסית טובה, רכב מטופל לא אמור לייצר בעיות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שני רכבים מאוד שונים, מסגמנטים שונים.

אין לי שום נסיון עם האפסילון.

בתור בעלים של בראבו, אני כמובן מוטה דעה by definition - ועם זאת, טרם ראיתי רכב שיכול לתת לה פייט באותו תקציב ושנתון (כאשר אתה לא מעוניין ב'רכב סטנדרטי').

בכלליות מדובר בחבילה מאוד מוצלחת, עם המון תמורה לשקל. יש הרבה מידע בפורום, תחפש ותראה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
הפוטנציאל הזה קיים גם אם לבראבו ק"מ נמוך והיא טופלה כמו שצריך כל השנים?

הפוטנציאל הזה קיים בכל מכונית שנמצאת יותר זמן על הכביש ועם גיר רובוטי לעומת גיר ידני.

יש כמה "מחלות" אופיניות לגיר הזה, לא משהו מזוויע, אבל קיים (אני טרם נתקלתי).

המנוע די אמין אם הוא מטופל היטב (כמו רוב מנועי הטורבו האירופאים הוא רגיש מאוד להזנחה).

מערכות החשמל אמורות להיות בסדר - אצלי מנורת הגג קצת יצאה מהמקום וגלגלי השינים בסרבו בקרת האקלים צד נהג נשברו והוא לפעמים נתקע על חימום (בעיה שמתוארת בפורומים בחו"ל - התיקון לא אמור להיות יקר אם אתה לא מתעקש על מוסך יבואן).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

הפחד שלי מרכבים עם קמ נמוך מידי זה שבעליהם לפעמים מפרשים את המלצות יצרן בצורה שנוחה להם (ב2013 ראיתי מודעה של פונטו בת 3.5 עם 6k קמ, "האוטו לא נסע.. למה מוסך?")

אם כבר אין לך בעיה עם גיר ידני ואתה שוקל בראבו, אז למה לא בראבו ידנית?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הכל תלוי בסגמנט שאתה מחפש... הבראבו יותר גדולה ויותר חזקה, הלנצ'יה הוא מסוג הרכבים שהייתי קונה כרכב שני לאישה, רכב קטן עם ערך מוסף כדי שאני אהנה ממנו כשאני נוהג בו

עברתי לסקייטבורד

פורסם

אתה מתלבט בין רכב מיני לבין רכב משפחתי - בד"כ כשמודבר באדם נשוי עם ילדים המיני נפסל מיד בגלל חוסר פרקטיות אבל כאן יש התלבטות אז אני מבין שמדובר ברווק צעיר?

אני נוסע כבר שבוע עם פיאט 500 רובוטית סחורה ויש לי גם נסיון עם הגירים הרובוטיים חד מצמד של טויוטה - הרבה נסיון - אז אני חושב שאני יכול לתרום כאן עם ידע מעשי.

הגיר הרובוטי של פיאט טוב יותר, טוב יותר בהרבה מאשר זה של קונצרנים אחרים לפי מה שחוויתי עד עכשיו.

בניגוד לשאר (לא מדבר על גירים מסוג DSG, DCT שהם כפולי מצמד) הגיר של קונצרן פיאט קודם כל נותן פתרון יפה מאוד בהאטה לעצירה - הורדת ההילוכים הינה חוויה מזוויעה בגיר רובוטי חד מצמד - פיאט פתרו את הבעיה הזו כמעט לחלוטין ע"י הוספת גז ביניים, באמת שהורדת המהירות עד עצירה ברכב הזה רוב הזמן מרגישה חלקה עד עדינה ולא מפריעה.

בכבישים פתוחים או פקק זורם סה"כ הגיר הרובוטי שלהם הוא סוג של תענוג - אתה גם נהנה מרכב שמתנהג כמו אוטומט אבל מרגיש ידני והם עושים את זה טוב.

הבעיה היא כאשר אתה מגיע לזחילה בפקקים - זו בדיוק אותה הזוועה שחוויתי בטויוטה! זוועה!

ההילוך הראשון מטלטל אותך כמו בריון שמנסה לנער לך כסף מהכיסים - אלא אם כן אתה מצליח לעבוד מאוד עדין עם דוושת הגז והבלם אבל עדיין - אי אפשר ממש להתחמק מזה.

עכשיו - שים לרגע את הגיר הרובוטי בצד - האפסילון אם היא דומה ל500 סה"כ תהיה מכונית שקטה, מעוצבת עם בולמים רכים ונעימים ובנוסף לכל זה הגודל הפיסי הקטן שלה הופך את הרכב כל כך קל לתימרונים וחניה.

אם אין לך נסיעות פקקים - הגיר הרובוטי לא מהווה שום בעיה - אם מידי פעם לפעם תיקלע לפקק, לא נורא - יש בחוויה הזו גם משהו משעשע חייב לאמר.

אבל אם אתה נוסע הרבה בפקקי זחילה - עשה לעצמך טובה, או גיר ידני - או אוטומט פלנטרי\רציף\DSG (אבל DSG טוב - לא פורד! זוועה בפקקים ועליות קשות)

אני בעד האפסילון - הגיר הידני יתן לך חווית נהיגה טובה יותר, הרכב איכותי סה"כ והגודל הקטן שלו אם אתה רווק רק מהווה יתרון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מסכים עם הביקורת מעלי, אך יש לה פתרון - TMC AUTOFLASH. מנסיון.

אולי בסופש אעלה ביקורת מסודרת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

1. לא מכיר אפסילון 0.9 טורבו עם גיר ידני בארץ. אם יש, יופי.

2. האפסילון למרות ביסוסה על הפנדה וה 500, מעוצבת חכם וגבוה יחסית, יש לה מרווח פנים טוב בהרבה מזה הנראה ע"פי ממדיה החיצוניים, לרבות כיסאות ל"מבוגרים".

3. היא הרבה פחות מדויקת לנהיגה מאשר הבראבו, מתלים רכים והגה חופשי לחלוטין מכל קשר. אבל היא נוחה מאוד, נעימה לנסיעה ויש לה מספיק כח בגירסת הטורבו. היא גם תהיה קרוב לודאי צנועה יותר בצריכת הדלק.

4. לבראבו יתרונות בחיבור לנהג, בגודל ובכח.

5. שתי אלו מספיק שונות בכדי שהטעם והצרכים הפרטיים של כל אחד יביאו מהר מאוד להחלטה שבכל מקרה תהיה נכונה.

• תוכן חדש...