Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ההורים מתכננים להתקין מזגן עילי גדול שיקרר את הסלון, פינת אוכל ומטבח.

היו מס' מתקינים שלכל אחד מהם המלצות שונות. משום מה שמתי לב שמתקינים כמעט ולא ממליצים על טורנדו למרות שהאחריות המלאה שלהם ל-5 שנים זה פלוס מאוד רציני.

על סמך השרטוט שאני אצרף, תוכלו להמליץ לי על איזה תפוקה אני צריך להתמקד? אני חושב 3 כ"ס, אבא חושב על 2-2.5 כ"ס (כמובן שמסתכלים פרטנית על ה-BTU).

בנוסף, אם מישהו יוכל לרשום על סמך הנסיון אילו חברות מומלצות / לא מומלצות (טורנדו, אלקטרה, תדיראן).

תודה מראש.

שרטוט מזגן.jpg

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

מה דעתך על כיוון שונה מעט? שני מזגנים של 1.25 או 1.5 כ"ס. אחד בסלון ואחד במטבח.

מזגן עילי 2.5-3 כ"ס מייצר הרבה רעש ומשב אוויר חזק שיכול להפריע.

פורסם

חשבנו גם על זה. אבא שלי פסל את זה מטעמי אסתטיקה ונוחות (לתפעל 2 מזגנים).

המיקום שציינתי למזגן העתידי לא יפריע לאף אחד. הוא ימוקם בפינת אוכל שמשתמשים בה רק בסופי השבוע.

You may kiss the bride.

פורסם

המיקום בעייתי לכל הנפח הזה. הוא כביכול אמור לכסות את הכל, אבל זמן העבודה במטבח המזגן לא יקרר שם במיוחד וגם בסלון. צריך הרבה זמן עד שאוויר יתפזר.

הייתי הולך על יחידה מיני מרכזית עם כמה יציאות. יש היום יחידות של 30 ס"מ גובה.

אם עדיין קיימת התעקשות על עילי, הייתי מתרחק מאלקטרה, במיוחד מאינוורטרים, וקונה תדיראן, במיוחד אינוורטר. שמעתי גם דברים טובים על מזגני מידאה שהם בעצם טורנדו, אבל תחת מותג יצרן מקורי.

פורסם

תודה אהברוני, מבחינת מיקום, זהו המיקום הכי טוב שאפשר יהיה להתקין בו.

המזגן שיותקן אכן יהיה רק עילי ולא אינוורטר.

אשמח להמלצות על הספק המזגן שיתאים וכמובן חברות / דגמים.

You may kiss the bride.

פורסם

המיקום של המזגן מאוד בעייתי, וזה לא משנה איך תסתכלו על זה - תהיה לכם עם זה בעיה. הפיזור לא יהיה אחיד, הטמפ' לא תהיה אחידה - ותצטרכו מזגן גדול שינפח לכם את הראש. אבל אם אתם מתעקשים - רק תזכרו ש "אמרו לכם" ובסוף הלכתם עם הבחירה שלכם.

שאלה פשוטה: מה התקציב ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, הכוונה היא לא ללכת ראש בקיר.

אחרי התלבטויות רבות, מזגן עילי גדול הוא האופציה המתבקשת.

הרף העליון הוא לערך 4500 ש״ח לא כולל התקנה. נכנסים בו מס׳ דגמים כמו טורנדו 35A.

אני יותר מאשמח להמלצות לדגמי מזגנים, ההתלבטות שלי היא העוצמה של המזגן. האם 23,000 btu יספיקו או לעלות לכיוון 28,000 btu.

You may kiss the bride.

פורסם (נערך)
ולא להתקרב לטורנדו - סיפורי זוועה מאנשים

עיין ערך א.א.א (לצעירים - אישה אחת אמרה).

כמה שנים שיש לי - התקנתי במו ידי והתקינו עבורי מזגני טורנדו הן בשמם (2 אינוורטרים וסוגים נוספים) והן יבוא שלהם בשם אחר. אפס (0) בעיות, עובדים ללא כל תקלה, חלקם כבר 5 שנים.

לא כרטיסים, לא מפוחים, לא מדחסים ואפילו לא קבלים.

מה שכן, היחידות החיצוניות מותקנות במרפסת פתוחה או תלויות באוויר במקום פתוח כך שלא נוצרת מלכודת של אוויר חם. אין התקנות של יחידה מעל יחידה ושאר המצאות המעלות את הטמפרטורה האופפת וכתוצאה מכך את לחצי הראש של המדחסים.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

מנצל את השרשור כדי להזהיר ממזגנים מיני-מרכזיים בהם היחידות פנימיות קטנות מדי. יש כאלה בשפע. התוצאה היא שהראדיאטור של היחידה הפנימית (של המאייד) הוא רב שכבות ולכן גורם למפלי לחץ אוויר מופרזים.

פועל יוצא מכך הוא ספיקת אוויר עלובה ביציאה ורגישות יתר לטפטופי מים כשהמעבה מזדהם וניסתם חלקית. אז מתחילות המצאות של החדרת כמות מסוימת של אוויר סביבה לקו ניקוז המים, מה שמרע עוד את ספיקת האוויר הקר.

אין פה שום חכמה, גדול יותר הוא טוב יותר.......

יוסי

פורסם
איציק, הכוונה היא לא ללכת ראש בקיר.

אחרי התלבטויות רבות, מזגן עילי גדול הוא האופציה המתבקשת.

הרף העליון הוא לערך 4500 ש״ח לא כולל התקנה. נכנסים בו מס׳ דגמים כמו טורנדו 35A.

אני יותר מאשמח להמלצות לדגמי מזגנים, ההתלבטות שלי היא העוצמה של המזגן. האם 23,000 btu יספיקו או לעלות לכיוון 28,000 btu.

מעטים הדגמים של 3 כ"ס שנכנסים בתקציב הזה.

מבחינת הספק אתה בבעיה רצינית כי המיקום של המזגן מאוד לא אידאלי וכבר עדיף לך לשים בפינת אוכל 1.25 כ"ס ב 2500-3000 שח ועוד 1.25 כ"ס בסלון - וביחד אתה תגיע ל 25,000BTU עם פיזור אויר נכון יותר (בטח שיותר עדיף ממה שיש כרגע) וכמובן גם תרוויח שקט (1.25 כ"ס יהיה הרבה יותר שקט מ 3 כ"ס). העלות תסתכם כמו מזגן אחד גדול אבל ההבדל בניצולת וההבדל בגמישות ההפעלה - עצומים.

אם תוכל לפרט היכן יש חלונות בדירה ומה האופציות הנוספות של ההתקנה, זה יהיה הרבה יותר פשוט.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אם תתן לי OK אשמח לשלוח לך תמונה בפרטי. אתה תווכח שהשד לא נורא כמו שזה מצטייר בשרטוט :)

You may kiss the bride.

פורסם

ממליץ להימנע ממזגני LG.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
איציק, אם תתן לי OK אשמח לשלוח לך תמונה בפרטי. אתה תווכח שהשד לא נורא כמו שזה מצטייר בשרטוט :)

שלח. בכל מקרה לפי המידות והמבנה של החלל, אתה צריך להבין שאתה מתקין את המזגן במקום הכי לא אידאלי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...