Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דמי ניהול ביטוח מנהלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר לא יכול לערוך אבל רק להוסיף שיש משהו שלא נראה לי..

כמובן שבנוסף לביטוח מנהלים יש עוד כמה פוליסות אבל הדמי ניהול הן לפוליסת ה'מנהלים'.

לפי החברה המקסימום דמי ניהול מהפקדה הם 13%, ממני גובים 10% מהפקדה ומצבירה 1%.

נשמע גבוה מאוד, לא יודע למה להשוות את זה כי על פי מקורות שונים על פי החוק המקסימום שמותר לגבות מהפקדה בביטוחי מנהלים זה 4%, אז לא ברור איך הגענו ל10% ואיך עפי החברה המקסימום המותר הוא 13%.

אולי כי מדובר בקרן של מסלול השקעה? לא יודע.. אשמח אם מישהו ישפוך קצת אור על הנתונים ועל מה להסתכל, ואם יש מישהו מהתחום שמוכן להעיף מבט בדוח של הפוליסה הזאת אשמח לשלוח לו ולקבל עזרה/ייעוץ.

פורסם

הפוליסה שלך היא פוליסה בעלת מקדם מובטח. ההגבלה על 4% מהפקדה+1.05% מצבירה חלה רק על פוליסות חדשות ללא מקדם מובטח.

אתה צריך לשבת עם הסוכן שלך, או עם מי שמטפל לך בפוליסה, ולהחליט האם אתה מוכן לשלם דמי ניהול גבוהים (עד שערורייתים...) כדי לשמור על המקדם המובטח.

כדי להחליט מה זה סביר מבחינתך, הסוכן יכול לעשות לך סימולציה שתשווה בין הפוליסה שלך לבין קרן פנסיה לדוגמא ואז תוכל לקבל החלטה בצורה קלה יותר.

אם תרצה שאעיין בדו"ח, שלח לפרטי.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם
באתר הזה תוכל לבדוק עד כמה המסלול שלך משתלם יחסית לאחרים:

https://www.feex.co.il/

העליתי לשם, הם אומרים שהם עדיין לא תומכים בביטוחי מנהלים.

הפוליסה שלך היא פוליסה בעלת מקדם מובטח. ההגבלה על 4% מהפקדה+1.05% מצבירה חלה רק על פוליסות חדשות ללא מקדם מובטח.

אתה צריך לשבת עם הסוכן שלך, או עם מי שמטפל לך בפוליסה, ולהחליט האם אתה מוכן לשלם דמי ניהול גבוהים (עד שערורייתים...) כדי לשמור על המקדם המובטח.

כדי להחליט מה זה סביר מבחינתך, הסוכן יכול לעשות לך סימולציה שתשווה בין הפוליסה שלך לבין קרן פנסיה לדוגמא ואז תוכל לקבל החלטה בצורה קלה יותר.

אם תרצה שאעיין בדו"ח, שלח לפרטי.

תודה רבה על המענה, שלחתי לך בפרטי.

בכל אופן סוכני הביטוח לא אובייקטיבים, בגלל זה אני מעדיף להתייעץ עם מישהו נייטרלי שקצת מבין איך העסק הזה עובד.

פורסם

תודה zik על המידע!

אני שוקל אם להמשיך להפקיד לקופה הזאת, בינתיים כבר 4 חודשים אני לא מפקיד, אני יודע שתמיד מומלץ שיהיה רצף (לא ברור כל כך מה ההשלכות ומאיזה תקופת זמן של אי הפקדה יש השלכות) אבל מקדם גבוה (199) וכמו שידוע תוחלת החיים לא מזנקת אף פעם משנה לשנה (עליה של 0.2 אם לא נשארת קבועה) אני לא רואה כל כך איך תוחלת החיים פה עולה משמעותית שיהיה לי משתלם לשלם דמי ניהול גבוהים (אסטרונומיים אפילו) של 10% מהפקדה ו1% מצבירה.

למי שיש קצת יותר מושג בתחום, מה הייתם עושים?

ממשיכים להפקיד לקופה הזאת/מפסיקים את ההפקדה ופותחים קרן פנסיה או קרן השתלמות במקום?

ההפקדות אגב הופסקו מאחר ואני עצמאי ולא שכיר, ועניין הדמי ניהול בביטוח מנהלים הנ''ל לא נראה לי.

פורסם

אגב, בשורה תחתונה מה שצריך לעניין זה תשואה שנתית נטו? (אחרי הורדות)

איך אפשר להשוות תשואות שנתיות נטו בקרנות אחרות בתקופה מקבילה כשכל אחד יש דמי ניהול שונים (לפחות ממוצעי נטו)? כל מה שמצאתי זה נתונים של תשואה ברוטו, אצלי בגלל הדמי ניהול ההפרש בין הברוטו לנטו היה כמעט 2% - הסתכם נטו לקרוב ל4%, לא יודע עד כמה זה טוב או משתלם לעומת קרן פנסיה או קרן אחרת.

ועוד שאלה - דמי ניהול על הפקדה, כל חודש שאני מפקיד ה10% בכל חודש הולך לסוכן?

וצבירה מתי מורידים את ה1%? החל משנת הפנסיה או כבר מעכשיו, ככל שאני צובר אז כל חודש בנוסף לאחוזים מההפקדה גם אחוז מהצבירה הולך לסוכן?

יש למישהו חוות דעת בנושא, המלצות - האם הדמי ניהול האלה מוגזמים?

אם יש לי עוד כיסויים - אובדן כושר, חיים... הדמי ניהול כוללים גם אותם או שעל שאר הפוליסות האלה אני משלם בנפרד והדמי ניהול זה רק מהביטוח מנהלים?

בכל מקרה אשמח לכל המלצה.

• תוכן חדש...