Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כתבתי את הפוסט באחד השרשורים, אבל מעלה גם כאן כנושא נפרד-

ראיתי היום במתחם הרכבים של גלילות, יונדאי i10. העסקה הייתה נשמעת לי משתלמת, לכן אשמח לעצתכם שאני לא מפספסת חתול בשק:

מדובר ביד 1 מליסינג, ידנית, שנת 2011, 108 אלף ק"מ, מנוע 1100

המחיר שהוצע 32,000 ש"ח (מוכן לרדת ל30,000). החברה מתחייבת לטפל בכל סעיפי התקלות שעלו בבדיקה, כמו גם אם יעלו תקלות נוספות אם אעשה בדיקה משלי. בנוסף יש אחריות לשנתיים, על המכלולים הקריטיים (מנוע, בלמים, הגה, גיר, שילדה, הילוכים, חשמל, קירור ועוד).

1. האם נפח מנוע 1100 מתאים לנסיעות בינעירוניות מרובות?

2. הנציג הראה לי את טופס הבדיקה של הרכב, והיו שלושה סעיפים עם הערות:

בסעיף "שלדת מרכב" מופיעה ההערה- "תקוני מרכב, משמעות שולית: סימני פגיעה במרכב, מעיכות/מעוך, נזק בפנלים, נזק לפגושים". מה המשמעות של זה? האם זה מעיד על פגיעת שילדה שצריך להתרחק ממנה?

סעיף צמיגים- "קדמי ימין פגום, קדמי שמאל פגום"

סעיף העברת כח- "גל הנע/ציריות: החלף גומיות מגן לציריות".

3. כשנהגתי באוטו,שמעתי חריקות קלות מהקלאץ'. מה המשמעות והאם אחד מסעיפי התקלות שהוזכרו מעידים על כך?

אשמח מאוד לעזרתכם!

שבת שלום,

ליטל.

פורסם

1-אני נסעתי על מיני רוב הזמן בבין עירוני,לא הייתה בעיה,בעליות מעט קשה תלוי כמובן איזו עליה.

2-לפי הבדיקה אין שילדה.

3-אין סעיף בבדיקה שמעיד על כך.

לפי יד 2 המחיר של הרכב בסדר,אבל צריף לקחת לבדיקה משלכם,המחיר נובע מהק"מ הגבוה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. לא מתאים, הרכב הזה מיועד לנסיעות עירוניות או בין עירוניות קצרות. זה לא אומר שהוא לא יוכל לצאת מתל אביב ולהגיע לאילת, ממש לא. זה רק אומר שהוא לא מיועד לזה.

גם כפכפים לא נועדו שיעשו איתם ספורט. אבל אם תנסי לרוץ עם כפכפים לאוטובוס לא תצליחי? כנראה שתצליחי, אבל יותר לאט ובהרבה פחות כיף מכפי שהיית רצה עם נעלי ספורט.

2. זה אומר שאת יכולה לקחת את הטופס שהנציג הראה לך ולזרוק אותו לפח. של המיחזור, כמובן.

הטופס הזה לא שווה כלום, אפילו לא את הנייר שהוא מודפס עליו. קחי את הרכב לבדיקה מטעמך במכון בדיקה ואז יהיה אפשר לדעת אם יש ברכב פגיעת שלדה.

3. אין בסעיפים שצוינו שום דבר שקשור לקלאצ'. לאור הקילומטראז' הגבוה אם לא הוחלף לאחרונה קלאצ' בהחלט אפשר לצפות שמתישהו בעתיד הקרוב תידרש החלפה כזאת, יש לקחת את זה בחשבון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה לכם. בכל מקרה תכננתי לקחת את הרכב לבדיקה, אין ספק, השאלה אם מלכתחילה שווה לי להכנס למקום של להוכיח את גובה הפגיעה כי גם כשארצה למכור את האוטו, המילה פגיעה בשילדה תצטרך לעלות.

יש לכם המלצה איזה עוד דגמים אוכל למצוא בתקציב הזה שיהיו יותר חזקים? עדיפות לאוטומט, עד יד 2 בקמ סביר.

שוב תודה

פורסם

אני לא יודע אם הייתי בוחר ברכב ידני מליסינג או השכרה, סביר להניח שהגיר שם שחוק מנהגים שקרעו אותו וחשבו שהם באיזה רכב ספורטיבי.

(לא שזה לא יכול להיות ברכב פרטי, אבל סיכוי יותר נמוך)

לנסיעות בינעירוניות אני ממליץ בחום להעלות מעט את התקציב לטובת פאביה/פיאסטה/קליאו ידניות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בטופס שצירפת לא כתוב שום דבר על פגיעה בשלדה ולכן לא ברור איך הגעת למצב שאת כבר חושבת על הוכחה של גובה הפגיעה. את קונה רכב ב-30 אלף ש"ח. כשתמכרי אותו בעוד שלוש-ארבע שנים הוא יהיה שווה אולי 15 אלף ש"ח ואף אחד לא יקח רכב כזה לבדיקה במכון בשביל לדקדק איתך על קוצו של יוד.

בסכום טיפה יותר גבוה אפשר למצוא מאזדה 2. סופר-מיני עם מנוע 1,500 סמ"ק חזק יותר וגיר אוטומטי, מכונית שתתאים יותר לנסיעות ארוכות מה-i10 הזערורית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אני זוכר טוב בפוסטים אחרים אתה אמרת שגם המאזדה 2 די גרועה מבחינת נוחות נסיעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני רק שאלה, כמה כזה חדש עולה? למיטב זכרוני 59000 שח. משמע, על רכב ליסינג בן 4 את משלמת 29K פחות בלבד.

עוד 4 שנים, סביר שהרכב הזה ימכר במחיר מגוחך. מה שאומר שאת תשלמי על 4 שנים הללו מחיר כמעט זהה ל4 שנים ברכב חדש (הרי את לא ליסינג, לכן תוכלי למכור ב35)

בקיצור, אני חושב שזו עסקה לא משתלמת, הרכב הזה צריך להמכר ב20K לטעמי.

פורסם

רוצה לדעת אם העסקה כדאית? תקחי את המחירון הרגיל של הרכב, ותורידי 30%. זה המחיר שמוכרים בו רכב בן 4 מליסינג או השכרה.

הרכבים של יונדאי נמכרים מראש בהנחה גדולה לציי רכב, בין 20-30%. אחרי שהם מנצלים את הרכבים האלה להשכרה יומית או ליסינג למשך כמה שנים, הם יכולים לגלגל הנחה דומה ללקוח.

בכל מקרה, לא הייתי משלם שקל מעל מחירון מינוס 27%, שזה המחיר הבסיסי לרכב בוגר השכרה. קחי בחשבון שהרכב עומד בפני החלפת קלאצ' שמתבצעת בד"כ בסביבות 120K ק"מ בכל רכב - על אחת כמה וכמה ברכב השכרה.

הייתי גם בודק אפשרות לרכוש רכב דומה מאדם פרטי. ייתכן שיהיו מוכנים להתגמש יותר לכיוון ה-25K, שזה מחיר ממש נחמד בשביל רכב בן 4 בוגר השכרה (לפני כמה שנים זה היה מדע בדיוני בכלל לחשוב על מחירים כאלה).

פורסם

מוצעת פה בפורום פיאט פנדה עם קילומטראז' נמוך יותר, יד ראשונה, במחיר זול יותר.

למה שלא תבדקי אותה?

אין לי שום קשר לרכב או למוכר, ראיתי את המודעה לפני מספר דקות.

• תוכן חדש...