Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התקדמנו - מה דעתך.

האם שמן המנוע מתקרר באגן השמן ובמחליף החום (מרק10) הצמוד אליו ( ברכבים מסויימים ).

והאם הוא מתקרר כמו מערכת הקרור ע"י אקלים הסביבה .

אייל.

TOM - ראה את המפה המצורפת למעלה.

זו הגדרה בילאומית למיקום סוגי האקלים בין קווי הרוחב של הגלובוס.

קווי הרוחב הללו מגדירים את סוג האקלים הסוב טרופי,

כאשר האקלים של ישראל נכלל בסוב-טרופי הכללי.

אפשר לפרק את האקלים ליחידות שטח נוספות.

כגון בחרמון קר וכו', אבל רכב לא יימכר בתנאי כי יסע רק באזור זה.

ההגדרות הללו קובעות גם קו מוצרים לאזורים הללו, כגון מקררים מזגנים ורכבים.

ורשום על התוית של המוצר כי מותאם לתקן האקלים הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

* היסתכלתי מתחת לרכב בעניין ריקון שמן המנוע ושמתי לב שאגן השמן בנוי מבחוץ בצורה שיש עליו צלעות המזכירות צלעות קירור. הייתכן? מה המשמעות של זה?

תשובה דניאל - ,, השמן מקורר באויר כאשר הוא באגן השמן ויתכנו צלעות קרור עליו, במיוחד עם מדובר במבנה אלומיניום.

תמונת אגן שמן עם צלעות קרור

images?q=tbn:ANd9GcSlZi5Fv9n_k8TWS4fb4i7gvslUHoeNEyIXMT2HqbqA9JZmkz0pBAlYYGc

אייל.

אייל,

הצלעות הנמצאות במקומות שונים באגן השמן אשר מיוצר מפח פלדה בכבישה קרה (מבלטנות) נועדו אך ורק להוספת חוזק מכני וקשיחות למבנה האגן. ללא הצלעות הפח היה רועד ומייצר רעשים וגם כושל.

ברכבים פרטים גודל הצלעות ושטח החתך שלהם קטן מידי בכדי לשפר את יכולת הקירור של אגן השמן. צלעות בגובה של 10 מילימטר ורוחב של 10 מילימטר לא תורמים מאומה לקירור והסיבה להמצאותם כתבתי קודם לכן.

ברוב הרכבים החדשים שאני מכיר מהעשור האחרון קיים מגן מפלסטיק מתחת לאגן השמן ולפעמים גם מתחת לכול תחתית הרכב ורק פתח ריקון השמן גלוי או חלק מאגן השמן חשוף בכדי להקל על הגישה לפתח ריקון שמן המנוע. אינני בטוח שבזמן נסיעה קיימת תרומה מסויימת של אוויר שזורם מתחת לרכב לקירור אגן השמן בגלל שהאויר נחסם על-ידי המגן.

אני מסכים שלאגן השמן יש תפקיד בקירור שמן המנוע.

*** הכותב מהנדס מכונות עם 20 וקצת שנות ניסיון בתכנון מכני (שכחתי זה אני).

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

איתמר אנחנו שותפים בדעה על ההודעות המתישות של ליין מן אבל במקרה הזה הוא צודק. שמן המנוע הוא בהחלט מקרר את המנוע וחייב לקבל קירור.

הטמפרטורה של השמן משתנה דרסטית במנוע בהתאם לטמפ' החוצינית והעומס הפועל על המנוע ולא נשמר בכלל בתחום צר כמו מערכת הקירור שיש לה טרמוסטט מאוורר ששומרים על טווח די צר של טמפרטורות, יגיד לך זאת כל אחד שיש מד טמפרטורה שמן בקוקפיט.

קירור השמן הוא קודם כל מגיע מהאויר המקרר את הקרטר ובהחלט מקובל לראות קרטרים אלמויניום עם צלעות קירור ואם המהנדס החליט בגלל אופי שימוש, מבנה המנוע היעוד והאקלים אז מתווסף קולר שמן מקורר נוזל ממערכת הקירור או קולר מקורר אויר או שניהם גם יחד.

לגבי שמני קסטרו היו זמנים שעבדתי הרבה עם השמנים שלהם במיוחד לדיזל ולא זכור לי שום בעיה איתם.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

אני מסכים שיש קרטרים משופרים או מיוצרים לפי דרישה עם צלעות קירור אבל ברכבים פרטים (לא משאיות או רכב מסחרי) שהגיעו עם קרטר מקורי לא תמצא צלעות קירור. למעשה מה שאתה רואה בתמונה המצורפת אלא צלעות חיזוק לשם הקשחת המבנה של הקרטר וזהו.

זה נראה לך כמו צלעות קירור ?

carter_750.jpg

פורסם

ברכבים יש קירור מבוסס נוזל קירור/מים. תפקידו של השמן בתחום קירור המנוע הוא משני. ולא ראיתי את איתמר טוען אחרת.

ברוב המטוסים שאני מכיר הקירור הוא מבוסס אוויר ומשכך יש משמעות אחרת/נוספת לטמפ' השמן ובהתאם לקיומו של מד טמפ'.

אם ברכב יש צלעות קירור או פונקציה אחרת כלשהי לקירור השמן, הדבר נועד לשמור על תכונות השמן בהתאם לאופי השימוש ברכב ולא כדי לסייע בקירור המנוע באופן ישיר.

זו לפחות ידיעתי והבנתי.

פורסם
אני מסכים שיש קרטרים משופרים או מיוצרים לפי דרישה עם צלעות קירור אבל ברכבים פרטים (לא משאיות או רכב מסחרי) שהגיעו עם קרטר מקורי לא תמצא צלעות קירור. למעשה מה שאתה רואה בתמונה המצורפת אלא צלעות חיזוק לשם הקשחת המבנה של הקרטר וזהו.

זה נראה לך כמו צלעות קירור ?

זה אולי לא ממש נראה כמו צלעות קירור אבל זה מוסיף אלמנט של קירור יחד עם החיזוק המבני.

בכל מקרה ברור יש פרטיות עם צלעות קירור, ברנו זה דיי נפוץ.

פורסם

דנידין זה ברור שטמפרטורת המנוע משתנה בהתאם לעומס, רואים את זה בטמפ' השמן, רואים את זה בטמפ' נוזל הקירור ואפשר גם לראות את זה בטמפ' שמודד חיישן ה EGT. לא משנה איזה עומס מופעל על המנוע - טמפרטורת השמן באגן אינה זהה לטמפרטורת השמן שבראש המנוע או על דפנות הצילינדרים, זה הגיון בסיסי.

עם זאת, האחראי העיקרי (ואני מדגיש, העיקרי) לטמפ' העבודה היא מערכת הקירור של המנוע, לא השמן. השמן תורם להסיע חום בנבכי המנוע ובאיזורים בהם מערכת הקירור אינה מגיעה, אבל בגלל שלא הוא האחראי על קירור המנוע הטמפ' הממוצעת שלו נשארת די קבועה בהתאם לעומס נתון.

אגן השמן תורם לקירור השמן מעצם היותו אגן שנמצא באיזור "קר" של המנוע ומכיל כמות שמן גדולה. אם לאגן השמן הייתה חשיבות לקירור השמן היינו רואים צלעות קירור גדולות מבחוץ ומבפנים על מנת להגדיל את שטח הפנים של השמן עם דפנות האגן מחד ואת האוויר החיצוני שפוגש את האגן מאידך. בפועל וברוב הרכבים זה פשוט לא קיים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• ספונסר פורום
פורסם

אין לי כח להיכנס לכל הסוגיות שאתם דנים בהם כאן אבל רק אומר שלאחר קריאת כל השרשור

הזה לעומק אני תומך בדעה של איתמר שכתב דברים ברורים ומדוייקים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם (נערך)
זה אולי לא ממש נראה כמו צלעות קירור אבל זה מוסיף אלמנט של קירור יחד עם החיזוק המבני.

בכל מקרה ברור יש פרטיות עם צלעות קירור, ברנו זה דיי נפוץ.

צר לי אבל אני לא מסכים איתך. צלעות קירור מתוכננים 'קצת' אחרת ולא איזה בליטה רחבה בגובה 5 מילימטר שהתרומה

שלה בהגדלת שטח הקירור היא אפסית.

בתמונות המצורפות ניתן לראות צלעות קירור (קרטרים משופרים).

S234_0.jpg

Dodge 68RFE FINS_100_5153.jpg

Dodge Trans Pan_68RFE_SM72.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
אין לי כח להיכנס לכל הסוגיות שאתם דנים בהם כאן אבל רק אומר שלאחר קריאת כל השרשור

הזה לעומק אני תומך בדעה של איתמר שכתב דברים ברורים ומדוייקים .

הייתי צריך להתעמק קצת יותר כי יש טעויות במה שאיתמר כותב, לא הרבה אבל יש ומעניין הוא שעכשיו הוא כםן מאשר כל מה ליין מן כבר כתב.

פורסם
צר לי אבל אני לא מסכים איתך. צלעות קירור מתוכננים 'קצת' אחרת ולא איזה בליטה רחבה בגובה 5 מילימטר שהתרומה

שלה בהגדלת שטח הקירור היא אפסית.

בתמונות המצורפות ניתן לראות צלעות קירור (קרטרים משופרים).

שורה תחתונה יש עובדות ויש צלעות קירור על קרטרים של רכבים פרטיים
פורסם
צר לי לנפץ לך את האשלייה, אבל ספציפית לישראל מגיעים רכבים פרטיים במפרט אירופאי זהה. למעט מספר מקרים חריגים (כמו התריסון בפגוש של הסיריון 2006 לדוגמה שגם הוא נעלם בדגמים המאוחרים יותר) אין שום הבדל בין רכב במפרט אירופאי לרכב שמגיע לארץ.

אני לא אכנס לכל עניין השמנים,אבל רק אציין דבר אחד,לארץ כן מגיעים רכבים מותאמים לאקלים,שונים מהמפרט האירופאי,במה? אני לא יודע בדיוק.

לצורך העניין הפיאסטה והפוקוס שמגיעות לארץ מגרמניה,מותאמות לאקלים טרופי ואני מצטט את פורד:

• For Tropical Temperature Zones

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

דנידין אשמח אם תראה לי איפה טעיתי ובבקשה תקרא בעיון את מה שכתבתי ולא תהיה כמו ליין מן עם הקריאה הסלקטיבית והסקת מסקנות עקומות.

חוץ מזה אתה ומרק מסכימים על אותו הדבר, על מה הויכוח? שניכם טוענים שיש קרטרים עם צלעות קירור. מרק התכוון לדוגמה הספציפית שהוא העלה בהודעה #64 שהגלונים הקטנים האלה הם אינם צלעות קירור כי אם חיזוק למבנה האגן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש דגמים שיש בהם תוספות לאקלים חם ויש דגמים שאין הבדל

אני רואה את זה בהזמנות של חלפים, דוגמא למשל בקולר שמן מנוע שאני מזמין ויש סימון FOR ISRAEL מתחת למק"ט כאשר לאירופה אין את הקולר.

פורסם
אשמח אם תראה לי איפה טעיתי ובבקשה תקרא בעיון את מה שכתבתי ולא תהיה כמו ליין מן עם הקריאה הסלקטיבית והסקת מסקנות עקומות.

חוץ מזה אתה ומרק מסכימים על אותו הדבר, על מה הויכוח? שניכם טוענים שיש קרטרים עם צלעות קירור. מרק התכוון לדוגמה הספציפית שהוא העלה בהודעה #64 שהגלונים הקטנים האלה הם אינם צלעות קירור כי אם חיזוק למבנה האגן.

עזוב, כולנו מסכימים בבסיס של הדברים וזהו.

• תוכן חדש...