Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי האקסנט, ידוע שלמנועי היונדאי הקטנים יש בעיית בוצה שנוצרת עם הזמן.

חקרתי את הנושא לאחר שני גטסים במשפחה עם בעיות (אחת בולעת שמן ברמה של ליטרים לחודש עם מנוע 1.35,בשניה נתקעה משאבת שמן השופר שמוליך שמן למעלה נסתם וגם האגן מלא בוצה ברכב של 120 אלף ק"מ - מנוע 1.4 כמו ב I20)

אני לא יודע אם יש לכך קשר לעבר ליסינג וטיפול בשמנים ירודים אבל זה פשוט קורה עם הזמן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רועי, אני רואה שמצאת את המאמר באתר של bob is the oil guy. לפני כמה שנים תרגמתי והעלתי אותו לפורום, אתה יכול למצוא אותו בלינק הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?393471-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%9D-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%9D-%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%99%D7%93%D7%A2%D7%AA%D7%9D-(%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%90-%D7%99%D7%93%D7%A2%D7%AA%D7%9D)-%D7%A2%D7%9C-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2&highlight=%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%9D

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
איתמר כתב:

אתה יכול להמשיך ולצטט את ויקיפדיה (או איזה מקור שאתה רוצה), ישראל היא בעלת אקלים שנקרא

"אקלים ים תיכוני" ברוב חלקיה. זאת עובדה, לא דעה של איתמר או בוב-ספוג, זו עובדה מדעית.

בשל כך ישראל יוצאת דופן מהבחינה הזו מהמזרח התיכון, גם זו עובדה ואתה בוחר להתעלם ממנה

ולהמשיך לשים את אותו איור קטן ומצ'וקמק שאינו מדעי ואינו מראה את כל איזורי האקלים ותתי האיזורים.

רועי , כאשר דבר הוא עובדה, לא צריך להסביר ולנסות להמציא את הגלגל.

גם אם נקבל החלטה בפורום ע"י ישיבת חכמים של מטה, כי מזג-האויר בישראל נעים אביבי ונחמד.

עדיין העובדה היא, כי חברות הרכב קובעות כי ישראל היא אזור עם עומס חום.

ולכן הן מביאות לישראל רכבים עם התאמות שונות.

קרור השמן והמנוע מתבצע ע"י מעבר האויר על אגן השמן ואו רדיאטור השמן, ורדיאטור מערכת נוזל הקרור.

טמפרטורת האויר המקרר תלויה באקלים הסביבה.

היום התלוננו חברים בפורום על עליה בטמפרטורת חום המנוע אשר מראה מד החום - מדוע.

ראה אקלים בישראל בימים האחרונים בתאריכים 17-19/05/015 , כמעט כל האזורים חום כבד וסימון באדום.

http://www.israelweather.co.il/forecast/week_16.html

attachment.php?attachmentid=424556&d=1432080636&thumb=1&stc=1

נ.ב - מזג האויר יום שלישי 19.05.015 היה הביל - אספתי כ 10 ליטר מים רק בשעות הערב במיכל במסעדה.

ב 24:00 בלילה הטמפרטורה הייתה 25 מעלות עם מים באויר.

אתמול יום ב היה חם ויבש, לא היה כמעט מים במיכל, הטמפרטורה ב 24:00 הייתה 22 מעלות.

ישראל שונה מבחינת האקלים , ראה האטת תנועת הרכבות עקב התחממות מסילות הברזל ממזג-האויר.

וחשש כי האדנים אשר כבר חמים, יתחממו יתר על המידה עם חיכוך הרכבות עלייהן ויגעו למצב קריסה .

ולכן יש חישובים לאקלים עם עומס חום, אשר בו צריך לקחת טווח סטיית תקן יותר גדול מהנדרש מבאזור קריר.

יצרני הרכב קובעים מפרט מיוחד לאוסטרליה וישראל - זו עובדה.

בישראל מזג- האויר נחשב עם עומס חום - זו עובדה - ראה עומסי חום למטה.

אייל.

אקלים.jpg

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קרור השמן והמנוע מתבצע ע"י מעבר האויר על אגן השמן ואו רדיאטור השמן, ורדיאטור מערכת נוזל הקרור.

באיזה רכב פרטי ראית לאחרונה רדיאטור לשמן המנוע ?

לרכיב שאחראי לקירור שמן מנוע קוראים מחליף חום ויישנם מכונאים אשר מכנים אותו מקרן שמן.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני רואה שהתלהבת מעניין ה"עובדות". לקחת את אחד מימי השרב של עונת המעבר וקבעת כי זה האקלים בארץ ישראל. זו באמת דוגמה לדיוק והצמדות לעובדות :roll:

אתה יודע, גם באירופה ואפילו במזרח אירופה יש לפעמים שרבים כאלה, אז מה זה אומר?

וחוץ מזה שחרר כבר מעניין האקלים, אני עדיין ממתין שתביא את הסימוכין ללמה מנוע 5W30 מייצר בוצה, למה אסור 0W30 באוסטרליה וגם מה זה שתקן ה API באוסטרליה לא זהה לתקן API אמריקאי, זה לפחות מה שהבנתי מדבריך.

לעניין מה שמגיע לארץ - צר לי לנפץ לך את האשלייה, אבל ספציפית לישראל מגיעים רכבים פרטיים במפרט אירופאי זהה. למעט מספר מקרים חריגים (כמו התריסון בפגוש של הסיריון 2006 לדוגמה שגם הוא נעלם בדגמים המאוחרים יותר) אין שום הבדל בין רכב במפרט אירופאי לרכב שמגיע לארץ.

שורה תחתונה - שוב אתה כותב דברים ללא ביסוס וחוזר על התקליט השבור ללא ביסוס עובדתי וסימוכין מתאימים. אם יש לך מה להוסיף - על הכיפאק, אם אין אני לא רואה שום טעם להמשיך להתייחס לדבריך הריקים מתוכן ותחסוך מאיתנו עוד זיבולי שכל ושטויות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מרקו - בוקר טוב.

את התשובות שלך אני אוהב, עכשיו אני אעמוד בפינה 10 שניות, טעיתי בסמנתיקה.

מחליף חום, מקרן , רדיאטור שמן מנוע , נפל הקרבורטור לרדיאטור ועשה לי סמטוחה.

שאלה ה - 73

מה ידוע לך על קירור שמן מנוע ?

תשובה ה - 73

כתוצאה מחיכוך מיסבי ההחלקה וקליטת עודפי החום של השריפה מדופן הצילינדר וראש הבוכנה , השמן מתחמם .

ובזמן מאמץ גם ל 130 מעלות באגן, חום זה יש להרחיק אל האוויר החיצון , דבר שנעשה באמצעות אגן השמן .

כדי להבטיח טמפרטורת שמן יחסית נמוכה באגן מייצרים את האמבט לרוב מנתך חמרני ,

חומר שיש לו מוליכות חום טובה , ומציידים אותו לעיתים בצלעות קירור .

מנועים בעלי הספק גבוה מצוידים לרוב גם במקרר שמן מיוחד (מקרן, רדיאטור, מחליף חום)

בדיחה - רכבת חמה.

בתוך רכבת שנוסעת (לאט אתמול) לאורך המדינה יושבים גברת זקנה, שוטר, בלונדינית שופעת וחייל צעיר בתא אחד קטן,

מסביב לאותו השולחן. השוטר יושב ליד הבלונדינית והחייל ליד הגברת הזקנה.

לאחר כמה שעות של נסיעה בהן כל אחד מיושבי התא הגניב מבטים אל הנוסעים האחרים,

נכנסה הרכבת למנהרה ארוכה וחשוכה. פנים התא הוחשך לחלוטין ולפתע נשמעה נשיקה חזקה

ולאחריה קול חזק של סטירה מצלצלת.

לאחר כמה שניות יצאה הרכבת מהמנהרה ובתוך התא הקטן השוטר החזיק את צד הפנים האדומות שלו בכאב,

והחייל ישב בנוחות וחייך חיוך רחב.

השוטר חשב לעצמו: "חכם החייל הצעיר הזה... הוא מגניב נשיקה לבלונדינית הצעירה שיושבת לידי, היא בטוחה שזה אני ונותנת לי סטירה."

הבלונדינית חשבה לעצמה: "בחור מוזר השוטר הזה... בזמן שהיינו במנהרה החשוכה הוא העדיף לנסות לנשק את הגברת הזקנה ולא אותי. מזל שהיא יודעת להגן על עצמה ונתנה לו סטירה כעונש".

הגברת הזקנה חשבה לעצמה: "כל הכבוד לבחורה הצעירה הזאת! השוטר ניסה לגנוב ממנה נשיקה במנהרה והיא הראתה לו מה מגיע לחוצפנים וסטרה לו."

ובזמן שכל יושבי התא ישבו מבולבלים, רק החייל חייך לעצמו וחשב: "איזה כיף, בכל פעם שנגיע למנהרה אני רק צריך לתת לעצמי נשיקה רועשת על היד ואז אני יכול לתת סטירה לשוטר!"

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

שאלה ה - 73

מה ידוע לך על קירור שמן מנוע ?

תשובה ה - 73

כתוצאה מחיכוך מיסבי ההחלקה וקליטת עודפי החום של השריפה מדופן הצילינדר וראש הבוכנה , השמן מתחמם .

ובזמן מאמץ גם ל 130 מעלות באגן, חום זה יש להרחיק אל האוויר החיצון , דבר שנעשה באמצעות אגן השמן .

כדי להבטיח טמפרטורת שמן יחסית נמוכה באגן מייצרים את האמבט לרוב מנתך חמרני , - הסיבה העיקרית וכמעט היחידה שבגללה מייצרים אגני שמן מאלומיניום היא משקל נמוך יותר שתורם להפחתת המשקל הכללי של הרכב--->צריכת דלק נמוכה---->הפחתת פליטת מזהמים לסביבה.

היום חלק מהייצרנים עברו לייצר את אגני השמן ממגנזיום על-מנת להפחית עוד קצת את המשקל של אגן השמן.

חומר שיש לו מוליכות חום טובה , ומציידים אותו לעיתים בצלעות קירור . - לא נכון. הסבר בהמשך.

מנועים בעלי הספק גבוה מצוידים לרוב גם במקרר שמן מיוחד (מקרן, רדיאטור, מחליף חום) - גם מנועי בעלי הספק נמוך כמו גולף דור 4 בעל מנוע 1.6 ליטר מיושן המפיק 100 כוחות סוס מצוייד במחליף שמן.

אייל.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לעניין מה שמגיע לארץ - צר לי לנפץ לך את האשלייה, אבל ספציפית לישראל

מגיעים רכבים פרטיים במפרט אירופאי זהה. למעט מספר מקרים חריגים (כמו התריסון בפגוש של הסיריון 2006 לדוגמה שגם הוא נעלם בדגמים המאוחרים יותר) אין שום הבדל בין רכב במפרט אירופאי לרכב שמגיע לארץ.

שורה תחתונה - שוב אתה כותב דברים ללא ביסוס וחוזר על התקליט השבור ללא ביסוס עובדתי וסימוכין מתאימים.

אם יש לך מה להוסיף - על הכיפאק,

אם אין אני לא רואה שום טעם להמשיך להתייחס לדבריך הריקים מתוכן ותחסוך מאיתנו עוד זיבולי שכל ושטויות.

באמת אתה רציני בתגובה הזו.

חברות הרכב והיבואנים המייבאים לישראל אומרות ורושמות במפרט הטכני כי הרכבים שונים.

וזה מוכח גם בבדיקות הספקי מנוע ועוד' - לטענתך הם משקרים ומשלים רק אותי.

(או אולי לטענתך- אני קונה הרכבים היחידי בישראל לכן הם עובדים עליי - אבל דוד הם עבדו עליי : חגיגה בסנוקר)

לאורך השנתיים האחרונות אתה רושם ללא ביסוס עם כתבה אחת שתרגמתה של בוב ספוג - אשר גם הוא מסתייג

ומבקש בדיקת לחץ שמן כדי לא לגרום נזק עם לחץ שמן מנוע נמוך , כאשר משתמשים בשמן דליל.

באותו דיון - רוב התשובות קרעו לך את הצורה ורשמו בסגנון שאתה כותב לי , כי אתה מקשקש

ורושם ללא ביסוס.

לא השתתפתי באותו דיון כי התשובות שרשמו לך היו בדיוק כדעתי .

במיוחד יש שם תשובות של בחור בעל גישה די דומה לשלך , שהכניס לך בדיוק בשפה שאתה כותב בפורום לאחרונה.

danniel כתב:

במאמר יש טעות גסה. טוב, יש יותר מטעות אחת, שנובעת כנראה מזה שהדוקטור החביב רכב ידע בנושא שמנים, אבל ברכב הוא קצת פחות מבין.

, טמפ' חיצונית משפיע על חום השמן מאוד, כי הוא מקורר ברובו על אויר ולכן במדינות חמות לא רצוי לרדת לצמיגות נמוכות של פחות מ 30 ולדעתי ולדעת מומחי שמנים בארץ זה גם נמוך.

שמן בצמיגות 40 וגם 50 מתאים יותר לאקלים החם השלנו רווי הלחות באיזורי החוף .

ולכן אני דווקא ממליץ על שמנים בצמיגות של 10W-40 או 5W-40. שמנים דקים יותר יהיו בעיתים בימים מאוד חמים כאשר מנוע במאמץ. אגב, לא מפתיע מדוע אלו הצמיגות הנפוצות בארץ, בעוד בארצות קרות שמנים דקים יהיו הנפוצים.

,,,

יש במאמר בעיות בגלל הבנה בסיסית לא נכונה של פעולת מנוע ומערכת השימון
והפרזה בחשיבות של הזרימה (היה פה פעם ילד שטען זאת עכשיו אני יודע על מה הוא התבסס):

שמן דליל מדי עלול לגורם לשחיקת מסיבים עקב קריסת תריז השמן בין המיסב לגל
.

שמן דליל גורם לתצרוכת שמן מטבעות בוכנה.

שמן דליל גורם לנזילות ממחזירי שמן או מרימים הדיראולייים שמתחילים לנקוש כאשר המנוע מתחמם.

אגב אם הדר' טוען שלחץ לא חשוב מדוע הרעיון לבדוק אם שמן מתאים למנוע עם לחץ שמן?

מרק10 כתב:

בעבר כתבתי הסבר מהי צמיגות קינמטית ורצוי לחשוב בכיוון של ההסבר שלי :grin:

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...2&postcount=36

לדוגמא הייצרן VW אוסר על שימוש בשמן 0W30 במנועים מסויימים לכן אישית הייתי שוקל את ההמלצות של כותב המאמר על מעבר לשמן בדרגת צמיגות 0W20 או 0W30 במנועים מסויימים גם אם המנוע חדש בכובד ראש.

משאבת השמן לא מספקת לחץ, לחץ נוצר כתוצאה מהתנגדות חלקים שונים במנוע לזרימת השמן כגון:אורך ושטח החתך של מעברי השמן, טיב פני השטח של המעברים וכמובן צמיגות השמן וגם האם הזרימה למינרית או טורבולנטית (במקרה שלנו הזרימה למינרית) ועוד..

אם וכאשר הצמיגות הקינמטית של השמן תרד לערכים נמוכים כתוצאה מטמפ' חיצונית גבוהה הדבר עלול להוביל לנפילה בלחץ ונזק למנוע. לכן אם עוברים לשימוש בשמן בעל צמיגות נמוכה עדיף להתייחס להנחיות ייצרן הרכב שמספק בדרך כלל גרפים של בחירת שמן מנוע בהתאם לטמפ' החיצונית.

איציק נ. כתב:

מניסיוני האישי, ואקח הפעם דוגמא שמאוד רלוונטית לגירים ידניים - שמנים בעלי טווח רחב של צמיגות

(למשל: 5W40, 5W50, 10W60) נוטים יותר "לזייף" במספר השמאלי לאות W.

----

ישי.פ כתב:

אתה לא לוקח בחשבון את כוחות הגזירה הפועלים על השמן.

כמובן שמן דליל יתמודד איתם פחות טוב משמן שאינו דליל

הטמפרטורה אינה הגורם החשוב ביותר, אלא היכולת של השמן לעמוד בלחצים ולהפריד ביין המתכות.

החישוב של לחץ וסוג השמן תלוי בלחצים שהמנוע מפתח כנגד מסבי המנוע.

לא רציתי לענות לך ברמה שלך, וכתבתי על-כך לשאר המנהלים, וגם לך - רוצה לברר דברים בכל שפה וצבע,

שלח אליי הודעה פרטית- רוצה על גבי הפורום , אין בעיה.

אבל - אל תעלב עכשיו, קרא את התשובות שלך אליי והחלף את השם המכותב, וראה איך זה נראה מהצד השני.

לאורך כל הזמן, הראתי סימוכין לכל אשר אני כותב, במידה ולא היו סימוכין היו מורידים את תגובות שלי .

בעוד כי אתה לא הראתה סימוכין לכלום.

במטרה לקדם אג'נדה מסויימת, לא איכפת לך אם קוראים תמימים בפורום יפגעו מכך, ועל כך אני מגיב.

ראה את הבחור התמים עם הרצון האמיתי ללמד מה עשיתה ממנו, ויש עוד,

זה פורום אשר מיועד להחליף דעות ולעזור בכייף.

לא להתנצח מי יותר צודק או טועה, אם אני טועה אני מתנצל לומד ומתקן,

רוב הזמן אני צוחק ונהנה מההתכתבות עם החברים, למה אתה מחפש את העימותים, שחרר תהנה מהחיים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כרגיל, אתה גולש ומערבב נושאים שונים ושוב מוציא דברים מהקשרם בגלל יכולת הבנת הנקרא והסקת מסקנות בעייתית.

מכיר את הפתגם אלוהים נמצא בפרטים הקטנים? אז שים לב להסתייגות שרשמתי שרוב הרכבים מגיעים עם אותו המפרט. רוב, לא כל. אפילו נתתי דוגמה כדי שלא תצטרך להתאמץ ולחפש אותי.

אבל לא, אתה כהרגלך מחפש הכללות ודואג להוציא אנשים קטנים. לא הצליח לך הפעם.

את דניאל אני אוהב ומעריך את דעתו ונסיונו. אז קודם כל:

א. לא אני כתבתי את המאמר, אני תרגמתי אותו.

ב. אני לא מסכים עם כל מה שנכתב במאמר וציינתי את זה כמה פעמים במהלך השרשור ההוא.

ג. אני גם לא מסכים עם כל מה שדניאל טוען, בייחוד לגבי הצמיגות וזאת על אף נסיונו העשיר. עולם השמנים התפתח בצעדי ענק בשנים האחרונות כמו גם טכנולוגיות המנועים והדרישות לשמנים חדשים ומתקדמים שלא היו קודם.

ועכשיו תסלח לי, זו תהיה ההתייחסות האחרונה שלי למה שאתה כותב. אין טעם להתווכח עם אדם קטן שמתבצר בעמדה שלו וממשיך לכתוב שטויות בקצב. את המחקר שלי בנושאי שמנים עשיתי, והנה, הרי לך צילום מסך של כל מיני מאמרים, מחקרים מקצועיים וחומר טכני שקראתי בעניין, לא בדיוק החומרים שתמצא בפורום של בוב ספוג. זה מספק את הסימוכין למה שאני כותב?

אתה מוזמן להמשיך ולזבל את הפורום בשטויות ומגילות שאף אחד לא טורח לקרוא. בהצלחה.

:roll:

444.jpg

פורסם
כרגיל, אתה גולש ומערבב נושאים שונים ושוב מוציא דברים מהקשרם בגלל יכולת הבנת הנקרא והסקת מסקנות בעייתית.

אבל לא, אתה כהרגלך מחפש הכללות ודואג להוציא אנשים קטנים. לא הצליח לך הפעם.

. אין טעם להתווכח עם אדם קטן שמתבצר בעמדה שלו וממשיך לכתוב שטויות בקצב.

את המחקר שלי בנושאי שמנים עשיתי, והנה, הרי לך צילום מסך של כל מיני מאמרים, מחקרים מקצועיים וחומר טכני שקראתי בעניין, לא בדיוק החומרים שתמצא בפורום של בוב ספוג. זה מספק את הסימוכין למה שאני כותב?

אתה מוזמן להמשיך ולזבל את הפורום בשטויות ומגילות שאף אחד לא טורח לקרוא. בהצלחה.

:roll:

לא אני הוא המביע ידע קוסמי מלווה בשחצנות עילאית, כגון: בורכתי.

מאמרים זה נחמד - הסקת המסקנות לוקה בחסר.

מה עוד כי זה נושא מורכב, ורשמתי לך על כך לפני שלוש שנים.

אין דגם מנוע אחד מתנהג כשני כאשר הם נמצאים ברכבים שונים, ומאמצים שונים.

גם סביבת אקלים שונה, מערכת קירור , מבנה תא המנוע, משנים את המאמץ על השמן והמנוע.

רשמתי והראתי דוגמאות למנועים אמריקאיים, אשר בהם יש יותר שמן מנוע ונוזל קרור.

כדי להכיל את החום ולעזור בפינוי יעיל יותר.

הראתי סימוכין של מנכ"ל קסטרול אוסטרליה והמהנדס הראשי: אשר אומרים וכותבים ברור ביותר

כי עקב תנאי האקלים באוסטרליה, חברות השמנים ויצרני הרכב .

משנות ומתאימות את תקני שמני המנוע API הנמכרים באוסטרליה.

מתספות ביותר תוספים מהתקן ונצמדות לצמיגות הגבוהה ביותר בתקן.

זאת בנוסף לשינויים אשר יצרני הרכב מבצעים במנועי הרכבים הנמכרים באוסטרליה.

שינויים תואמים מבוצעים ברכבים הנמכרים בישראל. (וזאת מאחר והאקלים מוגדר כתואם )

הרבה אנשים קטנים, מפות מדידות, מחקרים, והוראות יצרנים, אומרים את שאני כותב (סימוכין וציטוטים)

וכדי ל תמוך בתאוריה שלך אתה משמיץ את כולם, מוחק מפות אקלים, קובע קביעות

(כגון שמן מנוע לא מקורר באגן - מערכת הקרור לא מושפעת מאקלים הסביבה) ומוצא פגמים שלא קיימים.

על הקביעות הללו שרשמו לך כי אתה טועה בהם, חשבתה להגיד אפשר כי אני טועה.

אני קורא לומד ומוצא קשר בין הדברים שאומרות יצרניות הרכב והשמנים והיבואנים בארץ.

אתה הוא המסובב ומסובב ומנסה להתאים את המציאות לתאוריה ולאג'נדה שלך.

בכל דיון אני רושם, צרו קשר עם המחלקה הטכנית של היבואן.

יש להם ידע והמלצות המותאמות לישראל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מי דיבר על מערכת הקירור?? איך דחפת אותה לכאן?? בטח שהיא מושפעת מטמפרטורת הסביבה! השרשור הזה עוסק בשמן, לא מערכת הקירור של המנוע.

פעם אחרונה, אתה מתבקש להפסיק להוציא דברים מהקשרם, לגלוש לנושאים אחרים ולשייך אלי דברים שלא טענתי.

התעלמות מכך תאלץ להשתמש בכלים הניהולים שלרשותי בדיוק כמו שהייתי נוקט מול כל משתמש אחר שכותב שטויות ומטעה את חברי הפורום.

פורסם (נערך)

ראיתי את הנושא הזה ונבהלתי,

בטיפול האחרון בהונדה סיוויק של אבא שלי שמנו שמן של קאסטרול 5W40 והוא היה בצבע ירוק!

אני לא ראיתי בעבר שמן מנוע בצבע ירוק, האם אני צרך לדאוג? ובמיוחד אחרי תמונות אלו?

אני לא השתמשתי בשמן של קאסטרול לפניי, אבל אני לאחששתי להשתמש בטיפול האחרון כי שמעתי רק דברים טובים על השמנים האלו.

עריכה אחרונה על ידי VitaliGal
טעויות כתיב
פורסם (נערך)

היי,

קודם כל איתמר תודה על המסמך המתורגם זה העביר לי את השיעורים מהר.

טום, פז שמנים בינתיים עוד לא ענו, לא מצפה שיענו גם בזמן הקרוב.

ליימן ידידי, אני לא מבין למה אתה יוצא במתקפות מול כול העולם, בינתיים לא מצאתי את הסימוכין שאתה מדבר עליהן.

בכל מקרה שוב אני אשמח לאימיילים אפשר גם טלפון (יש לי ללא הגבלה מצידי שיקחו גם 40 שקל לדקת שיחה זה מצדיק את המטרה) ואני אשאל אותם.

ואם הם מבססים את דבריך אני מפסיק לחלום על RED LINE 5-30 ועובר לפנטז על RED LINE 5-40.

בכל מקרה אני לא מבין איך הדיון ידרדר מדיון מעניין לשמנים להערות על ההנהלה, בכל מקרה בואו נמשיך

לדיון על השמנים, אני מחכה לאימייל.

ואני לא מבין אתה כל הזמן מכחיש את BOB IS THE OIL GUY אני לא מבין למה, כי לא השוות בין הפורום הזה

למה שאתה קורא בהם.

בכל מקרה אין לי מפעיל.

היום התקשרתי ל VALVOLINE ישראל.

שאלתי אותו בדיוק מה ששאלתי את נציג קסטרול, הוא אמר שאכן יש לו במלאי את השמן עם התקן

למזרח התיכון אבל בקושי לוקחים אותו ונמכר יותר עם התקן הזה בערב הסעודית והאזור.

מצד שני לא יודע איך לקחת את התגובה הזאת כי הוא בקושי ידע לענות לי ולא הבין מה אני רוצה מהחיים

שלו, ובתכלס מה שהוא אמר זה המשפט הראשון שכתבתי.

אני בכל זאת ארצה את האימיל של המהנדסים.

עריכה:

דיברתי עם הנציג הראשי של ROYAL PURPLE ישראל, שהוא הבחור

עם הידע הרב ביותר אצלהם.

קודם לציין לשבח שזו החברה היחידה שבתשובה לא נתנה לי חצי תשובה פרסומית,

לעניין השמנים וצמיגות, הוא טען בתוקף ואמר שבזה הוא בטוח במאה אחוז

שהשמנים הנמכרים בארץ הם זהים אחד לאחד לאלה שנמכרים בחו''ל.

וגם הוא טען שבישראל אין בעיה להשתמש בצמיגות נמוכה יותר מ- 5-30,

ואין תקנים מיוחדים, במיוחד לא אצלהם.

שורה תחתונה אין משהו מיוחד בשמנים שנמכרים בארץ, ואין אזהרה כלשהיא.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

לא בוער רועי :-)

לענייני האקלים בארץ, לפי מודל קופן (Köppen) ישנם 3 אזורים שונים בארצנו הקטנטנה.

הנגב - אקלים מדברי חם - Hot desert climates (תואם למרבית שטח המזה"ת, ביניהם מצרים, ערב הסעודית, מרבית עיראק, חלקים נרחבים בסוריה וירדן, תימן, עומאן והנסיכויות).

צפון הנגב ומעט צפונה מכך - אקלים חם צחיח למחצה - Hot semi-arid climates.

שאר הארץ - אקלים ים תיכוני חם - Hot-summer Mediterranean climate.

למרות שחלקים נרחבים מאוד של אוסטרליה תואמים לשתי הקטגרויות הראשונות, עיקרי הציוויליזציה שם חיים באזורים בעלי קטגוריות אחרות (חלקן שונות מאוד), ורק באזור מצומצם יחסית במערב היבשת (אזור פרת') יש תאימות לאקלים בחלקה המרכזי-צפוני של ישראל. כך שההשואה לשם במקרה זה אינה ברורה לי לחלוטין.

• תוכן חדש...