Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל,

קודם כל, טענות להנהלה יש לעשות בפרטי. אם "נעלמות" לך הודעות כנראה שיש לזה סיבה. תהיה בטוח שאין כאן ונדטה אישית או 'נקמה', לא כלפיך ולא כלפי אף אחד ממשתמשי הפורום. המנהלים בפורום מספיק בוגרים, אחראיים ויודעים למתוח גבול בין האישי למקצועי.

דבר שני, אני לא מתכוון לשתף איתך פעולה בפרובוקציות ובמשחקים ששנינו יודעים שאתה אוהב. אם יש לך מסמך או כל מידע רשמי אתה מוזמן להציג אותו, השאלות ששאלת כלל לא רלוונטיות ופתוחות להשערות, זה לא סימוכין.

עם זאת, אני כן מוצא לנכון לתקן אותך ולהסביר שישראל נמצאת במזרח התיכון פוליטית וגיאוגרפית, לא אקלימית. האקלים בישראל משתייך ברובו לאקלים ים תיכוני שהוא אקלים שמאפיין רק 2% מהעולם (או 4%, משהו כזה, הסיכום שלי במטארולוגיה וקלימטולוגיה מאופסן בארגז שספק אם יפתח אי פעם). למזלנו אנחנו מדינה צרה וארוכה הנמתחת לאורך הים התיכון וכוללת גם לא מעט שטחים בנויים ומקווי מים התורמים ללחות ולמזג האוויר הדי-נוח ויציב שיש לנו כאן רוב ימות השנה.

דין ישראל הוא לא כדין ערב הסעודית ולכן כשיצרני הרכב מתכוונים ל"מידל איסט" ישראל צריכה להיות מוחרגת מתנאי זה.

עכשיו, אם יש לך הוכחות וסימוכין בנוגע למה שטענת (ובאופן אישי בעיקר מעניין אותי טיעונך לגבי הבוצה ב 5W30 ולמה אסור 0W30 באסוטרליה) אתה מוזמן להעלות את זה לכאן.

עריכה:

רועי, אגן שמן המנוע אינו משמש ישירות לקירור השמן. בשביל כך יש קולר ייעודי (ברכבים שצריכים את זה, לא בכל רכב) ואם הייתה חשיבות לכך היו מתקינים עליו צלעות קירור שתורמות לקירור. מערכת הקירור של המנוע היא האחראית הראשית על פינוי החום מהמנוע. שמן המנוע אומנם גם תורם לכך (זה אחד מתפקידיו, מסיע חום מהמנוע) אך במידה פחותה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רועי , לאחרונה התברר כי העולם מתחלק לשתיים - לא אייל (אני) קובע את דרישות הטיפול והרכב השמנים.

צד אחד - יש את חברות הרכב והשמנים אשר רושמות תקנים למנועים שלהם ודרישות טיפול לאזורי-אקלים שונים.

ראה מפת אזורי אקלים .

- אוסטרליה וישראל נחשבות ע"י יצרניות השמנים והרכב כאזור אקלים דומה - ראה מפה מצורפת

250px-Subtropical.png

חברות השמנים בתאום עם חברות הרכב , ממליצות על שמנים לפי דרישות השרות ואזורי האקלים.

קסטרול קובעת כי אקלים מסויים דורש העלאת תוספים מעבר לתקן API .

ולוולין כנ"ל מתאימה שמנים לפי אזור אקלים.

BMW דורשת תקנים שונים ל אזור אקלים.

מדוע הדרישות הללו למה ואיך, אפשר לכתוב למהנדסי היצרנים ולשאול.

ורשמתי בעבר תשובות לאחר שבדקתי עם מהנדסי החברות.

ויש את הצד השני - איתמר , עם פורום הגורו בוב ספוג, אשר חי בארה"ב , אשר ממליצים המלצות שימוש אחרות.

כדאי לשאול את איתמר לגבי הסתירות .

מדוע הוא חושב כי החברות טועות בהמלצות שלהן.

מדוע האקלים בישראל מוגדר כ סוב-טרופי ים תיכוני הביל עם עומס חום. , ולדעתו של איתמר זה לא כך.

מדוע אם כך הרכבים המגיעים לארץ שונים מהרכבים הנמכרים בשאר העולם ותואמים לרכבים הנמכרים באוסטרליה.

לכן המלצתי - השאר עם דרישות המחלקה הטכנית של היבואן בארץ, יש להם ידע וניסיון.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היי,

שוב לא ענית לי על ההתחלה אתה חוזר על הקטע של האקלים אבל לא משנה.

אני אשח אם תכתוב לי בפרטי את האימייל של המהנדסים, אני מעוניין לשלוח להם אימייל

ואז יהיה סימוכין לכאן או לכאן.

רועי

פורסם
איתמר כתב:

עריכה:

רועי, אגן שמן המנוע אינו משמש ישירות לקירור השמן. בשביל כך יש קולר ייעודי (ברכבים שצריכים את זה, לא בכל רכב)

ואם הייתה חשיבות לכך היו מתקינים עליו צלעות קירור שתורמות לקירור.

אבל , יש כאלה הטוענים כי השמן כן מקורר באגן השמן.

שיעור מס' 2 מכונאות רכב / קורס שמנים וסיכה.

תפקידיו הנוספים של השמן במנוע:

1. קירור החלקים הנעים:
    מערכת הקירור במנוע אינה מאפשרת קירור של חלקים פנימיים המחויבים בקירור כגון: גל הארכובה, מיסבים ראשיים,

מיסבי הטלטלים, גל הפיקות ומיסביו, גלגלי הזימון, בוכנות ועוד...

בחלקים אלו קולט השמן את החום תוך כדי זרימתו, חום זה מועבר אל אמבט (אגן) השמן שם מקורר השמן

על ידי האויר הזורם תוך כדי נסיעה.

אגן השמן מיוצר מפח דק יחסית כדי לאפשר את חימומו/ קירורו המהיר של השמן.

* היסתכלתי מתחת לרכב בעניין ריקון שמן המנוע ושמתי לב שאגן השמן בנוי מבחוץ בצורה שיש עליו צלעות המזכירות צלעות קירור. הייתכן? מה המשמעות של זה?

תשובה דניאל - ,, השמן מקורר באויר כאשר הוא באגן השמן ויתכנו צלעות קרור עליו, במיוחד עם מדובר במבנה אלומיניום.

תמונת אגן שמן עם צלעות קרור

images?q=tbn:ANd9GcSlZi5Fv9n_k8TWS4fb4i7gvslUHoeNEyIXMT2HqbqA9JZmkz0pBAlYYGc

אייל.

רועי , :wink: הבנו כבר , שאל את המפעיל את השאלות שרשמתי, והראה לו את התמונה של אגן השמן.

הכנס לדיונים בעבר, יש שם קישורים וסימוכין לכל אשר אני כותב להבדיל ממהמפעיל שלך שרושם.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

בכל מקרה שלחתי לסוכן מכירות אזור תל אביב של קסטרול ישראלהודעה בווצאפ לאחר הדיון הזה.

זה קצת מגילה אבל שווה קריאה:

אלו הן השאלות שלי:

האם יש תוספים\חומרים שונים שאתם מוסיפים\מחסירים לשמנים אשר אתם מביאים לארץ מאירופה?

2. האם יש לקסטרול אזהרה ומדבקה שמן למזרח התיכון ואם ישראל כלולה בו?

3.האם ידוע לך אם היצרנים (יצרני הרכב) מבקשים תוספים\אזהרות בנוגע לתקנים, צמיגות

לשמנים לארץ?

4. האם קיבלתם אזהרות לצמיגות כל שהיא בארץ?

זוהי לשון תגובתו:

שלום רועי, אנחנו יבואני וזכייני BP-CASTROL בישראל,כל השמנים שלנו מיובאים מאירופה

לפי התקנים המחמירים ביותר.

אין לקסטרול תקן מיוחד עבור ישראל.

אנו עובדים עם כל יבואני הרכב ברכב הגדולים בארץ- צ'מפיון,כלמוביל,וולבו-מאיר,לנד-רובר,BMW,אסטון מרטין

ועוד, בשל העובדה שקסטרול הינו השמן המקורי והמומלץ ע''י היצרנים הנ''ל.

כל התוספים והפטנטים הרשומים בשמנים של קסטרול זהים בארץ ובעולם, ממש לא ידועה בעיה.

לדוגמא: חברת וולוו-מאיר פנו אלינו שנייבא מיוחד עבור רכבים חדשים של וולוו שמן בדרגה 0W-20

היות וקסטרול מקורי בוולבו ולא ניתן להשיג את השמן הספציפי הזה בארץ.

שים לב שמדובר בדרגת צמיגות 0-20 שכביכול דרגת צמיגות נמוכה יותר מ- 5-30 (שאלתי אותו לפני אם יש בעיה

עם שמנים 5-30 ומטה).

זהו, זוהי לשון תגובתו, הוא הפנה אותי לאתר קסטרול אני יעדכן בהמשך.

מקווה שתרם לשרשור, אגב שמעתי שגם לובינסקי ירדו ל- 0-20.

בכל מקרה אין לי מפעיל, אני לומד מכולם, אני שוב אשמח שתיתן לי את האיימיל.

זה בינתיים עד האימייל.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

כלומד מכולם.

רועי, מה דעתך עד-כה לאור הדיון הפורה הנ"ל.

האם השמן מקורר באגן השמן, או לא.

(המפעיל/יועץ רשם כי לא, אחרים אומרים כי כן )

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא אמרתה כי הוא לא מקורר, או אתה מסכים כי הוא מקורר.

כי אם הוא מקורר באגן, נשאלת השאלה מה מקרר את השמן באגן.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מתנצל לא כתבתי את זה טוב, אני לא כל כך מרגיש טוב...

אני מצדיק אותך שהוא מקרר את השמן עם או בלי קולר, לפי מה שהבנתי ממך הרוח מקררת אותו במהלך נסיעה,

ולכן יש לשמור עליו נקי בלי שכבת בוץ שהקירור יהיה באחוזים גבוהים.

ואם זו לא התשובה אז כנראה לא הבנתי את השאלה.

ואם תוכל לענות על השאלה בתגובה הקודמת אני אשמח.

רועי

פורסם

רועי, אם אתה כבר בודק דברים, גם פז משווקת שמנים של קסטרול.

במסמך הזה: http://img2.tapuz.co.il/communafiles/51116512.pdf

מצויין בשורה הרביעית דוגמה לאחד כזה.

מקצת חיפוש שעשיתי לפני כמה ימים עלה שיתכן ומדובר במילוי מקומי. נשמע איכשהו קשור לנושא שלנו כאן.

אז תבדוק גם מולם, טוב? :wink:

פורסם

אחח ליין מן, אתה חתיכת אישיות. יש לך כשרון להוציא דברים מהקשרם פעם אחר פעם ולתפוס את המציאות בצורה כזאת מעוותת שכל ויכוח איתך הופך להיות מתיש.

אתה יכול להמשיך ולצטט את ויקיפדיה (או איזה מקור שאתה רוצה), ישראל היא בעלת אקלים שנקרא "אקלים ים תיכוני" ברוב חלקיה. זאת עובדה, לא דעה של איתמר או בוב-ספוג, זו עובדה מדעית. בשל כך ישראל יוצאת דופן מהבחינה הזו מהמזרח התיכון, גם זו עובדה ואתה בוחר להתעלם ממנה ולהמשיך לשים את אותו איור קטן ומצ'וקמק שאינו מדעי ואינו מראה את כל איזורי האקלים ותתי האיזורים.

הלאה.

לא טענתי לרגע שאין זה מתפקיד השמן לקרר את המנוע, זה בהחלט אחד מתפקידיו. אתה לא הבנת את הנקרא, מוציא אותי אידיוט ומטעה את הקוראים.

מה שצירפת בתמונה הזו אלו לא צלעות קירור. צלע קרור זו צלע גדולה שמטרתה להגדיל את שטח הפנים של הנוזל עם האגן או האוויר החיצוני (אם הן מותקנות על האגן מבחוץ), כמו למשל במנוע שתי פעימות שמאופיין בצלעות קירור החשופות לאוויר החיצוני או צלע קירור של מעבד במחשב.

אני משער שהגלונים בתמונה שצירפת נועדו כדי להקנות חוזק מבני לאגן השמן או שיש סיבה הנדסית אחרת, לקירור הם לא נועדו.

לשאלה מה מקרר את השמן באגן - התשובה היא שברוב המקרים אין בכך צורך. טמפ' השמן נשארת די קבועה בזמן פעולת המנוע (אני מדבר על טמפרטורה ממוצעת, מין הסתם קיים הבדל טמפרטורות באגן השמן ובראש המנוע אבל בניגוד למערכת הקירור במערכת השמן אין צורך בקולר נוסף).

מערכת הקירור היא-היא זו שדואגת לקירור המנוע ושומרת על טמפ' עבודה תקינה בכל תנאי מזג האוויר. ספיקת משאבת השמן, מהירות הזרימה, הצמיגות בשילוב כמות השמן במערכת מתוכננים כך שהשמן ישמור על התכונות והטמפרטורה שלו בזמן עבודת המנוע.

ההסבר הזה מספיק ברור או שגם אותו אתה הולך לעוות ולהוציא מהקשרו?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

אין בעיה, תן לי טלפון, ורשימת שאלות (אפשר גם בפרטי), ואני אשאל כל מה שצריך/

עריכה:

איתמר צודק, והנה אני חושב ביסוס טוב לדבריו:

http://www.bobistheoilguy.com/motor-oil-101/

קרא את זה ואת הטבלה שהוא מציג.

ואל תשכח שיש מגנים לחלק מהרכבים על הקארטר.

והיום קראתי את הטבלה והמאמר, ה' ישמור הנושא הזה מתוסבך.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

בניגוד למה שנהוג לחשוב בישראל אין אקלים קיצוני או מיוחד, דווקא להיפך- יש בישראל אקלים מאוד נוח בלי הבדלי טמפ' קיצוניים בין העונות וכדומה.

לעניין קסטרול, משתמש בשמנים שלהם ולא נתקלתי בכל בעיה אם כי ראוי לציין ששמן מוחלף אצלי כל 5K קילומטר במקסימום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...