Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים למזדה 3 1.6 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

לפי 7 שנים רכשתי מהחברה מזדה 3 נפח מנוע 1,600 שנת 2008 קיבלתי אותו אם צמיגים תוצרת יפן מידות צמיג 205/55/16 חברת בריגנסטון ER 30XZ 91V KO308 לשאלתי , ברצוני להחליף את 4 הצמיגים של הרכב לאותו חברה ולאותו צמיג בדיוק ,

1) המליצו לי על ברינקסטון ER 300 (נאמר לי שזה אותו דגם כמו שלי) ושהוא מיוצר בפולין,

לשאלתי ראשית האם זה באמת כמו הדגם שלי

2) האם דגם שיוצר בפולין/מזרח הרחוק וכו' תואם לזה שמיוצר ביפן מבחינת איכות הצמיג ,

ובאופן כללי אם משהו יכול להפנות אותי למקום אמין באזור המרכז (לא מחייב) בו אני מקבלת תעודת

אחריות של היצרן מיפן , חשוב לי לרכוש צמיגים איכותיים טובים בטיחותיים ,

אשמח לקבל תשובה מבעלי ידע נרחב בנושא זה תודה מראש !

פורסם

הצמיג שמגיע מהמפעל הוא toyo r32 , החלפתי 4 צמיגים כאלה מידה 17 ממש לפני חודש.

עלה לי 2000 ש"ח .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

^ ובמקביל היו פה כמה הודעות לאחרונה על כך שה-R32 נהיה קצת רועש לאחר זמן מה ובינוני בסה"כ.

שונטל, ברוכה הבאה לפורום.

באיזו עלות הציעו לך את הברידג'סטון?

מצאתי במספר מקומות בעלות גבוהה מ-700 ש"ח לצמיג, ואיני רואה סיבה לשלם זאת למידה כה נפוצה בעלת אפשרויות טובות בתחום הנמוך מכ-500 ש"ח.

לידיעתך, כי רצוי להחליף צמיגים בתכיפות גבוהה יותר. זו הקרובה ל-4 שנים.

מעבר לכך הצמיג כבר לא ממש בשיא אונו לבצע את תפקידו הנדרש.

דעי גם שהאחריות לצמיגים מוגבלת מאוד ויש להוכיח קשר ישיר לתקלת ייצור כדי לממש אותה.

בענין זה, אולי שווה לרכוש את הצמיגים ברשת צ'ק-אפ שמציעים חבילת הטבות ממש בענין זה (לינק).

הם גם מוכרים צמיגים יפניים מבית פאלקן וטויו כמו גם הנקוק הקוריאנית.

מה התקציב שלך לרכישה?

האם ברשיון הרכב מצויין קוד מהירות ועומס בסמוך למידת הצמיגים (2 ספרות ואות אנגלית)?

פורסם (נערך)

גם אני לא רואה היגיון לשלם עלות מוגזמת על ER300. אני מכיר את הדגם הזה - הוא היה מורכב על מגאן 2011 אצל קרובי המשפחה, הוחלף אחרי 3 שנים- התייבש גם כאשר בקושי נסעו על הרכב.

מזדה 3 כל כמה שנים הגיעו ארצה עם צמיגים מדגמים שונים.

לפני טויו r32 היה דגם אחר של ברידג'סטון -b250.

הם היו בעלי אורך חיים משמעותית יותר טוב מאשר טויו, גם מבחינת השחיקה וגם התייבשות.

אם אתה נעול על ברידג'סטון, תיקח b250 . הם פחות יקרים.

אם אתה פתוח לעוד אפשרויות, יש את Goodyear efficient grip performance.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לטעמי יש כאן בשרשור לא מעט הגזמות.

לא כל נהג זקוק לצמיגי ביצועים גבוהים, רוב המשתמשים הנורמטיבים יהנו גם מצמיגים טובים שאינם מיועדים לביצועים.

הטויו r32 מוכרים לי היטב מהרכב השני שברשותנו, שם מותקנים על מאזדה 3 ספיריט צמיגים 205-50-17, הסט הראשון הגיע מקורי עם הרכב ושימש במשך ארבע שנים, הסט השני נרכש לא מזמן בעלות של 1900 ₪ שכללה גם כיוון גלגלים.

לא מוצא שום סיבה שבעולם להעדיף צמיג יקר יותר שספק רב אם התועלות העודפות שיביא (אם יביא) יהיו מורגשות.

פורסם

אפשר לרגע להתעלק על השירשור?

גם אני לפני רכישת צמיגים. 205/60/16. גם לי המליצו על ה914. השאלה שלי תהייה פשוטה. אני הרבה נוסע עם המשפחה לירושלים.

בירידות אני במצב ידני בגיר ובולם בעזרת המנוע אז יוצא שסיבובים ופניות בדרך הלוך וחזור אני כמעט בלי בלמים ועובד על בלימות מנוע.

מה שיוצר לפעמים מצבים שאני יותר מהיא מאחרים ( בשליטה מלאה כמובן . 80+ כשאחרים על 60 נגיד ) .

ה914 טובים למצבים שכאלו?

פורסם
הצמיג שמגיע מהמפעל הוא toyo r32 , החלפתי 4 צמיגים כאלה מידה 17 ממש לפני חודש.

עלה לי 2000 ש"ח .

תיקון קל,

ה- TOYO R32 יוצר ב-3 מידות בלבד וכולם עבור ג'נט 17,

והגיע לארץ עם הדגם השני של מאזדה 3 משנת 2009.

המאזדות 3 דור I הגיעו עם BRIDGESTONE.

לפותח השרשור,

מה חשוב לך לקבל מהצמיגים?

פורסם

electro78, מה זה משנה לצמיג אם אתה בולם עם המנוע או באמצעות הבלמים? בסופו של דבר הכוחות מועברים בין הכביש לאזור המגע של הצמיג.

הפלקן 914 הוא צמיג "אמצע הדרך" שמאזן בין מחיר, אחיזה, שחיקה, רעש, בצורה כדאית למי שלא צריך צמיג "ביצועים".

80 קמ"ש בכביש ירושלים-ת"א זו לא בדיוק נסיעה ספורטיבית. כמובן שמקדם החיכוך של הכביש משתנה אם יש עליו גשם, שלג, קרח, שמן, חול, וכו'.

פורסם

תודה רבה. עכשיו אני שלם עם ההחלטה להחליף ל914.

פחות מ1400 בטיירקלאב ל 4 צמיגים לפלואנס ומקבל כרטיס מתנה.

מחיר הגיוני?

פורסם (נערך)
תיקון קל,

ה- TOYO R32 יוצר ב-3 מידות בלבד וכולם עבור ג'נט 17,

והגיע לארץ עם הדגם השני של מאזדה 3 משנת 2009.

המאזדות 3 דור I הגיעו עם BRIDGESTONE.

אכן.

קיים גם הצמיג טויו TAJ48C שמגיע על רכבי מאזדה כציוד מקורי וקיים במידה המבוקשת.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

ראשית תודה לך על תשובתך המורחבת

לפי מספר ימים דיברתי אם סוכן של צמיגי בריגינסטון(נמצאים באשדוד) המייבאים לפנצריות, נאמר לי כי דגם ER30 כשנתיים כבר לא מיוצרים וכי ישנה דגם p01 בריג'נקסון התואם לצמיג הישן שלי מבחינת המידות ביצועים וכו' בעלות של 500 ש"ח לצמיג, אם אחריות יצרן ל 4 שנים, דבר נוסף שאמר לי סתם לידיעה כללית שישנו את אותו דגם p01 המיובאת מהמזרח הרחוק בעלות של 150 ש"ח לצמיג אותו הפנצריות מחזיקות , ולכן חייבת להזמין מראש אם אני רוצה יבוא מיפן,

שאלתי האם שמעת עליהם? ואם כן כמה אם טובים לדעתך

הגב קוד מהירות קוד עומס 91V

עריכה אחרונה על ידי Shontal
פורסם (נערך)

היי לך תודה על תשובתך?

שאלתי האם אתה מכיר את הצמיג של בריג'נסטון P01 TURONZA הומלץ לי ע"י סוכן מורשה של בריגינסטון אני דיי מתלבטת אם לרכוש אותו יצור יפן שנת יצור 12/14 עלות 500 ש"ח פר צמיג , בתשובה לשאלתך חשוב לי שהיה צמיג אמין בטוב יציב לאורך זמן זו הפעם הראשונה שאני נידרשת להחליף צמיג מאוטו אותו רכשתי מחברה של מזדה ולא רוצה ליפול בנושא חשוב זה

עריכה אחרונה על ידי Shontal
פורסם

היי ראשית תודה על תשובתך

שמעתי לגבי ה ER300 הוא שונה מהER30XZ הוצע לי ע"י המייבא הרשמי של בריגינסטון דגם P01 TURANZA יצור יפן שנת 12/14 עלות 500 ש"ח לצמיג אחריות יצרן 4 שנים מה דעתך מכיר?

• תוכן חדש...