Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

אני זקוק למשחזת זוית על מנת ליצור תעלות לחשמל ומים בדירה שלי .

חשבתי על 4.5 אינץ כדי שלא תהייה כבדה מידי .

האם גודל זה מספיק לצורך העבודה הנ"ל

ואשמח להמלצות על כלי ספציפי מבעלי נסיון , בדרך כלל אני חובב מקיטה.

תודה

פורסם

אני רכשתי את מקיטה 4.5 לפני מס' חודשים לעבודות קלות מאוד, וזה די והותר בשבילי

350 ש"ח

לדעתי פשוט תיגש לחנות אספקה טכנית ותרגיש את המקיטה או את הבוש מה שיותר נוח לך ביד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

4.5 אינץ' יספיק לך לתעלות (עושה המון אבק).

אם אתה מחפש משהו חד פעמי- בוש הירוק. אם אתה מחפש כלי מקצועי- מקיטה, בוש הכחול, מטאבו או היטאצ'י.

תבדוק אם יש דגם שאפשר לרכוש לו מתאם לחיבור שואב אבק. זה יחסוך לך עננים של אבק ובכל מקרה כדאי שתעבוד עם מסכת נשימה לאבק בדרגה P3, אחרת תגיע לבית חולים עם סיליקוזיס...

פורסם

דווקא ב 4.5 המקיטה די מאכזבות. הן לא מחזיקות מעמד והולכות יותר מהר מהסיניות. הבוש הכחול הרבה יותר מוצלח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דה-וואלט (שייך לבלק אנד דקר) מייצר כלים טובים, אך כך גם סקיל וכל שאר החברות המיוצגות בארץ בקנה מידה גדול יותר.

כך שאם ההנחה שלי שכלי דה-וואלט יהיו יקרים יותר מהאחרים, הרי שאין לכך שום הצדקה.

פורסם

רכשתי לאחרונה משחזת של בוש. המקיטות לאחרונה מרגישות לי כמו צעצוע מפלסטיק סיני זול.

אני מאוד אוהב את הכלים של בוש (סדרה כחולה כמובן) ומאוד מרוצה מהם. יש לי אימפקט בת 4-5 שנים, פטיש חציבה ומשחזת. כולם בוש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אחרי צפיה בכמה סרטוני השוואת כלי עבודה ביוטיוב, בדיוק כסיימתי לעבור שטיפת מוח על הכלים של מילווקי, חמי התייעץ איתי בנוגע לרכישת משחזת זווית לפני חודש.

איכשהו (חמי מקפיד לקנות כלים זולים וחד פעמיים), הצלחתי לשכנע אותו לרכוש את משחזת הזווית הזאת של מילווקי (דגם AG10-115), המחיר בקמחי כלי עבודה שבבאר שבע: 450 ש"ח לפני מע"מ.

יצא לי להשתמש בה שבוע שעבר, מרגישה טובה, חזקה ואיכותית. אבל הפעם האחרונה שהשתמשתי במשחזת זווית הייתה לפני 7 שנים, אז אין לי בסיס טוב להשוואה.

בלינק המוצר מעלה יש גם סרטון השוואה:

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מתן - בשביל מי שקונה כלים חד פעמיים, משחזת זווית של 4.5" ב 560 ש"ח עם שנתיים אחריות זה overkill מטורף בריבוע. לא חבל על הכסף ? הוא חובבן בסופו של דבר, כלי מקצועי של בוש או מקיטה או דוולט היה עולה לו פחות ומחזיק מספיק זמן...

אני רכשתי את המשחזת זווית של בוש מהדגם הזה: http://www.amital-ltd.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=922

399 ש"ח, 11,000 סל"ד, 720W.

היתרונות שלה הן שיש לה גוף צר מאוד ונוח לאחיזה (וזה באמת כך) ומעבר לכך היא נוחה מאוד לעבודה וגם חזקה.

עם הכלים של בוש, לאורך זמן, לא "נפלתי", ואני מאוד מרוצה מהם.

HITACHI הפתיעו אותי לטובה ורעה כאחד: למרות שמדובר בכלי תוצרת יפן - פטישון אחד כבר עובד פ33ה מעל 4 שנים ללא דופי, ועובד קשה מאוד ! (לפני חודשיים הוחלף סט פחמים פעם ראשונה) אבל פטישון אחר (זהה לחלוטין לראשון) שנרכש לפני שנה פחות כמה ימים, כבר מתחיל להוציא גיצים מפתח האיוורור בזמן עבודה בעומס קל עד בינוני (לא מדובר בפחמים גמורים, בדקתי).

בנוסף היתה לנו גם משחזת זווית של היטאצ'י, היא היתה מאוד מאוד חזקה וסופר נוחה לעבודה, אבל מתה אחרי זמן קצר (קצת יותר משנה, כבר לא היתה באחריות). זה דיי איכזב אותי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני מספר שנים (לפני שהבנתי כמה זה רע לקנות בהום סנטר ודומיו), ביקרתי בהום סנטר והתעניינתי במשחזת זווית בתקציב נמוך. הנציג הנחמד המליץ לי בחום על משחזת בוש כחולה, ולאחר תלונה מצידי על המחיר אמר שיסדר לי מחיר קבלנים. בקופה הבחור החליף מילה עם הקופאית והמחיר צנח לו לרמה סבירה ביותר (לא זוכר כבר כמה). המשחזת עצמה (GWS 850C) עובדת מצויין, עם בונוס גדול - התנעה רכה. איזה תענוג ההתנעה הרכה. כל פעם שאני מפעיל כלי אחר שאין לו התנעה רכה אני מתבאס.

הדעה שלי היא תמיד להשקיע בכלים טובים, אפילו אם השימוש הוא חובבני, וכך אני נוהג עם הכלים שלי (ברשותי מקטיה, בוש כחול, מטבו ודי-וולט). כמובן שהמחיר משחק תפקיד, ומי שהפרוטה מצויה בכיסו יכול להתפנק בצעצועים יקרים יותר (במקרה של כלי עבודה לפחות לרוב יש תמורה בעד התוספת), ומי שלא אז פחות.

לגבי המלצה עדכנית, לצערי אין לי מה להוסיף.

פורסם

איציק, אמנם חמי נהג כל חייו לקנות כלים חד פעמיים, אך לדעתי הם ממש לא מתאימים לאופי השימוש שלו.

יש לו במחסן בית קברות לכלים. רק בשבוע שעבר פינה משם ארבע מברגות מתות לפח הזבל, ונשארו לו עוד שלוש מברגות בגסיסה. במקום כל אלה היה קונה מברגה אחת נורמלית אי שם לפני 10 שנים והייתה בשימוש עד היום, וגם לא הייתה מעצבנת אותו בכל עבודה.

משחזת הזוית של מילווקי מחליפה אצלו משחזת של וולף שנפחה נשמתה.

כשסיפר לי שהוא מתכוון לקנות משחזת זווית, שאלתי אותו אם הוא מתכוון לקנות שוב בעוד שנתיים או שהפעם זה לטווח הרחוק יותר.

כמובן שבוש ומקיטה היו על הפרק, אבל ההבדל במחיר לא כזה גדול לעומת ההבדל באיכות (הספק, מנוע ללא פחמים, אחריות)

ובמחיר שקניתי, הבוש/מקיטה דיוולט הופכות להיות כלל לא רלוונטיות להשוואה. לא יכול לכתוב את המחיר, אבל גם במחיר שראיתי בחנות כלי עבודה כאן בבאר שבע (530 כולל מע"מ) זה עדיף לדעתי על בוש ב-400.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

שוב, לדעתי אתה מפספס את הנקודה;

הרבה מברגות מתות ? כן, זה היה נפוץ אי שם לפני 10-15 שנים - שמכרו מברגות עם סוללות Ni-Cad עלובות שלא היו מחזיקות שעה עבודה.

טכנולוגיית ה Li-Ion נכנסה רק בשנים האחרונות, והמחירים רק לאחרונה החלו להיות שפויים. עד לפני כמה שנים זה היה לא פחות מ 2000 שח, בעוד שמברגה "רגילה" עלתה רבע מזה בערך.

בנוגע למשחזת זווית - זה כלי פשוט עם מעט מאוד תקלות, על אחת כמה וכמה למי שעובד עם זה בבית (גם אם הוא עובד עם זה בכל שבוע, יום אחד נניח).

סה"כ זו קניה טובה מאוד, אבל להגיד לך שכלי זול יותר לא היה עושה בדיוק את אותה העבודה ? היה עושה ועוד איך. עבדתי (בבית) במשך כמה שנים עם משחזת מצ'וקמקת של יונדאי שקניתי ב 100 שקל בשנת 2007. המשחזת הזו עשתה איתי כמה עבודות רציניות (ריצוף בתים וכד') ובסופו של דבר הלכה לעולמה רק אחרי שנים שהיתה אצלי בבית (לקראת הסוף הכנסתי אותה כגיבוי לעסק, ובאחת העבודות היא שבקה חיים).

ספציפית למקרה הזה, כשמדובר במשחזת זווית, אין צורך להשתגע (בכל היתר יש מקום לשיגעון, תלוי באופי השימוש הצפוי כמובן).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קיבלתי מספר המלצות לעשות את תעלות עם פטישון במקום עם משחזת זווית , אחת הסיבות שאמרו לי שתעלה בקו ישר יכולה ליצור מצב שיהיו אחרי הגימור של הקיר סדק בקו ישר בדיוק במקום של התעלה ,

האם באמת עדיף פטישון ?

פורסם

דיסק יעשה את העבודה מהר יותר אבל יגרום לטונה של אבק. אם מדובר בדירה שאיננה ריקה זה שיקול חשוב. פטישון (איזמל רחב) יעשה את העבודה לאט יותר אבל עם פחות אבק.

אני עשיתי עבודה דומה (פתחתי פתחי אויר חוזר למזגן מעל הדלתות) עם דיסק ביד אחת ושואב אבק ביד שנייה, ועדיין היה אבק רב.

שים לב שדיסק 4.5 כנראה לא יספיק כדי לחתוך את דופן הבלוק לגמרי, אלא יצור קו שבירה (כמו בטבלת שוקולד) שיאפשר לסיים את העבודה עם פטיש.

:turn-l:
  • תוכן חדש...