Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדלק לא מתפרק, אבל בהחלט מתאדה. והתערובת של אדים ואויר, במיוחד בחלל סגור, היא פצצה מתקתקת.

הפתרון הטוב ביותר - לתדלק כל אימת שהמחוג יורד לפחות מרבע, ואם אתה עובר ליד תחנה זולה במיוחד אפילו קודם. אישית אני מתדלק בתחנה הזולה כל אימת שהמחוג מראה שנותר ביל רבע לחצי מיכל ואני עובר ליד התחנה הזולה שבאזור מגורי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלי בגטס - 45 ליטרים ויצא לי לגלות ש:

במצב שהוא בין מלא לרבע הראשון באמצע שלו , כלומר 5.5 ליטרים בערך - הוא רק איבד 3 ליטרים.

במצב שהוא קצת פחות מהחצי כלומר סביב 22 ליטרים הוא מאבד רק 19 ליטר

וברבע האחרון הוא ממלא לי בד"כ 26-7 ליטרים .

(הכוונה שתדלקתי בכל אחד מהמצבים הנל).

מה גם שבירידה ובעליה ההבדל במחוג הוא בערך ב3 ליטרים לפי חישוב גס של העין, בעליה הוא מוסיף ובירידה גורע.

פורסם
הדלק לא מתפרק, אבל בהחלט מתאדה. והתערובת של אדים ואויר, במיוחד בחלל סגור, היא פצצה מתקתקת.

הפתרון הטוב ביותר - לתדלק כל אימת שהמחוג יורד לפחות מרבע, ואם אתה עובר ליד תחנה זולה במיוחד אפילו קודם. אישית אני מתדלק בתחנה הזולה כל אימת שהמחוג מראה שנותר ביל רבע לחצי מיכל ואני עובר ליד התחנה הזולה שבאזור מגורי.

ככל שקיבולת הדלק במיכל כלשהו גדולה יותר, כך הוא פחות מסוכן.

שכן החלק הדליק ביותר הוא האדים.

בכל מקרה, כן.. זה לא מרגיש טוב במיוחד לנסוע עם דבר כזה ברכב.

אם כבר פתחת את עניין תחנות הדלק..

זה משנה איפה קונים דלק? האם יש סטנדרט כלשהו שחייבים לשמור עליו? דלק זה דלק בכל מקום?

למה יש תחנות זולות יותר?

פורסם (נערך)

בעבר היתה בעיה של דלק מהול, בשנים האחרונות כמעט ולא שומעים עליה (כמובן שיתכן שקיימת במידה זו או אחרת מתחת לפני השטח).

יש תחרות בין התחנות על המחיר, שמתבטאת בצמצום הרווח לליטר מתוך כוונה להגדיל את מחזור המכירות הכולל.

אישית אני קונה כבר די הרבה שנים דלק בתחנות הזולות ביותר באזו חיפה (בעבר טן צ'ק פוסט, וכבר כמה שנים סונול משה דיין) - ולא נתקלתי בבעיות שנובעות מאיכות הדלק.

מאור - אני חושש מאדים שמשתחררים מהג'ריקן אם אינו אטום לגמרי, ומתערבבים באויר. למשל - בתא המטען.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מד הדלק לא מדוייק ובד״כ החלוקה בין הפסים והרבעים לא מציינת את אותה הכמות. בנוסף, רמת הדיוק משתנה עם כל יצרן. אם יש לך מד קילומטרים (כמה ק״מ נותרו) ואופי הנסיעה שלך אחיד אז תוכל לבצע איזושהי הצלבה בין השניים ולקבל אמדן.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
בעבר היתה בעיה של דלק מהול, בשנים האחרונות כמעט ולא שומעים עליה (כמובן שיתכן שקיימת במידה זו או אחרת מתחת לפני השטח).

יש תחרות בין התחנות על המחיר, שמתבטאת בצמצום הרווח לליטר מתוך כוונה להגדיל את מחזור המכירות הכולל.

אישית אני קונה כבר די הרבה שנים דלק בתחנות הזולות ביותר באזו חיפה (בעבר טן צ'ק פוסט, וכבר כמה שנים סונול משה דיין) - ולא נתקלתי בבעיות שנובעות מאיכות הדלק.

מאור - אני חושש מאדים שמשתחררים מהג'ריקן אם אינו אטום לגמרי, ומתערבבים באויר. למשל - בתא המטען.

אבא שלי למשל ממש פרימיטיבי בעניין הזה. הוא מעדיף לתדלק רק ב"דלק". אני לא מבין למה..

בכל מקרה, לפי WAZE, התחנת דלק שתחסוך לי הכי הרבה תיהיה בהפרש של 12 אגורות לליטר. גם אם אני ממלא FULL TANK ההפרש הכללי יהיה 6 שקל... האם זה באמת שווה את הטרחה בחיפוש אחר תחנות דלק זולות?

מד הדלק לא מדוייק ובד״כ החלוקה בין הפסים והרבעים לא מציינת את אותה הכמות. בנוסף, רמת הדיוק משתנה עם כל יצרן. אם יש לך מד קילומטרים (כמה ק״מ נותרו) ואופי הנסיעה שלך אחיד אז תוכל לבצע איזושהי הצלבה בין השניים ולקבל אמדן.

לצערי אין

פורסם
לא כדאי לנסוע עד לריקון המיכל, משאבת הדלק מקוררת על ידי הדלק עצמו ונסיעה במיכל ריק פוגמת בקירור שלה ולכן באורך החיים שלה.

זה רלוונטי גם לרכבים יחסית חדשים,נגיד גם משנות ה2000 המוקדמות?

פורסם (נערך)

הסיבה לחוסר הדיוק בין המחוג לבין הכמות היא שברוב המקרים המד דלק נסמך על מצוף שנע במסלול ישר מלמעלה למטה ומיצג את מפלס הדלק. אמהמה - המיכל בהרבה מקרים אינו קוביה או מלבן מושלמים, ואם יש בו שינויי נפח ביחס לניצב מסלול המצוף הם יבואו לביטוי בקצב הירידה של המצוף כך שאין סנכרון (יעני יחס ישר) בין קצב ירידת המפלס לבין כמות הדלק במיכל.

לדוגמה: אם המיכל בצורה של גיטרה אז ״במותניים״ של המיכל קצב ירידת המצוף יהיה מהיר ביחס לכמות הדלק ובאיזור ה״אגן״ קצב הירידה יהיה איטי ביחס לאותה כמות.

לכן אם הפסים בלוח השעונים אינם ממוקמים בהתאם לצורת המיכל יהיו אי התאמות בין כמות הדלק למה שמורה המחוג.

מקווה שהחפירה מובנת..

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם
הסיבה לחוסר הדיוק בין המחוג לבין הכמות היא שברוב המקרים המד דלק נסמך על מצוף שנע במסלול ישר מלמעלה למטה ומיצג את מפלס הדלק. אמהמה - המיכל בהרבה מקרים אינו קוביה או מלבן מושלמים, ואם יש בו שינויי נפח ביחס לניצב מסלול המצוף הם יבואו לביטוי בקצב הירידה של המצוף כך שאין סנכרון (יעני יחס ישר) בין קצב ירידת המפלס לבין כמות הדלק במיכל.

לדוגמה: אם המיכל בצורה של גיטרה אז ״במותניים״ של המיכל קצב ירידת המצוף יהיה מהיר ביחס לכמות הדלק ובאיזור ה״אגן״ קצב הירידה יהיה איטי ביחס לאותה כמות.

לכן אם הפסים בלוח השעונים אינם ממוקמים בהתאם לצורת המיכל יהיו אי התאמות בין כמות הדלק למה שמורה המחוג.

מקווה שהחפירה מובנת..

ה"חפירה" מובנת מאוד.

מה שלא מובן זה למה יצרניות הרכב לא יכולות לייצר מד דלק אמין.

גם אם הצורה היא לא ריבוע\מלבן מושלמים, אפשר לייצר מדד אמין.

המצוף יירד יותר\פחות ובהתאם לכך גם קווי המכוון צריכים להיות.

לא חייב שהקווים יהיו פיזית במרחקים שווים אחד מהשני, העיקר שיסמלו נכון את הכמות.

פורסם

היום חברות מורידות מד-חום מנוע, אז אתה מצפה שישקיעו במד-דלק מדוייק?

צריך להתייחס רק ל״מיכל מלא״ ״חצי מכל״ ו״רבע מיכל״.

בa3 למשל עד החצי היה נראה כאילו יש לך מספיק דלק להקיף את העולם, אחר כך הירידה נראית קצת יותר קשורה לנסיעה ולקילומטרים שנותרו וברבע המחוג בצניחה חופשית.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)
ה"חפירה" מובנת מאוד.

מה שלא מובן זה למה יצרניות הרכב לא יכולות לייצר מד דלק אמין.

גם אם הצורה היא לא ריבוע\מלבן מושלמים, אפשר לייצר מדד אמין.

המצוף יירד יותר\פחות ובהתאם לכך גם קווי המכוון צריכים להיות.

לא חייב שהקווים יהיו פיזית במרחקים שווים אחד מהשני, העיקר שיסמלו נכון את הכמות.

יש יצרניות כאלו,

במרצדס שנת 84 שהיתה לי חלוקת הקוים במד הדלק לא היתה שווה אלא בהתאם (כנראה) לצורת המיכל. המרחק בין הקו הראשון לשני היה קטן ובין השני לשלישי בינוני,בין השלישי לרביעי גדול מאוד ובין הרביעי לאחרון שוב קטן.

גם זה לא היה הכי מדוייק, אבל אהבתי את ההתייחסות של היצרן לעניין.

ככה זה נראה

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

כי כנראה שאין סיבה אמיתית להכניס טכנולגיה יקרה יותר לתחום הזה.

אין צורך לחכות הרי עד לטיפת הדלק האחרונה על מנת לתדלק, ואם תבחר בכל זאת לעשות כן, במקרה הגרוע ביותר תיעצר בצד הדרך.

וכמו שנאמר, אחרי מספר תדלוקים אפשר ללמוד היטב את התנהגות מד הדלק ולהערך בהתאם.

בתעופה, וגם כאן במטוסים מתקדמים, משתמשים במד דלק קיבולי (capacitive) שאינו מושפע מתנודות הדלק ומספק מידע מדויק יותר.

עוד אפשרות שבשימוש וישימה ברכבים היא מדידת כמות הדלק שמועבר למזרקים ולקזז זאת מתכולת המיכל מזמן התידלוק.

פורסם
היום חברות מורידות מד-חום מנוע, אז אתה מצפה שישקיעו במד-דלק מדוייק?

צריך להתייחס רק ל״מיכל מלא״ ״חצי מכל״ ו״רבע מיכל״.

בa3 למשל עד החצי היה נראה כאילו יש לך מספיק דלק להקיף את העולם, אחר כך הירידה נראית קצת יותר קשורה לנסיעה ולקילומטרים שנותרו וברבע המחוג בצניחה חופשית.

כי כנראה שאין סיבה אמיתית להכניס טכנולגיה יקרה יותר לתחום הזה.

אין צורך לחכות הרי עד לטיפת הדלק האחרונה על מנת לתדלק, ואם תבחר בכל זאת לעשות כן, במקרה הגרוע ביותר תיעצר בצד הדרך.

וכמו שנאמר, אחרי מספר תדלוקים אפשר ללמוד היטב את התנהגות מד הדלק ולהערך בהתאם.

בתעופה, וגם כאן במטוסים מתקדמים, משתמשים במד דלק קיבולי (capacitive) שאינו מושפע מתנודות הדלק ומספק מידע מדויק יותר.

עוד אפשרות שבשימוש וישימה ברכבים היא מדידת כמות הדלק שמועבר למזרקים ולקזז זאת מתכולת המיכל מזמן התידלוק.

למה להשקיע? איזו טכנולוגיה?

שישתמשו באותה טכנולוגיית מצוף אבל שהמכוון דלק יהיה אמין יותר (כמובן, כל עוד עומדים על משטח ישר לגמרי).

מה גם שאם מוצאים את נקודת שיווי המשקל של המיכל, אפשר לקבע את המצוף אליה בצורה כלשהי ואז גם זווית המפלס לא תהווה בעיה.

• תוכן חדש...