Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי יש מד דלק דומה לתמונה הזאת:

Auto_fuel_gauge.jpg

האם סימוני הדלק נקבעו בצורה אוניברסלית כשווים?

ז"א שהפסים חייבים לייצג מיכל מלא, 4\3, חצי, רבע וריק בהתאמה?

בנוסף, היכן כתוב גודל מיכל הדלק ברכב שלי? אין ספר רכב.

אימפרזה 1.6 אוט' 2001.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני לא טועה, זה המפרט הטכני של הרכב שלך:

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=16086

רשום שם שטנק הדלק בנפח 50 ליטר

החיווי על כמות הדלק נותן לך אינדיקציה בסיסית בלבד ויכול להשתנות במידה וחנית בעלייה/ירידה.

לרוב כשתראה 1/4 תהיה על קצת פחות מרבע מיכל וכד' ולכן אני לא ממליץ להסתמך על מד הדלק באופן אבסולוטי.

פורסם
אם אני לא טועה, זה המפרט הטכני של הרכב שלך:

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=16086

רשום שם שטנק הדלק בנפח 50 ליטר

החיווי על כמות הדלק נותן לך אינדיקציה בסיסית בלבד ויכול להשתנות במידה וחנית בעלייה/ירידה.

לרוב כשתראה 1/4 תהיה על קצת פחות מרבע מיכל וכד' ולכן אני לא ממליץ להסתמך על מד הדלק באופן אבסולוטי.

אני חושב שזה יותר קרוב לרכב שלי:

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=16076

אבל כן, עדיין.. 50 ליטר. נשמע הגיוני ביחס לתדלוקים שלי.

בנוגע למד:

אמנם אינדיקציה יחסית בסיסית אבל בכל זאת.. נניח ואני עומד על משטח ישר פלס. האם הפסים חייבים לייצג חלוקה שווה?

יש איזשהו כלל אוניברסלי למתי נדלקת מנורת הדלק? או שבכל רכב זה נקבע בצורה שונה פשוט כשיש "קצת דלק"?

פורסם

הפסים לא מייצגים בהכרח חלוקה שווה. בספק הרכב כתוב כמה ליטר נותרו במיכל כאשר נדלקת המנורה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
הפסים לא מייצגים בהכרח חלוקה שווה. בספק הרכב כתוב כמה ליטר נותרו במיכל כאשר נדלקת המנורה.

קצת מוזר שהם לא ייצגו חלוקה שווה..

ייצרניות הרכב לא יכולות להשקיע קצת ולדייק?

ברורה לגמרי הרגישות שבעניין מבחינת זווית הכביש אבל בכל זאת.

ואין לי ספר רכב.

תודה.

פורסם

יש מכוניות שהחלוקה מאוד מאוד מדוייקת, ויש כאלה שהיא מאוד לא מדוייקת.

אין כאן איזשהו קו שניתן למתוח ולומר שכולן כאלה או כאלה, צריך פשוט להכיר את הרכב - ואם זה ממש מעניין אותך - אז לבדוק בעצמך: כשאתה ממלא FULL אז תחכה שאתה מגיע ל 3/4 ותתדלק ותראה כמה דלק נכמס. אח"כ תעשה את אותו הדבר על 1/2 ו 1/4 ותקבל תמונה מלאה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לחבר שלי יש בפיג'ו 206 צג שמראה כמה קילומטרים נותרו עד התדלוק.

המספר הזה משתנה כל הזמן בהתאם לאופי הנסיעה והוא גם בגדר הערכה בלבד.

כלל האצבע שלי הוא שכשהמחוג הגיע ל-1/4 כבר חושבים לנסוע לתדלק.

אני מכיר אנשים שבאופן קבוע נוסעים עם נורית דלוקה מספר לא מבוטל של קילומטרים - 2 מהם כבר הספיקו להיתקע בלי דלק.

אגב, בתוספת למה שאמר איציק...אני ממליץ לחשב כמה פעמים את צריכת הדלק המשולבת שלך.

כך תוכל להסתכל על מד ה-trip ולהעריך בקירוב כמה ליטרים יכנסו בתדלוק.

עריכה אחרונה על ידי abnatan
פורסם

לא כדאי לנסוע עד לריקון המיכל, משאבת הדלק מקוררת על ידי הדלק עצמו ונסיעה במיכל ריק פוגמת בקירור שלה ולכן באורך החיים שלה.

לענין דיוק המד, תלוי באוטו. לא ברור למה הם לא מצליחים ליצר משהו מדויק יותר, אין פה מדע טילים.

פורסם

מחשב הדרך יכול לשנות דעתו בכל עת. אין להסתמך עליו אלא כאינדיקציה לצורת הנהיגה (בזבזנית/חסכונית). לפי מה שידוע לי המחוגים מראים חלוקה שווה. אצלי למשל המחשב מראה כ700 קמ בעת התדלוק. זה נראה הגיוני על מיכל של 45 ל וברכב כמו שלי? בכלל לא. הכי הרבה שגמעתי היה 560 קמ.

פורסם
יש מכוניות שהחלוקה מאוד מאוד מדוייקת, ויש כאלה שהיא מאוד לא מדוייקת.

אין כאן איזשהו קו שניתן למתוח ולומר שכולן כאלה או כאלה, צריך פשוט להכיר את הרכב - ואם זה ממש מעניין אותך - אז לבדוק בעצמך: כשאתה ממלא FULL אז תחכה שאתה מגיע ל 3/4 ותתדלק ותראה כמה דלק נכמס. אח"כ תעשה את אותו הדבר על 1/2 ו 1/4 ותקבל תמונה מלאה.

איציק

הגיוני. תודה.

לחבר שלי יש בפיג'ו 206 צג שמראה כמה קילומטרים נותרו עד התדלוק.

המספר הזה משתנה כל הזמן בהתאם לאופי הנסיעה והוא גם בגדר הערכה בלבד.

כלל האצבע שלי הוא שכשהמחוג הגיע ל-1/4 כבר חושבים לנסוע לתדלק.

אני מכיר אנשים שבאופן קבוע נוסעים עם נורית דלוקה מספר לא מבוטל של קילומטרים - 2 מהם כבר הספיקו להיתקע בלי דלק.

אגב, בתוספת למה שאמר איציק...אני ממליץ לחשב כמה פעמים את צריכת הדלק המשולבת שלך.

כך תוכל להסתכל על מד ה-trip ולהעריך בקירוב כמה ליטרים יכנסו בתדלוק.

לא כדאי לנסוע עד לריקון המיכל, משאבת הדלק מקוררת על ידי הדלק עצמו ונסיעה במיכל ריק פוגמת בקירור שלה ולכן באורך החיים שלה.

לענין דיוק המד, תלוי באוטו. לא ברור למה הם לא מצליחים ליצר משהו מדויק יותר, אין פה מדע טילים.

אני לא מדבר על ק"מ\לליטר. אני נטו מדבר על כמות הדלק בזמן נתון במיכל. לא על צריכה.

ובאמת שלא ברור לי למה אין דיוק. לא נשמע לי כל כך מסובך לייצר מדד מדוייק. בטח שלא בשביל יצרנית רכב.

לא ברור לי גם למה זה לא אוניברסלי לעשות את קווי החלוקה כך שבאמת יהוו כמויות עגולות של חצי, רבע וכו'..

מה הם סתם מייצרים לוח מכוונים עם 5 קווים בלי להסתמך על דיוק?

לא ברור.

מחשב הדרך יכול לשנות דעתו בכל עת. אין להסתמך עליו אלא כאינדיקציה לצורת הנהיגה (בזבזנית/חסכונית). לפי מה שידוע לי המחוגים מראים חלוקה שווה. אצלי למשל המחשב מראה כ700 קמ בעת התדלוק. זה נראה הגיוני על מיכל של 45 ל וברכב כמו שלי? בכלל לא. הכי הרבה שגמעתי היה 560 קמ.

כן אבל שוב, אני לא מדבר על צריכה. אני מדבר רק על כמות דלק באותו הרגע.

פורסם

הניסיון שלי הוא שמדובר באינדיקציה גסה מאד. היו לי מכוניות שבהן ב-100 הק"מ הראשונים המחוג כלל לא זז, היו כאלה שלאחר 100 ק"מ המחוג ירד בשליש אבל נסעתי עוד 300-350 ק"מ לפני התדלוק הבא (בלי נורת אזהרה).

והיתה לי גם גרוטאה שבה המד התקלקל ולא טרחתי לתקן אותו - הכרתי את הרכב ואת מסלול הנסיעה הקבוע וידעתי שאני צריך לתדלק כל יום ד' בתחנה מסויימת. החזקתי כך שנה עד שנפטרתי מהנבלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הניסיון שלי הוא שמדובר באינדיקציה גסה מאד. היו לי מכוניות שבהן ב-100 הק"מ הראשונים המחוג כלל לא זז, היו כאלה שלאחר 100 ק"מ המחוג ירד בשליש אבל נסעתי עוד 300-350 ק"מ לפני התדלוק הבא (בלי נורת אזהרה).

והיתה לי גם גרוטאה שבה המד התקלקל ולא טרחתי לתקן אותו - הכרתי את הרכב ואת מסלול הנסיעה הקבוע וידעתי שאני צריך לתדלק כל יום ד' בתחנה מסויימת. החזקתי כך שנה עד שנפטרתי מהנבלה.

כמה זה נפוץ\הגיוני\בטוח להחזיק ברכב ג'ריקן דלק למקרה חירום?

פורסם

בטוח זה ממש לא,וממש לא נפוץ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לחזיק ג'ריקן דלק? לא הייתי מעיז.

הסיפור של אותה מכונית הזוי מתחילתו ועד סופו - רימו אותי כאשר קניתי אותה, רימו אותי כאשר מכרתי אותה, ובדרך היא עשתה איזה 40,000 ק"מ, תמיד באותו מסלול קבוע (מסלולים אחרים נעשו על מכונית הרבה יותר נורמלית שהעברתי לאשתי אחרי החתונה). היום אני רועד מבהלה כאשר אני חושב על השטויות שעשיתי כאשר הייתי צעיר, תמים ותפרן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמה זה נפוץ\הגיוני\בטוח להחזיק ברכב ג'ריקן דלק למקרה חירום?

זה פחות רלוונטי מאחר והדלק מתחיל להתפרק מייד עם צאתו מהמשאבה,מכאן שאורך החיים שלו מוגבל לדעתי לכמה שבועות או מספר מועט של חודשים. לא הייתי מאחסן ברכב לעולם על בסיס קבע ג׳ריקן דלק מטעמי בטיחות,אך כפי שהבנת,אין ממש תועלת בכזה מהלך.

• תוכן חדש...