Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה סופרב 2010, הלך מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשנות ה50-60 (אני חושב שאפילו 70) היה מקובל שמנוע ידרוש אוברול לקראת 100 אלף ק"מ.

כנראה VAG (ועוד כמה) הקשיבו ללקוחות שלהם, לאלה שאומרים "היום לא בונים מכוניות כמו פעם", והתחילו לבנות מכוניות "כמו פעם", נוכח טרנד ה"רטרו" שסוחף את העולם בשנים האחרונות. אז הם ראו את ההצלחה של מיני ופיאט 500, והחליטו שהם הולכים עד הסוף, והתחילו גם לחקות את האמינות "של פעם". צפו לתחייתם של קרבורטור ודיסטריביוטור, איתם גם הגה וברקסים ללא תגבור, גיר לא מסונכרן (אוטומט שני הילוכים בדגמי יוקרה) והכי חשוב - טיפול 5000 ואיתו גירוז מתלה קדמי (או עוד תועבה בסגנון, תשאלו בפורום אספנות, שם ישמחו לספר לכם).

גם בשנות ה 50', ה 60' וה 70' מנועים בנפח 1.8 היו מגיעים לנסועה כפולה, אם לא יותר, עד שהיו מגיעים לשיפוץ כללי.

דווקא המנועים הגדולים "של פעם" היו מגיעים לנסועה מכובדת עד שהיו מגיעים לשיפוץ - יחס הדחיסה היה נמוך והעומסים על המנוע היו נמוכים.

לבעל הסופרב - פנה בכתב להנהלת סקודה, ובקש מהם הסבר לתופעה, שבוודאי מוכרת להם, ובקש מהם החזר הוצאות מלא.

התופעה ידועה ומוכרת, ולא רק בארץ, ואין שום סיבה שהיצרן לא ייקח אחריות על מוצר כושל, וכן מנוע שנופח נשמתו לאחר 100K הוא מוצר כושל.

לא הלקוחות אמורים לשלם מכיסם על תכנון לקוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רכבי ה-TSI של כל קבוצת פולקסווגן מהשנים האלו מלאים בתקלות כמו שאתה מתאר. יש עשרות דיווחים על כך בפורום, חבל שלא טרחת לחפש בפורום לפני שקנית את ערמת התקלות (על פניו, לכאורה, ככל הנראה, אולי אני טועה, טל.ח, אין לראות בכתוב ייעוץ מכל סוג שהוא, כל כסת"ח משפטי אחר) הנהדרת הזו. אולי היית חוסך לעצמך הצפה של הפורום בשלושה שרשורים זהים ולא מעט עוגמת נפש.

הנה הסיפור האישי שלי עם סקודה אוקטביה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?522839-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%9C-%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A6-%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%A1-%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A-%D7%A7%D7%A8%D7%A0%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA

מה שאתה יכול להבין מהסיפור הזה זה - לעשות רעש. לא לוותר, להתעקש, תזרוק את הרכב מול אולם התצוגה של סקודה עם שלט ענק אם יש צורך. למנועים האלו יש שלל מחלות ידועות שעלולות לגרום להרס מוקדם מידי של המנוע, גם ברכבים שטופלו לפי השעון. במקרה הזה נראה (על פניו, לכאורה, ככל הנראה, אולי אני טועה, טל.ח, אין לראות בכתוב ייעוץ מכל סוג שהוא, כל כסת"ח משפטי אחר) שלמוסך המורשה יש גם אשם תורם כיוון שלא התעמק בתקלת ההצתה, אולי אם היה מתעמק בנושא היה יכול לחסוך לך תיקון יקר. זאת לא פעם ראשונה שאני נתקל בחוסר מקצועיות של מוסכי סקודה המורשים, שוב מתוך ניסיון אישי שלי שכמובן אינו מעיד על הכלל (על פניו, לכאורה, ככל הנראה, אולי אני טועה, טל.ח, אין לראות בכתוב ייעוץ מכל סוג שהוא, כל כסת"ח משפטי אחר).

משתתף בצערך, שלא תדע עוד סקודה.

הלוואי והסוף של הסיפור שלי יהיה דומה לשלך.אצלי הם לא מוכנים לקחת אחריות מלאה,אני הייצי מתפשר גם על 70%

פורסם
בשנות ה50-60 (אני חושב שאפילו 70) היה מקובל שמנוע ידרוש אוברול לקראת 100 אלף ק"מ.

כנראה VAG (ועוד כמה) הקשיבו ללקוחות שלהם, לאלה שאומרים "היום לא בונים מכוניות כמו פעם", והתחילו לבנות מכוניות "כמו פעם", נוכח טרנד ה"רטרו" שסוחף את העולם בשנים האחרונות. אז הם ראו את ההצלחה של מיני ופיאט 500, והחליטו שהם הולכים עד הסוף, והתחילו גם לחקות את האמינות "של פעם". צפו לתחייתם של קרבורטור ודיסטריביוטור, איתם גם הגה וברקסים ללא תגבור, גיר לא מסונכרן (אוטומט שני הילוכים בדגמי יוקרה) והכי חשוב - טיפול 5000 ואיתו גירוז מתלה קדמי (או עוד תועבה בסגנון, תשאלו בפורום אספנות, שם ישמחו לספר לכם).

לאבא שלי היתה פלימוט וליאנט 1973 שנרכשה חדשה, אחרי 100.000 ק'מ המנוע עבר אוברול. (מי שזוכר לקצינים בדרגת אלוף היה את הרכב הזה)

פורסם

4- היוזר לא בדוי והאינטרס היחיד שלי זה לנסות להוצי את הכסף מהיבואן ואם לא אז לפחות שאחרים לא יעשו את אותה טעות שאני עשיתי.

אני מאמין לך, התיחסתי לאפשרות שהועלתה, ושים לב שבהמשך רשמתי שגם אני כמוך נרשמתי בשל בעיה. זה בהחלט לגיטימי.

לעניינך:

- להוכיח שהבחור שמכר ידע נראה שיהיה לך מאד מורכב.

נותרו שתי האפשרויות הנוספות,

לתבוע את המוסך הבודק, למרות שכיסת"ח את עצמו בתתי סעיפים, לא בטוח שלא תוטל עליו אחריות, בית המשפט ער למערכת היחסים הסבוכה בין מי שלורח רכב לבדיקה למכון שהאחראי רק לחייב לך את החשבון. אמנם, זה אפשרות שבה אתה תצטרך מי שייצג אותך, ובכל מקרה גם אם יחויב, זה יהיה על חלק מהנזק, כך אני מעריך מנסיונם של אחרים.

2. להתמודד מול היבואן ו\או היצרן - אני באמת מאמין שהוא ידע להבין שהמותג שלו שווה יותר מגובה התיקון, וירצה לשמר בך, ולא רק בך, את האמון בו.

תקלות קיימות בכל מותג, וגם תקלות גדולות וסדרתיות, מותג חזק יודע לקבל אחריות. זה הערך שנותן שם. ואם הם יאבדו את שמם, הם יצטרכו להשקיע הרבה יותר מ30,000 כדי להשיב אמון צרכנים, לפעמים זו אף משימה על סף הבלתי אפשרית.

פורסם

לא הלקוחות אמורים לשלם מכיסם על תכנון לקוי.

נכון על הנייר. בפועל בצירוף העובדה שאתה חי בישראל ונתון לחסדיו של יבואן חמדן, המצב לא כזה.

לא יעזור כלום. כל עוד לקוחות נוהרים וקונים מהתוצרת שלהם שלא יופתעו ולא יבכו.

איפה התביעות הייצוגיות? לעמוד מולם לבד זה חסר תועלת. מנסיון.

פורסם

מה הסיכוי חלק ניכר מהסיפורים על מנועי הTSI שהלכו קשורים לשיפורים שאותם אנשים עושים למונעים האלה, כגון Tunning/remap של סדנאות שיפורים למינהם?

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

במקרה שאני מכיר אישית , הלך מנוע בשירוקו 1400 TSI בערך ב70K.

מנוע מקורי לחלוטין ללא שום שיפורים/תוספות/ שינויים. אז אני מאמין שיש פה בעיה רצינית בקו ייצור ולא בשינויים שנעשים לאחר הקנייה.

פורסם
מה הסיכוי חלק ניכר מהסיפורים על מנועי הTSI שהלכו קשורים לשיפורים שאותם אנשים עושים למונעים האלה, כגון Tunning/remap של סדנאות שיפורים למינהם?

מנועי ה-TSI אהובים מאוד על קהילת המשפרים, כך שלא אתפלא אם יתגלה שיש קשר מסוים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תשמע זה פשוט הזוי שאחרי 100 אלף הולך מנוע בצורה כזו, כאשר הרכב עבר טיפולים מסודרים.

אני אומר אל תכנע, תשלח מייל ליצרן העולמי, תיצור קשר עם שירות הלקוחות ותנסה להגיע הכי גבוה שאפשר, לא נשמע לי סביר שתשלם עכשיו 30 אלף שקל מכספך כאשר המנוע הושבת בעקבות ככל הניראה מפגמים סדרתיים בייצור שכניראה הושתקו.

פורסם

אחרי כל הפוסטים האלו האם יש טעם לקנות בכלל מבית צמפיון?

מאיזה שנים/ דגמים כדאי להימנע?

כמו שאני רואה את זה אין איך להמנע מזה.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

בנפח המנוע 1.2 ה TSI לא עושה בעיות?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

גם 1.2 סבל מכשל בשרשרת התזמון בשנים הראשונות. המנוע היחיד שנקי מבעיות הוא ה-1.4 122 כ"ס (רק מגדש טורבו).

למי שהעיר שאולי הבעיות קשורות לשיפורים, במקרה הזה אין קשר מדובר בכשל של היצרן בשנים הראשונות - במקרה של מנוע ה-1.8 היה כשל בתכנון טבעות האטימה של הבוכנות ("רינגים") וכן כשל במותחן השרשרת.

להערכתי משנת 2012 (ייצור, לא עלייה על הכביש), כל הכשלים תוקנו והמנועים הנ"ל אמורים "נקיים" מהכשלים הנ"ל.

בקשר להערה נגד צ'מפיון על החלפת המנוע ללא עלות, ראשית מי שאמור לגבות את היבואן הוא היצרן. הרי לא הגיוני שיבואן של מותג ישא בעלויות של החלפת המנועים (העלות לא בטלה בשישים...) והבעיה היא שהיצרן לא ממהר לקחת על עצמו את עלות החלפת המנוע, אך אני חושב ששווה להתעקש בייחוד עם קייימת הסטוריית טיפולים מלאה במוסך מורשה יבואן, וכדאי לשלוח מכתב מנומק ליצרן. אני משוטט באתרי רכב בחו"ל וגם שם היצרן לא ממהר להחליף מנועים בחינם כאשר אחד הכשלים מתממש שנתיים ויותר לאחר תום האחייות, כך שזאת לא "שיטת מצליח" הישראלית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני באמת לא מבין על מה הטענות ליבואן. הרכב לא באחריות כבר 3 שנים ולמרות הקילומטראז' הנמוך, איך אפשר לצפות ממנו לקחת אחריות על דבר כזה? אני חושב שאתה צריך לפנות ליצרן.היצרן מתנער מהכרה בתקלה ולכן היבואן בטח שלא יקפוץ ויתנדב לתקן על חשבונו. עצם זה שהם נתנו הנחה והשתתפות,גם אם קטנה,לדעתי זה לבוא לקראתך. אם היצרן היה לוקח אחריות על כשל כזה או אחר ומוציא הנחיה לתיקון והיבואן היה מתנער אז כבר אפשר לבוא בטענות.

בכל מקרה, כמו שכבר יעצו לך,תפנה ליצרן.

בלי קשר,המוסך שעשה לך את הבדיקה ושיחרר אותך לאחר אבחנה לא נכונה אם כבר צריך לשאת באחריות כלשהי.

בכל מקרה,אני מאחל לך בהצלחה ומקווה שהסיוט הזה יגמר מבחינתך בצורה הטובה ביותר.

• תוכן חדש...