Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה סופרב 2010, הלך מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנועי ה-TSI אהובים מאוד על קהילת המשפרים, כך שלא אתפלא אם יתגלה שיש קשר מסוים.
אנשים שאני מכיר שהלכו להם כאילו מנועים, לא רק שלא שיפרו, אפילו לא מילאו דלק 98.
  • תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני באמת לא מבין על מה הטענות ליבואן. הרכב לא באחריות כבר 3 שנים ולמרות הקילומטראז' הנמוך, איך אפשר לצפות ממנו לקחת אחריות על דבר כזה? אני חושב שאתה צריך לפנות ליצרן.היצרן מתנער מהכרה בתקלה ולכן היבואן בטח שלא יקפוץ ויתנדב לתקן על חשבונו. עצם זה שהם נתנו הנחה והשתתפות,גם אם קטנה,לדעתי זה לבוא לקראתך. אם היצרן היה לוקח אחריות על כשל כזה או אחר ומוציא הנחיה לתיקון והיבואן היה מתנער אז כבר אפשר לבוא בטענות.

בכל מקרה, כמו שכבר יעצו לך,תפנה ליצרן.

בלי קשר,המוסך שעשה לך את הבדיקה ושיחרר אותך לאחר אבחנה לא נכונה אם כבר צריך לשאת באחריות כלשהי.

בכל מקרה,אני מאחל לך בהצלחה ומקווה שהסיוט הזה יגמר מבחינתך בצורה הטובה ביותר.

אז מה שאתה אומר הוא שרכב צריך להספיק ל5 שנים? הגיוני זה לא . אין סיבה שמנוע יגמור לאחר שגרת טיפולים רגילה ונסיעה מנהלתית.

פורסם

לא.לא אמרתי את זה. אמרתי שאם היצרן לא לוקח אחריות על תקלה סדרתית היבואן הוא לא הכתובת כאשר הרכב כבר לא באחריות.

פורסם

מה האחריות שנתנו לך על מנוע חדש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אז אתה אומר במילים אחרות ללקוח - בעיה שלך, תגיד תודה שנותנים לך הנחה...

מצטער, אני לא מסכים עם זה.

אני לא אומר שזו בעיה של הלקו ח.אני אומר שבמצב הזה הטענות ליבואן לא במקום לדעתי. מנוע מודרני לא אמור להיות מוחלף לאחר 5 שנים של שימוש סביר אבל צ'מפיון לא יצרו אותו. אם פולקסוואגן לא מורה על תיקון של המנוע ולא מכירה בבעיה למה שהיבואן כן?

פורסם (נערך)
לא.לא אמרתי את זה. אמרתי שאם היצרן לא לוקח אחריות על תקלה סדרתית היבואן הוא לא הכתובת כאשר הרכב כבר לא באחריות.

בטח שהוא הכתובת! אם לא היבואן אז מי?

אתה חושב שכל אדם שיש לו בעיה שהיא קצת מעבר צריך להתחיל להתנסח ולהתנהל מול יצרן הרכב העולמי (סקודה, פיאט, רנו, פרארי, whatever)?

בשביל זה קם בנאדם, הקים עסק, פיתח יחסים עם היצרן. שמו יבואן.

הוא הקשר שלי עם היצרן. בכל טענה, בעיה ומה לא, היבואן צריך לתת לי מענה. אם אין לו מענה כאן בארץ, הוא צריך לדאוג לפנות ליצרן ולספק לי מענה.

לא יכול? גם טוב. אבל שיסגור את הדלתות ויפנה את המקום למישהו אחר.

לקוח יכול להיות לא מסופק מהשירות של היבואן ולפנות ליצרן העולמי. אם היצרן במקרה כזה אינו מסופק מהשירות שהיבואן נתן ללקוח הוא ישלח הוראה ליבואן איך לפעול. היו מקרים.

אגב לגבי התקלה הספציפית - היצרן והיבואן מכירים אותה. זה לא המנוע הראשון שהולך וגם לא האחרון. היבואן היה צריך, לדעתי, לספק מנוע חדש/מחודש עם אחריות ולסגור את העלויות מול היצרן (סקודה כאן). כל זה כאמור אחרי ווידוא שהמנוע הלך באמת בגלל אותה בעיה בבוכנות.

עריכה אחרונה על ידי elirazb
פורסם

הסקודה שלי, הייצור שלה הוא בערך 2011, אם אני לא טועה.

עלייה לכביש, מאי 2012.

היום היא בת 3 שנים, עם 46 אלף קילומטר.

בשבועיים האחרונים חוויתי את נושא הטיימינג התקול, אצלי ברכבי.

כמו כן, ישנו חלק בטורבו, (זה שאחראי על העודפים, ברח לי השם...), שלא תקין.

ניגשתי למוסך מורשה, ליד איקאה בראשון לציון.

נאמר לי כי פעם אחרונה שהייתי במוסך מורשה, היתה לפני שנה ומאז החסרתי 2 טיפולים בהם לא טילפתי במוסך מורשה.

עקב כך, הם לא מוכנים אפילו להתייחס לבקשתי ואפילו לא מוכנים להגיש בקשה של "Good Will" ליבואן, בנוגע לתקלה של הטיימינג.

אני מגיע משנים של רכבים צרפתיים שכל הזמן דיברו וסיפרו לי, כמה שהרכב לא אמין, כמה שהרכב נוראי, מתפרק לחתיכות וכו'.

(נתעלם כרגע ממה שקורה במציאות)

אז עברתי לרכב גרמני שאמור, על הנייר, להיות אמין יותר מצרפתי ואני מגלה מציאות הפוכה לגמרי.

אני מאוכזב מאוד מאוד, אבל מ-א-ו-ד הן מיבואן הרכב שגרם לי נזק לרכב, בעת תיקון ובעיטו לא חזרתי לטפל במוסכי החברה.

והן מהרכב עצמו, שאני לא מוצא משהו כל כך משמים, מדהים בעיני.

פרנקופיל מושבע!

פורסם (נערך)

אכן, ללקוח אין שום מערכת יחסים מול היצרן ולכן הוא ממש לא צריך לפנות אליו. מבחינתו של הלקוח - היבואן הוא היצרן. אם יש כשלים מובנים ברכב, היבואן צריך לשאת באחריות. היבואן, בתורו, יכול מן הסתם (בכפוף להסכמים שלו עם היצרן) להשתפות על העלות.

ולעצם העניין - אספר משהו שכבר כתבתי אותו בפורום מספר פעמים, אבל לדעתי יש מקום לומר אותו תחת כל עץ רענן:

לי ולאחי היו רכבים של צ'מפיון מודל 2012. לי סקודה סופרב, לו סיאט לאון.

שניהם 1.8.

למזלנו, המנועים החזיקו איכשהו את התקופה אצלנו.

הגירים? -- הס מלהזכיר. אצלי תקלה חוזרת שהשביתה אותי פעמיים (!) בכביש מהיר. אצל אחי תקלה חוזרת שאמנם לא השביתה אותו, אבל מנעה ממנו לעבור לרוורס המון פעמים. (לשנינו תיקנו, ככל שתיקנו, במסגרת האחריות - אבל בשנה השלישית רק לאחר צעקות של אחי)

שנינו נפטרנו מהרכבים לאחרונה - וברוך שפטרנו. לא מתכוונים לקנות עוד מהיבואן/יצרן הזה, אלא רק לאחר שייעשה שם בדק בית יסודי. כרגע זה ממש לא נראה כך.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

לאף יבואן אין רצון\צורך להתייעל במערך השירות והשיווק שלהם, כל עוד הם מנופול בלעדי בתחום היבוא (זה שאלבר מביאה 4 רכבים זה לא בר השוואה) ובייחוד בתחום חלקי החילוף לרכב.

וזה כנ"ל הן לגבי צ'מפיון, יבואני רכבי VAG והן לגבי קרסו, יבואני רנו וניסאן שהשיווק והשירות שלהם זה פשוט, ביזיון ותת רמה, זה לשון המעטה.

שנינו נפטרנו מהרכבים לאחרונה - וברוך שפטרנו. לא מתכוונים לקנות עוד מהיבואן/יצרן הזה, אלא רק לאחר שייעשה שם בדק בית יסודי. כרגע זה ממש לא נראה כך.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
הסקודה שלי, הייצור שלה הוא בערך 2011, אם אני לא טועה.

עלייה לכביש, מאי 2012.

היום היא בת 3 שנים, עם 46 אלף קילומטר.

בשבועיים האחרונים חוויתי את נושא הטיימינג התקול, אצלי ברכבי.

כמו כן, ישנו חלק בטורבו, (זה שאחראי על העודפים, ברח לי השם...), שלא תקין.

נאמר לי כי פעם אחרונה שהייתי במוסך מורשה, היתה לפני שנה ומאז החסרתי 2 טיפולים בהם לא טילפתי במוסך מורשה.

עקב כך, הם לא מוכנים אפילו להתייחס לבקשתי ואפילו לא מוכנים להגיש בקשה של "Good Will" ליבואן, בנוגע לתקלה של הטיימינג.

אני מגיע משנים של רכבים צרפתיים שכל הזמן דיברו וסיפרו לי, כמה שהרכב לא אמין, כמה שהרכב נוראי, מתפרק לחתיכות וכו'.

(נתעלם כרגע ממה שקורה במציאות)

אז עברתי לרכב גרמני שאמור, על הנייר, להיות אמין יותר מצרפתי ואני מגלה מציאות הפוכה לגמרי.

אני מאוכזב מאוד מאוד, אבל מ-א-ו-ד הן מיבואן הרכב שגרם לי נזק לרכב, בעת תיקון ובעיטו לא חזרתי לטפל במוסכי החברה.

והן מהרכב עצמו, שאני לא מוצא משהו כל כך משמים, מדהים בעיני.

אם יש לך קבלות/חשבוניות על טיפולים שביצעת במוסך כללי שהוא מורשה משרד התחבורה, אתה זכאי לקבל מה שמגיע לך במסגרת האחריות. אם מדובר בתקלות ידועות בפולקסווגן, יתכן שגם בקטע של רצון טוב- יבואו לקראתך, תעשה קצת רעש, פניה לעיתונות, מיילים למנכל צ'מפיון וכו'

פורסם

אריאל - ע"פ חוק, אתה לא מחוייב לטפל במוסך שך היבואן. אתה רשאי לטפל בכל מוסך מורשה לבחירתך.

אם יש תקלה שע"פ אחריות היבואן מחוייב לטפל בה, הוא מחוייב לטפל ברכב ללא קשר למוסך שבו טיפלת במהלך ההיסטוריה.

בנושא הטיימינג, כאן יש קצת סיבוך כי היצרן והיבואן מכירים את הבעיה (שלא יעבדו עליכם) אך מתנערים ממנה.

במידה ויש לך קבלות על הטיפולים ופירוט בדיוק מה בוצע (תמיד תשמור), הייתי פונה במכתב מנוסח היטב להנהלת היבואן ובמידת הצורך גם ליצרן.

פורסם

- המוסך ליד איקאה שייך ליבואן

- את בקשת ה-"Good Will" היבואן מגיש ליצרן, כדי שאותו יצרן ישפה את אותו יבואן. היצרן (בכל העולם) מערים קשיים ו"מחפש" תנאים אשר יאפשרו לו להתנער משיפוי (לדוג' היסטוריית טיפולים וכד'). מגעיל ולא חכם, אך זה היצרן! לא היבואן. אם היצרן לא בא לקראת היבואן, אין מצב שהיבואן ייקח על עצמו תיקון ללא עלות, במיוחד שמדובר בכשל רוחבי ולא מקרה נקודתי. אני מניח שאם הלקוח מצליח לגבש "תיק" משכנע עם איום להגיע לערכאות משפטיות, אז היבואן יכול ל"נצל" זאת ולשכנע את היצרן לשיפוי כדי למנוע פגיעה במותג וכד'.

- שאלה: אם הפעם האחרונה שלך בטיפול במוסך מורשה הייתה לפני שנה, איך פספסת 2 טיפולים? לכאורה הנסועה שלך היא כ-15K לשנה?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
כרגע השילוב היחידי שמראה אמינות יחסית הוא של 1.2tsi ידני. מכל השאר הייתי מתרחק.

המנוע הכי אמין הוא 1.4 122 כ"ס

אין בעית מותחנים כמו ב 1.2

אין בעייה של הרס מנוע והחלפתו כמו בדגם 1.4 160 כ"ס שכבר לא מיוצר (אבל הרבה בעלי שירוקו או גולף הייליין נפלו איתו והוחלפו להם מנועים)

קובי

:-)

פורסם
המנוע הכי אמין הוא 1.4 122 כ"ס

איך הגיר בסדרת המנועים הזו (או שבעיות בגיר לא קשורות למנוע?)? יש לי אותו גם ומענין אותי לדעת איפה אני עומד מבחינה סטטיסטית.

• תוכן חדש...