Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה סופרב 2010, הלך מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעולם לא היו לי בעיות עם רכבים שקניתי לפני לכן פורמומים כאלו פחות עניינו אותי. הסיבה שעכשיו נרשמתי בכדי לראות כמה התופעה ידועה והאם יש עוד אנשים שנפגעו כמוני.

אכן עשיתי בדיקה במכון אך לצערי לא התעמקתי בתוצאות הבדיקה, מאחר והבודק עצמו אמר לי שהרכב מצוין ושאני יכול לקנות אותו בשקט. כמובן שדאג לכסות את עצמו ורשם שיש נזילות ברכב בכל מקום אפשרי בערך. מה גם שהמכון לא נותן אחריות על המנוע או הגיר או שומדבר אחר בעצם.

אני לא נרשמתי לפורום בגלל בעיות, אלא בגלל סקרנות ולהחכים אין יום שאני לא נכנס אליו ומוצא דברים חדשים.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמה שאלות -

1. איזה מנוע יש לך? 1800 TSI במקרה?

2. לא נדלקה לך נורית אזהרה על מחסור בשמן?

3. לא ראית שהמנוע מתחמם?

נראה לי תמוה שנסעת ללא שמן בכלל עד כדי הריסת מנוע והרכב לא התחמם/התריע על כך (או על חוסר שמן).

רעידות כפי שתיארת בהתחלה יכולות לנבוע ממצתים או מסלילי הצתה שדורשים החלפה. זה מה שעלה לי בראש לפני שהמשכתי לקרוא.

אני לא מבין מספיק כדי לדעת אם התירוץ של המוסך של חוסר דלק יכול לגרום למנוע לקרטע ולהדליק נורת EPC. על פניו נשמע לי כמו תירוץ.

שתדע, מנועי 1.8 TSI ידועים כצורכי שמן (בעיקר מעל 100k ק"מ), היצרן העולמי וצ'מפיון מכירים זאת (בעיה בבוכנות). אתה מוזמן גם לבצע חיפוש באינטרנט (בארץ ובעולם), יש אינספור מקרים. הוכחה לכך היא שהם הסכימו להשתתף בהוצאות.

לגבי מה ששאלת:

2+1. עניתי לך. תחפש בפורומים תמצא סיפורים דומים. הצעתי, תפנה לאנשים האלו ותתאגדו. אולי תצליחו. אמן.

3. אני מניח שעשית בדיקה במכון בדיקה. אם כבר אתה מוזמן לנסות ולתבוע אותם. גם בזה לא תצליח לדעתי.

אני לא יודע אם אתה יכול להשיג הוכחות לכך שהייתה בעיה/נזק שהמוכר היה מודע והעלים מידע. ומכוני בדיקה בד"כ מכסתחים את עצמם במסמך שהם מספקים.

בכל מקרה, בהצלחה ותעדכן אם אתה כן מנסה להתאגד ולפעול נגד צ'מפיון.

1- אכן מדובר בTSI 1800

2- לא נדלקה מנורה על מחסור בשמן בשום שלב

3-המנוע היה בטמפרטורה תקינה( לפחות כך זה נראה על הלוח)

לגבי התארגנות נגד צ'מפיון, כל דבר שיכול להחזיר לי את הסכום הלא יאומן שאני הוצאתי, אני אשמח להשתתף בו. ואם זה ימנע מאנשים בעתיד לעשות את אותה טעות שאני עשיתי גם מאוד ישמח אותי. זו גם הסיבה שנרשמתי לפורום הזה.

האם גם לך הייתה בעיה דומה?

פורסם

לי לא הייתה בעיה כזו.

אבל יש אינספור מקרים. תעשה חיפוש כאן, בפורום vagit, ובפורמים בחו"ל. תוכל להוציא הרבה מידע לתיעוד.

בנוסף, ממליץ לפנות לסקודה העולמית עם תיאור של המקרה במפורט, אולי הם ישלחו הוראה שהטיפול באחריותם.

פורסם
הולי קראפ... החלפת מנוע על רכב בן 5 עם 100,000 ק"מ זה פסיכי.

יכול להעיד רק על עצמי - התכנון שלי היה שהרכב הבא יהיה ממשפחת ואג (או ג'טה או ייטי שיחליפו את האיבו כאשר המשפחה תתרחב), אבל ריבוי השרשורים האלו מאוד מטרידים והספק הצליח לחלחל לליבי.

הכי מרגיז בעיני זו ההתנערות של היבואן, כאילו שהדבר הזה קרה באשמת הלקוח. בושה וחרפה.

יכול להיות שברכבים חדשים לא תהייה בעיה... אבל האם רכב שעולה סכומים כאלו אמור להספיק רק לחמש שנים? זו האיכות? זו האחריות? ואם לא וזו תקלה נקודתית למה היצרן/יבואן לא לוקח על עצמו בדיקה מעמיקה יותר של המקרה ומפצה את הלקוח?

הרבה שאלות שלי אין את התשובות...

פורסם

פשוט לא יאומן מה שקורה עם הרכבים האלה.

אלפי שקלים נשפכים על רכיבים שנכשלו לאחר פרק זמן שהוא פשוט לא סביר.

החברה הזו הוציאה מוצרים דפוקים אין מילה אחרת פשוט דפוקים, ומי שמשלם את המחיר הם אנשים תמימים.

איך מנוע כושל לאחר כמות נסועה כזו? והיו פה שרשורים על מנועים שלהם שכשלו אחרי נסועה הרבה יותר קטנה וזה עובר ככה כאילו כלום. פשוט בושה וחרפה של יצרן ויבואן.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
הולי קראפ... החלפת מנוע על רכב בן 5 עם 100,000 ק"מ זה פסיכי.

בשנות ה50-60 (אני חושב שאפילו 70) היה מקובל שמנוע ידרוש אוברול לקראת 100 אלף ק"מ.

כנראה VAG (ועוד כמה) הקשיבו ללקוחות שלהם, לאלה שאומרים "היום לא בונים מכוניות כמו פעם", והתחילו לבנות מכוניות "כמו פעם", נוכח טרנד ה"רטרו" שסוחף את העולם בשנים האחרונות. אז הם ראו את ההצלחה של מיני ופיאט 500, והחליטו שהם הולכים עד הסוף, והתחילו גם לחקות את האמינות "של פעם". צפו לתחייתם של קרבורטור ודיסטריביוטור, איתם גם הגה וברקסים ללא תגבור, גיר לא מסונכרן (אוטומט שני הילוכים בדגמי יוקרה) והכי חשוב - טיפול 5000 ואיתו גירוז מתלה קדמי (או עוד תועבה בסגנון, תשאלו בפורום אספנות, שם ישמחו לספר לכם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

סתם שאלת תם : במוסך רון מנוע מפירוק עם הרכבה אמור לעלות 15000₪ . איך הגענו פה כפליים ? או שהתבלבלתי עם גיר ? האמת שבארץ ובעולם יש בטח מאות מנועים כאלו שעברו שיפוץ (אחרי שננטשו)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
סתם שאלת תם : במוסך רון מנוע מפירוק עם הרכבה אמור לעלות 15000₪ . איך הגענו פה כפליים ? או שהתבלבלתי עם גיר ? האמת שבארץ ובעולם יש בטח מאות מנועים כאלו שעברו שיפוץ (אחרי שננטשו)

היכן ממוקם מוסך רון? לי אמרו שמנוע עם 40K קילומטר יעלה לי 22000 שקל. תיקון המנוע הנוכחי יעלה לי בסביבות ה15000. כל זה עם אחריות של 3 חודשים...

האמת גם המנוע החדש שקיבלתי היה כבר קיים בארץ ותוך ימים ספורים האוטו כבר היה מוכן. אני חושב שזה בגלל שמדובר בבעייה ידועה וקיימת שהושתקה עד כה או אני לא שמעתי עליה טרם רכישת הרכב שלי.

פורסם (נערך)

מוסך רון הוא מומלץ פורום שמתמחה בוואגיות ונמצא בתל אביב. באים אליו עם בעיות (גם מרחוק) כשהיבואן לא מצליח או מתנער מהרחבת האחריות. היתרון הגדול אצלו זו המקצועיות, שלצערך, חסרה במוסך היבואן. בדר"כ גם המחירים שלו שפויים. הייתי אומר שהכשלון של היבואן היא גורם ההצלחה שלו. הוא סוג של גורו בנושאי TSI. למרות שאחרת את המועד,במקומך הייתי פונה אליו בפרטי ומתייעץ על דרך פעולה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

משעשע, בדיוק השבוע התייעץ איתי קרוב משפחה לפני קניית אוקטביה 1.2 שממש נדלק על הרכב. הדבר הראשון שאמרתי לו זה כנס לקארזפורום, תעשה חיפוש קצר עם צמד המילים tsi ו dsg ואם אתה באמת רוצה את הרכב, לך עליו. לא יודע אם זה אומץ או טיפשות.

שלומי

פורסם

כבר שנה עם היטי, אני לא הכי מבסוט מהרכב בגלל דברים אחרים.

אבל כל הדברים האלה, ביחד עם העובדה שהטיימינג אצלי הלך...גורמת לי לחשוב על לתקן את הטיימינג, להעיף את הרכב כמה שיותר מהר ולחזור לרנו.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
עבר פה מישהו על חמור לבן ולא שמתי לב? :-D

אין, אין, אין, אין רכבים כמו רנו!.

רכב פשוט מעולים, נוחים, אמינים, בטוחים ובעיקר....לא גניבים ולכן הביטוח זול :)

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...