Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל נהדר בתיאוריה - רק שאם הרכב לא חדש, תמיד יאמר המוסכניק שהחלק הזה

גם ככה היה זקוק להחלפה, כך שגם אם לא הוא גורם לבעיה הספציפית איתה באת, בכל מקרה

היית צריך להחליף אותו.

אותי במוסך מתמחה בדגם (שנחשב מהטובים) שלחו פעמיים להחליף בית מצערת מבלי שהבעיה נפתרה, כשלבסוף נאמר לי שבתי המצערות

(שהגיעו ממקומות שונים לגמרי) הן בעלות אותה בעיה (נדירה, שאין לה כמעט איזכורים בשום מקום - מה הסיכוי שב 3 בתי מצערות

יש בדיוק את אותה בעיה נדירה?!), ורק הזמנת בית מצערת מקורית (המתומחרת בכ 5K) היא ורק היא תפתור את הבעיה.

לאחר שהסברתי שאין זה הגיוני (למוסך המתמחה בדגם) ושאני לא הולך לשים סכום כזה בכדי להיווכח שלא זהו המקור לתקלה, נשלחתי למוסך היבואן - שם בא האחראי לדיאגנוסטיקה וטען שאין לו שמץ של מושג מה מקור הבעיה והוא יצטרך לבדוק את הרכב,

לצורך כך עלי להשאיר לו את הרכב ליומיים - בהתאם לבדיקות שיבוצעו, הוא יידע לומר לי כמה עלי לשלם. כששאלתי כמה בערך יהיה עלי לשלם והאם הוא מתחייב לפיתרון התקלה, קיבלתי תשובה שהבדיקות יכולות לעלות מ 1,000 ש"ח ואפילו 6,000 ש"ח, אבל הוא לא מתחייב שהוא יצליח לאתר את התקלה - את התשלום הוא יגבה בכל מקרה (וזה מוסך מורשה היבואן).

המקור לתקלה אגב, שאני כמעט סבור שהוא הגורם, זהו חיישן. הוזמן חיישן מקורי מאירופה והוחלף בעזרתו האדיבה של מאור.

אמתין עוד כמה חודשים בתקווה שלא יהיה כל זכר לתקלה, ואז אעלה כאן פוסט עם הסבר לפיתרון למי שיתקל בכך בעתיד.

האמת, אני חושב שהסידור (מוסך - לקוח) אינו הוגן - כשאני מגיע לטפל במוסך, אני משלם סכום נכבד על כך שהמוסכניק בעל מקצוע טוב ויש לו את הכלים לבצע את העבודה - משלם פעמיים, גם שעתון עבודה יקר מאוד וגם על החלקים ("אל תביא לפה חלקים, הרווח על החלקים הוא שלי").

נשאלת השאלה, למה על הלקוח להשתתף גם בטעויות המוסך?

איבחנת בצורה שגויה ועבדת לשווא? תספוג את זה אתה.

יותר מכך, יצא לי להתקל בזה שחלק (במערכת הבילום) נשבר לעובד במוסך תוך כדי החלפת נוזל בלמים, חיש מהר נאמר לי שבכל מקרה מתישהו כבר היה צריך להחליפו ועלי לשלם "רק" את עלות החלק.

פורסם
דנידין, לא הבנתי, אילו האבחון היה נכון, הבעיה הייתה נפתרת, משמע האבחון שגוי, מדוע אם כך צריך לשלם עליו?

לא נכון, האיבחון (הבנת/מציאת מהות התקלה) נכון, אבל לא הצליח לתקן את התקלה מכל סיבה שהיא.

פורסם
דנידין, לא הבנתי, אילו האבחון היה נכון, הבעיה הייתה נפתרת, משמע האבחון שגוי, מדוע אם כך צריך לשלם עליו?

אז האבחון לא הושלם וממשיכים באבחון.

לעיתים צריך להרכיב חלקים לצורך שלילה של בעיות, במיוחד אם זאת תקלה שמופיעה אקראית פעם ב...

פורסם

m1011409,

אני זוכר את המקרה בפוסט מממועדון פיאט, שהבאת מצערת מדוד, הבעיה נפתרה זמנית אני מבין?

אני נמצא בבעיה דומה, כבעל רכב ישן ובמעמד הנוכחי איני יכול להרשות לעצמי לטפל במורשה היבואן כי פשוט מפשיטים שם את העור מבחינת המחירים, אני מנחש באיזה מוסך מתמחה היית, אני תוהה האם התחברו לרכב בעזרת סורק תקלות ייעודי?

כי לרוב זה לא קורה.. אפילו במורשה.

אישית אני נמצא במילכוד, למורשה אני לא אגש ומכונאים אחרים אמינותם מוטלת בספק, סורק כאבחון ראשוני זו מילה גסה, מסתמכים על ניסיון בלבד.

לגבי מוסך שלא מוכן לקבל חלקים (תחת אחריות שלי לתקינות החלק) זה מוסך שלא הייתי מוכן לטפל בו.

מבחינת תקלות שקשה לאתר אי אפשר לצפות שיעבדו על הרכב 10 שעות כדי לסדר את התקלה יחליפו חלק ב 200 ש"ח שלוקח חצי שעה של פירוק\הרכבה ויגבו רק עבור עלות החלק וזמן העבודה על החלק הספציפי הזה,

קיימות תקלות שאין מנוס אלא לבצע ניסוי וטעייה על מנת למצוא פתרון, במקרים כאלו יש להגיע להסדר מראש ותאום ציפיות,

כך ששני הצדדים יהיו מרוצים.

פורסם
לא נכון, האיבחון (הבנת/מציאת מהות התקלה) נכון, אבל לא הצליח לתקן את התקלה מכל סיבה שהיא.

האיבחון היה משאבת בלמים, החליפה, ולא נפתרה הבעיה. משמע איבחון כושל.

אל תתבלבל בין לזיהוי סמפטומים, שכן ההנהג כבר יכול היה להבין שיש בעיה בבלמים בלי עזרתו של המוסכניק.

אילו נשאל היום את פות"ש האם הוא יודע מה החלק הפגום, האם הוא יוכל לענות על כך בחיוב? לפי מה שהבנתי, לא.

לא מציאת מהות התקלה היה נכון, לא היה צורך בשרשור הזה.

פורסם
m1011409,

אני זוכר את המקרה בפוסט מממועדון פיאט, שהבאת מצערת מדוד, הבעיה נפתרה זמנית אני מבין?

בכל החלפת בית מצערת הבעיה הייתה נעלמת לתקופה (החל מכמה ימים ועד חודש באחת הפעמים), זה גם הקשה

מעט על האיבחון (הרכב לא נסע הרבה באותה תקופה).

אני נמצא בבעיה דומה, כבעל רכב ישן ובמעמד הנוכחי איני יכול להרשות לעצמי לטפל במורשה היבואן כי פשוט מפשיטים שם את העור מבחינת המחירים, אני מנחש באיזה מוסך מתמחה היית, אני תוהה האם התחברו לרכב בעזרת סורק תקלות ייעודי?

כי לרוב זה לא קורה.. אפילו במורשה.

אני התעקשתי והתחברו עם סורק תקלות ייעודי לרכב, לא היו כל תקלות. יש לך את אותה בעיה עם הטורים?

אישית אני נמצא במילכוד, למורשה אני לא אגש ומכונאים אחרים אמינותם מוטלת בספק, סורק כאבחון ראשוני זו מילה גסה, מסתמכים על ניסיון בלבד.

בזה דווקא אני חייב לציין לטובה את המוסך בו הייתי לגבי זה - למרות שהוא שחט אותי במחירים,

על חיבור למחשב הוא לא סירב ולא גבה סכום נוסף אף פעם.

לגבי מוסך שלא מוכן לקבל חלקים (תחת אחריות שלי לתקינות החלק) זה מוסך שלא הייתי מוכן לטפל בו.

בחיפוש אחרי מוסך טוב נאלצים להתפשר לפעמים על חלק מהדברים (לצערי).

מבחינת תקלות שקשה לאתר אי אפשר לצפות שיעבדו על הרכב 10 שעות כדי לסדר את התקלה יחליפו חלק ב 200 ש"ח שלוקח חצי שעה של פירוק\הרכבה ויגבו רק עבור עלות החלק וזמן העבודה על החלק הספציפי הזה,

קיימות תקלות שאין מנוס אלא לבצע ניסוי וטעייה על מנת למצוא פתרון, במקרים כאלו יש להגיע להסדר מראש ותאום ציפיות,

כך ששני הצדדים יהיו מרוצים. - מסכים איתך, אבל מצד שני לומר לך להשאיר רכב ששווה פחות מ 10K בכדי שיבדקו אותו

יומיים, הדבר יעלה לך אולי אפילו 6K ואין זה בטוח שימצאו את הבעיה, זה "קצת" בעייתי.

תשובותיי באדום.

אם יש לך את אותה תקלה ואתה מאזור פ"ת, אתה מוזמן לעבור אצלי ונסתכל ביחד, אולי אתה בכלל יכול להימנע מהמוסכים.

בכללי, לצערי מהתרשמותי אף מוסך לא יטפל ברכבך באותה פדנטיות (ולעיתים אפילו מקצועיות) כמו שתעשה בעצמך.

פורסם (נערך)

צריך להבדיל בין כמה מצבים.

1. המוסכניק אומר מראש שהוא חושב שהבעיה כך וכך, אבל לא בטוח, ונצטרך לפרק את המנוע וזה יעלה כך וכך גם אם זאת לא הבעיה בסוף. לפתוח מנוע או לא? ואז אתה מחליט וזה תקין לגמרי.

2. המוסכניק לא אומר שום דבר, עושה משהו, לוקח עליו כסף, ולמרבה התדהמה זה לא פותר את התקלה למרות שהוא חייב אותכם בכסף ואז הוא רוצה עוד כסף. זה לא תקין בעליל. אני רוצה לראות את הבן אדם שיגיע אליו שליח פיצה בלי פיצה וידרוש ממנו כסף.... (מה?? אבל נסעתי עד לכאן?? הכנתי את הפיצה!! נסעתי כל הדרך! מטר לפני היא נפלה לי.. זבא"שלו!!).

ולאלה שחושבים שבגלל שהוא שם לך חלק חדש באוטו אז... אז שייקח אותו בחזרה בכיף.

בכל מקרה, הרעיון הוא לא להגיע למצבים האלה מראש. ולכן אני אחרי פעם ראשונה\שנייה בחיים שהייתי במוסכים והבנתי איך הם עובדים, לא משאיר שום דבר באוויר. כלום. הכל נאמר מראש. הכל נסגר מראש. עד השקל האחרון ועד הכולל מע"מ וכולל עבודה וכולל טיפ...

עריכה אחרונה על ידי mudale222
פורסם
לצערי מהתרשמותי אף מוסך לא יטפל ברכבך באותה פדנטיות (ולעיתים אפילו מקצועיות) כמו שתעשה בעצמך.

אין לי בעיה זהה,התכוונתי לחוסר אונים במציאת מוסך מתאים (סליחה על הבלבול ותודה על הרצון הטוב:mm_yeah: )

הלוואי והיה לי זמן לעבוד על הרכב,אפשר להביא תורמת איברים במחיר של אגרה שנתית ולסגור פינה.:lol:

פורסם
אז האבחון לא הושלם וממשיכים באבחון.

לעיתים צריך להרכיב חלקים לצורך שלילה של בעיות, במיוחד אם זאת תקלה שמופיעה אקראית פעם ב...

זה מקובל עלי, בהנחה והמוסך מחזיר את החלף הקודם, ולא מחייב על העבודה.

• תוכן חדש...