Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הגעתי למוסך עם תקלה מסוימת והמוסכניק בדק\חפר\פירק\הרכיב\החליף והבעיה שבגללה הגעתי עדין לא נפתרה

אני מחויב לשלם לו על העבודה? על הזמן שהוא "בזבז" על הרכב ?

יש איזה חוק או משהו כזה או שזה משהו שסוגרים עם המוסכניק לפני תחילת העבודה..?

פורסם

לדעתי חייב לשלם על זמן העבודה גם אם העבודה לא נפתרה. אם אינך מרוצה מהמקצוענות של המכונאי אתה נמצא בשוק חופשי ורשאי ללכת למישהו אחר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

עקרונית גם על איתור בעיה שנימשך דקה או שעה או 5 שעות המוסך רשאי לדרוש תשלום ואתה אכן צריך לכבד ולשלם כי אין מה לעשות, ידע זה כוח וכוח זה כסף. אם המוסך טעה באבחנה אתה רשאי לא לשלם לו ואם שילמת אתה רשאי לדרוש כספך בחזרה ובמיוחד אם הורכבו חלקים שלא לצורך ושילמת עליהם!

פורסם
לדעתי חייב לשלם על זמן העבודה גם אם העבודה לא נפתרה. אם אינך מרוצה מהמקצוענות של המכונאי אתה נמצא בשוק חופשי ורשאי ללכת למישהו אחר.

מה ההבדל בין עסק של מסעדנות לבין מוסך? אתה יודע שאם ישבת במסעדה ולא נהנית מהאוכל אתה רשאי לא לשלם? ואף אחד לא יעשה לך כלום גם אם יעשו שמיניות באויר!

פורסם

עקרונית גם על איתור בעיה שנימשך דקה או שעה או 5 שעות המוסך רשאי לדרוש תשלום ואתה אכן צריך לכבד ולשלם כי אין מה לעשות, ידע זה כוח וכוח זה כסף. אם המוסך טעה באבחנה אתה רשאי לא לשלם לו ואם שילמת אתה רשאי לדרוש כספך בחזרה ובמיוחד אם הורכבו חלקים שלא לצורך ושילמת עליהם!

הבעיה שלי מפורטת פה באשכול הזה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?564856-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%93%D7%95%D7%95%D7%A9%D7%AA-%D7%94%D7%91%D7%9C%D7%9D-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-2007

המוסכניק אמר שזה משאבת בלמים,השאלה שלי היא אם הבעיה לא נפתרת אז אני משלם לו על על העבודה שהוא השקיע ברכב למרות שהוא לא פתר את הבעיה? כי במצב הזה הוא יכול למשוך אותי ככה ולסחוט ממני כסף..

שלא נדבר על מוסך לא מקצועי שלא יודע לפתור את התקלה בכלל..

פורסם

לדעתי מוסכניק שלא הצליח לפתור את הבעיה, גם אם בזבז זמן רב , לא יכול לדרוש כסף עבור העבודה ,

הכסף מגיע לו על התוצאה (פתרון התקלה) ,באם לא הצליח זה לא אשמת הלקוח שלא קיבל את השירות.

מוסכניק צריך לדעת לסנן ולא לקחת כל עבודה באם אין לו את האמצעים או היכולת לפתור בעיה מסוימת.

הדוגמא של המסעדה לא טובה, הנה משל שימחיש את המקרה.

אדם נכנס למסעדה, מבקש שיכינו לו לזניה תרד, בסופו של דבר הטבח הסתבך ויצא מנה לא אכילה מסיבה כלשהי.

הלקוח לא קיבל את המנה שהזמין ולכן אין סיבה שישלם על הניסיון הכושל של הטבח

פורסם

זו בהחלט שאלה מעניינת. לדעתי, המוסך צריך מראש להציג בפניך מס' אפשרויות. הרי כידוע, במכוניות של היום, האבחון הוא לא דבר פשוט, הם נעזרים גם בסורקי תקלות וגם אז לא תמיד הכיוון של הפתרון ממש ברור.

אני נתקלתי במקרים שהם מגדירים מראש כמה יעלה אבחון והם צריכים לקבל הלאה אישור לביצוע עבודות. אם אתה אישרת ביצוע עבודה, אתה חייב לשלם על זה, גם אם הוא לא פתר לך את הבעיה.

מה שכן, גם המוסך צריך להיות הוגן, ואם הוא דחף לך אלמנט והענין לא בא על פתרונו, הוא חייב לדעתי לזכות אותך.

פורסם
מה ההבדל בין עסק של מסעדנות לבין מוסך? אתה יודע שאם ישבת במסעדה ולא נהנית מהאוכל אתה רשאי לא לשלם? ואף אחד לא יעשה לך כלום גם אם יעשו שמיניות באויר!

אחי, באיזה סרט אתה חי תגיד לי?

אתה שם לב מה אתה אומר?

פורסם
הבעיה שלי מפורטת פה באשכול הזה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?564856-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%93%D7%95%D7%95%D7%A9%D7%AA-%D7%94%D7%91%D7%9C%D7%9D-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-2007

המוסכניק אמר שזה משאבת בלמים,השאלה שלי היא אם הבעיה לא נפתרת אז אני משלם לו על על העבודה שהוא השקיע ברכב למרות שהוא לא פתר את הבעיה? כי במצב הזה הוא יכול למשוך אותי ככה ולסחוט ממני כסף..

שלא נדבר על מוסך לא מקצועי שלא יודע לפתור את התקלה בכלל..

אם מוסך הוגן, הוא לא צריך לחייב אותך על תקלה שלא נפתרה נקודה.

מעבר לכך, הוא כן יכול לחייב אותך על עבודה. לפני שאתה נותן לו לגעת ברכב, אתה צריך לשאול אותו אם זה יפתור את התקלה, או לשאול אותו אודות אבחון התקלה. במקרה קיצון, אתה תשלם לו עבור איתור התקלה בלבד

פורסם
אחי, באיזה סרט אתה חי תגיד לי?

אתה שם לב מה אתה אומר?

ועוד איך שם לב מה אני אומר. אתה באמת חושב שזה מוצדק לשלם כסף למוסך שלא פתר כלל את התקלה שלשמה באת ובשביל הכסף הזה עבדת כל כך קשה?

פורסם
ועוד איך שם לב מה אני אומר. אתה באמת חושב שזה מוצדק לשלם כסף למוסך שלא פתר כלל את התקלה שלשמה באת ובשביל הכסף הזה עבדת כל כך קשה?

אני התייחסתי רק למה שאמרת על המסעדה אם תשים לב. לגביי שאר הדברים, אמרתי את דעתי פה באשכול

פורסם
אם הגעתי למוסך עם תקלה מסוימת והמוסכניק בדק\חפר\פירק\הרכיב\החליף והבעיה שבגללה הגעתי עדין לא נפתרה

אני מחויב לשלם לו על העבודה? על הזמן שהוא "בזבז" על הרכב ?

יש איזה חוק או משהו כזה או שזה משהו שסוגרים עם המוסכניק לפני תחילת העבודה..?

לא פתר את התקלה אתה לא אמור לשלם למעט על אבחון, אלא אם כן סוכם מראש שזה לצורך ניסיון בלבד ומחיר הוא X בין אם הצליח ובין אם לא.

פורסם
לא פתר את התקלה אתה לא אמור לשלם למעט על אבחון, אלא אם כן סוכם מראש שזה לצורך ניסיון בלבד ומחיר הוא X בין אם הצליח ובין אם לא.

דנידין, לא הבנתי, אילו האבחון היה נכון, הבעיה הייתה נפתרת, משמע האבחון שגוי, מדוע אם כך צריך לשלם עליו?

• תוכן חדש...