Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה השיקולים בקניה? ידני או אוטומט?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

בוא נתחיל מהתחלה.

כמה נוסעים יסעו ברכב באופן שגרתי (רווק? זוג? משפחה עם 3 ילדים?)

כמה מטען צריכים להוביל באופן שגרתי (כמובן ש"שגרתי" הוא מונח נזיל. יש מי שנוסע כל יום 20 ק"מ בעיר עם קלסר קטן ומכסימום מביא שני ליטר חלב מהסופר, ויש מי שיוצא לקמפינג פעם בחודש צריך להביא בחשבון את הציוד כשגרה).

מה הנסועה הצפויה?

מה מתאר הנהיגה הצפוי (הרבה עירוני, הרבה כבישים מהירים, הרבה נסיעות הרריות).

כמה חשובים מאפיינים אחרים (עיצוב, אבזור וכו').

מה תקציבך ועד כמה הוא גמיש?

אחרי שתשיב על שאלות אלה יהיה יותר קל לחברי הפורום לסייע לך. בגזרת הסופרמיני יש הרבה יותר משני דגמים מוצלחים, וכמובן שלדגמים שונים מאפיינים שונים המתאימים למשתמשים שונים. ואולי בכלל מתאים לך רכב מקטגוריה אחרת?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בד"כ יסעו ברכב 2 אנשים ללא מטען נוסף משמעותי כאשר רוב הנסיעות יהיו בדרכים בינעירוניות

התקציב הוא בסביבות 100 אבל יש גמישות ואבזור הוא לא בעדיפות עליונה

בוא נתחיל מהתחלה.

כמה נוסעים יסעו ברכב באופן שגרתי (רווק? זוג? משפחה עם 3 ילדים?)

כמה מטען צריכים להוביל באופן שגרתי (כמובן ש"שגרתי" הוא מנח נזיל. יש מי שנוסע כל יום 20 ק"מ בעיר עם קלסר קטן ומכסימום מביא שני ליטר חלב מהסופר, ויש מי שיוצא לקמפינג פעם בחודש צריך להביא בחשבון את הציוד כשגרה).

מה הנסועה הצפויה?

מה מתאר הנהיגה הצפוי (הרבה עירוני, הרבה כבישים מהירים, הרבה נסיעות הרריות).

כמה חשובים מאפיינים אחרים (עיצוב, אבזור וכו').

מה תקציבך ועד כמה הוא גמיש?

אחרי שתשיב על שאלות אלה יהיה יותר קל לחברי הפורום לסייע לך. בגזרת הסופרמיני יש הרבה יותר משני דגמים מוצלחים, וכמובן שלדגמים שונים מאפיינים שונים המתאימים למשתמשים שונים. ואולי בכלל מתאים לך רכב מקטגוריה אחרת?

פורסם
הי

מתלבטת האם לקנות סיאט איביזה 2015 או טויוטה יאריס 2015?

תודה לעונים

אני הייתי הולך על היאריס. האיביזה רכב ישן כבר, ובנוסף מוצף בטירוף בשוק. היאריס דגם חדש יותר, ונמכר פחות מהאיביזה, יחד עם זאת אמין לא פחות- דבר שיקל על מכירתו בעתיד.

לי יש פולקסווגן פולו, האח הבכיר של האיביזה, אני מאוד מאוד ממליץ עליו- אבל מדובר ברכב יקר יותר, בערך ב 5000 שקל מהיאריס, וב8-13 אלף יותר ממגבלת התקציב שהצבת (תלוי ברמת האיבזור).

אני הייתי מחכה לסקודה פאביה שתוצג בשבוע הבא או מחכה אפילו להגעתה של מאזדה 2 החדשה.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם

מבחינת בטיחות, אמינות וכנראה גם סחירות עתידית - היאריס מנצחת. לזכותה 7 כריות אוויר, ABS, ESP וציון של 5/5 כוכבים במבחני הריסוק. מנוע 1.3 VVT ותיק ואמין ולצידו גיר רציף שמציג צריכת דלק לא רעה ואמינות טובה.

זאת לעומת האיביזה שכוללת אך ורק 4 כריות אוויר, היא גם קיבלה ציון של 5 כוכבים במבחני הריסוק (אבל עם 6 כריות אוויר, עם 4 כריות אוויר כפי שהיא נמכרת בארץ הציון יורד), כמובן שיש ESP וABS. מנוע 1.2TSI שסוחב הרבה יותר טוב מהמנוע של היאריס, ומשודך לגיר מתקדם יותר (DSG7), שלא בדיוק נחשב לחביב הפורום. היצרן טוען שהגיר תוקן וכעת אין בעיות אמינות, אני לא הייתי לוקח סיכונים מיותרים.

נסכם כך: בטיחות, אמינות ומכירה עתידית - יאריס.

ביצועים, התנהגות - איביזה.

מבחינת צריכת דלק שתיהן יניבו צריכה טובה.

אם יש אפשרות לחכות עם הרכישה, צריכה להגיע פאביה חדשה, מתיחת פנים של פז'ו 208, מאזדה 2 חדשה, הונדה ג'אז חדשה, ואם הרכישה ממש יכולה להמתין אז בסוף שנה מגיעות סוויפט ומיקרה חדשות. גם הקליאו החדשה היא אופציה טובה לדעתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אני לא טועה האיביזה זולה משמעותית מהיאריס וזו למעשה הנקודת זכות העיקרית שלה. לגבי הפולו, זו איביזה יקרה .

פורסם

היא זולה כי היא לא מאובזרת בכלל.

כמו כן רק שנתיים אחריות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
היא זולה כי היא לא מאובזרת בכלל.

כמו כן רק שנתיים אחריות.

זה נכון אבל למי שאבזור פחות חשוב ההפרש במחיר יכול להיות סיבה ללכת עם האיביזה , בכל מקרה לנסיעות בינעירוניות הייתי מעדיף את האיביזה או יותר נכון לא את היאריס

פורסם

קח בחשבון שמבחינת אמינות הטיוטה עדיפה יותר,זה רכב עם אמינות מוכחת,למרות שאישית איני מתחבר אליה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...