Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול ראשון - פיקנטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בקרוב טיפול ראשון, עוד כחודש, האוטו נסע בקושי 10K אבל עברה כבר כמעט שנה.

עלו לי כמה שאלות בעקבות כך שזה טיפול ראשון שאני בכלל עושה לרכב כלשהו.

האם חובה לעשות במוסך מורשה או אפשר במוסך רגיל שעושה שימוש בחלקים מקורים ? והאם ההבדל במחיר גדול ושווה את זה ?

איזה מוסך מומלץ ? אני מאזור ראשון אבל מוכן לנסוע גם קצת רחוק יותר במידה ויש מוסך עם מוניטין ממש טוב.

האם אפשר לבקש בזמן הטיפול לעמוד ליד האוטו ? אני רוצה לוודא ששמים לי שמן סיננטי מלא של חברה טובה ובכללי לראות בעיניים מה עושים באוטו ושמחזרים הכל למקום ולא עושים נזק.

הבנתי שאפשר להתמקח על המחיר, בינתיים שאלתי רק במוסך בראשון והוא אמר לי טיפול ראשון זה 590 שח אבל שמעתי על כאלו ששילמו באזור ה400 שח על טיפול ראשון, השאלה אם הם מורידים במחיר אז גם איכות החלפים או השמנים יורדת ?

תודה מראש

פורסם

לפי חוק אתה יכול לטפל בחלקים מקוריים ולא לאבד את האחריות. שיקול שלך. ההבדל יהיה 100 עד 200 שח. אם בשביל זה שווה לנסוע רחוק ? לא יודע. במוסך רגיל לרוב תוכל לעמוד ולראות מה עושים ,במורשה יבואן לרוב ישלחו אותך לחדר המתנה. אם אתה ממש רוצה אתה יכול לקנות שמן סינטטי לפי תקן וצמיגות שמאושרים על ידי היצרן, לקנות פילטר שמן מקורי ולשלם על עבודה במוסך מורשה משרד תחבורה. חומרים יעלו בסביבות 200, עבודה גם 200 (אלא אם מישהו יסכים לעשות לך את ההחלפה בפחות) . ככה אתה מגיע ל 400.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

יש הבדלים גם בין מורשי היבואן לכן תתקשר לכמה מוסכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי המוסכים, באפשרותך לטפל ברכב בכל מוסך מורשה (הכוונה למורשה משרד התחבורה וכמובן שנכללים בתוכו מורשי היבואן) ועדיין תישמר האחריות יצרן על הרכב זאת לפי חוק ההגבלים העסקיים. עם זאת הרוב מעדיפים לטפל בשנים הראשונות במוסכים מורשי יבואן וגם שם כמו שיוליאן אמר יש הבדלים במחירים (להגיד שאני חבר פורום הוזיל לי טיפול במורשה יונדאי בפ"ת בכ200 שח!)

פורסם

מדוע שמן סינטטי מלא?

האם אתה בטוח שזו דרישת היצרן?

קח בחשבון שייתכן וגם תצטרך להשקיע עבור רפידות בלם, שכן ספק אם המקוריות יחזיקו מעמד עד הטיפול הבא.

פורסם

זה מחיר סביר לטיפול ראשון במורשה יבואן.

לפנדה ב 2012 עלה לי 500 שקל וגם לפיגו 107 טיפול ראשון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
טיפלתי בהילוך שישי באר יעקב, קיבלתי שרות מצויין ומחיר מעולה - 380 שח

מה כלל הטיפול שלך ?

איך אפשר לדעת אם אני צריך להחליף גם רפידות ?

בנוגע לשמן, ככה אמרו לי באותו מוסך שקיבלתי הצעה, שצריך לשים ברכב הזה שמן סינטטי מלא 5W30

• תוכן חדש...