Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזק לטורבו בכיבוי מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי נסיעה גודשת (1.2TSI) עד כמה זה מזיק אם אני מכבה את המנוע ישר אחרי הנסיעה? אני תמיד מחכה כ דקה וחצי אבל לפעמים שנוהגים אצלי ברכב כל הזמן שוחכים.

פורסם

כדאי להזהר מלהגדיש הלוך וגדוש ברצף. נסיעה רגועה והגדשה מתונה תאריך את חיי הטורבו! בנסיעה מאומצת זו חובה להמתין לפני כיבוי המנוע!

פורסם

המניפות של הטורבו מסתובבת בסל"ד מאוד גבוה. ההמתנה של החצי דקה-דקה בסרק מאפשרת למניפה להאט את מהירותה ולהמשיך לקבל שימון ממערכת השמן של המנוע.

ברגע דימום הרכב ברכבי טורבו ישנים גם לחץ השמן ניפסק, מה שגורם לשחיקה בציר הטורבו. ככל הידוע לי ברכבי טורבו מודרניים קיימת משאבת עזר חשמלית הממשיכה לספק לחץ שמן לטורבו למספר שניות לאחר הדימום, מה שמאפשר לכבות את הרכב מייד בסיום הנהיגה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחרי מאמץ הטורבו חם מאוד ויש צורך לתת למנוע לעבוד בסרק על מנת לתת לשמן להמשיך לזרום ולקרר את טורבו.

אם מכבים את המנוע מיד אין זרימת שמן והשמן נשאר לשבת בטורבו הלוהט והוא נשרף ויוצר בוצה.

פורסם

אכן קיימת משאבת שמן חשמלית שעובדת אחרי הכיבוי ברכב הנ"ל.

כול עוד אתה לא מגיע לעובר בוסט אין שום בעיה ולא תקצר משמעותית את חיי המגדש.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
ככל הידוע לי ברכבי טורבו מודרניים קיימת משאבת עזר חשמלית הממשיכה לספק לחץ שמן לטורבו למספר שניות לאחר הדימום, מה שמאפשר לכבות את הרכב מייד בסיום הנהיגה.

חיובי, ככה זה במנועי ה-160 של VAG

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
פשוט את ה 2-3 דקות האחרונות סע רגוע בלי לגדוש

מה זה בדיוק לנסוע רגוע ולא לגדוש? לעמוד במקום עם מנוע מונע?

פורסם

בחדשים זה כבר לא חובה לחכות, אבל עדיף את הדקות האחרונות לנסוע בנסיעה רגועה. ככה יותר טוב לשימון הטורבו לפני הכיבוי. זה רק עוזר.

פורסם
ככל הידוע לי ברכבי טורבו מודרניים קיימת משאבת עזר חשמלית הממשיכה לספק לחץ שמן לטורבו למספר שניות לאחר הדימום

לא מכיר מנועים עם משאבת שמן חשמלית נוספת. יכול להיות שזה קיים אבל לא שמעתי על זה ולא יכול להצביע על שום דגם עם מערכת כזאת.

מה שכן קיים בחלק מהדגמים זה משאבת מים חשמלית נוספת שממשיכה להזרים נוזל קירור במשך X זמן אחרי כיבוי מנוע, לצורך קירור הטורבו.

• תוכן חדש...