Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חכמי הפורום (וגם אלה שסתם רוצים לעזור).

חשקה נפשי בלימודי מדמ"ח, אבל בגלל עבודה במשרה מלאה (בתחום) אני לא יכול ללמוד בשעות היום אז נשארה האופציה של לימודי ערב בלבד.

לפי מחקר קטן שערכתי ראיתי שבאיזור המרכז יש את המכללה למנהל בראשון לציון, סניפי האוניברסיטה הפתוחה ו HIT בחולון.

שכר הלימוד לא משנה, יכול להיות אוניברסיטאי או מכללה.

למי מכם יש ניסיון עם תואר במתכונת של לימודי ערב ויכול לשפוך קצת אור על הנושא?

אפשרי בכלל עם משרה מלאה או לרדת מהרעיון?

גילוי נאות:

ממוצע הבגרויות קרוב ל 90, פסיכומטרי נמוך יחסית ולא מעוניין בעוד אחד.

תודה לעוזרים!

פורסם

תואר באו"פ הוא הכי קשה ולוקח הכי הרבה זמן (יכול להגיע גם ל6 שנים במתכונת הזו).

מכללה למנהל זה תואר קל יחסית, יש להם מסלולים של יום וחצי בשבוע (שישי ועוד חצי יום), שמותאם לחיילים. מניח שגם לא חיילים יכולים להרשם למתכונת דומה, אבל לא בטוח.

יש גם את מכללת ת"א יפו שמציעה מסלול דומה, עד כמה שידוע לי. הרמה אמורה להיות יותר גבוהה (בכל זאת, הם אמורים להיות סניף של אונ' תל אביב).

לדעתי קשה מאוד, עד כמעט בלתי אפשרי במשרה מלאה. בפתוחה אולי תצליח אם תקח לכל היותר שני קורסים בסמסטר, אבל זה יהפוך את התואר לממש אינסופי. סדר גודל של 80 - 85% משרה (כלומר חצי יום - יום פנויים בשבוע) אמורים להספיק, אם זה ריאלי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש באקדמית תל אביב יפו את מסלול מעוף. לומדים בחמישי ושישי רק, בנוסף לסמסטרי קיץ. המסלול בנוי כך שיקח לך 4 שנים לסיים את התואר ומתאים לחבר'ה במשרה מלאה. ממליץ לך לברר

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

למדתי במכללה למנהל במסלול ערב, עבדתי במשרה מלאה לכל אורך התואר וזה לחלוטין אפשרי, מסביבי היו הרבה חבר'ה אחרים שגם כן עשו אותו דבר, מה שכן צריך מעסיק שיהיה פתוח לשעות גמישות כי פעם בשבוע צריך לצאת בערך ב1400.. יום שישי פעם בשבוע זה סתם מבאס אבל לרוב לא עובדים בימי שישי.

לגבי איכות ההוראה לדעתי היא גבוהה ותצא משם עם כל הכלים שתצטרך כדי להשתלב היטב בשוק.

פורסם

תודה על התגובות!

בהחלט אברר גם לגבי מסלול מעוף, למרות שבינתיים הכיוון הכללי הוא המכללה למנהל..

פורסם

ויש לציין שהבחור שבמקרה אחי קצת מצטנע ולא מפרט שהוא עבד ב2 חברות מעולות בארץ ועבר לאחת החברות המעניינות ביותר כרגע בחו״ל לאחר הלימודים במכללה למנהל.

אני שומע הרבה ״רעש חיובי״ על מכללת תל אביב יפו - אבל עד היום לא ממש נתקלתי ביותר מדי בוגרים שלה בעמדות מפתח (וגם אלו שנתקלתי היו בעיקר בQA ולא בפיתוח) או שהפילו אותי בראיונות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני לומד שם, אחרי שעברתי לשם מהטכניון (עקב בעיות אישיות שאילצו אותי לחזור לבית של ההורים במרכז). אני יכול להבטיח לך שיש איתי חבר'ה מאוד חזקים. מבחינת רמה אנושית הכוונה. לא נופלים מאלו שלמדו איתי בטכניון, אם כי שם הריכוז שלהם היה גבוה בהרבה.

דרך אגב, "לא הפילו אותי בראיונות" שמעתי (יותר נכון קראתי) אותך אומר גם על בוגרי טכניון.

יש בכל מקום את החזקים יותר והחזקים פחות. והאקדמית באמת לא אוניברסיטה (למרות שהם מאוד מנסים להיות, מבחינת הרמה לפחות) אך לדעתי זה המקום היחיד שמאפשר לך להחזיק משרה מלאה תוך כדי לימודים לתואר תובעני כמו תואר במדעי המחשב.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

דווקא רוב בוגרי הטכניון שפגשתי היו לא רעים. אולי בעבר כתבתי אחרת - אבל בהסתכלות כרגע היסטורית על רוב הבוגרים שראיינתי - אכן בטכניון היו לרוב ברמה יותר גבוהה.

חברה נורא חזקים יש בכל מקום - תמיד השאלה זה התמהיל.

איתי בבין תחומי למדו לא מעט חברה בוגרי 8200 ויחידות טכנולוגיות אחרות ועוד כמה חברה שאני מחשיב בהחלט בטופ של מי שאני מכיר בתחום.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לצערי לא מוכנים לקבל אותי באקדמית תל-אביב יפו, בגלל ממוצע הבגרויות הנמוך.

אני מעדיף לנצל את הזמן במקום לשלים בגרויות,ללמוד במכינה במכללה למנהל, ואז ישר להתקדם ללימודים.

עדיין לא פסלתי את אפשרות של הפתוחה.

תודה.

פורסם (נערך)

אני לומד במכללה, במסלול בוקר אמנם אבל אם יש לך שאלות תוכל לפנות אליי בפרטי בכיף.

באופן כללי לדעתי המסלול ערב שם הוא אחלה למי שעובד, אני גם מכיר כמה שעובדים במשרה מלאה ועושים שם את התואר.

היתרון לדעתי זה שיחסית יש גמישות בקורסים, לדעתי הרמה של המרצים טובה מאוד.

המכינה שם מביאה אותך למצב יחסית סביר בשביל להתחיל את התואר.

בכל מה שתבחר שיהיה בהצלחה, ושוב אם תרצה לשאול בפרטי שאלות שונות ( או כאן אפילו ) בכיף.

אגב, בזמנו כשנרשמתי התקבלתי גם לאקדמית, דיי "הפחידו" אותי שם, התקבלתי על תנאי ואמרו לי שאני אהיה מחוייב להגיע לכל תרגול שיהיה, אותי זה "הבריח" כי מבחינת השעות שדיברו איתי שם לסמסטר הראשון זה היה נשמע לי מוגזם למדיי...

אגב, אני מכיר גם כאלו שלומדים בפתוחה,

כמו שאמרו התואר שם דורש מחוייבות אחרת, אם במכללה אפשר להגיד שממש "עוטפים" אותך אני לא חושב שזה מה שקורה שם.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • תוכן חדש...