Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

וכשאתה קונה רכב אוטומטי אתה לא מפחד שהגיר יתקלקל ותשלם קרוב ל 10K כדי לתקן אותו? ומה לגבי מנוע? בולמים? חיישנים?.

לי היתה פולו 2003 שקניתי מאדם זקן, יד ראשונה עם ק"מ ברצפה. הזקן אמנם טיפל במוסך מורשה אבל כניראה חסך על הרכב ולא גילה לי על כמה בעיות.

אחרי שנה וחצי של תחזוקה הגעתי למעל 10K תיקונים (שליש מעלות הרכב!).

אז אתה מבין, מספיק שיתקלקלו כמה חיישנים, בולמים ותגיע בקלות לעלות החלפה של סוללה רק בתשלומים.

אני לא חושב שיש לך ממה לחשוש תנסה לחפש רכב שמור ומטופל ומקסימום אם לא החליפו סוללה והיא לא באחריות- לקזז עד כמה שאפשר ממחיר המכירה.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

השמות שאתה ציינת הם שמות של סוכנויות משנה, לא של יבואנים. סוכנות משנה זאת חברה שקיבלה מיוניון מוטורס זיכיון למכור את הרכבים של טויוטה בישראל, בדרך כלל בצמוד למוסך. כולם מוכרים את אותו המוצר, באותה האחריות, לרוב גם באותו כסף. תבחר את הסוכנות שנותנת לך את השירות הטוב יותר ונמצאת קרוב יותר אליך.

דווקא בטויוטה יש מבצעים נקודתיים בסוכנויות משנה נבחרות (שנת אחריות רביעית ומבצעי מימון מקומיים)

בעקרון יש לי נסיון טוב עם דנאל בכפר סבא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

תודה רבה צביקה על התשובה.

יש הבדל משמעותי בין אוריס היבריד לטיוטה פריוס? שניהם 1.8 דגם 2015.

(ביצועים,שקט בנסיעה ארוכות (יש הרבה 40-50K בשנה),חוויות נסיעה,חלקים במחיר די זהה? וכו',אנחנו באים ממאזדה 6 בעיקר...)

האם אפשר להתקין GPS לקיים עם אפשרות להתקין IGO/WAZE (הכי עדיף) או מערכת מולטימדיה שלמה באירוס?

גם אם החלפתי למוצר אחר הם לא יעשו בעיות עם האחריות או משהו כזה?

אשמח לקישור של מולטימידה (IGO+WAZE) בארץ שמתאימה לרכב אירוס (בעיקר)/פריוס.

איפה אפשר למצוא חוות דעת על הסכונויות השונות?

בעיקרון דנאל מוטורס נשמע לנו טובים גם בהצעה וגם בניסיון העבר הקטן איתם

עם טויוטה קורולה 2009 הגיר היה דפוק לאחר חודש ימים ממועד הרכישה רק אני עליתי על זה ,אבא שלי לא האמין לי עד שעשו בדיקה במוסך ואימתו שיש נקישות/בעיה בגיר משהו כזה, דרשנו להחליף הכל והם עשו (טיפה אחרי "שיכנוע") .

עריכה אחרונה על ידי u1988
פורסם

אין לי הרבה מה להוסיף.

ישנה אחריות מלאה על המצבר ל-5 השנים הראשונות. בכוונתך להחזיק ברכב כ-5 שנים. ב-5 השנים הבאות תוכל להאריך את האחריות כל שנה/15K ש"ח בעלות של 300 שקלים (שחוזרים אחרי מספר קטן של תדלוקים) כך שאני לא רואה שום בעיה, מה גם שמדובר באחד הרכבים האמינים ביותר ועוד לא שמעתי על מישהו שהלך לו מצבר ב-5 השנים הראשונות.

אכן יש מצברים חלופיים ומשופצים בעלויות נמוכות מ-2000 ש"ח עם אחריות לשנה.

מבחניתך אין שום סיכון לדעתי אלא רק חסכון בהנחה שאתה אוהב את הרכב ומעוניין בו.

לעניין פריוס מול אוריס סטיישן - מכנית מדובר באותו רכב. מדובר במנועים, גיר ומצבר זהים לחלוטין. ההבדל הוא במעטפת.

לצערי לא יצא לי להתרשם מהאוריס מעבר להצצה על הדש בורד בסוכנות (את הפריוס רכשתי משומשת והאוריס חדשה והייתה יקרה מידיי בשבילי).

אם היא מתאימה לכם מבחינת נוחות, מרווח פנים והתנהגות כביש (יש לבצע נסיעת מבחן) אז היא בחירה מתאימה.

היתרון היחיד שאני רואה באוריס מול הפריוס הוא מערכת המולטימדיה המקורית שיש בה (בפריוס יש מערכת סינית כלשהי בהתקנה מקומית). המערכת המקורית בעלת יכולת MIRRORLINK שיכולה להסתנכרן עם הסמארטפון.

יחד עם זאת - כשקונים רכב חדש שעולה יותר מ-130K ש"ח לדעתי זה חסר משמעות כיוון שבמאות שקלים (או אלפים בודדים אם רוצים ממש להתפרע) ניתן להכניס מערכות מתקדמות ואיכותיות יותר או פחות שיאפשרו להריץ כל דבר בצורה טובה יותר.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

גם האוריס וגם הפריוס מגיעות עם מולטימדיה מקורית של טויוטה (Toyota Touch). מדובר באחת ממערכות המולטימדיה המקוריות היותר טובות שיש היום בשוק ולדעתי להוציא אותם לטובת מולטימדיה בהתקנה מקומית זה גובל בפשע נגד האנושות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא מבין את ההגיון בתשלום הביטוח למצבר.

הרי מי שקונה פריוס, בד"כ עושה יותר מ15K ק"מ בשנה.

אם הוא עושה 30K בשנה, זה כבר יוצא 600 ש"ח לשנה.

כפול 5 שנים (הזמן שבין תום האחריות למקסימום הזמן שניתן לבטח), זה כבר יוצא 3000 ש"ח.

ואם המצבר הולך בשנה ה11, אכלת אותה בגדול.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לא מבין את ההגיון בתשלום הביטוח למצבר.

הרי מי שקונה פריוס, בד"כ עושה יותר מ15K ק"מ בשנה.

אם הוא עושה 30K בשנה, זה כבר יוצא 600 ש"ח לשנה.

כפול 5 שנים (הזמן שבין תום האחריות למקסימום הזמן שניתן לבטח), זה כבר יוצא 3000 ש"ח.

ואם המצבר הולך בשנה ה11, אכלת אותה בגדול.

לשלם 600 כדי לבטח מוצר שעולה 10,000 זה הגיוני מאוד.

חוצמזה, ההנחה היא שמי שקונה רכב חדש, לא מתכנן להחזיק אותו יותר מ 10 שנים.

מי שקונה פריוס ישנה (כמוני) לוקח בחשבון שכשנגיע לותק של 10 שנים לא תהיה האופציה לבטח.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לא הבנתי את הטענה: "

ההנחה היא שמי שקונה רכב חדש, לא מתכנן להחזיק אותו יותר מ 10 שנים."

אני מדבר על מי שקונה רכב בן 5 ומחזיק אותו 5 שנים.

עלות ביטוח כוללת ל5 שנים האלו היא כ 3000 ש"ח.

ואז אתה צריך להתפלל שהמצבר ילך עד השנה העשירית ולא חלילה בשנה ה11.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

צודק, אני בדיוק במצב הזה ומקווה שהמצבר ילך לפני 10 שנים (הגעתי ל 7.5), בינתיים המצבר לא מראה סימני מצוקה. יש לרכב יתרונות וחסרונות, היתרון החיסכון העצום בדלק, אני חוסך בשנה 6,000 ש"ח בדלק (אחרי שקיזזתי את הביטוח), המצבר יושב חזק בצד של החסרונות, אם יהיה מזל הוא יגמר במסגרת 10 השנים הטובות ואם לא נחליף בצער על חשבוני.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

טעות שלי, אכן גם הפריוס תומכת בסנכרון סמארטפון מה שאומר שזה הבדל אחד פחות בין האוריס ולפריוס.

לעניין ביטוח המצבר - ביטוח זה ביטוח, יש לו עלות. הסבירות שהמצבר יילך בטווח שבין 5 ל-10 שנים לא קטנה. בכל מקרה זה כמעט וחסר משמעות, כיוון שמדובר ברכישה של רכב חדש.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...