Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא באמת מצפה שמישהו פה ידע לנבא אם המנוע ישאר אמין או לא, נכון?

היו מקרים של כאלה ששיפרו ולא קרה כלום, היו כאלה שלא שיפרו ובכל זאת היו להם בעיות במכלולים השונים.

אי אפשר לדעת מראש דברים כאלה. מה שכן אפשר לדעת הוא שמנוע ה-1.2 מיועד בבסיסו לחסכון בדלק.

באופן אישי לא הייתי נוגע במנוע הזה כי פוטנציאל השיפורים הוא מלכתחילה די נמוך.

פורסם

שיפור הספק המנוע מביא איתו באופן טבעי עומס גדול יותר על המכלולים השונים, ביניהם חלקי המנוע (למשל הטורבו והבוכנות) ותיבת ההילוכים. הטענה היא שחלקים אלה מתוכננים מראש לעומסים גדולים יותר ממה שהיצרן קבע למנוע ולכן לא יגרם נזק.

אחרים יאמרו שהיצרן לקח מרווחי בטחון כדי להמנע מבעיות עלולות לקרות באופן סטטיסטי, וצמצום מרווחי הבטחון האלה עלול להגדיל את הסיכוי שברכבך יתעוררו בעיות שמקודם אולי לא היו קורות.

בסופו של יום זו החלטה שלך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

תחשוב על זה ככה, מהנדסים חישבו איך לייצר את המכלולים במנוע ברמת המיקרונים בכדי שיעבוד הכי "עגול" ובצורה הכי מאוזנת שאפשר.

ברגע שאתה משנה דברים כאלו ואחרים אתה למעשה פוגע בחישוב של מהנדסי החברה שייצרה את המנוע.

אומנם רוב הסיכויים שלא תרגיש שום דבר חריג ברגע הראשון אך בסופו של דבר אתה משנה את איזון העבודה התקינה של המנוע וזה יתפרש לבלאי מואץ.

כשמדברים על שיפורי רכב ואף נכנסים לזה לעומק ואולי חלק מהאנשים שאכן נמצאים בתחום יחזקו את מה שאני אומר, אתה אומנם מוסיף כוח וממונט וכל שאר התוספות החיוביות, אך כשמגיעים לשלב של האחזקה פה ההתמקדות היותר בולטת.

רכב שמשופר היטב מתוחזק בהתאם.

לצורך העיניין, רכב מסוג גולף GTI שמשופר למרוצים לאחר שסיים את המירוץ הוא יעבור בדיקת תקינות כדי לראות שהכל עובד כשורה ומה שצריך להחליף מחליפים או מחזקים או במילה אחת תחזוקה.

כל שינוי שתעשה ברכב פוגע באמינותו בצורה כזו או אחרת.

עריכה אחרונה על ידי TheBox
פורסם

אני מאמין שהבחור בסך הכל רוצה לנסוע מהר יותר. זה לא שהוא קנה רכב מסלול מקצועי אשר קשה לשליטה והוא לא יודע לנהוג. אני קניתי רכב ספורטיבי, דחפתי בתוכו כמעט כל חלק אפשרי בכדי להוציא יותר כוח, לקבל אחיזה טובה יותר, בלימה טובה יותר וכו', רק לאחר מכן ביצעתי קורס בנורבו והשתלמויות בארץ. נשארתי בחיים עד ש"שיפרתי" את נהיגתי.

כמו שקודמיי כתבו, התוצאה תהיה בלאי מואץ, בכדי להאט אותו תצטרך להקדים את מרווחי הטיפולים בזמן/בקילומטרים. יש בארץ עשרות אם לא מאות מנועי 1.2T בעלי תוכנה, Tmc, Tuning Box אשר נהנים ללא תקלות מיותרות אך עדיין זהו סיכון מודע שתצטרך לחשוב אם לקחת אותו.

פורסם

לפי דבריו של CNX יש לא מעט מה לשפר במנוע שלך.

תכין כסף שיהיה תמיד לימים גשומים ותקלות שיכולות לצוץ להן פתאום:wink: לא נעים להכנס להוצאה של שיפור ולאחר מכן להתקע עם "תקלת הפתעה" וחוסר כספי לסדר אותה, מדבר מניסיון אומנם לא מעולם הכביש אלה מעולם השטח אך הסיפור דומה.

בכל מקרה תבין שאם אתה נכנס לעולם השיפורים תדע שזה ממכר יותר מהימורים וסמים, תמיד תרצה עוד ועוד, ממליץ בחום ללמוד לעומק איך מנוע פועל מה זה הספק מה זה ממונט איך עובדת תמסורת (גיר) וכ'ו...

במקרה שלך יש טורבו בהזרקה ישירה, ממליץ בחום להבין את הנושא לעומק ולדעת מה אתה עושה.

פורסם
אני מאמין שהבחור בסך הכל רוצה לנסוע מהר יותר. זה לא שהוא קנה רכב מסלול מקצועי אשר קשה לשליטה והוא לא יודע לנהוג. אני קניתי רכב ספורטיבי, דחפתי בתוכו כמעט כל חלק אפשרי בכדי להוציא יותר כוח, לקבל אחיזה טובה יותר, בלימה טובה יותר וכו', רק לאחר מכן ביצעתי קורס בנורבו והשתלמויות בארץ. נשארתי בחיים עד ש"שיפרתי" את נהיגתי.

אין קשר לנשארתי בחיים, יש קשר ללהוציא הרבה יותר מאותו הרכב בלי שיפורים, גם את תנהג עכשיו ב BMW עם הספק, מומנט, אחיזה ובלימה מטורפים, לא תדע להוציא 50% ממה שהרכב יודע לתת.

לשפר רק כדי לסוע לעקוף אותי בקו ישר? אם זה מה שנותן לך הנאה, סליחה שאני כותב את מילים אלו. לרוב האנשים לא יודעים מה הם מפסידים עד שהם לא עושים את הקורסים.

זה כמו לקנות מחשב XEON ב 15,000 שקל כי אתה משחק משחק שמחשב ב 3000 שקל יכול להריץ בלי בעיה ולהתלהב שיש לך מחשב ב 15K. אם לא תדע לנצל, פשוט אין טעם.

פורסם

זה נכון שמנוע זהה שנותן יותר כח ומומנט, הבלאי יגדל. במנוע, בטורבו, בתיבת ההילוכים, ובחלקים שסביבם.

אבל לא נכון, ששיפור שמבוצע בצורה אחראית "פוגע באיזון העדין". בצורה אחראית זה אומר כמה דברים, שלא אכנס אליהם כאן.

ועוד דבר: גם מי שלא יודע לנהוג טוב, וכדאי שילמד עוד, אבל זה לא קשור לכח המנוע, משום שבסביבות הכח שבסביבות ה-120 כ"ס, אין מה לעשות, יותר כח זה יותר מהנה. גם אם הבנאדם לא משתמש בכח הזה, אבל מרגיש שיש לו את זה שם אם הוא ירצה את זה.

• תוכן חדש...