Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כותב רק לידיעה, בלי כל קשר למקרה המדובר בשירשור.

ממיר יכול להתפרק ולסתום לגמרי את מעבר גזי הפליטה, ב 5 דקות.

זה קרה לי לפני שנים ברכב עם +/- 100.000 ק"מ.

האוטו נסע תקין לגמרי. ממיר התפרק מבפנים, צינור פליטה נחסם. מאותו רגע האוטו לא האיץ מעל 50 קמ"ש, סל"ד בניוטרל לא עלה מעל 3000 בלחיצה על הגז עד הסוף.

הוחלף ממיר, הכל הסתדר.

אתה צודק בוקי זה יכול לקרות בכל רכב בשלב כלשהו אבל אף פעם לא שמעתי על מנוע שהלך בגלל ממיר קטליטי סתום,מעבר לכך הרכב הגיע לטיפול 75K עם חריגה שהייתה ידועה לחברת הליסינג כי נחתם דוח נזק על כך,יוצא מזה שהמוסך היה צריך להיתייחס לרכב כאל רכב עם חריגה ולטפל בו בהתאם לזאת בכל המובנים,ואם חריגה יכולה לגרום נזק לממיר קטליטי (מה שנשמע לי קצת תמוה) אז המוסך היה צריך לטפל באותו חלק או להחליפו במידת הצורך וזה נכון לגבי כל חלק ברכב.

נשמע לי קצת תמוהה שממיר קטליטי יסתם עקב חריגה ושהרכב יסע תקין לחלוטין במשך 16 K ק"מ ולאחר 16 K ק"מ פתאום בבת אחת יתחיל לקרטע ולא יגיע אפילו ל10 קמ"ש ללא שום נורה בלוח השעונים ולקבוע שזה הלך מנוע כתוצאה מממיר קטליטי סתום.

שמעתי על רכבים עם ממיר קטליטי סתום שלא סחבו ושבנוסף נדלקה להם נורה בלוח השעונים,אבל לא שמעתי על מנוע שהלך עקב ממיר קטליטי סתום.

רק לי זה נשמע כמו שנאמר פה לפני כמו שיטת מצליח של חברת הליסינג על הלקוח או שיטת מצליח של המוסך על חברת הליסינג והלקוח?

לדעתי לפנות לאיגוד השמאים וגם ליבואן כדי לשמוע חוות דעת,משו פה מריח קצת מוזר...

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש למישהו הצעות אולי לשמאי טוב שיוכל לעזור לי בנושא הזה?

אני צריך שמאי מאיגוד המוסכים לפי מה שאמרו אני רשאי להביא שמאי מאיגוד השמאים לבוררות.

אני מאמין שיש פה קומבינה של שיטת מצליח, או של המוסך או של החברת ליסינג ואני צריך מישהו תותח שיידע את כל הניסיונות שלהם לשיטות מצליח..

מישהו מכיר?

פורסם

ממיר קטליטי סתום לרוב גורם לאיבוד נוזל קירור,יש סיכוי שהרכב התחמם?

אני עצמי עובד בחברת ליסינג- פה אנחנו לא בבוררות.

תקח בחשבון 2 דברים:

א. מי חתם על הדוח נזק?

ב. מי יוכל לשערך את הנזק במנוע הישן? ואם נזרק לפח?

כל דוח נזק מגובה בתמונות בדף השמאות, בקש לראות את התמונות.

ממליץ לך לא למהר,לקחת את הזמן ולוודא.

אגב,מדוע 12 אלף שקל? אין לכם מגבלת השתתפות עצמית?

האם על החלון של הרכב הייתה מדבקה שמורה מתי הטיפול הבא?

פורסם (נערך)

רכב ליסינג ברמת תחזוקה ממוצעת ומטה (לא הסוג) שהוזנח ולא טופל כראוי (לא במרווח הטיפולים הנדרש וכנראה שמו שם שמן סוג ז') בשילוב הבעיה הידועה ברכבי יונדאי של מעברי שמן צרים במיוחד שנסתמו מבוצה = מנוע מת טרם זמנו. לי יש רכב גם מקונצרן יונדאי והזהירו אותי בקנייה לעשות טיפולים כמו שעון ולהקפיד על שמנים ופילטרים מקוריים אם אני רוצה שהרכב ישרת אותי נאמנה. לגבי הצעת המחיר- יש זולות יותר ויש יקרות יותר. כיוון שאין יותר אחריות לא חייב לטפל במורשה (לא ברור היכן טופל הרכב).

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מי קבע שליונדאי יש מעברי שמן צרים יותר?

ואם יש להם מעברי שמן צרים יותר מדוע מרווח הטיפולים ב i30 הינו 20 אלף ולא 12? או 15?

מעברי שמן צרים יותר זה המצאה של מוסכניק ממוצע- כדי לשכנע את הלקוח שקנה מליסינג לעשות לו פלאשינג.

יש לי נסיום עם קרוב ל230 i30 ועוד כ 180 i35 שכולן בין 0 ק"מ ל 200 .

פורסם
ממיר קטליטי סתום לרוב גורם לאיבוד נוזל קירור,יש סיכוי שהרכב התחמם?

אני עצמי עובד בחברת ליסינג- פה אנחנו לא בבוררות.

תקח בחשבון 2 דברים:

א. מי חתם על הדוח נזק?

ב. מי יוכל לשערך את הנזק במנוע הישן? ואם נזרק לפח?

כל דוח נזק מגובה בתמונות בדף השמאות, בקש לראות את התמונות.

ממליץ לך לא למהר,לקחת את הזמן ולוודא.

אגב,מדוע 12 אלף שקל? אין לכם מגבלת השתתפות עצמית?

האם על החלון של הרכב הייתה מדבקה שמורה מתי הטיפול הבא?

הרכב לא התחמם כלל, הוא תמיד היה קו אחד מתחת לאמצע בחום מנוע, גם לא נדלקה שום נורה בשום שלב בדרך (גם כשהמנוע שבק).

א. מה זאת אומרת מי חתם על הדו"ח נזק? שמילאתי? אני שהייתה חריגה בק"מ, זה הדו"ח נזק שמולא.

ב. חברת הליסינג לא נתנה לי אפשרות לראות את המנוע הישן ולשערך את הנזק לפני התיקון, הם פשוט תיקנו ושלחו חשבונית חודש אחר כך..

אם הוא נזרק לפח זה קצת מוזר, שילמתי על מנוע חדש, תביאו לי את המנוע הישן, שאני אוכל לבדוק אותו בעצמי או אפילו לגרוט אותו בעצמי ולקבל עליו 100-200 ש"ח..

ישנן תמונות שנשלחו אליי והן בשחור לבן באיכות מאד ירודה, אי אפשר להבין על מה שאני מסתכל בכלל..

אין לי מושג על מה ולמה החיוב הוא 12,000 זה מה שאני מנסה להבין, אף אחד לא נותן לי תשובות..

אני אציין עוד משהו,

הרכב חזר אליי לאחר חודש, עם עוד 730 ק"מ על מד האוץ + מסמכים אישיים (אישורי מחלה) של אחד העובדים של החברת ליסינג,

הרופא שחתום על המסמך כלל לא נמצא בסמוך לאיזור המוסכים בהם הרכב טופל,

מאיפה לי שעובדי חברת הליסינג לא עשו נסיעות אישיות עם הרכב וגרמו לנזק נוסף?

חודש לאחר כל הבלאגן הרכב נכנס למוסך שוב מכיוון שהיו רעשים מהמנוע, התגלה שלא היה טיפת שמן + תושבות מנוע היו משוחררות, אבל הוא לפני חודש יצא מהחלפת מנוע!?!?! על הדברים האלה עוד לא קיבלתי תשובות, ורק דרישה לחיוב.

על שמשת הרכב אין מדבקה עם "הטיפול הבא".

אגב, אם בוצע טיפול 75 בחריגה ובוצע ב84,500 - היה חייב להתבצע גם טיפול 90 ורק לאחר מכן טיפול 105.

האם בוצע טיפול 90?

טיפול 90 בוצע לאחר שהרכב שבק חיים, קרי, ב-84,500 הרכב עבר טיפול 75,000 שהיה בחריגה.

למיטב הבנתי ולאחר התייעצות עם מוסך מאד מוכר ומכובד במרכז נאמר לי שהטיפול הבא הוא 15,000 ק"מ לאחר מכן או שנה מה שבא קודם.

זאת אומרת שהטיפול הבא אמור היה להיות ב99,500 ק"מ ואף אחד לא ציין בפניי אחרת.

הייתה חריגה של 3,000 ק"מ בערך מהטיפול הזה, זאת אומרת שהגעתי ל-102,000 ואז הרכב שבק חיים.

כשהרכב היה במוסך הם אומרים שביצעו טיפול 90, טיפול 105 וטסט".

למעשה היו לנו שתי חריגות,

הראשונה 75,000 - 84,500 = חריגה של 9,500 ק"מ

השניה 84,500 - 102,000 = חריגה של 3,000 ק"מ

כמו שאמרתי, דיברתי עם מוסך מכובד ומוכר במרכז ואמרו לי שהחריגות הללו לא קריטיות ברמה של "מנוע שובק".

על אחת כמה וכמה, הרכב עבר טיפול ב-84,500 ואף אחד לא אמר שיש בעיה ולא בדק אם יש בעיה, לא התייחסו לרכב כרכב בחריגה כנראה וטיפלו בו ככה על הדרך.

פורסם (נערך)

יש טפסי שינוע - תאריך ושעה שבה נאסף הרכב ומצב הדלק.

אני עוד לא נתקלתי בתעבורה כזאת של רכב שלא על גרר.

כיצד תדלקו את הרכב? האם יש דלקן? 730 ק"מ זה 2 מיכלים מלאים.

תקשיב, אף אחד לא חייב לך את המנוע הישן- וגם למה לא ביקשת? היית בא ומרים עם מלגזה את הישן ומפנה אותו?

אתה בכיוון נכון-אל תכנס לזוטות, כמובן שההבטחה שלי חעזור לך הינה עומדת בתוקף.

האם הרכב נגרר או נלקח בנסיעה?

האם קיבלת חלופי?

חברת ליסינג לא משעבדת רכבים בלי להחזיר ללקוח עד התשלום- הרי אתה נוסע ברכספב שלהם כרגע.

אגב,החריגה בוצעה אצל הנהג הקודם (מדוע לא להפיל עליו את התיק? )

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם
יש טפסי שינוע - תאריך ושעה שבה נאסף הרכב ומצב הדלק.

אני עוד לא נתקלתי בתעבורה כזאת של רכב שלא על גרר.

כיצד תדלקו את הרכב? האם יש דלקן? 730 ק"מ זה 2 מיכלים מלאים.

תקשיב, אף אחד לא חייב לך את המנוע הישן- וגם למה לא ביקשת? היית בא ומרים עם מלגזה את הישן ומפנה אותו?

אתה בכיוון נכון-אל תכנס לזוטות, כמובן שההבטחה שלי חעזור לך הינה עומדת בתוקף.

האם הרכב נגרר או נלקח בנסיעה?

האם קיבלת חלופי?

חברת ליסינג לא משעבדת רכבים בלי להחזיר ללקוח עד התשלום- הרי אתה נוסע ברכספב שלהם כרגע.

אגב,החריגה בוצעה אצל הנהג הקודם (מדוע לא להפיל עליו את התיק? )

לא קיבלתי לידי שום טופס שינוע כלשהוא..

יש דלקן, המנהלת האדמיניסטרטיבית שלי לא הוציאה עדיין פירוט דלקן על הרכב הזה.

ביקשתי ממנה להוציא השבוע, מקווה שייצא עד אמצע השבוע הקרוב כדי להבין האם תדלקו בדלקן או לא.

לא ביקשתי כי את החיוב (ובכלל ההבנה שהוחלף מנוע) קיבלתי לפני חודש בלבד, כחודשיים וחצי לאחר ביצוע העבודה..

ואם הייתי יודע שישנו חיוב כה גדול הייתי עושה מה שצריך בשביל לקחת את המנוע ולבדוק בעצמי.

אני מודה לך מאד על העזרה! באמת! שלא תבין לא נכון, אני פשוט מעלה את כל השאלות שעולות לי בראש..

הרכב נגרר מהמקום בו הוא שבק,

קיבלתי לידי דו"ח קריאות למוקד של חברת הליסינג, רשום שהרכב נלקח בק"מ X ורשום שהרכב נמסר בק"מ X + 730 ק"מ.

קיבלתי רכב חלופי (שגם שם היו בעיות והייתי צריך עצמאית ליסוע חצי שעת נסיעה לכל כיוון רק בשביל לאסוף את הרכב בשעה 01:00 בלילה), אבל זה כבר סיפור אחר..

אני יכול לנסות, אבל זה לא כלכך מעניין את חברת הליסינג, הם רוצים כסף.. הנהג הקודם לא עובד בחברה כבר כמעט שנה ולכן אין לו שום אינטרס להגיד "חרגתי" (אם בכלל היא זוכרת משהו).

ושוב,

תודה רבה על העזרה! אני מאד מעריך את זה!

פורסם

אין דבר כזה לא זוכר- אפשר לאתר לפי קריאות תדלוק של הדלקן עד איזה ק"מ היה הרכב אצלו.

קיבלת עצה בחינם,תשתמש בה.

עזוב כרגע את הליסינג- תדאג לא לשלם על נזק שלא אתה גרמת.

פורסם
מי קבע שליונדאי יש מעברי שמן צרים יותר?

ואם יש להם מעברי שמן צרים יותר מדוע מרווח הטיפולים ב i30 הינו 20 אלף ולא 12? או 15?

מעברי שמן צרים יותר זה המצאה של מוסכניק ממוצע- כדי לשכנע את הלקוח שקנה מליסינג לעשות לו פלאשינג.

180 i35 שכולן בין 0 ק"מ ל 200 .

הנציג הטכני של הרץ (אוטו סנטר) הזהיר אותי במכירה. אצלי מדובר בשנת 2009 (עד השנה הזו כולל,טיפולים כל 15,000 או שנה מ 2010 כל 20,000 או שנה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הנציג הטכני של הרץ (אוטו סנטר) הזהיר אותי במכירה. אצלי מדובר בשנת 2009 (עד השנה הזו כולל,טיפולים כל 15,000 או שנה מ 2010 כל 20,000 או שנה).

לא הייתי סומך באימרה כזאת על נציג של הרץ .שספק אם טיפל אי פעם ברכב כזה.

ההמלצה שלך טובה בכל רכב להקפיד ואף לדעתי להקדים כשניתן את הטיפולים.

פורסם (נערך)

סיפור מסריח לגמריי.

למה שלא תשלח את כל התיעוד ותתלונן עליהם באיגוד המוסכים?

אין קשר בין ממיר קטליטי, לבין טיפול תקופתי, לבין תושבות מנוע.

ולגבי מעברי שמן ביונדאי, לא פתחתי ולא ראיתי מנוע של יונדאי בחיים אבל מה שכן נסעתי על עשרות אקסנטים שגמעו מאות אלפים והמנוע נשמע כמו שעון שווצרי.

מערבבים פה יותר מידי דברים.

מעבר לכך שלא יקרה לרכב כלום על חריגה של 3000 קמ בטיפול תקופתי.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

מסכים אם כל מילה שcolauti 9 אמר,

הרכב הוזנח ולא טופל בזמן וכמו שצריך.

כבעל יונדאי אני מחליף שמן כל 10K ק''מ ולא 15K-20K.

לגבי הסיפור המנוע והממיר הקטליטי, נשמה כמו חרטה גדולה.

פורסם

לא טופל בזמן בעקבות טעות של הלקוח שחרג מטיפול- חברת הליסינג לא דחו לו את הטיפול.

הוראות היצרן קובעות כל 15 שמן בתקן x הליסינג משתמש בתקן x .

אני מחליף שמן כל 5 עם פילטר מקורי או לחילופין כל 3 חודשים.

לדעתך גם חברת הליסינג תעשה זאת?

• תוכן חדש...