Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הם לא יבחינו בך כשאור הערפל האחורי פעיל, הם לא יבחינו בך עם ארבעה וינקרים. לפעמים עדיין יותר חשוב להיות בוואטזאפ גם כשערפילי מאשר להתמודד עם מזג אויר קיצוני.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מסכים. לפעמים פנס ערפל בודד יכול אולי לא להראות מספיק טוב מכל מיני סיבות. כשיש עוד שני פנסים בצבע שונה מהבהבים, הסיכוי שיבחינו בך גבוהה יותר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • אחראי פורום
פורסם

אני בעד מה שניתן לעשות כדי למשוך את תשומת ליבם של שאר הנהגים, ברמת ההבהוב או איתות כמובן, לא לעמוד על האוטו ולנפנף בדגלים.

לא כולם מורידים מהירות בערפל כבד, לא כולם נזהרים מספיק אם יש שלוליות גדולות.

אני רואה לא מעט שמפעילים איתות אזהרה אם יש פתאום האטה מסוכנת, מבחינתי זה אותו מקרה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אגב, ברכבים אמריקאיים שיובאו ביבוא אישי אין פנס ערפל אחורי.

גם בדודג' ראם שלי, למרות התקינה האירופאית שלה - פנסי ערפל קדמיים בלבד

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לא מיותר ולא שום דבר , רכבי משא למינהם מחויבים ב4 איתותים בערפל ומחויבים להאט במהירות.

משא כבד / משא גורר /משא אחר /משא קל.

חוץ מזה לא לכל רכב יש פנסי ערפל האמת שלרוב הגדול אין , זה שאנשים זוחלים זה כבר סיפור אחר אבל האיתות חובה בטנדר.

הרי ישראל הולכת לפי חוקי התנועה והתחבורה של האיחוד האירופי לא?

Mercedes Benz Vito V6T 3.2 2015

Chevrolet Silverado 2500HD 2014

פורסם

פנסי ערפל אחוריים יש בכל כלי הרכב - זה חובה.

לגבי רכב כבד - באירופה הם מחויבים באיתות כפול? מה לגבי רכב פרטי?

פורסם

למה אתה מתעקש לחינם?

דודג' ראם - אין פנס אחורי.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אפשר להדליק את ארבעת המאותתים בזמן ההאטה בכניסה לערפל, בדומה למנהג (המבורך כשלעצמו) להפעיל את המאותתים בהאטה דרסטית בגלל עומס תנועה.

לשימוש לאורך זמן בנסיעה בערפל - זה מבלבל ועדיף להסתפק באור הערפל האחורי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אם הם לא יבחינו בך כשאור הערפל האחורי פעיל, הם לא יבחינו בך עם ארבעה וינקרים. לפעמים עדיין יותר חשוב להיות בוואטזאפ גם כשערפילי מאשר להתמודד עם מזג אויר קיצוני.

לא מדוייק,

מערכת הראייה האנושית, או יותר נכון החלק במוח האחראי לעיבוד תמונה, פועל בשיטה דיפרנציאלית.

שינויי חדים \ תנועה מהירה \ היבהוב לצורך העיניין, זוכים להקצאת משאבים גבוהה יותר בתשומת הלב שלנו מאשר שינויים איטיים.

זו הסיבה גם שרכבי חירום לא נוסעים עם אור כחול\אדום דלוק קבוע על הגג אלא היבהוב (מי אמר דיסקו?)

לכן אורות מהבהבים בהחלט תורמים תרומה לא מבוטלת לניראות. אני אישית בעד.

יום טוב גם לך

פורסם
פנסי ערפל אחוריים יש בכל כלי הרכב - זה חובה.

אין בכל כלי הרכב.

עלה פה כבר משתמש שאין לו בדודג' ראם פנס ערפל אחורי.

באופנוע שלי, לצערי, גם אין פנס ערפל אחורי.

יותר גרוע מזה, באופנוע שלי גם אין אופציה לארבעה מהבהבים.

לעיתים כאשר הערפל בעמק הוא גדול וסמיך אני נוסע בנתיב הימני ומוסיף איתות ימינה בגלל שאין לי אופציה אחרת.

פורסם
לא מדוייק,

מערכת הראייה האנושית, או יותר נכון החלק במוח האחראי לעיבוד תמונה, פועל בשיטה דיפרנציאלית.

שינויי חדים \ תנועה מהירה \ היבהוב לצורך העיניין, זוכים להקצאת משאבים גבוהה יותר בתשומת הלב שלנו מאשר שינויים איטיים.

זו הסיבה גם שרכבי חירום לא נוסעים עם אור כחול\אדום דלוק קבוע על הגג אלא היבהוב (מי אמר דיסקו?)

לכן אורות מהבהבים בהחלט תורמים תרומה לא מבוטלת לניראות. אני אישית בעד.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

פורסם
למה אתה מתעקש לחינם?

דודג' ראם - אין פנס אחורי.

אין בכל כלי הרכב.

עלה פה כבר משתמש שאין לו בדודג' ראם פנס ערפל אחורי.

באופנוע שלי, לצערי, גם אין פנס ערפל אחורי.

יותר גרוע מזה, באופנוע שלי גם אין אופציה לארבעה מהבהבים.

לעיתים כאשר הערפל בעמק הוא גדול וסמיך אני נוסע בנתיב הימני ומוסיף איתות ימינה בגלל שאין לי אופציה אחרת.

אוקיי, מקבל את ההערות. אצל רוב כלי הרכב.

פורסם

בהתחלה חששתי שהוא עומד תקוע על הנתיב, נבהלתי ובלמתי קצת. כשהתקרבתי קצת יותר, הבחנתי שהוא נוסע, אבל בנוסף לפנס ערפל האחורי הפעיל גם את האיתותים.

אז השאלה שלי היא: נראה לכם הגיוני

להבהל במצב שדורש לבלום "קצת" נראה לי לא הגיוני.

אני חושב שאם אתה לחוץ בנהיגה רצוי אולי שתנקוט בצעדים שיעזרו לך להיות יותר רגוע, מהדרכת נהיגה מתקדמת לכביש (לא מרוצים ושליטה ברכב) ועד סיוע בכלים של CBT. זה לא סביר להבהל מטנדר עם 4 אורות מהבהבים, גם לא בערפל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה יכול להיות ההבדל בין תאונה ולא. בערפל כבד כל אמצעי תאורה שיכול להזהיר על המצאות כלי רכב זה מעולה. לא מדבר על היסטריה של נהגים שבטיפת הלחות הראשונה מדליקים צקלאקות אבל אורות מהבהבים בערפל כבד זה חובה. ראיתי שגם ניידות משטרה מפעילות את המהבהבים שלהם בערפל.

• תוכן חדש...