Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חישוב ירידת ערך כהוצאה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהרבה שירשורים אנשים מחשבים "ירידת ערך" כהוצאה על הרכב בדיוק כמו דלק/ טיפולים וכו'.

לאדם פרטי שלא מדווח לרשויות על נכסיו, באמת לא מובן לי למה ירידת ערך הינה הוצאה.

למשל, היו לי בבנק 140 אלף ש"ח.

קניתי רכב ב 100 אלף ש"ח.

ביטוחים, דלק, טיפולים עלו לי 40 אלף ש"ח.

ירידת ערך של 50 אלף ש"ח. (כלומר שווי הרכב הוא 50 אלף ש"ח)

לאחר 3 שנים החלטתי למכור את הרכב.

החישוב הוצאות שלי (בפועל, אפשר להתייחס לזה כשורה בפעולות בבנק) הוא 140-100-40+50 כלומר ביזבזתי 100 אלף על רכב ועוד 40 אלף על אחזקה, וקיבלתי 50 אלף ש"ח ממכירת הרכב.

לעומת זאת חישוב השני הוא 140-100-40-50+50. ה50 באדום זה ההוצאה כביכול של הירידת ערך. אבל לא כך המצב כי זה לא שהוצאתי 50 אלף ש"ח על ירידת הערך, אלא להפך, קיבלתי 50 אלף כי הרכב עדיין שווה ערך.

כלומר ע"פ החישוב, אמורים להיות לי בבנק 0 ש"ח למרות שלא כך המצב.

שוב פעם אני מזכיר שמדובר על אדם פרטי בלי חישובי פחת וכו'.

אשמח להערות והארות בנושא.

פורסם (נערך)

בהנהלת חשבונות, פרט לחשבונות הקלאסיים של הכנסות (Income) והוצאות (Expense) ניתן להגדיר חשבון נוסף שהוא נכסים (Assets).

נכס הינו כל דבר שיש ברשותך שהוא בעל ערך שניתן לחליפו בכסף (כלומר להקטין את חשבון הנכסים ולהגדיל את חשבות ההכנסות).

רכב הוא גם נכס, כי אחרי שימוש ניתן למכור אותו, אומנם במחיר נמוך יותר ולכן הוא לא נכס להשקעה לדוגמא.

לצורך הפישוט נסמן את החשבונות באותיות I להכנסות, E להוצאות ו A לנכסים. ועל מנת לפשט עוד יותר, נניח ש E מכיל רק הוצאות רכב (אידיאלית יהיו לך הרבה קטגוריות של הוצאות תחת חשבון הוצאות על מנת לנטר כמה עולה לך כל דבר, אבל מכיוון שאנחנו מדברים רק על רכב אז אני מרשה לעצמי לוותר על כל שאר הקטגוריות).

המצב ההתחלתי שלך הוא

I = 140000

E = 0

A = 0

אחרי שרכשת רכב, חייבת את חשבון ה I ב 100אלף וזיכית את חשבון ה A ב 100אלף, כלומר

I = 40000

E = 0

A = 100000

כלומר כאט יש ברשותך נכס שהשווי ההתחלתי שלו היה 100אלף. נניח שהרכב מאבד 30% בשנה הראשונה, ועוד 10% על כל שנה נוספת (שוב זה חישוב גס בשביל שיסתדר עם הודגמא שלך), כלומר מיד אחרי רכישת הרכב את חייבת את חשבון ה A שלך וזיכית את חשבון ה E שלך כלומר

I = 40000

E = 30000

A = 70000

כלומר כרגע השווי העצמי שלך הוא 110 אלף (40+70), כלומר זה הכסף שיהיה נזיל במקרה ותמכור את כל הכנסים שלך.

אבל מכיוון שגם דלק וטיפולים עולים לך כסף, וכל שנה אתה מאבד עוד 10אלף ירידת ערך, אחרי 3 שנים המצב הוא כזה:

I = 0

E = 90000

A = 50000

(40 אלף הלכו על דלק וטיפולים, ועוד 10 פעמיים (על השנה השניה והשלישית) כירידת ערך).

ולכן נשארת עם נכס שהשווי שלו הוא 50אלף, ועם תמכור אותו עכשיו תקבל כסף נזיל בשווי 50אלף.

כלומר אחרי מכירת הרכב המצב שלך יהיה

I = 50000

E = 90000

A = 0

ולכן מבחינה חשבונאית, הוצאת 50אלף על ירידת ערך וזה יחשב כהוצאה לכל דבר (חייבת את חשבון ה A וזיכית את חשבון ה E). מכיוון שמתכתחילה לא "ביזבזת" 100אלף על רכב, אלה רכשת נכס (הפכת כסף נזיל לנכס), בגלל זה ירידת ערך מחושבת כהוצאה (כי בפועל זה כסף שאתה מאבד).

זה יכול להיות קצת מסובך למי שלא מכיר הנהלת חשבונות בסיסית, ומה המשעמות של חיוב וזיכוי חשבונות מיוחדים (כגון נכסים או חשבונות Investment או Liability).

מקווה שעזרתי.

עריכה,

כמובן שניתן לנתח את אותו המצב רק עם חשבון הכנסות וחשבון הוצאות, בלי לערב חשבון נכסים. ואז אחרי שקנית את הרכב ושילמת על דלק וטיפולים, אז אתה מחייב את חשבון ה I ומזכה את חשבון ה E ב 140אלף, ואחרי שמכרת את הרכב אתה מחייב את חשבון ה E ומזכה את חשבון ה I ב 50אלף, ואז זה מסתדר עם החישוב הראשון שלך.

אבל מכיוון שכל הפואנטה של חשבון הוצאות שהוא תמיד גדל ולא קטן, כלומר ניתן רק לזכות אותו ולא לחייב אותו (אתה לא יכול לעשות הוצאה "שלילית" קריא לקנות משהוא ולקבל על זה גם כסף [פרט לזיכויים שזה מקרה מיוחד, אבל זיכוי לרוב מגיע על מנת לבטל חיוב]) ולכן לא נכון להתסכל על זה ככה.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

כאשר אני רוצה לדעת כמה כסף עלה לי השימוש ברכב, לא מעניין אותי בכמה רכשתי את הרכב (כמובן ללא הוצאות מימון וכו', אז החישוב אחר) אלא מה ירידת הערך בלבד. זה הרי לא משנה אם רכשתי מכונית במיליון שקל או מאה אלף שקל אם לאחר שנה מכרתי וירידת הערך הייתה 20 אלף שקל בשני הרכבים. בשני המקרים, שווי השימוש שלי ברכב עמד על 20 אלף שקל בשנה. לזה כמובן תוסיף הוצאות שוטפות וקבלת את ההוצאה שלך על הרכב.

פורסם

איזה בלאגן עשיתם מחישוב הגיוני ופשוט.

זה שקנית רכב ב-140 אלף לא הופך את הקנייה להפסד מלא של כל הכסף מכיוון שכרגע יש בידך נכס ששווה 140 אלף.

אחרי שמכרת אותו ב-50 אלף זה מה שנשאר לך ביד. כלומר הפסד ירידת הערך במקרה זה הוא 90 אלף והוא הוצאה לכל דבר ועניין מכיוון שזהו שווי השימוש ברכב שקנית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אוקיי הבנתי, אבל אם הרכישה התבצעה במזומן, כלומר עכשיו ירדו לי 100 אלף מהחשבון ורק עוד X שנים אני אראה הסכום מהמכירה. מדובר פה על הוצאה חד פעמית גדולה בניגוד להוצאות כגון טיפולים ודלק שאלה הוצאות שוטפות אשר ניתן לפרוס אותן על X זמן פר שנה או חודש.

או שעדיף לקנות בתשלומים כדי להמנע מאותה הוצאה כספית גדולה?

פורסם

התשובה לשאלתך קשורה לאופי שלך, ליכולת התשלום ולחישוב כלכלי של ריביות.

אם לא מפריע לך התשלום החודשי, קנה בתשלומים. אם אין לך יכולת להוציא בבת אחת את כל הסכום, קנה בתשלומים. אם לא מפריע לך הריביות על התשלומים, קנה בתשלומים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
כאשר אני רוצה לדעת כמה כסף עלה לי השימוש ברכב, לא מעניין אותי בכמה רכשתי את הרכב (כמובן ללא הוצאות מימון וכו', אז החישוב אחר) אלא מה ירידת הערך בלבד. זה הרי לא משנה אם רכשתי מכונית במיליון שקל או מאה אלף שקל אם לאחר שנה מכרתי וירידת הערך הייתה 20 אלף שקל בשני הרכבים. בשני המקרים, שווי השימוש שלי ברכב עמד על 20 אלף שקל בשנה. לזה כמובן תוסיף הוצאות שוטפות וקבלת את ההוצאה שלך על הרכב.

+ 1

מלבד רכיב נוסף של עלויות ריבית אם לקחת הלוואה כדי לרכוש את הרכב, או הפסד ריבית אם היה לך את הכסף לרכוש את הרכב ללא הלוואה אבל הפסדת ריבית שיכולת לקבל בהשקעת אותו הסכום.

היום הריבית במשק מאד נמוכה, לכן החשיבות היא אכן בעיקר לירידת הערך של הרכב, כל עוד הפער במחיר הרכבים סביר. בפער בין מיליון ש"ח למאה אלף ש"ח, יש כבר משקל רציני לריבית.

מעבר לכך יש הוצאות שוטפות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...