Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נמאס לי לשלם על פילטר שמן מקורי 100 ש"ח רק בגלל שיש עליו מדבקה של דייהטסו.

ספציפית זקוק לפילטר שמן, פילטר אוויר ופילטר דלק עבור שרייד 99 מנוע 1300 84 כ"ס גיר ידני.

עריכה אחרונה על ידי אספ
פורסם

אני מאמין שמדובר ב DENSO, ערוך חיפוש בגוגל תמונות ותחפש את שם היצרן על הפילטרים.

למרות שאני לא בעד שימוש בפילטרים תחליפיים, ישנן לא מעט חברות גדולות ומוכרות שמייצרות פילטרים, כנראה שגם באיכות טובה דייה. MANN Filters היא דוגמה טובה לכך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כנראה שמאותה סיבה שכלב מלקק לעצמו את הביצים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

איתמר המחיר מוגזם לדעתי אך בשביל לחסוך 50 ש"ח לא אשים פילטרים לא מקוריים.

תודה על ההכוונה לדנסו, אך באתר שלהם בכלל לא מופיע רכב בשם דייהטסו.

יכול להיות שהרכב נמכר תחת שם אחר בחלקים אחרים של העולם(טויוטה אולי?) ?

עריכה אחרונה על ידי אספ
פורסם

אל תשכח שמדובר בחברה שכבר לא מייבא רכבים לארץ ובדגם שלא חובה ליבואן(טלקאר) להחזיק חלפים בשבילו.

זה כמו שמישהו עם רובר יתלונן מדוע החלפים המקוריים לרכב כל כך יקרים.

רק אתה יכול להחליט איפה אתה חוסך,אבל לדעתי אתה חותך בבשר החי ולא במת.

כדאי לך לשבת לבדוק לאן הולך הכסף המיותר על הרכב כמו:תוספים או פדנטית יתר,כמו:החלפת פלאגים פעם בשנה ללא קשר לק"מ או מעבר לפילטר אויר מקורי או איכותי שלא מצריך החלפת כל טיפול.

פורסם

אני קונה את הפילטר המדובר (שרייד 2000) בכ 60-70 שח (רוצה להגיד בכלל 45 אבל כנראה שאני מתבלבל עם משהו אחר).

אבדוק יותר מאוחר ואכתוב.

פורסם
איתמר המחיר מוגזם לדעתי אך בשביל לחסוך 50 ש"ח לא אשים פילטרים לא מקוריים.

תודה על ההכוונה לדנסו, אך באתר שלהם בכלל לא מופיע רכב בשם דייהטסו.

יכול להיות שהרכב נמכר תחת שם אחר בחלקים אחרים של העולם(טויוטה אולי?) ?

יצרן OEM לא יפרסם בדיוק למי ומה הוא מייצר. הנה דוגמה לפילטר שמן מקורי של דייהטסו שמיוצר על ידי DENSO.

פילטר מבית טוב עולה כמה עשרות שקלים, לא בהכרח 90-100 כמו פילטר מקורי אבל לא רחוק משם. אין מה לעשות, על איכות ומותג משלמים. לשיקולך.

img61724500.jpg?_ex=128x128

פורסם
שאלה: איך עבור מסנן שמן מקורי של דייהטסו דורשים 100 כאשר מלקורי יונדאי דורשים 40?

למה פי 2.5 יותר יקר?

אני הייתי קונה ב50 ש"ח.

כנראה החנות שאתה קונה בה יקרנים.

פילטר אוויר מקורי היה עולה לי 70.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
יצרן OEM לא יפרסם בדיוק למי ומה הוא מייצר. הנה דוגמה לפילטר שמן מקורי של דייהטסו שמיוצר על ידי DENSO.

פילטר מבית טוב עולה כמה עשרות שקלים, לא בהכרח 90-100 כמו פילטר מקורי אבל לא רחוק משם. אין מה לעשות, על איכות ומותג משלמים. לשיקולך.

מסכים עם חלק מהדברים.

יישנם ייצרנים שלא יוצאים בראש חוצות אבל מציינים באתר שלהם שהם ייצרני משנה עבור מספר ייצרני רכב. יישנם ייצרני OEM אשר מציינים על שיתוף פעולה עם ייצרני הרכב בפיתוח מכלול X או פריט Y ולך נותר רק להסיק מסקנות.

בחלק מהמכלולים ברכב לפעמים ניתן למצוא הטבעה או סימן אחר של ייצרן OEM לדוגמא מערכת הבלמים בגולף דור 5 כמעט על כול חלק יש סימן זיהוי של חברת ATE.

לפעמים בספרות ייצרן הרכב מצויין שם הייצרן של חלק מסויים מסיבות שונות ויש לפי שפע דוגמאות של הייצרן VAG.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...