Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום

בשעה טובה אני רוכש מכונית - די, נגמר הכוח לאוטובוסים ולבקש טובות מההורים.

על הפרק :

אלמרה פרפקט מנוע 1600 שנת 2001 אוטומאטית

או

לאנטיס מנוע 1600 שנת 2000 אוטומאטית

אם תוכלו לייעץ מניסיון מה טוב - כל עצה מתקבלת בברכה

דרך אגב - השיקולים -

תקציב - עד 65,000 שח (אפשר לקחת בחשבון מחירים גבוהים יותר לאור הורדות מחיר בקניה )

נוחות - עד כמה שניתן לבקש מיפנית .

מרווח - מאוד חשוב (לא כל כך לנוסעים כמו לנהג)

אמינות - לא מחפש לפגוש את המוסכניק בכלל - רוצה להכיר אותו רק בטיפולים הקבועים.

חסכוניות עד כמה שניתן בדלק ושאר ההוצאות.

זהו

אם יש לכם הצעות נוספות אנא פרטו

דרך אגב - את הלאנטיס ראיתי אבל את האלמרה פרפקט עדיין לא.

אם למישהו יש קישור לתמונות שלה (אני פשוט לא מצאתי) זה יעזור לי מאוד .

ואם כבר אז על הדרך גם תמונות של הלאנטיס מדגם המדובר _כל מה שראיתי היה משנת 2002 ומעלה.

המון תודה .

פורסם

האלמרה פרפקט תהיה עדיפה בכמעט כל מובן. גם מחירי הביטוח זולים יותר. אני חושב אבל שבאותה השנה זה כבר מנוע 1800 (שזה אפילו יותר טוב). הנוחות טובה ליפנית מאותו השנתון, המרווח טוב גם הוא. האמינות טובה מאוד. הוצאות דלק - הלנטיס די זללנית כך שאני מאמין שהאלמרה תהיה טובה לא פחות או אפילו יותר גם במנוע 1800.

ותר על הלנטיס, היא לא שווה את זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם אני חושב שהאלמרה תהיה רכישה עדיפה (בנוסף היא פחות המונית, בטוחה ומודרנית מהלנט{איכ}ס). מנוע ה-1.6 קצת קטן עליה ולכן בטח גם היא כמו הלנטיס 1.6 תשתה מעט אך בכל זאת אני לא חושב שזה משפיע במידה כזו קריטית שבשל זאת יש לרדת מהרכב. בקיצור, אם אלו 2 האלטרנטיבות היחידות אז לך על הניסן (שבסה"כ נחשבת לאחת מהאופציות הטובות יחסית למשפחתומטיות שהיו ב2001).

פורסם

היי - תודה לכם

רצתי עוד לדעת מדוע אתם חושבים שהאלמרה במנוע 1800 תהיה טובה יותר ופחות אוכלת דלק

הרי זה מנוע גדול יותר - לא?

בקשר לאופציות - ובכן - אם יש לכם הצעות אחרות - אשמח לקבל חוות דעתכם

נראה לי שאני לא מוכן לרדת משנתון 2000 ואני מחפש מרווח ככל האפשר - כמעט רציתי להגיד נוחות - אבל אז בטח הייתם מפנים אותי לצרפתיות - ובכן כפי שאמרתי אני לא רוצה לראות מוסכים בכלל - פשוט לתדלק ולסוע .

דרך אגב - יש לכם תמונות אולי

תודה

פורסם

ישנן מכוניות טובות יותר שיענו לבקשתך.

האפשרות הטובה ביותר היא היונדאי סונטה,נדמה לי ששנת 2000 נכנסת בתקציב, אולי אפשר לגרד אפילו 2001.

המכונית מרווחת מאוד, בעלת מנוע 2 ליטר(ההבדל בצריכת הדלק בין 2 ליטר ל1.6 לא גדול כ"כ כמו שאתה חושב-הכל תלוי בצורת הנהיגה שלך), די נוחה, ותהיה אמינה כמיטב המסורת של יונדאי.

פורסם
היי - תודה לכם

רצתי עוד לדעת מדוע אתם חושבים שהאלמרה במנוע 1800 תהיה טובה יותר ופחות אוכלת דלק

הרי זה מנוע גדול יותר - לא?

אנחנו (ארשה לעצמי לדבר בלשון רבים שכן לדעתי רוב יושבי הפורום יסכימו איתי לעניין זה)ממליצים יותר על מנוע ה1.8 שכן המנוע צריך להתאמץ פחות בנשיאת משקל הרכב כך שבסופו של דבר זה מתבטא בתצרוכת הדלק שכמעט ואינה משתנה לעומת ה1.6 ואז אתה נהנה יותר מביצועי הרכב הנינוחים יותר וזמינות כח עדיפה (להנות מ2 העולמות:wink:).

לעניין ההמלצה על הסונטה/אלנטרה...אומנם ניתן לרכוש אותן מחב' הליסינג במחירים מפתים והן לא גרועות כמו דגמי (ה)יונדאי הקודמים אך לדעתי האלנטרה עדין נופלת מהאלמרה (גם בבטיחות) ואילו הסונטה, על אף שהיא מרווחת ושיש לה מנוע ה2.0 (שהוא לא חזק כפי שמצפים ממנו להיות על אף מה שכתוב ביובש על דף המפרט) נופלת מתחרותיה שלרוב עדיפות מה גם שאם אין ממש צורך ברכב גדול יותר אז אין סיבה לרכוש אחת.

בקיצור אני נשאר בדעה שרצוי לחשוב בכיוון האלמרה אלא אם כן אתה פתוח להצעות אירופאיות כגון הפורד פוקוס.

ניסאן אלמרה:

nissan_sdn_05.jpg

מאזדה לנטיס (בתמונה מוצגת הלנטיס שלאחר מתיחת הפנים. אינני זוכר באיזו שנה נעשה המתיחה אך זה היה בסביבות שנת 2000. בכל מקרה ספק אם לא ראית את הדגם שלפני המתיחה בכביש):

mazda_323_2000_01.jpg

(ה)יונדאי סונטה:

rfront.jpg

פורסם

אומנם לא יפנית אבל..

מה בנוגע לפורד פוקוס?

אם אני לא טועה..זה אותו המנוע.

האוטו דיי חסכוני,מרווח ונוח.

ובכלל אמין.

יש לי במשפחה כזאת כבר 4 שנים..

האוטו עובר התעללות מדיי יום..

ועדיין שמור וללא בעיות.

עיתון אוטו כינה אותו כהמשפחתי של השנה ..(שנת 2001).

פלויד.

למכירה ומסירה חלקים במצב חדש לאיביזה משנת 85-91

גם אני הגדלתי!

פורסם

תחשוב גם על הערך היורד של שתי המכוניות בכל זאת לא תרצה להפסיד

כסף עוד כמה שנים כשתמכור. מבחינת מוסך שניהם מעולות תדלק וסע.

לך על הניסאן בדרך כלל זקנים קנו אותה ושמרו עליה מאוד תהיה בטוח. הלנטיס טובה יותר

בביצועים (נראה לי).

אני נוהג עפ"י כל החוקים... החוקים שלי כמובן

פורסם

קודם כל , אני רוצה להודות לכל מי שענה ותרם מידע

צר לי שלא יצא לי לחזור קודם אך דברים דחופים דרשו את תשומת ליבי

לעניין מנוע 2000 - לצערי יש לי לעיתים דחופות רגל כבדה על הגז - כך שאני חושב שמנוע כזה רק יכניס אותי להוצאות .

כמובן שאני אשמח לשמוע על רכב יכנס לתקציב של 65000 שח - לגבי האלמרה מנוע 1800 - גם אני חושב שהיא תהיה עדיפה על ה 1600 .

חשוב לי שיהיה לי המון מרחב - אמרתם שהיא יותר טובה מהמזדה - אני נוטה לקבל גרסה זו שכן נסעתי על המזדה ואכן המתלים שלה מורגשים ביותר - אך שאלתי היא האם ניתן להחליף מיתלים ובולמים ואז לקבל מכונית מרווחת לכולם כולל לנהג ? וכמובן נוחה יותר .

אני לא מוצא שום אלמרה 2001 למכירה - מישהו יודע איך היא מבפנים - לא ראיתי ולא ישבתי בה

כמו שאמרתי קודם - אני פתוח להצעות - כאשר דרישותי - נוחות - מרווח (לנהג בעיקר ) ואמינות ללא פשרות - אני רוצה לתדלק ולסוע - זהו .

נ.ב - היתה לי יונדאי - כיסאות לא נוחים בטירוף - ואפילו נסעתי באלנטרה (אם אני לא טועה) לאילת - לא נעים.

וגם נסעתי בפורד פוקוס - אהבתי - אך לא אהבתי את עיצוב הפנים ואת הכסא ואפילו לא את המרווח (ברכי נגעו בדשבורד)

מקווה לשמוע אתכם

bombadir

פורסם
לעניין מנוע 2000 - לצערי יש לי לעיתים דחופות רגל כבדה על הגז - כך שאני חושב שמנוע כזה רק יכניס אותי להוצאות .

אני לא חושב שעם מנוע 2 ליטר יתבזבז לך יותר דלק. הנסיעה במנוע כזה היא נינוחה יותר ובסל"ד נמוך יותר מאשר מנועי ה1.6 ליטר הרגילים.כמו כן, לדעתי מנועי ה1.6 ליטר קצת קטנים על ה1.2 טון שסוחבות המשפחתיות קומפקטיות של ימינו.

היום דפדפתי במחירון לוי יצחק וגיליתי שמאזדה 626 שנת 00 עולה 69,000 ש"ח. מחיר מעולה ולדעתי היא קנייה עדיפה בהרבה מאשר לנטיס\אלמרה ודומותיהן.

היא מרווחת משמעותית מהלנטיס(למרות בסיס גלגלים זהה-261 ס"מ). דגם זה הוא הדגם שהגיע לאחר מתיחת הפנים, כלומר כולל חלון שמש ועיצוב נעים יותר. המנוע הוא 2 ליטר 136 כ"ס המביא אותה לביצועים טובים יחסית, בוודאי טובים משל כל לאנט(איכ)ס. אותו דבר בקשר לנוחות הנסיעה.

לדעתי, במחיר הזה, אין ספק שעדיף לעלות מדרגה ולקנות רכב מנהלים לכל דבר, מאשר משפחתית קומפקטית שלא נותנת שום ערך מוסף.

בנוסף לזה, אתה מקבל את האמינות של מאזדה.

פורסם

בתור אחד שנסע באלמרה 1800 כ-83000 ק"מ בשנתיים האחרונות:

אני יכול לומר ש:

- צריכת הדלק היתה נמוכה יותר מאלמרות מקבילות עם מנוע 1.6

- הכסאות שלה די זוועתיים, ומרווח הרגליים לנוסעים במושה האחורי לא מזהיר

- אמינות כמעט מוחלטת

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אז רגע - אתם אומרים שהכסאות של הלאנטיס מודל 2000 יהיו יותר נוחים ??

תראו - אני חייב אוטו - אבל אני חייב להחליט - אמינות - נוחות ולא שתינית דלק = מה הייתם ממליצים

וכל זה ב 65000 שח - אה כן ואוטומטית.

מרווח לנוסעים מאחור - שימותו - האוטו בשבילי - אם יצא ויהיה להם מקום אז בבקשה אבל במיוחד להם אני אוותר על הנוחות שלי - לא ולא.

bombadir

פורסם

מה עם אלנטרה שנת 2001?

הרכב מאווווווווד מאווווווווד מרווח יחסית לשתי המתחרות.

האמינות די דומה...

המנוע סביר

המחיר אפילו יותר נמוך....

איתי

פורסם

המושבים של הלנטיס מודל 2000 ממש גרועים לטעמי, כמו כמעט כל יפנית מקבילה. מסעד קצר, חוסר תמיכה בגב התחתון - ביחד עם המתלים הלא נוחים זה מתכון לכאבי גב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...