Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתקשה עם ידני

Zoro11
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני שיעור 3 כבר על ידני והמורה שלי אמר לי שאני אמור כבר לשלוט בגיר ובקלאץ' אבל זה ממש קשה לי.. לפעמים אני מתבלבל בהילוך מעביר ל3 במקום ל1 הקלאץ לא נוח לי גם :roll:

הלכתי לידני כי רוב החברים גם התחילו על ידני אבל יש לאבא שלי רכב אוטומט וגם אבא שלי אמר לי לעשות על אוטומט :arrow:..

המורה אמר לי שעדיף לי לעבור לאוטומט להוציא רישיון ואחרי זה לצבור ניסיון לחזור אליו לעשות 4-5 שיעורים על ידני ולגשת לטסט:-)

האם זה כדאי ?:|

אנשים שבשיעור 6 איתי כבר שולטים לבד על הקלאץ' וההילוכים ואני פשוט מתקשה עם הקלאץ' והוא כל הזמן נוגע לי בהגה :(

אני גם כל הזמן מסתכל למטה על ההילוכים שאני מעביר והוא אומר לי שזה אסור ואני פשוט לא יכול כי אני מפחד לעביר להילוך אחר :|

כדאי לעבור לאוטומט?

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ממליץ לך בשיעור הקרוב,לפני שאתה מתחיל נסיעה,תבקש ממנו לתרגל העברת הילוכים,תשב באוטו עם קלאץ' דרוך,תתחיל לשחק עם ההילוכים,ראשון לשני,שני לשלישי,שלישי לשני,חזרה לשלישי,לרביעי וכו'....ככה המורה שלי עשה לי כשאני הסתבכתי קצת עם ההילוכים...

בשיעור 3 אתה לא אמור לשלוט לא בקלאץ' ולא בגיר,יקרו לך טעויות שנגיד במקום להוריד משלישי לשני אתה תעביר לרביעי....לכולם זה קורה,בשיעורים הראשונים המורה עוזר לך עם הדוושות,הוא אמור לעזור לך גם עם הגיר קצת עד שתקלוט לאט לאט את כל העניין...

בקשר לידני או אוטומט...אני אגיד לך את הנקודת מבט שלי...בהתחלה למדתי על ידני ובשיעור 30 ומשהו חשבתי על לעבור לאוטומט...בסוף אחרי שיכנועים של כולם המשכתי על ידני ועברתי טסט שלישי...(וגם היום אני נוהג על ידני),לדעתי עדיף לך להמשיך,אתה רק בשיעור 3...עד שיעור 15 לדעתי אתה כבר תשלוט בהכל חופשי וזה ירגיש לך כמו אוטומט (הגזמתי אפילו שאמרתי 15...אולי אפילו כבר ב-10,אבל זה תלוי בתרגול שלך בנהיגה וכו'...)

עדיף לך להוציא על ידני,אם תוציא על אוטומט אתה מוגבל רק לאוטומט,בידני אתה יכול ידני או אוטומט,לא מוגבל לשום דבר...לעשות שיעורים וטסט על אוטומט ואח"כ השלמה לידני לדעתי זה סתם בזבוז כסף...בעיקר שבעוד כמה שיעורים הכל יתחיל להיות לך חלק...

ותנסה "להרגיש" כאילו את הידית הילוכים,תזכור את הציור של איפה כל הילוך ממוקם,ככה שבמקום להסתכל על הידית כל פעם,תנסה להיזכר ולאט לאט אתה כבר תקלוט את זה,אתה תזכור באיזה הילוך אתה,לאן כל הילוך הולך וכו'...

גם אני ביום-יום לפעמים לא זוכר באיזה הילוך אני ואני מסתכל ליד הספידומטר ורשום לך במחשב רכב (איפה שהדלק),תבדוק אולי זה ככה גם ברכב של המורה שלך..

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם

שלום, כל אחד והקצב שלו! עוד כמה שיעורים ותשלוט לא יודע להגיד לך מספר ספציפי אבל הכול עניין של תרגול.

אם המורה שלך לוחץ עלייך שאתה לא טוב ולא מביא לך תחושה טובה זה הזמן להחליף מורה שתרגיש בטוח ונינוח כשהוא לידך.

אני נגד העניין של למידה רק על אוטומט כי לדוגמא עכשיו אתה נוסע לאירופה חרוצה להשכיר רכב הרוב שמה ידני ולא תמיד יש שמה במלאי אוטומט וזה כבר קרה לי ( רצינו אוטומט בשביל שחברה שלי תוכל לנהוג אבל בסוף טרפה את הידני שהיה כמו כרישה ) או לדוגמא תקנה לך רכב קטן בשבילך שהאפשרויות יהיו פתוחות בפניך גם לרכב ידני ולא רק אוטומט. תסתכל קדימה ואל תהיה תקוע בהווה שיש לאבא שלך רכב אוטומט.

נקודה למחשבה.

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

לא רק שאתה אמור לזכור באיזה הילוך אתה, אתה גם יכול לדעת את זה ע"י נגיעה בידית. היא תהייה במקום אחר עבור כל הילוך.

פורסם

אני מנסה מחר שיעור אחד של אוטומט בכל מקרה לראות איך זה..

אני לא נהנה בשיעורים זה פשוט מתסכל אני כל השיעור רק חושב איך להאט נכון ואיך לעצור ואיך ללחוץ על הקלאץ' :\

הוא גם אמר לי שבטסטים של ידני אוכלים אותך והוא אמר לי חבל שתעשה 3-5 טסטים עד שתעבור בידני

ד"א אני לומד על KIA RIO ידנית כרגע..גם הקלאץ' הוא כל הזמן מעיר לי שאני זורק את הקלאץ'

פורסם
אני מנסה מחר שיעור אחד של אוטומט בכל מקרה לראות איך זה..

אני לא נהנה בשיעורים זה פשוט מתסכל אני כל השיעור רק חושב איך להאט נכון ואיך לעצור ואיך ללחוץ על הקלאץ' :\

הוא גם אמר לי שבטסטים של ידני אוכלים אותך והוא אמר לי חבל שתעשה 3-5 טסטים עד שתעבור בידני

ד"א אני לומד על KIA RIO ידנית כרגע..גם הקלאץ' הוא כל הזמן מעיר לי שאני זורק את הקלאץ'

אני עד היום זורק את הקלאץ' לפעמים...לאט לאט יהיה לך את הרגש על הקלאץ'..

הקיה ריו זה אחלה רכב (אני למדתי על קיה סיד,דומה דווקא),כמו שהצעתי,תבקש ממנו לפני השיעור לעבוד קצת על העברת הילוכים לפני שאתה נוסע...

בתור אחד שבשיעור 3 וכבר הוא מדבר איתך על טסט ש"אוכלים אותך",זה נשמע כאילו הוא מצפה ממך שתבוא כמו נהג פורמולה ותהיה תותח בזה...לאט לאט לומדים,לא קרה כלום...

גם אני לפני עצירה חושב איך להאט,מתי להתחיל,מתי להכניס את הקלאץ',איך להאט עם הילוכים...אתה תלמד את זה במהלך השיעורים..

אם הוא בא לדחוף אותך לעבור לאוטומט (אולי במטרה להוציא כסף ולסיים מהר),הייתי ממליץ לך אולי לבדוק מורה אחר...הוא לא צריך להלחיץ אותך ככה בשיעורים,כל נהג והצורת למידה שלו,לחלק זה בא יותר מהר,לחלק יותר לאט אבל בסוף כולם מגיעים באותה רמה כמעט :)

בהצלחה! :)

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם

תמשיך לתרגל וכמו שאמרו תעשה את זה על יבש לפני ההנעה. שווה לך ללמוד על ידני במיוחד על כל המבצעים וההנחות על הידניות לאחרונה.

אני אחי וגם אבא שלי יש לנו רכבים ידניים, חדשים, לדעתי הידני חוזר ובגדול!!

קצת קשה בהתחלה אך עוד מעט הכל יסתדר לך :)

בהצלחה

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

עשיתי שיעור כפול אני מרגיש שיפור משיעור 1 זה ברור .. אבל לא יודע זה עדיין מתסכל אותי אני יודע שעם אני ימשיך על הידני אני ישרוף הרבה כסף :\

ראיתי היום מישהו שיעור 6 המורה אפילו לא נוגע לו בהגה כלום הוא נוהג חלק אפילו עם הקלאץ' אני לא מצליח לקלוט את זה :(

מחר נעשה שיעור אחד על אוטומט נראה איך זה נעדכן פה

פורסם

3 שיעורים זה כלום.

אם מה שחשוב לך זה מינימום הוצאה על שיעורי נהיגה - עבור לאוטומאט. בטווח הארוך זה לא יהיה עדיף לך כלכלית (גם ברכישה וגם בהשכרה בארץ ובחו"ל).

אני מאמין שמי שיודע לנהוג טוב במכונית ידנית כשיר יותר לנהיגה מזה שלא יודע. תתאמץ!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לקח לי משהו כמו 15 שיעורים להצליח להסתדר בצורה נורמלית עם הקלאצ', וגם היום לא תמיד ההעברות שלי הן חלקות. זה תהליך והוא לוקח פרק זמן שונה מאדם לאדם, כמו כל תהליך לימודי אחר.

לטעון שאחרי 3 שעורים אתה אמור להסתדר בלי בעיה ואם לא אז תעבור לאוטומט? סלח לי, אבל בעייני זה בעיקר מעיד על המורה שלך ולא לטובה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

איזה לחץ... מה קרה ? תגיד למורה לנשום עמוק ולהירגע או שתחליף אותו.

כל אחד והקצב שלו. בשיעור הראשון הגעתי להילוך חמישי וגם התחלתי רוורסים אז ? זה לא אומר כלום ולא מעיד על שום דבר. אגב, עברתי טסט שני.

המורה שמלמד אותך מלמד גם על אוטומט ?

שיעור באוטומט עולה יותר ?

מומלץ ללמוד על גיר רגיל בשביל לא להיות מוגבל אבל אם אתה מרגיש שאתה ממש לא מסוגל אז תוותר. מצד שני אם תרים ידיים בנושא שהוא יחסית כיפי כמו לימוד נהיגה מה יהיה כשתגיע לדברים לא כיפיים וקשים, גם תרים ידיים ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

באמת המורה לדעתי סתם מלחיץ אותך.

אני אולי בשיעור 6-7 רק למדתי לזנק כמו שצריך בלי שיכבה הרכב,קלאץ' זרקתי עד הטסט וגם בטסט.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תהייה רגוע. אני אפילו אחרי שעברתי את הטסט עוד התקשתי עם הקלאץ. את הטסט תעבור גם אם אתה שורף קלאץ, כל עוד אתה לא נוסע עם קלאץ לחוץ, אלא רק מתחיל נסיעה. כל עוד אתה לא מנסה לתת פול-גז ולזרוק את הקלאץ ולעשות מהצמיגים שלך פסולת, אתה תהייה בסדר.

• תוכן חדש...