Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ST- אז הבנתי נכון. הסופרב מומלצת מ 2012 ומעלה. טוב לדעת.

אני דווקא לא איתך בדעה של סלון בהיר. פחות מתחבר. יותר אוהב סלון כהה.

אז כדי להבין- אתה מדבר על ה- TSI.. איזה יותר מומלץ? ה- 1.8 ליטר, או ה- 2 ליטר?

ואיזה מהם בדיוק? אני רואה שיש 2 ליטר בנזין וגם דיזל. ויש את ה-1.8 עם 153 כ"ס וגם עם 160 כ"ס.

ואם אתה בעצמך זקוק להחלטה בנושא, מה היית מעדיף בכל זאת? סופרב או מונדאו?

הנתונים הולכים חזק לכיוון המונדאו.. יותר כוח, יותר מומנט, ולפי מה שאתה בעצמך אומר- גם אחיזה, התנהגות ושילדה טובים יותר.

מיכאל- סליחה על הבורות אבל, מה הכוונה בגיר "רטוב"? הכוונה למוגדש? לעומת "יבש" (אטמוספרי?).

בעיניי, מעבר לכל מפרטי הרכב למיניהם, אנו קונים גם עיצוב. וקצת חבל לי שהטוסיק של המונדאו לא להיט.

הפרונט שלה בסדר האמת. לא הרכב הכי יפה שראיתי מימיי, אבל בסדר.

אבל הטוסיק שלה די מכוער יש לומר :)

וטוסיק זה חשוב...

האמת שהקאמרי לא כל כך אופציה לדעתי. היא גם לא הייתה עוד לפני שצימצמתי למונדאו וה- 6.

והדעות כאן מחזקות את תחושתי. היו הרבה רכבים ששקלתי, והוא לא אחד מהם (B4, אלפא 159, סופרב, אקורד וכו').

אני מתחיל להיסגר לכיוון המונדאו לדעתי. מכל מה שאני שומע, היא באמת רכישה טובה, אם המחיר הוא נכון.

קצת חבל לי שאין לה שוק ואני כנראה אפסיד די הרבה כסף במהלך השנים, אבל לפחות אני גם ארכוש אותה יחסית בזול לעומת מה שהיא מציעה.

אולי אני צריך להתבשל עם זה עוד קצת לפני שאקח החלטה סופית...

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בסופרב ה 153 כ"ס זה הטיפטרוניק וה 160 זה DSG . מנועי ה 2 ליטר בנזין ודיזל שניהם מאוד מומלצים ולימטב זכרוני מגיעים עם DSG6 ולא 7.

כשאני מנסה לפרש את מה שאתה מציג אז הכי טוב לך מונדאו טיטניום 2.3 משנת 2009. תקנה בזול, תהנה מרכב אמין ואיכותי ותמכור בזול.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תומר, שאלת למה אני מתמקד בדגם ה2300 סמ"ק, יש כמה סיבות לנושא, ולא בטוח שהן מוצדקות. האחת היא פשוט תקציב. כבר כתבתי לך שכמדומני 2 ליטר טורבו מתחיל רק מ2012.

אבל אני לא בטוח.

כחובב אמינות, אמינות, ושוב אמינות, אני לא בטוח שאני סגור על דגם טורבו, שזה עוד דבר שיכול להתקלקל, אני חסיד הפשטות. דבר נוסף זה גיר הפאואר שיפט , שלמרות שהבנתי שהוא לא כמו בפוקוס, עדיין למיטב ידיעתי הוא לא פלנטרי אוט' רגיל.

עדיין, אם תיפול לי 2012 טובה , במחיר טוב, וזאת תהיה איזה מציאה (אני קונה מאלבר), אני לא פוסל לחלוטין.

אין ספק שהטורבו משמעותית יותר חזקה ומהירה, וקצת יותר חסכונית.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תודה אורי על המידע.

ST, לא הבנתי איך הסקת שעליי לפנות ל- 2.3, 2009.

מהמשפט האחרון של ההפסד הכספי?

זה עדיין לא אומר שאני רוצה להתפשר.. על רכב ישן יותר, על רכב חלש יותר ושכנראה יצרוך יותר דלק.. אולי לא באופן משמעותי אבל עדיין.

ההבדל ביניהן גדול מאוד, ואם אני כבר הולך על מהלך כזה, אני לא רוצה להרגיש שויתרתי והתפשרתי מידי.

זה כמו שהייתי מחליט על מאזדה 6, אבל על דגם ה-2 ליטר, ולא ה-2.5.

אני חושב שהתוספת הזו שווה את זה.. סתם הרהרתי בקול רם :)

בכל מקרה, לדעתי ה-2.3 תרגיש לי לא מספיק חזקה.. אולי פסיכולוגית.

אם אני אדע שיכולתי לרכוש את ה-2 המוגדשת, ולקחתי את ה-2.3, אני ארגיש חרטה לדעתי.

להבדיל אלפי הבדלות כן? אבל כמו היום-

נורא מיהרתי עם קניית המאזדה בגלל הלידה של אישתי ולא מצאתי 2 ליטר שמורה מספיק עם יד וק"מ נמוכים מספיק.

אז התפשרתי על ה-1.6. עד היום אני חושב שחבל שלא מצאתי וקניתי את הספיריט.

האחיזה, השילדה וההיגוי של המאזדה 3 די טובים ביחס לקטגוריה, ונורא מציק לי שרכב כזה אציל עם 1.6 ליטר ולא 2.

ערן, אכן ה-2.3 זולה יותר. עד כמה שאני יודע ה2 ליטר מוגדשת מתחילה כבר ב2011 ולא 2012.

אם אותך היא מספקת, הכל טוב. אם אתה חובב אמינות על פני כל דבר אחר, זה מובן, אבל לפי מה שאומרים, ה-2 ליטר אמינה לא פחות.

לגבי- אני פשוט לא רוצה לקחת החלטה שאני אתחרט עליה.

פורסם

שלא ישתמע אחרת, כל מי ששאלתי המליץ מאד גם על השני ליטר טורבו. יתרה מזאת, אני מדבר עם אנשים טכניים באלבר שיש להם ניסיון רב, והם מאד מחזקים אותי על הרכב עם שני המנועים.

כמו שאמרתי, אני פתוח במידה ותיפול כזאת ותתאים לי בתקציב.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

שלום,

חבר קנה לפני כמה חודשים מונדאו 2010 מנוע 2300, הרכב עומד על כ- 60,000 קילומטר +-.

מבחינה של ביצועים ונוחות הרכב מצטיין.

הרכב שוטה לא מעט דלק וגם התחילו לו בעיות חשמל ברכב לא הבנתי בדיוק מה אבל זה התחיל מבעיה אחת עכשיו נראה לי

יש כמה בעיות.

מקווה שתרמתי משהו.

רועי

פורסם

בעיניי, מעבר לכל מפרטי הרכב למיניהם, אנו קונים גם עיצוב. וקצת חבל לי שהטוסיק של המונדאו לא להיט.

הפרונט שלה בסדר האמת. לא הרכב הכי יפה שראיתי מימיי, אבל בסדר.

אבל הטוסיק שלה די מכוער יש לומר :)

וטוסיק זה חשוב...

לך על ה5 דלתות שגם שימושית יותר ויפה מהסאלון.

ואם על עיצוב אנו מדברים, אז הסופרב? טוב לא נלך לשם, עניין של טעם וכו"...

מיכאל- סליחה על הבורות אבל, מה הכוונה בגיר "רטוב"? הכוונה למוגדש? לעומת "יבש" (אטמוספרי?).

מדובר בסוג גיר כפול מצמדים, אין קשר לגיר למנוע מוגדש או אטמוספרי.

פורסם

רועי, גם לאחד החברים שלי יש את ה 2.3 ליטר.. הרגישה לי פחות נמרצת.. וכמובן, היא שותה לא מעט.

רוברט, תודה על המידע.. מעניין למה גיר כפול מצמדים מכונה "רטוב"..

אם אתה שואל אותי, הסופרב פחות לטעמי מבחינת העיצוב.

יש משהו ברכב הזה שכאשר מסתכלים עליו מהצד, הוא נראה ארוך מידי.. כאילו מתחו אותו באיזור האמצע.. מוזר מעט.

פורסם

אוונסיס? הוא לא חלש להחריד לעומת המאזדה וכמובן לעומת המונדאו המדוברת?

ממה שאני רואה, הוא מגיע בדגמי 2 ליטר, עם 152 כ"ס.. נשמע לא מספיק, לפחות מבחינתי.

בטח ובטח לרכב ששוקל כ-2 טון.

פורסם

בין השנים 2008-2011 החזקתי במאזדה 6 חדשה 2 ליטר. בשנתיים וחצי הראשונות הרכב היה מרבית הזמן אצל אשתי והכל היה בסדר, בעיני הרכב לא מצא חן וברגע שעבר אלי לקראת אמצע 2011 הוחלף לפורד מונידאו טיטיוניום 240 כ"ס שעדיין בבעלותי.

לא יכול להגיד שום דבר רע על המאזדה אך לי היא פשוט לא עשתה את זה ובסה"כ המאזדה די אפורה ומשעממת.

לטובה במאזדה אפשר לציין את שמירת הערך וצריכת דלק עדיפה.

הפורד יותר גדולה, הרבה הרבה יותר חזקה ומהנה לנהיגה אך שוב לא מדובר ברכב ספורט.

מבחינת אמינות, באף אחת מהמכוניות לא נתקלתי בכלום.

• תוכן חדש...