Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מקווה שהכותרת תקינה :)

כמו שכנראה הבנתם, אני לקראת שלב של החלפת רכב. רק מתחיל את התהליך יש לציין. כרגע, מאזדה 3 08'.

המטרה היא למכור את הרכב ולקנות אחר במקומו, או לחילופין, לעשות טרייד באחת החברות...

ברור לי שב- 99% מהמקרים, יהיה עדיף למכור בשוק הפרטי ולקנות רכב אחר, למעט איזו "מציאה" פה ושם.

אבל זה לא העניין, עם זה כבר אדע להתמודד.. הבעיה שלי היא אחרת.

אז ככה-

הגיע הזמן להתקדם, להשתדרג, לגדול וקצת להתפנק. ההחלטה היא קטגוריית "מנהלים".

כאן נכנסת הבעיה- לא מצליח להחליט איזה. וכאן אני זקוק לעצתכם.

יש לציין שלא מדובר על רכב חדש מהניילון. זה יהיה רכב באזור שנתונים 09-10.

היו כמה אופציות שנפסלו, והרשימה הצטמצמה לכדי 2 אופציות עיקריות.

- מאזדה 6, 2.5 ליטר, פרימיום, 170 כ"ס.

- פורד מונדאו, 2 ליטר, טיטניום, 240 כ"ס.

היו גם מחשבות על סקודה סופרב לדוגמה, או על סובארו B4... די זנחתי אותן, אבל שום דבר לא סגור כמובן :)

יש לציין שהפורד קוסמת לי מאוד! המון כוח! והמון ממנו גם זמין! (34.6 קג"מ!!!).

צריכת דלק סבירה.. הכל נשמע מעולה!

אבל אני לא יודע מספיק על הרכב.. מחלות, בעיות וכו'.

וזו גם הסיבה העיקרית שאני קצת נוטה לכיוון המאזדה.. מוכרת, אמינה, טובה.

בקיצור ולעניין- שתפו, המליצו, בקרו, חוו דעה, עשו כל שביכולתכם כדי לעזור לקבל החלטה טובה.

מה חשוב לי?

בראש ובראשונה- בטיחות (יש ילדה קטנה ומתוקה!).

לאחר מכן- הנאה מנהיגה, אחיזה טובה, כוח זמין (עקיפות וכו'), כמובן שעדיף גם חסכון יחסי בדלק.

בגדול- רכב שנותן פידבק טוב! כשאתה לוחץ על הגז, כשאתה מזיז את ההגה, כשאתה פונה מהר יחסית וכו'.

מקווה שהדברים מספיק ברורים.

כשאני קורא את ההודעה של עצמי מההתחלה עכשיו, זה נראה כאילו כל מה שאני צריך

זה מישהו שיבוא ויעיף אותי על המונדאו עם איזה משפט בסגנון של "תשמע אחי, זה אחד הרכבים המהנים והאמינים שהחזקתי!"

האם יש מישהו כזה???

אגב- אם יש המלצה אחרת, שהיא לא אחת מהשניים שהזכרתי, אשמח לשמוע.

אבל בעיקר אשמח לשמוע על שני הרכבים הספציפיים.

תודה לכולם! מקווה להשכיל מהדיון שייפתח כאן :)

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני ממש ממש ממליץ לך לשקול את טויוטה קאמרי בשנתונים הללו 2009 - 2010 אחלה רכב מנהלים שבעולם והוא עדיף בעיניי על מאזדה 6 ופורד מונדאו.

מה גם הוא בטיחותי ונדמה לי שיש לו 8 או 10 כריות אוויר והוא חסכוני בדלק לעומת המתחרות ..

שקול זאת ברצינות ותראה את תגובות חברי הפורום בנוגע לטויוטה קאמרי ולמי שיש נסיון איתה. כאחד שנסע בתור נוסע אני יכול לומר שזה אחד הרכבים הטובים ביותר בקטגוריה והמפנקים שבהם , לא רציתי לצאת מהאוטו שסיימנו את הנסיעה מרוב שהוא נוח וכיף

:)

ToyotaKameri2.jpgToyotaKameri4.jpgToyotaKameri1.jpg

עריכה אחרונה על ידי sfargol

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם (נערך)

אני משער שהוא מתכוון לקאמרי 3.5 ליטר מפוארת ולא ל 2.4 בסיסית.

המונדאו טיטניום באמת מדהימה ולטעמי האישי רק הסופרב עומדת איתה באותה השורה, כאשר גם עדיף לחפש דגמי DSG6 או טיפטרוניק 1.8 TSI 2012 ולהימנע מהתעסקות פוטנציאלית בבעיות בגיר DSG7 / בדיקת תיקונים / אכיפת אחריות בשנתונים אלו.

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

ממש בימים אלו אני מחפש מונדאו. למרות שאני מתכוון ללכת על 2011 ולא פחות, וכנראה על ה2300 עם ה160+ כ"ס. אגב, אני לא בטוח שבשנתון שאתה מחפש היה בכלל את מנועי ה 2 ליטר טורבו עם ה240 כ"ס, תבדוק את זה, אולי אני טועה.

ממה שאני ביררתי עם כמה וכמה אנשי מקצוע , גם במוסכי, וגם אנשים טכניים באלבר, וגם מנסיון עבר שאבא שלי בתור ק. רכב החזיק כמה כאלו, מדובר על רכב אמין מאד, ולא יקר לאחזקה ותפעול

הדגש שלי על רכב, זה אמינות מעל הכל. אני יכול להסתפק בפחות כוח, ובפחות פינוקים. אבל אמינות בראש סדר העדיפויות. ובנושא הזה קיבלתי המלצות חמות.

אגב, בדקתי גם לגבי המאזדה, אז א. היא יקרה יותר באופן כללי, ובנוסף הבנתי שפחות מרווחת, ואיכות הנסיעה נופלת מהמונדאו.

המליצו לי מאד גם על הטויוטה אוונסיס, אבל שוב, היא יקרה מידי לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי eransh1

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

רק מונדאו!...אני התחדשתי באחת כזאת אומנם שנת 2009 מנוע 2300 עם 161 כוחות סוס וחוץ מזה שהמנוע הספציפי הזה טיפה זולל דלק אין דבר אחד רע להגיד על האוטו מנוע חזק גיר מעולה נוחות נסיעה ברמה הגבוהה ביותר בלי הגזמה מאובזרת מאוד(ואם אינני טועה ההבדל היחיד בין 2009 ל2010 הוא במנוע ואתה מקבל גם פי 1.5 כוחות סוס וגם חיסכון בדלק,למעט אולי אחזקה קצת יותר יקרה בעקבות הטורבו אבל זה לא בטוח)...רכב שלפי דעתי האישית אתה מקבל את התמורה הטובה ביותר לכסף בקטגוריה של המנהלים.

פורסם

תודה לכולם.

לגבי ההמלצה על קאמרי- בעצמך אמרת שנסעת בה בתור נוסע... אז איך תוכל להמליץ עליה???

רק בתור נוסע? קצת בעייתי כשידוע שאחד הפרמטרים החשובים לי הוא הנאה מנהיגה (כוח, אחיזה וכו').

כנוסע, ההתרשמות מהדברים הללו היא הרבה פחות מדוייקת ומשמעותית.

ברור שמרגישים אם נוסעים ברכב עצלן או נמרץ, אבל זה יותר על רגל אחת.. הכל משתנה כשאוחזים בהגה :)

אבל כמובן תודה רבה על ההמלצה.

מה שכן, אם הולכים על כזה רכב, כנראה שזה באמת לא הדגם הבסיסי.. אלא על ה 3.5 ליטר.

בכל מקרה, פחות מתחבר אליה, פחות עושה לי את זה ולא יודע אם בא לי על רכב של 3.5 ליטר.. משער שבעיר הוא יעשה כ- 1 ל' ל- 5-6 ק"מ.

ST- כמו שציינתי, היו רגעים ששקלתי את הסופרב.

לא בדקתי את העניין מספיק לעומק עדיין, אבל לפי מה שאתה אומר, הדגמים הבאמת טובים ומומלצים שלה הם 2012 ומעלה?

אשמח ליותר פרטים ממך על הרכב, ולמה אתה טוען שהוא היחיד שעומד עם המונדאו באותה שורה... תודה.

ערן (אני מניח..)- למה אתה מתמקד בדגם ה- 2.3 ליטר, 160 כ"ס? יש סיבה מהותית? זול יותר? אמין יותר?

אשמח לדעת מה גורם לך להעדיף רכב חלש יותר בעל צריכת דלק גדולה יותר...

אבשלום- גם האופל היא רעיון שעלה, אבל גם זה משהו שבחרתי להתחמק ממנו לדעתי :)

משהו גורם לי לברוח מהיצרן הזה בארץ שלנו.. אולי היבואן? לא יודע.. גם עליו אשמח לשמוע עוד.. בעיקר על אמינות לאורך זמן..

בנוסף- ציינת את עניין הדלק. האם ההבדל בינהן יהיה כל כך משמעותי???

רון- סיכמת בקצרה! ואני שמח לשמוע את דעתך. על סמך מה אתה מתבסס? המונדאו הייתה או עדיין בבעלותך?

גם ממך אשמח לשמוע יותר בנושא.. ולמה הקביעה הנחרצת שבכל פרמטר המונדאו עדיפה?

תודה רבה לכולם!

פורסם

משום מה פיספסתי את התגובה שלך, אורי.

תודה רבה.

אשמח לשמוע ממך מה סדר גודל מחירי הטיפולים.

ומה זה בעיניך "טיפה זולל דלק"? כמה?

מה אתה מגדיר כאיכות נסיעה מבחינתך? לכל אחד צרכים שונים והנאות שונות.

אחד יהנה מכוח בלבד ויגדיר זאת כאיכות, בזמן שאחר יעדיף אחיזה.

תודה.

פורסם

המונדאו 240 עדיפה על קאמרי בכל תחום דינמי, גם על ה3.5 ובמיוחד על ה2.4 האומללה.

כוח זמין (כל המומנט עוד לפני 2000 סל"ד, בקמארי 3.5 תמצאו את המומנט ב5000 סל"ד)

אחיזת כביש, שלדה, הגה מתקשר. הכל לטובת המונדאו. וכמובן חסכונית יותר בדלק.

כמו כן, בדגמים האלה של המונדאו מצוי גיר פאוורשיפט "רטוב". ששונה מהפאוורשיפט היבש שכ"כ אוהבים לשנוא כאן.

הוא עובד יותר טוב בכל מצב, ולא סובל מבעיות האמינות של הגיר היבש.

V5

פורסם (נערך)

הסופרב רכב מאוד איכותי. משנת 2012 שווק גם עם גיר טיפטרוניק לאחר שב 2011 זעקת ה DSG הגיעה השמיימה. הרכב מאוד מרווח וגדול, בעל 5 דלתות (מרכב נוצ'באק ודלת הבגאג' יכולה להיפתח כרביעית או כחמישית). רכב עם מנוע טורבו חזק וחסכוני, איכות הרכבה מעולה, תחושת פרימיום גם בדגם הבסיס. בדגם עם סלון בהיר לדעתי הוא פשוט מעלף..כשאמרתי עומדת בשורה אחת זה היה מאוד כללי מאחר ודגם הבסיס של הסופרב מרגיש הרבה יותר איכותי וחזק מדגם הבסיס של המונדאו 2.3

רק גרסת הטורבו טיטניום של המונדאו אכן עומדת באותה שורה עם הסופרב ואכן בהתנהגות ושלדה אף טובה ממנה.

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)
גם בגירסת 2400 הטויוטה קאמרי אוטו חזק וטוב !

טוב - כן. חזק? לפי הפרוספקט מעל 9 שניות ב0-100, בפועל זה אומר משהו בסביבות 10.5~11. לא כזה חזק, טיפה יותר חזק ממשפחתומט ממוצע.

אם אתה רוצה גירסא חזקה של הקאמרי אז V6 3.5, אפילו היברידית מהירה יותר ב0-100 מאשר ה2.5 שהוא חזק יותר מ2.4 שהיה לפני.

ככה שמבחינת ביצועים, אין לרכב כזה הרבה מה להציע לאומת מנוע 2.0 גודשת בעלת 240 סוסים והרבה יותר מומנט. גם על הנייר רואים את זה ובמציאות אני בטוח שפער אפילו גדול יותר. אלא אם כן אתה רוצה לחסוך דלק, אז יש קאמרי היברידית בשביל זה או מונדאו דיזל.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תודה לכולם.

לגבי ההמלצה על קאמרי- בעצמך אמרת שנסעת בה בתור נוסע... אז איך תוכל להמליץ עליה???

רק בתור נוסע? קצת בעייתי כשידוע שאחד הפרמטרים החשובים לי הוא הנאה מנהיגה (כוח, אחיזה וכו').

כנוסע, ההתרשמות מהדברים הללו היא הרבה פחות מדוייקת ומשמעותית.

ברור שמרגישים אם נוסעים ברכב עצלן או נמרץ, אבל זה יותר על רגל אחת.. הכל משתנה כשאוחזים בהגה :)

אבל כמובן תודה רבה על ההמלצה.

מה שכן, אם הולכים על כזה רכב, כנראה שזה באמת לא הדגם הבסיסי.. אלא על ה 3.5 ליטר.

בכל מקרה, פחות מתחבר אליה, פחות עושה לי את זה ולא יודע אם בא לי על רכב של 3.5 ליטר.. משער שבעיר הוא יעשה כ- 1 ל' ל- 5-6 ק"מ.

ST- כמו שציינתי, היו רגעים ששקלתי את הסופרב.

לא בדקתי את העניין מספיק לעומק עדיין, אבל לפי מה שאתה אומר, הדגמים הבאמת טובים ומומלצים שלה הם 2012 ומעלה?

אשמח ליותר פרטים ממך על הרכב, ולמה אתה טוען שהוא היחיד שעומד עם המונדאו באותה שורה... תודה.

ערן (אני מניח..)- למה אתה מתמקד בדגם ה- 2.3 ליטר, 160 כ"ס? יש סיבה מהותית? זול יותר? אמין יותר?

אשמח לדעת מה גורם לך להעדיף רכב חלש יותר בעל צריכת דלק גדולה יותר...

אבשלום- גם האופל היא רעיון שעלה, אבל גם זה משהו שבחרתי להתחמק ממנו לדעתי :)

משהו גורם לי לברוח מהיצרן הזה בארץ שלנו.. אולי היבואן? לא יודע.. גם עליו אשמח לשמוע עוד.. בעיקר על אמינות לאורך זמן..

בנוסף- ציינת את עניין הדלק. האם ההבדל בינהן יהיה כל כך משמעותי???

רון- סיכמת בקצרה! ואני שמח לשמוע את דעתך. על סמך מה אתה מתבסס? המונדאו הייתה או עדיין בבעלותך?

גם ממך אשמח לשמוע יותר בנושא.. ולמה הקביעה הנחרצת שבכל פרמטר המונדאו עדיפה?

תודה רבה לכולם!

מונדאו טיטניום לא בבעלותי,לאחי יש,אני נהגתי ברכב בכל הארץ,ומאזדה 6 מאובזרת היה לחברה ונהגתי בו די הרבה.

מהמונדאו אני עדיין מופתע לטובה,אני מוצא את עצמי בכל הזדמנות "מוכן" להחליף רכבים עם אחי ביציאה לנסיעות ארוכות,וזה לא שהרכב שלי לא נוח.

למעשה החסרון היחידי לדעתי של הרכב הוא הגיר,ולא מדובר בחסרון משמעותי,אני חושב שאם כבר אוטומט אז שיהיה פלנטרי רגיל,כל עוד שזה לא פורש או פרארי,אז לגיר הרובוטי יש עוד דרך להיפטר מ"תופעות הלוואי" שלו.

לא מדובר בבעיית אמינות,זה עניין של העדפה אישית.

מעבר לכך אני חושה שקאמרי בכלל לא בתחרות,בארה"ב הרכב נחשב לרכב משפחתי פשוט,כאן הפכו אותו לרכב מנהלים,מתאים לפריקים של יפניות בלבד.

בסופרב לא הייתי נוגע,יותר מדי תקלות עם הגירים והמנועים,ואני באמת שלא בא להתווכח עם אף אחד,אבל יותר מדי אנשים שאני מכיר ורואה כאן בפורום מתלוננים על תקלות רציניות,לא מתאים ב2014.

בכל מקרה יש לרכב יתרון אחד בלבד על הפורד,וזה התא נוסעים,מעבר לכך בכל פרמטר הוא נופל,ובהרבה מהמונדאו.

פורסם

תראה בינתיים עשיתי רק טיפול אחד ראשוני יישור קו שבו הייתי צריך להחליף שמן,מסנן שמן ובורג אגן השמן שהגומייה שלו הייתה אכולה ומחשש שתיהיה נזילה עלות הטיפול הסתכמה ב530 ש"ח כולל מע"מ.

מבחינת זולל דלק זה נתון יבש עם ראית שהמנוע טורבו 2000 עושה ממוצע של 1/13 זה עושה 1/10.5 מעבר לזה זה תלוי בנסיעות שלך אם אתה נוסע לרוב עירוני או בינעירוני אתן לך דוגמא קטנה אני נסעתי עם הרכב בינתיים רק בתוך העיר הרכב הגיע ריק תדלקתי מלא נסעתי 310 ק"מ והמחשב דרך מראה שיש לי לסוע עוד 200 ק"מ (למרות שאני יודע שמחשב דרך זה לא מדד מדוייק אף פעם) אבל זאת הצריכה שלו לפי מה שראיתי במספר אתרים שזה יוצא 1/7.2 בתוך העיר שזה יחסית זולל דלק.

אגיד לך איכות נסיעה מבחינתי זה קודם כל נוחות נסיעה קודם כל הכסא נוח מאוד. דבר שני, כשמדובר ברכב הרחב בקטגוריה ובין ה-2/3 הארוכים די חששתי בהתחלה לגבי האחיזה אבל באמת שהרכב מאוד יציב. דבר שלישי, זה הרכות נסיעה לי חשוב שאני לא ארגיש כל בור קטן ומעבר לזה שיהיה גם שקט ולא אשמע רעשים מעצבנים מיותרים וזה לא קורה בכלל. ודבר רביעי ואחרון, זמינות כוח אני גר בחיפה הרבה עליות ירידות לפני כן הייתי עם מיצובישי לנסר 1.6 2008 וממש נמאס לי שצריך ללחוץ את הדוושה עד הסוף בשביל לעלות עלייה ולשמוע רק רעש מהמנוע אבל בקושי עולה תעליה, ברכב הזה אני בקושי נוגע בגז והרכב מטפס בלי שום בעיה.

מקווה שנתתי לך תשובות למה שרצית לדעת...ואם לא אתה מוזמן לשאול.

אורי.

• תוכן חדש...