Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצב לא מזהיר חברים... אני כבר ימים עוקב אחרי המונדאו הקיימות למכירה ביד 2.

הרכבים שמפורסמים במחיר נמוך יחסי, הם בעלי ק"מ מאוד גבוה (ממוצע של כ-40K לשנה, ויותר!).

ואלו בעלי יד וק"מ נמוכים, רוצים כמעט מחירון.. ברור שזה משא ומתן, אבל עדיין- זה רכב עם שוק חלש.

אולי לא יהיה מנוס מללכת לאחת מחברות הטרייד. ראיתי שיש כמה שמפורסמות באלבר.

מצד שני, אני קצת מתבאס לקנות רכב שהיה או עדיין בליסינג.

אני משער שיהיה לי לא קל בכלל למכור אותו בעתיד, ואולי אני אשאב לעולם הזה של הליסינג :(

מצד שני, המחיר שאני אשלם כעת יהיה נמוך משמעותית לדעתי..

מה דעתכם? הייתם רוכשים כזה רכב בכזו עסקה? מליסינג? או מחכים לרכב אטרקטיבי שיצוץ בשוק הפרטי?

זו הבעיה עם רכבים שאין הרבה מהם- אין הרבה היצע בשוק המכירה.

אני לא ממהר לקנות ואני יכול עוד למשוך את זה.. אבל כבר מיציתי את המאזדה 3 הזו :)

עופר, תודה רבה.

אם אפשר לשאול- היכן אתה קנית את הרכב? פרטי? חברה? ליסינג? מה היה המחירון כשרכשת, ובכמה נסגרה העסקה?

ברור שלא מדובר על רכב ספורט.

רכב ספורט הא?? עכשיו גרמת לי לחשוב...

מחשב מסלול חדש ;-)

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכב שלי פרטי (אני יד 0) ונקנה ישירות מדלק מוטורס

לא ממש מבין את הרתיעה שלך לשלם מחיר קרוב למחירון. המחירון אמור לשקף את מצב הרכב והשוק. אני באופן אישי מוכן לשלם גם מעל המחירון עבור אקזמפלר טוב במיוחד. בתוך כמה שבועות תשכח ששילמת מעט יותר אך ההנאה מהרכב תהיה לטווח הרבה יותר ארוך

פורסם

אני מבין מה אתה אומר עופר, ואני נוטה להסכים איתך כשמדובר על רכב שזה מה שהשוק שלו מכתיב.

לפני המאזדה, הייתה לי גולף במשך כ-5 שנים ששילמתי עליה קרוב למחיר המחירון.

כי היא הייתה שווה את זה מבחינת היד, הק"מ, המצב הכללי של הרכב (לא פחות ממדהים!), והמצב הכללי של השוק.

ברכבים שנסחרים כך, ממש לא תהיה לי בעיה.

אבל ברכבים שנמכרים משמעותית מתחת למחירון, אין שום סיבה שמישהו יסכים לשלם כמעט מחירון, גם אם הרכב שמור.

אני בעד לפרגן כשצריך, והדוגמה לזה הייתה הגולף.

אבל אנשים מוכרים את הרכב הזה די הרבה מתחת למחירון.

אני יכול להתפשר ולקחת את אחד הרכבים בעלי ק"מ גבוה, ולשלם הרבה פחות.

יש לדוגמה, 2 שמפורסמות ב 84K וב- 83K,שתיהן יד 1, שנת 2011, אבל עם מעל 130K ק"מ!

המחירון אומר כ-102K ש"ח. לאחר שקלול של יד וק"מ כ- 95K ש"ח!

מה שאומר שזה יכול להיסגר אפילו נמוך יותר...

בקיצור, רכב עם סחירות נמוכה, אין שום סיבה בעולם שיבקשו עליו מחירון, או קרוב למחירון.

אני מכבד את הבקשה, וכל אחד יכול לדרוש כמה שבא לו עבור הרכב שלו, אבל עדיין..

אני בכלל חושב שהרכב הזה לא מספיק מוערך, וחבל שאין לו שוק.

צריך לדעת ולהבין את השוק. זה כמו שיש רכבים שנסחרים מעל למחירון... אבל זה לא המקרה :)

פורסם

המונדאו רכב מצויין אבל יש לו סחירות די נמוכה בשוק גוסס,מי שיבקש קרוב למחירון,גם אם יש לו ק"מ נמוך,יתקע עם הרכב להרבה זמן,אלה הם כוחות השוק.

פורסם
אם אתה שואל אותי, הסופרב פחות לטעמי מבחינת העיצוב.

יש משהו ברכב הזה שכאשר מסתכלים עליו מהצד, הוא נראה ארוך מידי.. כאילו מתחו אותו באיזור האמצע.. מוזר מעט.

בדיוק לכך התכוונתי.

פורסם

היי, ראשית , לא רבים קופצים היום על ספינה קטנה עם 2000 - 2300 סמ"ק, ואלה שכן הולכים על מנהלים גדולות , מחפשים קצת יותר "לקצ'רי" או שופוני. אנשים מחפשים מאזדה 6 בגלל העדר וכי זה יפני,וכל מיני כאלה.

המונדאו מצויינת, אבל היא נחשבת יותר שמרנית, ומופנמת, ולכן לא תראה אותה המון על הכביש. אגב, זאת בדיוק אחת הסיבות שהיא זולה יותר ממתחרות כמו מאזדה 6/ אוונסיס/ אקורד וכו' , למרות שהיא טובה מהן.

כל אחד יכול לדרוש כמה שירצה, זהו שוק חופשי, והכל תלוי בלחץ של המוכר והקונה, וכמובן במצב הרכב

אני לא טוען שצריך לשחוט את המוכר אם הרכב טוב ומתאים, אבל הרכב הזה בהחלט לא נסחר במחירון.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר, רק במילים קצת אחרות :)

ממש אין בי רצון לשחוט את המוכר.. ואין לי בעיה לשלם קצת יותר ממה שהשוק מכתיב, כל עוד מדובר על רכב בעל נתונים טובים.

אין שום סיבה שבעלים של מונדאו כזאת שעברה מעט ק"מ ובעלת יד נמוכה,

יקבל את אותו הסכום (או בערך..) שיקבל בעלים של אחת כזאת שעברה 140K ק"מ (ממוצע של מעל 40K לשנה).

כשצריך לשלם מעט יותר, אז צריך. אבל בטח שלא לשלם מחירון או מאוד קרוב לכך על רכב בעל סחירות כ"כ חלשה כמו המונדאו.

פשוט אין הגיון.

היום הייתי באלבר.. כדי להתעניין אם יש להם אחת כזאת.

הייתה אחת מאוד יפה ושמורה,יד 1, ק"מ נמוך.. אבל ליסינג.. קצת מבאס..

בכל מקרה, המחיר סביר, אבל היא שמורה כי שולמה עליה מקדמה.. מישהו כבר צד אותה :(

אם זה לא ישתנה, הוא גם ייקח אותה.

טוב אז, נמשיך לחפש כנראה.. או שנתפשר על רכב אחר?

עדיין אובד עצות :(

פורסם

אני לא ממש גאון בכלכלה אבל מכאן זה דיי נראה שאין ממש הרבה מונדאו טיטניום טורבו משומשות שמוצעות בשוק, אלו שכן מוצעות נחטפות מייד או בעלות ק"מ גבוה, ואתם עוד שואלים למה אנשים מתעקשים על מחיר?

יש 7 מיליון מאזדה שלוש 1.6 בישראל שואילו דגם הספיריט מבוקש מאוד ומחזיק מחירון ואפילו מעל. אז אני לא מבין מה לא בסדר, הרכב מצויין ובאופן טבעי מבוקש אז המחיר בהתאם

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

נכון שאין הרבה. כי לא נקנו יותר מידי כאלה. והרכב לא נסחר יותר מידי.

גם כמעט כל מה שתראה אלו רכבים מיד 1, כי זה לא רכב שמחליף ידיים על ימין ועל שמאל.

כמו שאמרתי, אני לא מצפה למחיר שחיטה, אבל איך שלא תהפוך את זה- אלו לא רכבים שנסחרים במחירון.. או קרוב מידי אליו.. פשוט לא.

אני כבר ימים ארוכים עוקב אחרי זה, והם ממש לא נחטפים. אותם אנשים, אותם רכבים, מחכים לקונה.

אולי אני נאיבי, אבל אני לא שמעתי/ראיתי ספיריט שנמכרה מעל המחירון... וגם לא מחירון.

גם לא אלו עם יד נמוכה וק"מ נמוך.

בשורה התחתונה, אם המחיר היה בהתאם, הם כבר היו נחטפים כמו שאמרת. והם לא.

פורסם

קודם כל אני לא נעול על טיטניום, וגם לא על הטורבו, אז ההיצע קצת יותר גדול. חוץ מזה מי אמר לך שהן נחטפות?

אני בכל מקרה לא מחפש פרטית, אלא אקנה רק באלבר, אבל משיטוט של שבועיים - שלושה ביד 2 אלו אותן מוכרים ואותן מודעות.

תומר, סתם מעניין אותי לדעת, זאת שראית באלבר, היתה טורבו או טיטניום, או שהיתה trend 2300 רגילה?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

היא הייתה טיטניום טורבו 2 ליטר. זה מה שאני מחפש, אז אפילו לא התעניינתי לגבי 2.3 ליטר.

אני די בטוח שיהיה לך הרבה יותר קל למצוא כי יש הרבה יותר היצע כמו שציינת.

וכמו שאני ציינתי, ביד 2 אלו באמת אותם רכבים, אותם מוכרים, אותן דרישות..

הרכבים האלה הם הדבר האחרון שנחטף :)

שוק מוזר יש לנו בארץ, אין ספק! כזה רכב מצטיין, עם שוק כ"כ חלש. מעניין כמה סה"כ ממנו נמכרו בארץ...

פורסם

כנראה לא הבנתם אותי. ערן - אתה ותומר פות"ש לא רוצים את אותו הרכב, וכמו כן אתה רוכש רק מאלבר, אז אם אפשר (מקווה שאני לא מעליב או משהו - מתנצל) בבקשה תגיב רק אם זה ענייני לדגם שלך. קצת התבלבלתי מהתגובה הקודמת שלך כי כתבתי לתומר ואתה ענית אז מובן ממנה כאילו שאתה פות"ש ואז זה מבלבל.

ולענייננו:

אני התכוונתי לכתוב שהטיטניום טורבו הרבה פחות נפוצה ואין היצע של דגמים פרטיים עם ק"מ נמוך ( וכאן אני משער: מה שיש עף מהר) אלא מה שאתם רואים זה את אלו עם הק"מ הגבוה שמן הסתם יהיו משמעותית פחות מבוקשים.

בבקשה תתקנו אותי אם אני טועה (:-

פורסם

אתה טועה. תעבור על כל השרשור. רשמתי שאני מחפש מה שייפול ליד הכי טוב. בניגוד לתומר, אני לא פוסל בנוסף, גם את ה2300 סמ"ק שנכון שיש אותה יותר.

שנית רשמת, ואני מצטט, " אתם עוד שואלים למה אנשים מתעקשים על המחיר?", ששני המגיבים היחידים פה הם תומר ואנוכי.

מה להבין מזה?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם (נערך)

לא לריב חברים :)

ST, אומר לך מה אני חושב.

אני כבר הרבה זמן עוקב אחרי הדגם הספציפי שאני מחפש (2 ליטר, טיטניום, טורבו, 240 כ"ס).

הרכבים האלו ממש לא נחטפים, למרות שיש מעט מהם.

היום אפילו ראיתי שזאת שפורסמה ב 84K, כבר ירדה ל 80K.. ונכון, 130K ק"מ. יד 1. פרטית.

בוא נגיד שאני מבין מה אתה אומר, כי על פניו זה נשמע הגיוני:

רכב "נדיר" יחסית, שאין הרבה ממנו בשוק, הגיוני לחשוב שהוא ייסחר קרוב למחירון..

הלוואי וזה היה ככה, כי אז כבר הייתי קונה- מהסיבה שהייתי יודע שיהיה גם לי קל למכור אותו באזור המחירון.

זה לא המצב. האנשים מפרסמים את הרכב שלהם לא מעט זמן, ואני בטוח שהם לא מוצפים בטלפונים. עובדה שהרכבים כבר הרבה זמן מוצעים למכירה.

ואני לא מדבר רק על אלה עם ק"מ גבוה, אלא גם על אלה עם ק"מ נמוך או סביר בהחלט.

אפשר לסכם את זה בכך שאני ממש לא מצפה שהדגם הספציפי הזה יימכר באותו יחס מחירים של הדגם שערן מחפש (2.3 ליטר).

דגם ה 2.3 ליטר הרבה יותר נפוץ, יש יותר ממנו שמוצעים למכירה, והמחירים שאנשים מבקשים הרבה יותר נמוכים באופן יחסי.

זה הגיוני.

זה כמו שאני לא מצפה לקנות מאזדה ספיריט במחיר של מאזדה אקטיב או קומפורט. שוב- באופן יחסי לעומת המחירון.

ההסבר הוא שהספיריט נמכרים מתחת למחירון, אך לא בפער משמעותי.

דגמי האקטיב נמכרים מתחת למחירון, בפער מאוד משמעותי.

ובין לבין יש את דגמי הקומפורט, שנמכרים גם מתחת למחירון, אך בפער סביר.

בקיצור, אין שום סיבה לשלם על הרכב הזה מחיר שקרוב למחירון. איך שלא תהפוך את זה- אין לו ביקוש גבוה.

לתת הסבר שהוא נדיר ואין הרבה ממנו, זה כמו שאני אגיד לך לקנות MG 550 באזור המחירון...

פתח יד 2, תמצא בערך 15 כאלה... האם זה אומר שבגלל שיש רק 15 כאלה, זהו רכב נדיר שאמור להיסחר במחיר מחירון? ממש לא.

אנשים מנסים למכור אותו אפילו ב 20K מתחת למחירון!

להבדיל אלף אלפי הבדלות כן? אני לא משווה בין המונדאו ל MG מבחינת טיב הרכב.

אני רק בא להסביר שנדירותו של רכב, לא מעידה על סחירותו ועל מצבו בשוק.

מה אני אגיד לכם? שנהיה בריאים העיקר.

אני מבחינתי די בכיוון של לרדת ממנו לאור המצב, אם לא יצוץ משהו בזמן היחסית קרוב.

כבר מתחיל לפזול לצדדים :)

עריכה אחרונה על ידי תומרובין
פורסם

טוב, לא לא השארת אבן אחת לא הפוכה. בכל מקרה, לטעמי האישי, אם יד ראשונה 120 אלף ק"מ עובר בדיקה חלק + כל הטיפולים כמו שצריך, הייתי מוריד אותו עוד יותר וקונה בכיף. הרכב עוד לא בן 4 שנים כך שכל המכלולים חדשים ורק בלאי בסיסי כמו מצבר, צמיגים, דיסקיות וכו' הוחלפו, ואם הרכב חנה בצל אז בכלל.. אבל זו רק דעתי.

• תוכן חדש...