Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חסכוני לצעיר 15K-20K שקל

אדירכ
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אני מודע לכך שזה פוסט שני שלי ואני מבקש התנצלות מלאה - פושט אני עוד מתחבט ברעיון האם לקנות רכב ב40-50 או לקנות רכב 15-20.

תקציב 15-20 אלף.

נוסע 30 קילומטר ראשון - חמישי נוסיף על כך לצורך העניין 150 קילומטר בסופ"ש מדובר בנסועה של 750 קילומטר בחודש (+/-).

בדרך לעבודה ובדרך חזרה לבית אני נאלץ להתמודד עם פקקים (מנס ציונה לצומת טמפו בחולון דרך כביש 4).

דרישות:

1. חסכון בדלק.

2. חסכון בתחזוקה (טיפולים זולים, מרווח טיפולים יותר גדול וכו').

3. שנתון גבוה ככל שניתן (במסגרת התקציב).

4. אני יודע שזה אינדיבידואלי לכל אדם ולנתוניו אבל שיהיה ידוע שהוא חסכוני מבחינת ביטוח.

5. נוחות.

גיר רגיל/אוטומט - לא משנה לי.

מעדיף גיר רגיל בגלל החסכוניות.

מעדיף אוט' בגלל הפקקים+החברה תוכל לנהוג.

לא גיבשתי דעה לגבי שום רכב ואני פתוח להכל העיקר שיהיה חסכוני ויוכל לנסוע גם נסיעות ארוכות לצפון/דרום.

אני שוב פעם אומר, אני ממש מתנצל אני מתקשה להסגר בעצמי, אני מאוד מתפתה לקנות רכב מיני/סופר מיני משנתון מתקדם בתקציב של 40-50 אבל זה יהיה לא נכון מבחינת כלכלי שכן אני מעוניין ללמוד בקרוב והרכב ישרת אותי לפחות 5 שנים קדימה.

מבחינת מקיף וכו', יהיה הרבה יותר קל לקנות רכב ב20 אלף ולשים לו צד ג' מאשר מקיף.

לא מצפה חסכוניות כמו שרכבים מתקדמים מציעים (כמו סיאט MII או מיציבושי ספייסטאר), אבל חסכוני ככל הניתן.

חבר'ה אני מאוד מעריך, תודה.

עריכה אחרונה על ידי zvit
תוקנו טעויות ניסוח קלות

Seat Mii 3Doors

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

15-20 נראה שיספיק לצרכיך.

פיאט פונטו או יונדאי גטס ידנית יתאימו לדרישות שלך.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש גם את הפנדה,הכי חיסכונית לתקציב שלך.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

15-20 נראה שיספיק לצרכיך.

פיאט פונטו או יונדאי גטס ידנית יתאימו לדרישות שלך.

יש גם את הפנדה,הכי חיסכונית לתקציב שלך.

לא שולל כלום.

מה האידאלי?

יש כיוונים לשנתונים מוסיימים?

Seat Mii 3Doors

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לקנות רנו קליאו, לא זוכר בדיוק את השנתון, אבל בוודאי יותר מתקדם, גם האוטומטית תהיה חסכונית יחסית (זה תלוי מאוד בשליטה שלך על הרגל הימנית...) - או רנו מגאן 2008-9. יש הרבה כאלו, המלוקקות מאוד נמכרות במשהו בין 25 ל- 30,000 ש"ח.

בכל מקרה, לא חשוב מה אתה קונה, אל תתקדם עם שום רכב שלא בעליו הרשום מוכר אותו, החזיק אותו יותר משניים, ויש בידיו לתת לך את ההסטוריה המלאה מלאה שלו מהיום הראשון.

יש מכוניות כאלה, אז אל תתפשר.

בהצלחה

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לקחת את החסרונות של המכוניות האלו גם כן - בטיחות ככל הנראה תהיה נמוכה יותר ותואמת לשנתון, בלאי גדול יותר וסבירות יותר גבוהה להתקל בתקלות עקב גיל הרכב ועקב הבלאי (תלוי תחזוקה כמובן), צריכת הדלק פחות טובה בחלק מהמקרים, נוחות הנסיעה פחות טובה עקב שחיקה ובלאי של הבולמים ושל הקפיצים ברכב וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לקחת את החסרונות של המכוניות האלו גם כן - בטיחות ככל הנראה תהיה נמוכה יותר ותואמת לשנתון, בלאי גדול יותר וסבירות יותר גבוהה להתקל בתקלות עקב גיל הרכב ועקב הבלאי (תלוי תחזוקה כמובן), צריכת הדלק פחות טובה בחלק מהמקרים, נוחות הנסיעה פחות טובה עקב שחיקה ובלאי של הבולמים ושל הקפיצים ברכב וכו'.

אם מתעקשים על רכב מתוחזק היטב (עם חשבוניות, לא דיבורים), וממשיכים ומתחזקים את הרכב היטב, לא צריכה להיות שום בעיה.

לגבי הבטיחות - אכן, ככל שהרכב ישן יותר, רמת הבטיחות נמוכה יותר, אבל בעניין הזה לרנו יש ייתרון משמעותי - המכוניות באמת מתקדמות מאוד מבחינת הבטיחות, והמחירים שלהן באדמה, תודות לכל הסטיגמות שאתם מוזמנים לחזור ולהפיץ...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

750 ק"מ בחודש זה בכלל לא הרבה מה שאומר שההפרשים בעלויות הדלק לא יהיו משמעותיים.

לדעתי חפש גטס/פנדה/ספייס שמורה ומטופלת עם היסטוריית טיפולים מלאה טסט ארוך ושכל המכלולים בו עובדים.

במקרה שלך האמינות שתלויה בתחזוקה חשובה בהרבה מחסכון בדלק (לא שווה להתעקש על רכב חסכוני בדלק אבל שיבקר כל שבוע במוסך...).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעריך מאוד את התגובות.

למי מהרכבים יש מזגן טוב לדעתכם?

ואני בטוח שלא אני המצאתי את הדילמה הידועה, כל אדם שאני מתייעץ איתו.

"למה שתקח רכב ישן וזול ותבקר הרבה במוסכים ששם תשפוך את הכסף? עדיף שמראש כבר תקנה משהו עם שנתון קצת יותר חדש ותהיה עם ראש שקט"

לא יכול שלא למצוא בזה הגיון, אבל הראש הישראלי לא תמיד חושב ישר וגם לפעמים מדובר בסטיגמות.

לא פוסל שום רכב, מה הכי אמין חסכוני ועמיד ממה שהצעתם? מה הקילומטרז' ההגיוני לשנה 15?

מוכרח להודות, קליאו B קצת מדברת אלי, מה אומרים?

Seat Mii 3Doors

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחשבה היא נכונה, הבעיה שאין לזה סוף. צריך לשים גבול לתקציב כי אם לא- מתפזרים יותר מדי.

סתם דוגמה, אתה יכול לקנות גם פולו קלאסיק 1.6 ידנית 100 כ"ס וליהנות ממנה הרבה שנים אם היא טופלה כראוי ואתה תמשיך לטפל כראוי

(סתם דוגמה שנתתי, לא ממליץ על הרכב הזה בתקציב שלך).

אני יכול להראות לך רכבים 2010 שאנסו אותם בליסינג/השכרה/חברה/סתם אחד שלא מעריך את הכסף שלו וקורע את הרכב ומי שקונה אותם יחשוב שהוא עשה את עיסקת חיו רק שהוא לא יודע מה מחכה לו במוסך לכן זה תלוי מאוד איך תחזקו את הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחשבה היא נכונה, הבעיה שאין לזה סוף. צריך לשים גבול לתקציב כי אם לא- מתפזרים יותר מדי.

סתם דוגמה, אתה יכול לקנות גם פולו קלאסיק 1.6 ידנית 100 כ"ס וליהנות ממנה הרבה שנים אם היא טופלה כראוי ואתה תמשיך לטפל כראוי

(סתם דוגמה שנתתי, לא ממליץ על הרכב הזה בתקציב שלך).

אני יכול להראות לך רכבים 2010 שאנסו אותם בליסינג/השכרה/חברה/סתם אחד שלא מעריך את הכסף שלו וקורע את הרכב ומי שקונה אותם יחשוב שהוא עשה את עיסקת חיו רק שהוא לא יודע מה מחכה לו במוסך לכן זה תלוי מאוד איך תחזקו את הרכב.

כמובן, יש שמורים בשתי הקצוות, גם מהישנים וגם מהחדשים הכל עניין מי טיפל ומי נהג והאם היה איכפת.

ברמת העקרון לא אשקר, המטרה היא לקחת רכב ישן בכלום כסף, לתחזק אותה ברמה שימשיך לנסוע, לא צריך שיפורים וכו', סה"כ שיהיה תקין ואחרי 5 שנים לעשות פחית שימורים בגריטה.

Seat Mii 3Doors

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אומרים על 206?

נראה לי רכב צעיר ומעניין.

האם הוא חסכוני?

הערות מחלות כאלה ואחריות? המלצות לשנתון מסויים? לתיבה מסוימת? (אעדיף ברכב הזה אוט')

איזה דגם יותר טוב? איזה יש בכלל?

תמיד אהבתי את איך שהרכב נראה, פשוט הוא ישן מדי ולא הסתכלתי עליו בתור אופציה.. לכן לא יצא לי ללמוד אותו.

עריכה אחרונה על ידי אדירכ

Seat Mii 3Doors

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, שהייתי בן 23 קניתי לעצמי קליאו B, אוטומאטית(לצערי)

זו היחידה שמצאתי שבאמת היתה שמורה, יד ראשונה עם 65K על השעון, באמת בובה של אוטו נראה ונשמע כמו ח-ד-ש.

אני לא אגיד לך שלא השקעתי, שמתי עליה כל טוב כדי להביא אותה למצב כמעט חדש

אז בטוטל במהלך 3 שנים יצאתי עם נזק של 25, בפועל - קיבלתי רכב מפנק ברמות, חסכוני, נוח יותר מכל רכב אחר שיכולתי לבקש, נראה יחסית מודרני בצורתו החיצונית

אם הייתי צריך לבחור עוד פעם הייתי עושה את אותו הדבר, למה ? כי אי אפשר להשוות את הרכב הזה למאזדה 2, או לגטס, וכי בינתיים הוא מחזיר לי רק אהבה :)

לך על צרפתית זקנה(2002-2005) קטנה זריזה ושמורה. וטפל בה היטב(שמנים טובים/בדיקה שגרתית פעם בחצי שנה וכמובן טיפולים מונעים לבעיות ידועות)

תהנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצאתי את עצמי מסתכל על צרפתיות ישנות.

מודה שהפג'ו מדברת אלי הרבה יותר, אבל לא פוסל, השאלה היא האם היא תתן פייט ליתר מבחינת אחזקה זולה,חסכוניות?

לא מתכוון להשקיע ברכב מעבר למה שנדרש, לא אחליף ג'אנטים לקלים או אחליף מתלים ובולמים וכו', סה"כ רוצה רכב שיקח אותי מכאן לשם ואפילו בחזרה בזיל הזול ואם תוך כדי יוכל להציע לי מערכת שמע לא רע, קצת נוחות ובעת הצורך בטיחות, לא אתנגד.

Seat Mii 3Doors

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...