Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לפני כשבוע רכשתי מרצדס E240. מיד עם רכישת הרכב, הוא הוכנס למוסך מרצדס בכפר ריינה (המוכר היה מהצפון).

יש לציין שנעזרתי במכר שמכיר את בעלי המוסך. הרכב הושאר שם לכמה שעות לטיפול שכלל החלפת רדיאטור ומצנן.

כשחזרנו נאמר לנו במוסך שכבר עשו החלפה של שמן מנוע + שמן גיר (כולל מסנן ואטם אגן שמן).

על פניו המוסך נראה רציני והיו שם לא מעט רכבי מרצדס יקרים מאוד,

אך בכל זאת, עולה בי החשש -כיצד אני יכול לדעת שהשתמשו בשמן הנכון? שלא עבדו עליי?

מפחיד אותי הידיעה שבתיבת ההילוכים שלי / המנוע שמו שמן לא מתאים/ מהול / ה' יודע...

זו שאלה קצת פרנואידית, אבל מאחר ומדובר במוסך שאינו "במגרש הביתי שלי"

ולא הייתי ליד הרכב בזמן העבודה לא יכולתי שלא לחשוב על זה..

לשאלה -האם יש דרך לפי מרקם השמן לבדוק שמדובר בשמן המתאים?

האם מוסכניק יוכל לעשות בדיקה שכזו ולוודא שהשמנים אכן מתאימים?

Lexus CT200H

• ספונסר פורום
פורסם

אפשר לשאוב קצת שמן מהמנוע, לשלוח למעבדה ולבדוק את הצמיגות המדויקת של השמן. מצד שני, זה יעלה לך יותר מלהחליף שמן.

או שפשוט תבקש מהמוסכניק שיגיד לך איזה שמן הוא שם לך במנוע. אם אתה לא סומך עליו בדבר קטן כזה, על אחת כמה וכמה שאתה לא צריך לסמוך עליו בהחלפה של חלקים כמו רדיאטור.

פורסם (נערך)

(חששות חששות) ולכן היה עליך לקזז אולי מסכום המכירה ולקחת את המוכר למוסך שאתה סומך עליו (או לפי המלצה פה בפורום).

ייתכן שהמוסך הזה מקצועי מאוד, אך אנחנו חושדים באילו שאיננו מכירים מטבענו...

עריכה - לשאלתך - תנסה להמתין ולראות אולי תעלינה פה אי אילו תגובות או חוות דעת לגבי המוסך.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם

הרכב נרכש בצפון, אני גר במרכז - הייתה בעיה רצינית (שמן חדר למיכל העיבוי) ולכן נדרשה עבודה מיידית , לנסוע עם הרכב למרכז היה רעיון לא טוב.

בכל אופן, זה לא שאני לא סומך על המוסך, פשוט אין לי שום היכרות ו/או ניסיון איתו. על פניו, המוסך נראה מאוד מקצועי ומטפל בהמון רכבי מרצדס,

לא באמת אמורה להיות איזשהי בעיה אבל החשש עדיין קיים.

Lexus CT200H

פורסם
לא הבנתי ביקשת להחליף גם

שמן מנוע + שמן גיר ?

הרכב נכנס מאחר ובבדיקה גילינו שמן במיכל העיבוי ומספר דברים נוספים שדרשו טיפול מיידי.

במסגרת הטיפול הוחלף רדיאטור (לחדש), בוצע ניקוי וטיפול למערכת הקירור - המוסך החליט שיש להחליף שמן מנוע וגיר,

ההחלטה הייתה על סמך אבחנתם המקצועית, אני לא התערבתי מאחר ובכל מקרה בעל הרכב הוא זה ששילם על הטיפול (שעלה 5000 ש"ח!)

Lexus CT200H

• תוכן חדש...