Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למי שזוכר לפני כשבוע + - ביקשתי עזרתכם בבחירת יעד לחו״ל לי ולחברתי, ובכן הפור נפל על ברצלונה, תודה רבה לכל מי שייעץ לי ותודה מיוחדת לאילן הסוכן נסיעות שגם הוא חבר פורום, ודרכו בעצם סגרנו את הדיל :)). 6 לילות ו7 ימים. עכשיו מה שנותר זה לקבל רשימת אטרקציות שמומלץ לעשות. שנינו מאוד אוהבים ארכיטקטורה, טיולי שווקים, לאישה יש משיכה עזה לצומח, אם יש איזה גן באיזור או פארק שהוא יפה נשמח לבקר, כמובן גם המלצה לחיי לילה (פאבים הופעות מיוחדות) אם אפשר לקבל טיפ לגבי התניידות (רכבת, מוניות, אולי לשכור רכב?) המלצה על מרכזי קניות, מסעדות טובות, יתקבלו בברכה! כדאי לקפוץ לקאמפ נאו? ובמעבר חד אפשר לקבל הערכה כמה כסף על כל אחד מאיתנו להביא? אנחנו לא מתכננים לצאת למסעות שופינג כאילו אין מחר, רוב התקציב ילך על מסעדות, וחיי לילה. אשמח לקבל הערכה תקציבית. אם למישהו יש משהו להוסיף, להמליץ מעבר למה שנאמר אני מעבר לאשמח!! :))

עריכה אחרונה על ידי NiNi

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אני רק אזהיר אותך לא לעלות בשום אופן לפרק גואל.

הבזבוז זמן הכי גדול בחיים שלי,עלייה מטורפת ברגל (עם קצת עזר ממדרגות נעות לקראת הסוף).הגענו לשם ומה שראיתי פשוט שווה ערך ליער שוויץ פה אצלנו בטבריה.

אמנם יש קצת פסלים פה ושם ונוף מטורף אבל ממש לא שווה לעלות לשם.

מה שכן אני ממליץ זה לרכוש כרטיס לאוטובוס hop-on/hop-off או איך שלא קוראים לו,מאוד נהנתי להשתמש בשירות הזה דווקא בברצלונה.

כן ממליץ:

אקווריום תת ימי.

ומן הסתם לחרוש את הרמבלה.

מוזיאון הטכנולוגיה,מגניב מאוד.

יש עוד המון פרקים,אתרים ומוזאונים אבל אני לא זוכר שום שם לצערי כי ישר אחרי הטיול נכנסתי למעמקי הגהינום של חיי הסטודנט שלי אז נמחק לי הזכרון :lol:

אני מאמין שעוד מעט יתייצבו פה חברי פורום שעזרו לי לפני הנסיעה שלי.

תהנו!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מקנא בך, בא לי לחזור...

חזרתי לפני כחודש וחצי, כמו זה שמעליי גם אני הייתי מוותר על פארק גואל (החברה אהבה את הנוף, אני פשוט הזעתי מכל מקום בגוף)

אקווריום תת ימי נחמד, קצת מבאס החלק שיש גדרות מטר מהאקווריום ולא ממש אפשר להתקרב (בכל זאת 20 יורו כניסה)

ראמבלס כמובן תעביר בו מלא זמן מהטיול, שוק לה בוקריה על הראמבלס חובה!!

נמל ברצלונה, מונטוזואיק, סגרדה פמיליה (מספיק לראות מבחוץ, מיותר להיכנס).

יש לך את הקתדרלה שהיא מטורפת מבחוץ ומבפנים (לדעתי יותר מרשימה מהסגרדה).

דרך אגב יום ראשון הכל סגור והקניון היחידי שפתוח הוא המרה מגנום שנמצא בנמל, קח בחשבון.

הקניון הכי טוב שמצאתי בו דברים הוא דיאגונל מאר (לא לשכוח את פרימארק).

קח כרטיס ליומיים לאוטובוס תיירים, יש לך הרבה זמן אז תעשה את 2 הקווים, שאר הימים תעשה כרטיס למטרו (יש ל-3 ימים אם אני זוכר נכון).

קאמפ נואו כמובן מקדש כדורגל, הייתי בו כמו ילד קטן שהכניסו לחנות ממתקים.

אם אתה אוהב יש גם קזינו שאפשר להעביר בו כמה שעות בכיף.

באחד מהערבים תמצא זמן ללכת למזרקות הקסם, נמצאות מחוץ לארמון הישן של המלך (מדהים, תשתדל להגיע אחרי 10 שנהיה חשוך, אני הייתי יום ראשון ויש רק בסופ"ש אז תברר לפני)

לי לא יצא להגיע לקוסטה בראווה אבל הבנתי שהמקום מדהים להעביר בו יום, בטח ימליצו אחריי עוד חברים :wink:

תכין נעליים נוחות כי הרגליים שלך הולכות להתפרק.

תהנו ותיזהרו מכייסים, מרוב שהזהירו אותי כל דקה בדקתי את הכיסים.

פורסם

כיון שזו פעם ראשונה שלכם בברצלונה, פשוט לפתוח ספרי טיולים או אתרי אינטרנט, ולעשות את הכל ה MUST של ברצלונה, קשה ליפול עם זה למען האמת, וזה ממלא יופי שבוע שלם.

בעיני פארק גואל דווקא כן יפה, מעניין, ושווה את הביקור. מעבר לזה, יש ליד הרמבלה מוזיאון אופנועים שאמור להיות מעניין, אם כי לי לא יצא להיכנס כיון שגיליתי אותו רק בדרך לשדה התעופה. תתכוננו ללכת הרבה מאוד ברגל, ברצלונה היא עיר שממש דורשת את זה, ושגם כיף ללכת בא המון. תיזהרו מכייסים, כמו בכל עיר תיירות אחרת באירופה.

פורסם (נערך)

הלו ניני, עד שסיפרתי על רומא, לקחת ברצלונה... שמח שנעזרת בסלע, אני מניח שגם לו יש מספר טיפים, מהנה כמה שלי:

אל תשכור רכב, אל תיסע לקוסטה בראבה, היא נחמדה אך לטיול אחר.

אם תרצה יום מחוץ לעיר, ניתן להגיע ברכבת למונסראט- מנזר על הר יפה, אך הנסיעה והמתנה יגזלו זמן רב.

אל תסע בתוך העיר לפואבלו אספניול- בזבוז זמן.

בתור חובבי ארכיטקטורה, הגעתם לגן עדן של ארכיטקטורה אך כדי להעריך מה שרואים ולדעת מה לחפש, כדאי לקרוא קצת בנושא בטרם הנסיעה.

ההמלצה באשר לסוג התחבורה, תלוייה בין היתר במיקום המלון-מהו האזור, אינני מכיר כל רחוב, מן הסתם.ישנה תחתית יעילה, ישנם אוטובוסים להם תקבל הכוונה מן המלון, מוניות המחיר סביר.

תשיג לך מפה של העיר, הסתכל בה ונסה למקם את מה שאני כותב מדרום לצפון. אם אין מפה, רכוש ספר של שיחור על ברצלונה הכולל מפה:

הסתכל בדרום העיר, ישנו ים. צמוד לים ישנו עמוד קולומבוס. לידו בטיילת על הים ישנו מרכז קניות יפה ויקר ואקווריום גדול ומומלץ.

מעמוד קולומבוס אגב, יש נקודה של אוטובוסי עלה ורד לתיירים, אם אתה חייב. מן העמוד צפונה ניתן ללכת בשדרות ראמבלאס- מופעי רחוב, בתים יפים וכייסים.

די בתחילת ההשדרה, אם תפנה שמאלה, כלומר מערבה ישנו פאלאו גואל- מומלץ לקחת בו סיור מאורגן. הוא נבנה ע"י גאודי.

בהמשך השדרה אם תפנה שמאלה ישנו שוק לה בוקריה המפורסם.

אם תפנה ימינה, ישנו הרובע הגותי, כולל קתדרלה גדולה שלידה מופעי רחוב, כמה כיכרות יפות ועוד. במרחק רב יותר, נדמה לי ברחוב מונקדה- מוזיאון פיקסו וכמה גלריות. אם חזרת לשדרה, הרי שבסופה ישנה כיכר גדולה בשם כיכר קטלוניה המלאה בחנויות כלבו כקורט אינגלז ואחרות. מתחת לכיכר תחנת תחתית גדולה.

אם תמשיך צפונה, ישר מן הכיכר, תגיע לרובע איקסמפלה המלא באאטרקציות ארכיטקטוניות מאת גאודי ואדריכלים אחרים. שתיים מהן על הרחוב הראשי- בצד שמאל קאסה בטליו וקצת הלאה בצד ימין קאסה מילה, בה יש סיור מאורגן, אתה תראה את התור. צמוד לשם- ישנה תערוכת אומנות חינמית.

אם תמשיך ללכת ברחוב הראשי באותו צד, תגיע לחנות עיצוב גדולה בשם וינסן ברחוב פסיאג גרסיה96]יש באזור עוד בתים רבים יפים שכדאי לחפש. בכל העיר פזורים סניפים של "טאפאס טאפאס" רשת נחמדה, לא יקרה ולא רעה כשאין כוח לחפש מסעדה מצטינת.

מה עוד שאינו במרחק הליכה?

מוזיאון מירו ועוד מוזיאונים במונטז'ואיק.

המזרקות- כשחשוך, לא רחוק ישנו איצטדיון למעונינים. לא פעילות בכל יום- לברר במלון או ברשת.

פארק גואל-- כמה בתים קטנים ומופרעים, ספסל גדול וצבעוני, פארק חביב אך לא מדהים ותצפית על העיר-בהחלט מומלץ

סגרדה פאמילייה- חובה להגיע, אפשר גם להיכנס לתצפית ולהסבר על הבנייה שהחלה לפני כמאה שנה ונמשכת לאחר הפסקה קלה. ממולה פארק קטן למנוחה.

גן חיות- אני לא אוהב את המוסד הזה למי שאין ילדים, אך אם אתם כן, הוא גדול, מעניין, החיות חופשיות יחסית למקום כזה וכשהייתי, אחד הקופים שצחקו עלי זרק מקל על איש אחד וצחק אחרון.

תהנו.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

ראיתי שהוזכר פה המונסראט,שווה לנסוע לדעתי אבל יגזול יום.גם כן המזרקות פשוט מדהימות ולא בא לך לעזוב לרגע את האיזור שלהן.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בקר טוב

נראה לי שהזכירו הכל.

ברצלונטה, האזור שהיה מוזנח ליד הנמל והיום אזור כיפי לטייל ולשבת לשתות משהו.

לעניין המונסראט- מעבר למקום שבנוי באופן מיוחד, ממליץ לכוון את הביקור שם ליום ראשון.

לבדוק קודם במלון באיזו שעה נערכת המיסה.

לבוא מוקדם,יהיו הרבה אנשים, אבל זה שווה את ההמתנה.

מקהלת הילדים במקום נחשבת לאחת הטובות באירופה.

השירה, בתוספת לנגינת העוגב והאקוסטיקה המצויינת של המקום הופכים את העניין לחוייה כמעט מיסטית.

ממליץ בחום.

תבלו ותהנו.

אילן

סלע

פורסם (נערך)

פארק גואל - לא זכור לי טפוס בעייתי, אבל הנסיעה באוטובוס היתה ארוכה ומייגעת. יש שם עוד כמה דוגמאות לעיצובים המשוגעים שנפוצים בברצלונה וסביבתה. ובסוף זה היה אחד מהמהקומות שבהם ניסו לכייס את אשתי.

כמו בכל טיול עירוני באירופה - מסתמכים על זוג רגליים ותחבורה ציבורית, אין מה לשכור רכב. הדבר שונה אם את מתכוונים לצאת מהעיר ליום-יומיים. במקרה כזה לחפש סוכנות השכרה בשולי העיר, לא להסתבך עם נהיגה בעיר גדולה.

מונסראט - אכן גוזל יום. צריך לנסוע ברכבת עד איזו תחנה למרגלות ההר, ואז לעלות ברכבת שיניים. לדעתי בהחלט שווה את היום, וכמובן כאשר מגיעים למעלה צריך לנסוע בשני הפוניקולרים וגם לצאת קצת לטיול בשבילים המקיפים את המנזר, הנף מדהים.

מונטז'ואיק - לא לוותר על מוזיאון מירו. עליה בפוניקולר+הליכה ברגל. מהצד השני (פלסה אספניה) המזרקות המרקדות ומרכז הכנסים (למעשה רק עליה במדרגות הרחבות עד המזרקות ומעבר להן), לשים לב לשעות הפעולה (נדמה לי שמפעילים רק פעמיים בשבוע, בשעות הערב של סופ"ש, אבל צריך לבדוק באתר מעודכן).

נסיעה לקוסטה-בראבה: בשבוע שביליתי בברצלונה לקחתי שני טיולים מאורגנים לכיוון זה, שבהחלט נהניתי מהם. צריך להוסיף שהנסיעה שלי היתה לפני כ-8 שנים במסגרת חבילת טיסות + מלון, והחברה שארגנה את החבילה הציעה גם את הטיולים עם הדרכה בעברית.

מוזיאון ימי - אחת השריטות שלי, אני לא מוותר על מוזיאונים ימיים. זכור לי לטובה. נמצא בקרבת קצה הרמבלה (לזכרוני תחנת התחתית DRASSANES). באותו איזור גם האקווריום, אישית זכור לי כאכזבה, לפחות יחסית למחיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקום מונסראט כך יום וסע לפיגייראס. למוזאון דאלי. רצוי עם מדריך, אם אתה לא יודע על האיש הרבה. כמו כן לא לוותר על מוזאון התכשיטים של דאלי.

ליד המזרקות יש קניון מגניב שהיה פעם זירת לחימה בשוורים. שווה ביקור.

מועדונים ומסעדות - פורטו אולימפיקו. קצת רחוק, אבל חיי הלילה מרוכזים שם בדומה לנמל תל-אביב.

טיפ חשוב. בקניון מגנום מרה, זה שבנמל - יש כורסאות כאלה נוחות בקומה שלישית. מקום נחמד לנוח איזה שעה ביום האחרון, אחרי שפינית את החדר במלון ושארת מזוודות בחדר שמירה.

לדעתי אין לוותר על פארק גואל. נוף הכי מטריף על העיר ותמונה הכי טובה. כדאי לקחת מונית כדי למנוע עוגמת נפש ולהזמין כרטיסים באינטרנט לשעה 7 בערב. כבר אין לחץ ודוחק כמו בבוקר, ועדיין יש אור.

קאמפ-נו. לא להתעצל ולעלות ליציע העיתונות. מקום הכי טוב להרגיש את העוצמה של המקום.

נראה לי שכל השאר מכוסה.

פורסם

מונסראט ופיגראס לא סותרים, בהחלט אפשר להסתפק ב-3-4 ימים בעיר ובשאר לצאת לסביבה, ואני מדבר על רדיוס של 100 ק"מ ויותר. לכיוון צפון מזרח יש חירונה ואמפוריה-בראבה ועוד כמה מקומות מעניינים, אפשר לשלב עם פיגראס.

מסכים לגבי קאמפ נואו, מדובר בנסיעה בתחתית + הליכה של איזה חצי קילומטר-קילומטר בכל כיוון, אבל עם כל המריחה האפשרית זה לא יותר מ-3-4 שעות, כולל נסיעה ממרכז העיר. כמובן קניות בחנות היקרה מאד של הקבוצה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ליד המזרקות יש קניון מגניב שהיה פעם זירת לחימה בשוורים. שווה ביקור.

באמת חשבת שהוא מגניב?

לא מצאתי בו כלום והוא די עשה לי כאב ראש עם הסיבוביות, בנוסף הוא יקר ברמה מוגזמת.

פורסם
אין לי בעיה לשלם על משהו שאני אוהב, הבעיה מתחילה שזה לא הגיוני לשלם 100 יורו על טי שירט

מה קשר בין אחת הפנינות הארכיטקטוניות ברמה עולמית לטי שירט?

פורסם

פנינה ארכיטקטונית? המראה החיצוני שלו סביר, אבל מבפנים הוא נראה כמו כל קניון מודרני.

ולקניון הולכים לקניות, ולא חושב שהוא ימצא משהו בקניון הזה, אבל אם כן שיבושם לו.

• תוכן חדש...