Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם כבר, אז תפסיקו לקנות מכוניות חדשות כלל, ייצא מזה יותר תועלת.

לא נורא אם לא תשדרגו גולף 2011 ללאון 2014

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש דבר שנקרא כבוד לאומי, וברגע שאתה מפסיק להתייחס אליו כי אתה יפה נפש, אל תתפלא שכולם ידרכו עלייך גם, זאת דרכו של העולם, אף אחד לא מתייחס ברצינות למי שלא מתייחס ברצינות לעצמו.

אינדיבידואלים יכולים לעשות מה שירצו, לקנות תוצרת ישראל, לא לקנות, זה בסדר. יש קצת הבדל אם אזרח כזה או אחר מחזיק באידיאולוגיה, לבין ראש מדינה שבכל הזדמנות קורא לכולנו בלי היסוס בכלל רוצחי תינוקות ומשפיל אותנו מעל כל במה דיפלומטית, האיש מעודד בריש גלי, בלי שום חשש, אלימות כלפי כל דבר שהוא ישראלי או יהודי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
לכל המתלהמים והששים להחרמת מכוניות תוצרת טורקייה - קצת חומר למחשבה , כולו מנתונים של גורמים ישראליים מוסמכים.

(נתון שיש לזכור בהקשר זה - יחסי טורקיה וישראל בשפל , לכאורה , מאז אירועי המרמרה שהייו לפני יותר מ 4 שנים).

1. משרד הכלכלה - מינהל סחר חוץ :

http://israel-trade.net/europe/2014/07/08/%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99-%D7%94%D7%A1%D7%97%D7%A8-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%90/

2. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה - יצוא סחורות לפי ענף כלכלי וארצות : 2013

http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=201416193

למי שלא הבין - להחרים מכוניות ויצוא מטורקיה אלינו זה כמו לתקוע לעצמנו אצבע לעיין. מי שמסתכל בנתונים יראה שאין אף שוק בעולם שהייצוא מישראל אליו בצמיחה כה גדולה כמו השוק הטורקי בשנתיים האחרונות (כן , טורקייה בהנהגת ארדואן...)

המאזן המסחרי מול טורקייה לטובתנו , לעומת מצב הפוך מול שווקים כמו סין , ארה"ב וכו'.

ודרך אגב , כשעשיתי מילואים לאחרונה ב"צוק איתן" נהניתי לאכול במנות הקרב עלי גפן ממולאים , תוצרת טורקיה כמובן...

מצטט למי שפספס.

בעצם, מה זה משנה. אלה שפספסו לא התכוונו לקרוא בכל מקרה.

עולה לי בראש עכשיו סצינת שריפת המכשפה במונטי פייתון. קישור, מישהו?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סליחה, אבל אם יש מוצר שעולה בארץ 2K ש"ח ובטורקיה עולה 1K שקל, אני אקנה מטורקיה.

אם יש מוצר שעולה בהפרשים קטנים בין הארץ לטורקיה אני אקנה מפה.

במידה ויש מוצר שיש אותו רק בטורקיה כמו רכב מסוים שאני רוצה ואין לו תחלופה נורמלית באותו מחיר או באותה רמה שאני רוצה, אני אקנה שם.

מי שרוצה לא לטוס לשם ולנפוש זה החלטה נטו שלו. אבל אי אפשר לעשות חרם כללי על טורקיה בדברים כמו קניית רכב.

ארדואן מבחינתי יכול ללכת לאלף עזא** ולא מזיז לי השטויות שהוא מוציא מהפה שלו. פוליטיקה זה ממני והלאה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)

יש הגיון כל כך בריא לא לקנות מטורקיה , אני לא מבין איך חלקכם לא רואים את זה !

כאשר אתם קונים מטורקיה אתם מממנים לעובדי טורקיה משכורת . הם מצביעים למנהיג שלהם כי בינתיים יש להם כסף (לא משנה כמה ) , והוא ממשיך בשלו , קורא לכם רוצחים , וכמובן שבעת מלחמה יעזור לאויבים שלכם בדרך עקיפה ותגידו תודה אם לא בישירה .

אם תפסיקו לקנות הכלכלה תתערער ואולי לעזור לאויבים כבר לא ימצא בראש סדר העדיפויות של מנהיג טורקיה .

ומישהו פה אמר שהחברות הם לא טורקיות , כמובן שלא אבל העובדים כן , ולהם משלמים משכורת כי הם עובדים ועל עבודה משלמים .

בגדול , כמובן שאם רק ישראל לא תקנה מטורקיה אולי זה לא יעשה לה עוול כל כך גדול שכן יש עוד המון מדינות שקונות ממנה . אבל ישראל קונה לא מעט מוצרים טורקים .

עריכה : לא דיברתי רק על רכבים ( זה לא יזיז לאף אחד אם רכב פחות ימכר לארץ או רכב יותר . )

עריכה אחרונה על ידי lol1

כן אבל זה היה בתקופת הבריטים שלא דחפו את האף למקום שבין אדם למכוניתו.

פורסם

נניח אני קונה רכב תוצרת "לא טורקיה". זה קל ונעים. ואני גאה (במובן הטוב של המילה) מאוד במעשה שלי הפטריוטי והרסני לכלכלה טורקית. ויום אחד אני מגלה, שברכב שלי, נקי וכשר כביכול מבחינה פוליטית, יש בולמי זעזועים מתוצרת טורקיה. ועוד חס וחלילה ידיות בדלתות ופלסטיק בדשבוקד כוללים חומרים מנפט ערבי. מה אני צריך לעשות ומה לעשות עם הרכב? זאת בעיה שלא נותנת לי לשון בעבודה.

פורסם

אוקיי , אבל שוב אני חוזר לנק שלשמה התכנסנו לכאן , לך אין קשר ממשי אליי , ולי אין קשר לאחר וכך זה חוזר חלילה , אם באופן היפוטטי היינו יכולים לקבל סמכות של מישהו אחד ולהתחייב לעשות את מה שהוא אומר , היינו מרוויחים נטו מכך , תתארו לכם ש 200,000 משפחות מחליטות מחר שהמחיר של דגני הכריות יקר ויהרג ובל יעבור לא קונים , אתם יודעים מה היה קורה ? מ 25 ש״ח זה היה יורד ל 20 ואז ל 17 ואז לחמש עשרה ואז ל 12 ואז מחליטים שקונים , זה בדיוק מה שהיה קורה , או מחליטים על רקע אחר שלא קונים מוצר אחר בגלל סיבה כזו או אחרת , היבואן היה מתחרפן ומחפש פתרונות בטירוף , צריך לכידות כלכלית ולצערי אין וכל המשק מנצל את זה לרעתי ולטובתם נטו .

פורסם

במשך שנים שרים ואנשי ציבור לא נסעו במכוניות גרמניות בגלל ההקשר ההיסטורי. לפני כמה שנים התברר שלא היסטוריה ולא נעליים יפריעו לשר לאומן לנהוג באודי מפנקת. אם בארזים נפלה שלהבת וגו'.

נ.ב. לעניות דעתי, ארדואן עשה מעט מאוד-אם בכלל- נגד ישראל, הוא בעיקר דיבר והתלהם.

פורסם

אני משתדל לא לקנות את מוצרים תוצרת טורקיה. אבל...

מה לעשות - בין כל הרכבים בקטגוריה מיני אהבנו את i10 החדשה וקנינו אותה.אם כבר משלמים 80K ש"ח אז קונים את מה שרוצים.

ולא משנה אם זה i10 מטורקיה או טויוטה קורולה מטורקיה.

פורסם

בדיוק,כשאתה קונה רכב בהרבה כסף הדבר היחידי שצריך לעניין אותך זה שהרכב ימצא חן בעיניך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אפרופו תורכיה ורכבים, רנו רצתה בזמנו להקים מפעל לייצור מכוניות חשמליות בבית שאן. חוסר רצינות של מדינת ישראל גרמו לרנו לפתוח את המפעל בתורכיה.

דווקא בסופו של דבר הסתבר שזה היה מהלך נכון. לא מיצרים יותר את הפלואנס החשמלית, תאר לעצמך כמה עובדים היו מפוטרים בגלל זה.

למרות שאני דווקא בעד הקמת מפעל רכב קונבמציאונלי בארץ - זה היה יכול להיות נפלא. כבר היה בעבר, יצרו דגמי פורד ועוד.

ולנושא המרכזי, פלואנס זה רכב נפלא, מי שרוצה להחרים - עינין אישי שלו וגם הפסד אישי כולו שלו.

אם להחרים, צריך להבין שגם רכבים שלא מיוצאים בטורקיה, יש מצב שכלשהם חלקי חילוף מגעים אליו משם. צריך ממש לעשות דוקטורט על כל דגם ודגם ולהחרים כל רכב שמיוצר בו משהו במדינה שאתם לא אוהבים. בסופו של דבר ייצא שתחרימו את הכל. נשאר עם גמלים (בדיוק כמו שבמדינות מסויימים מדמיינים אותנו).

דעתי לא צריך להחרים שום מדינה שמוכנה לעשות איתנו מסחר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
דווקא בסופו של דבר הסתבר שזה היה מהלך נכון. לא מיצרים יותר את הפלואנס החשמלית, תאר לעצמך כמה עובדים היו מפוטרים בגלל זה.

למרות שאני דווקא בעד הקמת מפעל רכב קונבמציאונלי בארץ - זה היה יכול להיות נפלא. כבר היה בעבר, יצרו דגמי פורד ועוד.

ולנושא המרכזי, פלואנס זה רכב נפלא, מי שרוצה להחרים - עינין אישי שלו וגם הפסד אישי כולו שלו.

אם להחרים, צריך להבין שגם רכבים שלא מיוצאים בטורקיה, יש מצב שכלשהם חלקי חילוף מגעים אליו משם. צריך ממש לעשות דוקטורט על כל דגם ודגם ולהחרים כל רכב שמיוצר בו משהו במדינה שאתם לא אוהבים. בסופו של דבר ייצא שתחרימו את הכל. נשאר עם גמלים (בדיוק כמו שבמדינות מסויימים מדמיינים אותנו).

דעתי לא צריך להחרים שום מדינה שמוכנה לעשות איתנו מסחר.

בדיוק. בסופו של דבר כמעט כל מוצר שאנחנו קונים מיוצר אי שם, אם לא בטורקיה אז במדינה אחרת שהראשים שלה לא מעוניינים בקשר איתנו.

הצרכן נהנה ממה שהוא קונה, הייבואן, העובדים פה בארץ מקבלים שכר...ובסופו של דבר גם היצרן הטורקי. אם זה צריך לעניין מישהו? אני לא חושב.

ואם כן אז כמו שרשמו, אנחנו נחיה עם גמלים, ברחוב ונשתה מים מבאר ונאכל לחם של אנג'ל {במידה וגם שם אין עובדים שונאי ישראל}.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

ועל זה כבר נאמר "מי שגר בבית זכוכית טוב יעשה אם לא ישליך אבנים". לקריאות לחרם על ישראל בשל מדיניותה, יש הרבה יותר תהודה בעולם מאשר לקריאות לחרם על טורקיה. לכן מי שרוצה להעניש את הטורקים בשל אוילותו של נשיאם, שיעשה זאת באופן פרטי, זו כמובן זכותו. לעשות מהענין הזה מדיניות פורמלית של מדינת ישראל ועוד לתת לענין הסברים כלכליים, זה כבר מחייב גרוד פדחת, שהרי גם אם טורקיה לבדה תחליט לנתק קשרים כלכליים עם ישראל בתגובה, הנזק לישראל יהיה עצום, קל וחומר שיש סיכויים רבים שהיא לא תשאר לבד.

פורסם

לא חסר בשוק מכוניות טובות תוצרת אחרת בסכומים דומים.

אני בעד להחרים את טורקיה, שונאי יהודים וישראל בעיקר.

אבל זה לא יעבוד,

חרם יעבוד רק כשתהיה תמורה כלכלית למחרים. אחרת למה שהוא יחרים? האידיאולוגיה בישראל נעלמה מזמן, כל אחד דואג לתחת ולכיס שלו בלבד. כך נוצרה גם הברבריות ותרבות הנהיגה הנפלאה שלנו.

הצרכן הישראלי רואה שחרם X יניב הנחה במוצר Y = חרם בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

אתם באמת חושבים שאם אנו לא נקנה טויוטה קורלה טורקית או יונדאי אי 10/20 אז הטורקים יהיו בבעיה רצינית?

לא חסרות מדינות באירופה שיקנו את הרכבים שלא קניתם בגלל החרם שלכם ויגידו לכם תודה רבה או יותר נכון, ימשיכו לקלל את היהודים.

• תוכן חדש...