Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

ברשותי יונדאי I30 החדשה 2014 בליסינג מהעבודה, רכב זה משמש אותי ואת אישתי בתור רכב משפחתי לכל דבר ואני שומר עליו כאילו זה הרכב שלי פרטי, כלומר כל שריטה קטנה אני מתקן עם מכחול ושוטף אותו כל שבוע, האוטו תמיד נקי ונראה שמור וכחדש.

מאז שהרכב אצלי הרכב עבר כבר 15000 ק"מ, מהסתכלות בספר הרכב ראיתי שהגיע הזמן לטיפול הראשון וגם יש מדבקה על השמשה של חברת ליסינג. לכן פניתי לקצין הרכב של המפעל עם בקשה שייקחו את הרכב לטיפול כי הגיע הזמן שלו, התשובה שקיבלתי בחזרה הייתה כזו:

מכיוון שבהסכם עם חברת ליסינג סוכם שהרכבים יעברו טיפול כל 30 אלף ולא כל 15 אלף ק"מ לא ניתן לקחת את הרכב עכשיו לטיפול.

ניסיתי להסביר לו ולהתעקש עד כמה חשוב הטיפול הזה, עד כמה חשוב להחליף שמן מנוע ופילטרים ועד כמה חשוב לעשות סיבוב על כל האוטו ולראות שהכל תקין אבל עדיין הבחור בשלו ואמר לי לחכות עד 30 אלף ק"מ.

עכשיו הייתי רוצה לדעת מה דעתכם? מה אתם הייתם עושים במקרה כזה? האם יש מה לעשות בנידון?

תודה מראש.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

סלח לי, אבל למה שזה יטריד אותך? אם זה היה הרכב שלך היית עושה הכל לפי הספר. במקרה הזה אל תשבור את הראש. מה תעשה? תכריח אותם לעשות טיפול לאוטו?

פורסם

כן זה מה שמטריד אותי, במיוחד כשאשתי נוהגת ברכב הזה עם תינוק בתוכו.

מבחינתי אם היצרן קבע שיש לעשות טיפול ב 15 אלף ק"מ אז בבקשה שיעמדו בדרישות היצרן, אני לא סומך על "מהנדסי" חברת ליסינג שקבעו ש 30 אלף ק"מ זה גם טוב.

מי מבטיח לי את התקינות של הברקסים? מי מבטיח לי את התקינות של כל שאר המערכות של הרכב?

עובדה שברכב הזה הלכו לי ברקסים מאחורה אחרי 8 אלף ק"מ בערך, מזל שאני נוהג ברכב, אם זו הייתה אישתי עד עכשיו היא לא הייתה שמה לב והייתה ממשיכה לנסוע ככה עד 30 אלף ק"מ בתקווה שלא היה קורה איזה אסון לפני כן.

נ.ב: דיברתי עם חברת ליסינג וביקשתי לקבל הסבר מדוע עושים כל 30 ולא 15, הבחורה אמרה שככה החליטו בחברה, כשניסיתי להסביר לה את הפן הבטיחותי היא הסכימה איתי אבל לא יכלה לעשות כלום בנידון, ביקשתי לקבל מסמך רשמי מגוף מוסמך שמאשר שהיצרן אישר לחברת הליסינג לעשות טיפולים כל 30 ולא כל 15 ואז אני אהיה רגוע. כל עוד אין כזה מסמך מבחינתי אני נוסע ברכב עם סיכון גבוהה לתקלה.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

מי אמר שבטיפול 15K היו מחליפים לך ברקסים או מבצעים בדיקת מערכות מלאה? חוץ מזה, במידה ואתה מרגיש שמשהו לא בסדר עם הרכב (ע"ע ברקסים) הם תמיד יכולים לקחת את הרכב לבדיקה וטיפול נקודתי חוץ מהטיפול השוטף (שבמקרה הנ"ל כל 30K).

אתה חושש לברקסים? תגיד לקצין הרכב שאתה מרגיש דעיכה בעוצמת הבלימה ואני בטוח שלא יתנערו ממך.

פורסם

היי,

אני קצין בטיחות בתעבורה בחברת היי טק מאוד גדולה. אכן, יונדאי I30 משנת 2013 עושים טיפול כל 30,000 ק"מ או שנה

וזאת הוראת היבואן כולמוביל ולא "מהנדסי" חברת הליסינג.

אתה תמיד יכול לבקש(נניח פעם בחצי שנה) בדיקת בלמים, גם אם לא הגעת לטיפול התקופתי.

היה בטוח שקצין בטיחות בחברתך לא יזלזל בבקשתך, ובאותו היום הרכב ילקח לבדיקה.

אם לפי היבואן בטיפול מתבצע כל 30,000 ק"מ, חברת הליסינג לא תבצע את הטיפולים לפני המועד. זה עסק כלכלי וגם מחיר הרכב

לחברתך(לא לך) משקלל בתוכו את מספר הטיפולים שהרכב יעשה במשך השנה (ממוצע של רכב ליסינג נע סביב 25,000 ק"מ בשנה).

לכן, לפי בקשתך הרכב יצטרך לבצע 2 טיפולים בשנה במקום אחד - אף אחד בחברת הליסינג לא יסכים לכך.

פורסם

דיברתי עם מוסך מורשה, נאמר לי שב15 אלף קמ הרכב צריך להיכנס לבדיקה במוסך ו ב 30 טיפול, כמובן שאם מוצאים משהו בבדיקה מחליפים ולא מחכים ל 30 אלף.

פורסם

לא כל כך ברור מה הבעיה?

שום דבר לא יקרה לך או למשפחתך אם לא יחליפו שמן כל 15,000.

אתה מרגיש בעיית בטיחות ברכב? גש עם הרכב למוסך לבדיקה.

עד אז - לא מבין מה אכפת לך מתי יעשו טיפול. מבחינתי שלא יעשו טיפולים בכלל, כל הזמן שיש לי רכב ואם קורה משהו אני מקבל רכב חלופי...

פורסם

הבעיה מבחינתי שעל פי הוראות יצרן הרכב חייב להיכנס לבדיקה ב 15000 ק"מ, חברת ליסינג לא מבצעת את הבדיקה הזאת.

אני בטוח שאם זה היה רכב פרטי, כל אחד ואחד מכם היה רץ למוסך לעשות את הבדיקה ב 15000 ק"מ.

אני לא מבקש שיעשו לי טיפול של החלפת שמן כל 15000 ק"מ אלא שיעשו את הטיפולים הנדרשים על פי הוראות היצרן.

זה הכל.

פורסם

אני בטוח שאם זה היה רכב פרטי, כל אחד ואחד מכם היה רץ למוסך לעשות את הבדיקה ב 15000 ק"מ.

בדיוק. אבל זהו לא רכב פרטי והוא למעשה רכוש חברת הליסינג.

אם יש בעיה גש ותקבל שרות. אם הדבר הזה מפריע לך לישון בלילה, תחזיר את הליסינג וקנה רכב כך תוכל לעשות טיפולים כאות נפשך.

באיזשהו מקום אני מבין אותך, אבל נראה לי שאתה לוקח את העניין הזה קרוב מדי ללב.

פורסם (נערך)

במוסך מורשה נאמר לי במפורש שב 15000 יש לעשות בדיקה תקופתית.

וגם יש מדבקה על השמשה של הרכב האומרת שטיפול הבא ב:15000.

ומי שמפקפק בדבריי מוזמן להיתקשר לכל מוסך מורשה, למסור להם את מספר הרכב ולשאול מה הרכב צריך לעבור ב 15000 קמ, יגידו לכם בדיקה תקופתית של כל המערכות ובמקרה הצורך החלפה או תיקון של הליקוי שיימצא.

אני לא סתם המצאתי את זה, כי לפני חודשיים הוצאתי איי 30 חדשה מהסוכנות להורים שלי וגם שם נאמר לנו במפורש להגיע לבדיקה תקופתית ב 15000 קמ.

והקטע שאני לוקח את זה כאילו זה רכב פרטי כי קודם כל זה רכב שמשרת אותי ואת אישתי ביום יום ואני רוצה להיות בטוח שהוא תקין ומטופל כמו שנדרש והסיבה השנייה היא שתמיד בסוף התקופה יש את האפשרות לרכוש את הרכב ואני שוקל בחיוב לקנות אותו ולכן רוצה שהרכב יהיה מטופל על פי דרישות היבואן ולא מעבר.

עריכה אחרונה על ידי Slava 1982
פורסם

דבר נוסף שאין ברכב פרטי, רכב חברה צריך לבצע ביקורת בטיחות בכל 3 חודשים.

במידה והרכב מבצע טסט או טיפול, הביקורת בטיחות נדחית ב 3 חודשים לאחר הטסט או הטיפול.

הביקורת בטיחות מבוצעת ע"י הקצין בטיחות בחברה או במוסך מורשה.

ואם כל זה לא מספיק, אתה תמיד יכול לבקש בדיקת בלמים והגה, ואף קצין בטיחות לא יגיד לך לא.

פורסם

יקירי, אתה נתפס לטעות, כנראה של הסוכנות והמוסך המורשה, ששכחו להתעדכן בהבדלי מרווחי הטיפולים של הדגם הנוכחי והדגם היוצא של האיי30.

בקש מאותו נציג של מוסך מורשה שיתקשר למחלקה הטכנית של כלמוביל ושם יעמידו אותו על טעותו.

פורסם

תודה על המידע כי בחברה הקצין לא עושה את הבדיקה הזאת.

פורסם

חנן יש לך את המספר של המחלקה הטכנית? כי לי יש מספרים של המוסכים שלהם.

תודה.

• תוכן חדש...