Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

בבדיקה שעשיתי לרכב בקומפיוטסט באר שבע נמצא שהרכב מפיק 140 כ"ס במקום 170 כ"ס שבנתוני יצרן. הרכב שנת 2009 דרך אגב .

לפי החברה בקומפיוטסט זה על גבול התקין וזה עובר כי מותר סטייה של עד 20 אחוז.

מה לדעתכם הסיבה לכך שיש 30 כ"ס פחות? האם זה הלדק? האם זה מצתים? אולי כבלי הצתה? מסנן דלק?

תודה מראש לכל העונים

חגי

פורסם

הבדיקה בוצעה כשהרכב עשה 48 אלף קילומטר לפני שנה וחצי ... לא הקדשתי לזה מחשבה באותו זמן כי חשבתי אולי הדלק לא היה איכותי או התנאים לא היו טובים . כך גם אמרו האנשים בקומפיוטסט שיכול להיות דלק לא איכותי או שמן לא איכותי .

הרכב מאז עבר שני טיפולים אחד גדול ואחד קטן . אולי המצב התשפר אני לא יודע פושט עולה הרבה כסף לבדוק את זה.

פורסם

הבדיקה בדקה מן הסתם הספק בגלגלים. יש לדעת שקיים איבוד הספק מהמנוע עד שהכח יורד לכביש דרך הגלגלים.

לא חושב שיש מקום לדאגה כזו חמורה (באם הרכב מטופל בזמן וע"י חלקים מקוריים/תואמי מקור באיכות גבוהה).

אם יש אצלך פלט בבדיקה ותוכל להעלותו לכאן - מה טוב (למרות שאולי זה לא כ"כ רלוונטי אם עברה שנה וחצי מאז).

alfa 156 2.5.

פורסם

האמת שלפעמים אני מרגיש כאילו אין לאוטו המון כח כמו שציפיתי ממנוע כזה במיוחד כשמאד חם בחוץ (38 מעלות ומעלה)

מצד שני לדוגמא בדרך לאילת האוטו באמת יצא לעקיפות מהר מאד ונסע 160 קמ"ש בסל"ד 3500 ובאמת לא התאמץ

יכול להיות שהחלפת מצתים או כבלי הצתה תפתור את העניין ? (מצתים אני מחליף טיפול הבא 90K קילומטר) אני כרגע עומד על 81K קילומטר.

תודה לכולם על העזרה דרך אגב

פורסם

צריך לבדוק כל רכב בסל"ד שבו מתקבל ההספק הגבוה ביותר .תבדוק אם בדקו ברכב שלך לפי הסל"ד הנכון. לפני כמה חודשים בדקו את הרכב שלי , ואמרו לי שיש לי רק 140 כ"ס.הבחור שרצה לקנות את הרכב שם לב שבדקו ב4050 סל"ד . למחרת חזרנו ובדקנו כמו שצריך.ברכב הספציפי היה צריך לבדוק ב7200 -7500 סל"ד (אקורד TYPE R) והתקבלו כ 200++. ב38 מעלות חום הרכב מאבד כוח ,כי ככל שיותר חם כמות החמצן יורדת פר סמ"ק עקב התפשטות האוויר .ופחות חמצן נכנס לתא השרפה והביצועים יורדים.

פורסם

דנידין הרכב סוחב מדהים בעליות . אין בעיה עם זה בכלל.

היום לדוגמא אבל היינו 4 מבוגרים באוטו שאחד מהם שוקל 130 ק"ג . וקצת הרגשתי שקשה לרכב להאיץ . אני הייתי בטוח שעם מנוע כזה משקל של 4 מבוגרים (אפשר להגיד 5 כי אחד שוקל כמו 2 ) זה לא ישפיע על הרכב. כנראה טעיתי.

פורסם

א - מומנט ( כוח ) המנוע הנ"ל טוב בסיבובי מנוע החל מ 3.000 סל"ד ומעלה .

** ההספק המלא מגיע ב כ 4.500 סל"ד ושם צריך למדוד שיא הספק .

ב - אובדן ההספק עקב פלגים ופילטרים הוא די זניח - ואם יש בעיה תדלק נורת תקלה .

ג - יש אובדן הספק בממסרה האוטמטית בתחילת הנסיעה מאחר והיא מחברת את הגלגלים והמנוע דרך נוזל .

רק בהילוכים הגבוהים היא ננעלת מכנית ומעבירה את הכוח ישירות ( עדיין יש הפסד אבל פחות )

ד - אפשר כי יש הפסד כוח נוסף בממסרה עקב נוזל ממסרה ישן ולא צמיגי מספיק - הממסרה קצת מחליקה .

** בעבר הוראות הטיפול לרכב הנ"ל היו - החלפת נוזל ממסרה חלקי , כל כ 4-5 שנים ו 60.000 ק"מ .

כדאי לבדוק את מצב נוזל הממסרה - צבע ריח וצמיגות ואולי להחליף .

ראה דיונים בנושא ממסרה אוטומטית ברכבי מאזדה .

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?513334-מאזדה-3-בעיות-גיר&highlight=%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?528907-שמן-גיר-אואטומט-למאזדה-6-2007&highlight=%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
דנידין הרכב סוחב מדהים בעליות . אין בעיה עם זה בכלל.

היום לדוגמא אבל היינו 4 מבוגרים באוטו שאחד מהם שוקל 130 ק"ג . וקצת הרגשתי שקשה לרכב להאיץ . אני הייתי בטוח שעם מנוע כזה משקל של 4 מבוגרים (אפשר להגיד 5 כי אחד שוקל כמו 2 ) זה לא ישפיע על הרכב. כנראה טעיתי.

אני לא חושב שיש בעיה אצל ברכב אבל תגיד למה מדדת את הספק המנוע ?

• תוכן חדש...