Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לקנות רכב חדש, מאחד מהדגמים שהוזכר בכותרת. חשוב ציין, שקראתי בפורום הזה המון חומר על הרכבים האלו, וזה עוד יותר הגדיל את ההתלבטות שלי.

סובארו אימפרזה. ברשותי סובארו מזה מספר שנים , וסך הכל זו היא מכונית אמינה. החיסרון שלה הוא בתא נוסעים קטן, ומרכב רכב נמוך , דבר שגורם ל"מכות רכות" בפח כשאני חונה צמוד למדרכה. היתרון של רכב חדש ב 5 שנות אחריות ובתצרוכת דלק נמוכה

מאזדה 3 - 1.5. קומפורט נראית מאוד מושכת ואטרקטיבית, בעלת רמת גימור גבוהה. חיסרון - תצרוכת דלק גבוהה יחסית,

פוקוס - מחיר יחסית נמוך לשתי המתחרות, יחד עם זאת, אני לא יודע עד כמה היא אמינה לעומת היפניות

אני אשמח לראות את המלצותיכם

תודה מראש

פורסם

ההבדלים בצריכת דלק בין שלושת הדגמים לא משמעותיים, אלא אם הנסועה השנתית שלך מאוד גבוהה. אני כלל לא בטוח שהמאזדה פחות טובה מהפוקוס באספקט זה.

המאזדה3 היא כנראה הבחירה המומלצת אם אתה מוכן להשקיע עוד כמה ש"ח. אם תבחר בגרסה המאובזרת גם תהנה יותר מתקופת הבעלות וגן תצליח למכור אותה ביתר קלות כשתגיע השעה (ותעמוד בשוק מול גדודי יוצאות הליסינג).

אם צריכת דלק מטרידה אותך ואתה עושה קילומטרז' עירוני/פקקי גבוה, אתה יכול לבדוק אצל טויוטה את האוריס ההיברידית.

פורסם

אל תתקרב לאימפרזה דבר ראשון, רכב זוועה ומיושן מאד.

המאזדה 3 החדשה חסכונית ואמינה ואיכותית, הפוקוס עם צריכת דלק זהה אבל הגיר הרובוטי שלה לא הכי אמין.

פורסם

ההמלצה שלי היא לא לקנות אף אחד מהרכבים הללו. מה אנחנו בשנת 1999? 2004? משפחתיות סדאן 1,600 סמ"ק אוטומט זאת בחירה של חברת ליסינג, לא של בן אדם פרטי.

תרחיב קצת את האופקים, חפש אלטרנטיבות משתלמות יותר, שומרות יותר על ערכן, מהנות יותר, מאובזרות יותר...

ב-130 אלף ש"ח אתה קונה היום רנו פלואנס דיזל אוטומטית. צריכת דלק נמוכה פי 1.5 מהסובארו אם לא יותר, מרווח פנים עצום, תא מטען גדול, אמינות מעולה וסחירות טובה בשוק המשומשות. ב-134 אלף ש"ח אתה קונה את המגאן סטיישן, עם אותו מנוע וקצת פחות אבזור אבל עם תא מטען שימושי מאוד.

לא רחוק ממך נמצאים גם ג'יפוני הפוזה, אחלה אלטרנטיבה למכונית משפחתית משעממת. סקודה יטי, שברולט טראקס, סובארו XV, רנו קפצ'ור, ניסאן ג'וק - רק תיתן לאשתך לבחור את זה שהיא "אהבה יותר את הצורה שלו".

לשאלתך לגבי הרכבים - הפוקוס נמצאת רגע לפני החלפה בדגם מחודש. היא מאוד צפופה במושב האחורי, ממש לא מרגישה כמו מכונית משפחתית. מניסיוני יש גם בעיות רבות עם הגיר האוטומטי שלה, לא מיד אלא אחרי כמה עשרות אלפי קילומטרים. מה גם שהשוק מוצף ברכבים שיצאו מליסינג = סחירות נמוכה בעתיד.

המאזדה 3 החדשה נראית מצוין, מאובזרת ואפילו התנהגות הכביש שלה טובה. אבל מנוע ה-1.5 ליטר חלש מידי ולא מספיק חסכוני.

האימפרזה קצת חלשה, לא מאוד איכותית אבל "סובארו זה סובארו". עם חמש שנות אחריות ומסלול מימון נוח, זאת בחירה לא רעה ללקוח הפרטי. למרות שבאמת באמת באמת, הייתי מעדיף את ה-XV האוטומטי על פני האימפרזה. במיוחד אם גובה נמוך של הרכב זה מה שמטריד אותך...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה צודק. רנו או xv הם בחירה הרב יוצר טובה. תראה גם כל מיני מבצעים באתרים כגון מוטודיל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הכל תלוי במחיר. הכוונה בעיקר לגבי הפוקוס.

המודל לקראת החלפה וכבר מזמן יש עליו מבצעים. לדעתי עם סקר שוק רציני אפשר להשיג אותו במחיר מופחת משמעותי, בעיקר כיד 2 אפס ק"מ. אם ההנחה משמעותי אז זו קניה מצויינת. בטח אם כוונתך להחזיקו מספר שנים לא מועט (כי בגלל ההנחות והליסינג ערכו כמשומש צפוי להיות נמוך).

אני הייתי קרוב מאוד לרכישת סטיישן ידנית מהיבואן במסגרת מבצע בינואר.

הצעה היתה מצויינת: 108 אלף על הכביש (כולל מיגון + אגרת רישוי) ועם מערכת מולטימדיה משודרגת כמו כן ניתן מימון מעולה של 100 אלף ב 36 תשלומים ללא ריבית וללא הצמדה.

אני כבר הזמנתי ושילמתי מקדמה קטנה. הבנתי באופן בלתי רשמי שאם אוותר על כל המימון אוכל להפחית עוד 2000-3000 מהמחיר הסופי. בסוף לא רכשתי אז לא העמדתי את עניין ההנחה הנוספת במבחן.

אין לי דעה על בעיות הגיר כי אני קונה רק ידניות. אני מכיר 5 שנוהגים או נהגו על אוטומטיות כרכבי ליסינג. 2 אומרים שהגיר קצת מרגיז במהירות איטית. השלושה האחרים אומרים שזה אחלה גיר ושהם לא מבינים את התלונות על התנהגותו.

פורסם

אני לא בטוח שהמשפחתיות הקלאסיות כאלה גרועות היום.

אם אתה מחפש משפחתית מרווחת ונינוחה ולא בזבזנית האפשרויות שציינת הן לא המצטיינות משום שהפוקוס צפופה, המאזדה צפופה ומנסה להיות משפחתית שפונה לנהג ופחות למשפחה. הסובארו מרגישה מיושנת ולדעתי היא לא ממש רלוונטית מול המתחרות.

אני הייתי בודק את הקורולה החדשה שמגיעה עם אבזור לא רע, מרווח פנימי טוב ויחידת הנעה חזקה ולא בזבזנית בזכות גיר רציף.

אם אתה קצת יותר "הרפתקן" ומוכן לקחת סיכון עם בעיות אמינות של ה-DSG אז תוכל לבדוק את הסקודה אוקטביה. מדובר במשפחתית באמת נהדרת עם מרווח פנימי גדול, תא מטען שימושי ויחידת הנעה שיודעת להיות חסכונית בנהיגה רגועה וזריזה כשצריך (ע"ח צריכת הדלק בצורה דיי בולטת).

פורסם

אני גם הייתי בחודש שעבר בהתלבטות כמו שלך.על הפוקוס אני לא ממליץ. נהגתי בה מס׳ פעמים. היא צפופה מלפנים מאחור והגיר האוטומטי שלה ממש מעצבן. הסובארו פשוטה מדי. מאזדה 3 מרשימה מאוד אך לא מספיק משפחתית. ולאוקטביה אחריות של שנתיים בלבד. אני בחרתי לבסוף בפלואנס דיזל בגרסה המאובזרת ובינתיים אני מאוד מרוצה

• תוכן חדש...