Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאץ' והעברת הילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהאוטו בתנועה זה עובד קצת אחרת, אם יש עניין אסביר בהמשך.

Please do

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שילבנו להילוך ראשון, שיחררנו קלאץ', יצאנו לדרך. נותנים גז, האטו מאיץ בראשון, מגיע ל 20-30 קמ"ש וצריך להעביר להילוך שני.

מה קורה בגיר?

גל כניסה מסתובב במהירות של המנוע, נניח 3500 סל"ד.

גל מוצא מסתובב ב 1000 סל"ד, מכיוון שבהילוך ראשון יש יחס הפחתה של 3.5.

נהג לוחץ על דוושת המצמד ומוציא את ידית ההילוכים מהילוך ראשון.

נעילת גלגל שיניים של ההילוך הראשון לגל מוצא משתחררת. תיבת ההילוכים בניוטרל.

גל מוצא מסתובב כעת מכוח הגלגלים במהירות שמתאימה לתחילת הילוך שני.

גל כניסה וכל חמשת הזוגות של גלגלי השניים מסתובבים מכוח האינרציה (הרי זרימת הכוח מהמנוע נותקה כי נהג לוחץ על הקלאץ') ונעצרים לחלוטין לאחר מס' שניות אם נהג הרכב לא ישלב להילוך הבא.

נהג משלב את ידית ההילוכים להילוך שני. בתחילת המהלך מנגנון הסינכרון שמורכב על גל המוצא בין גלגלי השיניים מתקרב ונצמד לגלגל שיניים של ההילוך השני (מי שמקרב אותן הוא מזלג שילוב שמופעל על ידי ידנית הילוכים). טבעת הסינכרון נצמדת לגג"ש ומכוח החיכוך שנוצר בינהם וגג"ש מתחיל להסתובב ומקבל את אותה המהירות של גל המוצא.

יחד עימו מתחיל להסתובב גל הכניסה, הגרי גלגלי שיניים משולבים תמיד.

אם מצמד לא יהיה מופרד, גל הכניסה לא יוכל לקבל את אותה המהירות של גל המוצא (כפול יחס העברה בהילוך) ולא תתבצע השוואת מהירויות.

ולכן בנקודה זו מצמד חייב להיות מופרד על מנת שגל הכניסה יוכל להסתובב ולשנות מהירות באופן חופשי וללא קשר למהירות המנוע.

אם המצמד לא יהיה מופרד, נשמע אל אותו "חררכככחחרר" שמעיד את חוסר יכולת שילוב הילוך עקב הפרשי מהירוית בגיר.

מנגנון הסינכרון מבצע את עבודתו (זה לוקח רק שבריר שניה), יש לנו מצב של גלגל שיניים של הילוך שני מסתובב בדיוק במהירות של גל המוצא.

משלב ממשיך את המהלך שלו ומבצע נעילה של גג"ש הילוך שני לגל המוצא.

הילוך שני משולב, אפשר לשחרר מצמד ולהמשיך להאיץ בהילוך שני

פורסם
המשפט לא נכון מבחינת שילוב הילוך בתוך תיבת הילוכים עצמה.

המשפט נכון מבחינת תהליך העברת הילוך מא' עד ת'.

התהליך כולל עזיבת גז + הפרדת מצמד, הזזת ידית הילוכים להילוך הרצוי, שיחרר מצמד + חזרה לגז.

עד שלא השלמת את התהליך, העברת הילוך לא הושלמה מבחינתך.

מבחינת תיבת ההילוכים היא הושלמה ברגע שהזזת את הידית להילוך הרצוי.

קראתי את ההסבר ועלתה לי שאלה, אני גם נוהג בגיר ידני

והשאלה שלי מה יותר נכון, לעזוב את הגז וללחוץ על הקלאץ' במקביל או שצריך קודם לעזוב את הגז ואז ללחוץ על הקלאץ' ?

וכשאני כבר מחבר את ההילוך, לעזוב את הקלאץ' לגמרי ואז להתחיל ללחוץ על הגז ? או בנק' חיבור של הקלאץ' להתחיל כבר להוסיף גז ?

פורסם
במקביל בשני המקרים.

אחרת יהיה זעזוע לא נעים בהחלפה.

במקביל בשני המקרים??

כשאני בא להעביר הילוך אני לא מרפה מהגז לחלוטין ורק אז לוחץ על המצמד?

פורסם

אם יש גיר לא מסונכרן (אם עם מסנכרנים דפוקים, יצא לי לנסוע על רכב עם גיר כזה, רובר 214, נבלה מהגיהנום), אז בעצם עושים דאבל גז/דאבל קלאץ', כדי "לתת סיבוב" לגל כניסה, שלא תהיה חריקה ונזק לגלגלי שיניים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אם יש גיר לא מסונכרן (אם עם מסנכרנים דפוקים, יצא לי לנסוע על רכב עם גיר כזה, רובר 214, נבלה מהגיהנום), אז בעצם עושים דאבל גז/דאבל קלאץ', כדי "לתת סיבוב" לגל כניסה, שלא תהיה חריקה ונזק לגלגלי שיניים?

כן: אתה מתאם את המהירויות בעצמך בגלל שהסנכרו מתפקד גרוע.

בפורד מודל T היית גם משנה את קידום ההצתה בעצמך.

דני

פורסם
במקרה יש לי בשלוף את הקישור הזה, שמסביר איך תיבת הילוכים ידנית עובדת:

בכללי, מי שמתעניין במכניקה, מומלץ לחפור בערוץ של הבחור. הוא גרמני, אז הוא יודע על מה הוא מדבר [emoji2]

תמיד ידעתי איך ת"ה ידנית עובדת אבל רק הסרטון (המעולה) הזה עשה לי סדר איך הכול יושב ומסודר בפנים.

תודה!

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
אנסה להסביר:

בגיר ידני סטנדרטי של רכב הנעה קידמית יש שני גלים - גל כניסה, זה שמחובר לקלאץ' וגל מוצא, זה שמחובר להינע סופי ולדיפרנציאל, ומשם לציריות.

על גל הכניסה באופן קשיח מורכבים 5 גלגלי שיניים בקטרים שונים - אחד לכל הילוך.

על גל מוצא גם מורכבים 5 גלגלי שיניים בקטרים שונים. הם משולבים כולם באופן קבוע עם 5 גלגלי שיניים של גל הכניסה.

אבל הם חופשיים ביחס לגל המוצא, כלומר יכולים להסתובב עליו חופשי.

כשהגיר בניוטרל, גל כניסה מסתובב, כל חמשת הזוגות של גלגלים שיניים מסתובבים, אבל אף אחד מהם לא נעול לגל המוצא.

כלומר גל המוצא עומד וגם האוטו עומד.

עכשיו אתה רוצה להתחיל לנסוע.

מזיז את ידית ההילוכים להילוך ראשון. פעולה זו נועלת את גלגל השיניים של ההילוך הראשון לגל המוצא.

אבל לא לחצת קלאץ'. גלגל שיניים של ההילוך הראשון מסתובב יחד עם המנוע וא אפשר לנעול אותו לגל שלא מסתובב. יש הפרש מהירויות בינהם.

אחרי שחלצת קלאץ, גל הכניסה נעצר, מהירות שלו שווה ל-0 ושווה למהירות גל המוצא (גם 0 כי האוטו עומד).

במצב זה אפשר לנעול את גלגל השיניים - הילוך ראשון משולב.

לאחר מכן אפשר לשחרר קלאץ' ולצאת לדרך.

כשהאוטו בתנועה זה עובד קצת אחרת, אם יש עניין אסביר בהמשך.

אז כשאומרים שכאשר הקלאץ' לחוץ זה כמו ניוטרל זה לא נכון ? לפי מה שהבנתי כאשר הגיר על ניוטרל גל הכניסה מסתובב וכאשר הקלאץ לחוץ הוא עוצר.

בהזדמנות זו ברצוני להודות לך על שאתה מוצא זמן להסביר פה בעיניין , זה מעניין ואני למד מהסבריך רבות :)

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם
אז כשאומרים שכאשר הקלאץ' לחוץ זה כמו ניוטרל זה לא נכון ? לפי מה שהבנתי כאשר הגיר על ניוטרל גל הכניסה מסתובב וכאשר הקלאץ לחוץ הוא עוצר.

מה שרשמת נכון לגבי מצב עמידה במקום עם מנוע מונע.

כשהרכב בתנועה ולוחצים על דוושת קלאץ' - גל כניסה ממשיך להסתובב באותה מהירות כי גלגלים מסובבים אותו דרך התמסורת.

פורסם (נערך)
לא!

אם תרפה מהגז לפני שתלחץ על המצמד, הפעולה תגרום לרכב להאט.

ברור.

אבל עדיין אני חושב שההשוואה בין שלב הראשון של העברת הילוך לשלב השני של שילובו הסופי (=שחרור מצמד) היא לא שווה.

כי כשאני בהילוך ראשון ורוצה להחליף להילוך שני, ברגע שאני לוחץ על המצמד עד הסוף, עלי לשחרר את הרגל מהגז מהסיבה הפשוטה שאין שום תועלת בלחיצה על הגז בשלב זה, וכדי לפתור את בעיית ההאטה אני חושב שמקובל לומר, להגביר מהירות לפני העלאת הילוך.

לעומת זאת כשבא לשחרר את המצמד ולהמשיך בנסיעה בהילוך הגבוה, כן לוחץ על הגז כשהמצמד עדיין לא שוחרר והפעולה נעשית ממש במקביל.

אם אני טועה אשמח אם תתקנו אותי.

עריכה אחרונה על ידי נהג חדש?
פורסם

זה לא משנה כמה תגביר מהירות לפני העלת הילוך.

אם קודם תעזוב גז ורק אחר כך תפריד מצמד, תהיה האטה/קפיצה קטנה ברכב, אשר תוכל להמנע ממנה אם תבצע עזיבת גז-הפרדת מצמד במקביל.

כנ"ל בשיחרור מצמד לאחר שילוב הילוך:

אם קודם תשחרר מצמד ואחר כך תחזור לגז, תהיה האטה/קפיצה ברכב.

אם תבצע במקביל תוך התאמת סל"ד מנוע להילוך ששילבת - לא תהיה האטה או קפיצה.

• תוכן חדש...